mandag 7. mars 2011

Tøtsj and go...

... er et morsomt uttrykk som vi ler en god del av her i Fjeldborgen. Adoptert fra min far, og velbrukt av meg når jeg skal gjøre noe litt sånn i farta, eller på slump. Da blir det tøtsj and go. Middag for eksempel. Min siste tøtsj- and-go-middag ble skikkelig vellykket, så her kommer oppskriften.
I fare for å bevege meg for langt over i matbloggenes verden har jeg lagt ved et bilde av spisebordet i rosa ettermiddagslys.


Ingrids tøtsj-and-go-RØDVINSGRYTE:

Man tager til 2 personer:

400-600 g biffkjøtt (alt ettersom hvor sulten man er), jeg fant 600g finfin mørbrad og hadde stort hell med dette
1 pastinakk, i terninger
1 sellerirot, i terninger
4-6 sjalottløk, delt i fire
3 fedd hvitløk, finhakket
3 gulrøtter, i terninger
1 boks hermetiserte cherrytomater
1 liten boks tomatpuré
1/2 dl rødvinseddik
1 1/2 dl rødvin
sukker
smør
1 stk kjøttfond (sånn geleaktig fra Knorr)
timian
rosmarin
bladpersille
creme fraiche

Start med å blanke løk og hvitløk i smør og sukker (ca 1-2 ts), før du har i rødvinseddiken. La dette reduseres til ca halvparten. Så har du i kjøttet som er skåret i biter på ca 2x2 cm, og bruner dette med rosmarin, timian og litt pepper. Når kjøttet er brunt er det på tide å ha i grønnsakene. La disse få kose seg litt i gryta, før du heller på rødvin, tomatboksen, tomatpuré, kjøttfond og en god skvett vann (omtrent litt mindre enn en tomatboks). Sett på lokk og la småkoke så lenge som du har tid til. Tre kvarter gjorde susen for kjøttet jeg brukte, og da var det fremdeles spenst i grønnsakene. Smak til med sukker og evt salt.
Grovhakket bladpersille gjør seg godt på toppen ved servering, og en klatt creme fraiche er heller ikke så dumt.
Server med hjemmelaget potetmos:
6 poteter kokt i terninger sammen med to fedd hvitløk. Most med fløte, meierismør, muskattnøtt, salt og pepper. Mmmm...


6 kommentarer:

  1. Mmmm det hørtes godt ut, må prøves ut for her i huset elsker vi rødvinsgryte....
    Ha en finfin uke
    klem victoria

    SvarSlett
  2. mmm ser godt ut! liker den nye stilen på bloggen din :))
    God mandag
    Hilde Iren

    SvarSlett
  3. Såg kjempegodt ut! Hadde jeg klart å lage noe i nørheten av det der på tøtsj and go, så hadde jeg vært overlykkelig!

    SvarSlett
  4. Mmmh, det ser godt ud - det er en skøn blog du har! God mandag...
    Kh Frederikke

    SvarSlett
  5. takk for deilig, delig oppskrift.
    denne må prøves.
    bildene dine får det til å
    dufte helt inn til meg. ♥

    SvarSlett
  6. Mmm...dette både så og hørtes helt nydelig ut. Må prøves ut! Tusen takk :-)

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! Jeg setter stor pris på hver og en.
Dersom du har et spørsmål du trenger svar på, ber jeg om å sende meg en e-post. Da er du nemlig sikker på å få svar: fjeldborgen@gmail.com :)

Les også