lørdag 29. mai 2010

Fjeldborgsk Grand Prix

Joda, det er midt i Grand Prix. Men det er vel en heller lunken deltagelse fra Fjeldborgstua. Mannen sitter på Twitter og frua blogger syrinbilder og puteommøblering. Stua er ren og ryddig for helgen, og vi har vært på biblioteket og lånt tre norske filmer (deriblant "Lasse og Geir"!) dersom Grand Prix viser seg å bli litt i meste laget for oss.

Lørdagen har vi tilbragt i det indre av Vestfold, litt utilsiktet, og med et mål vi aldri nådde. Men med nyvunnet kunnskap om Vestfolds koselige bondeland, som det er ganske mye av! I morgen tror jeg vi holder oss hjemme i snekkerbua:)
Da gjenstår det bare å si Balkan Balkan Balkan, måtte den beste vinne... Her tror jeg egentlig det er "Lasse og Geir" og en liten mojito som går av med seieren!

torsdag 27. mai 2010

Ønskeliste

Utfordringen som er gående på NIB om dagen, må jeg jo bare slenge meg på! Vi er utfordret til å vise frem tre ting som står på toppen av ønskelista akkurat nå. Ikke vanskelig å finne tre ønsker, akkurat, snarere å velge mellom alt som står på ønskelista...

... NYTT bad med badekar står øverst på ønskelista! For ikke å nevne toalett i samme rom. Det skal bli staselig når den tid kommer.

Har vist denne tapeten fra Lene Toni Kjeld tidligere, men jeg blir rett og slett ikke lei av den. "Lace Rose" er navnet, og jeg vil ha den på badet. Det nye altså.


En hengestol vil passe godt inn både på det nye badet og ute i pergolaen vi skal bygge i sommer. Denne er fra danske Broste.

Jeg kunne nok fortsatt denne lista både vel og lenge, men holder meg til utfordringen som var å vise tre ønsker:) Snart er det jaggu helg igjen. Yeehaa!

onsdag 26. mai 2010

Blomster og bier

... eller blomster og veps som i dette tilfellet. Det blomstrer virkelig rundt oss om dagen, og det er nydelig å kunne være ute til seint på kveld (selv om det ikke er tropevarme akkurat). Fjeldborgmannen har saget en liten haug med bokstaver, frua har malt og straks er vi klare for åpning av Fjeldborgs Eplabutikk! Det blir gøy. Satser på bokstaver og puter i første omgang, så vil tiden vise om det dukker opp andre saker etterhvert. Følg med på fortsettelsen:)
God natt fra Fjeldborg!

mandag 24. mai 2010

K for kjøkken

K for kjøkken. Lyseblå og fin. Akkurat som himmelen har vært i disse dagene! Solskinn, grilling, kalde øl, solbrent hud, nysådde frø og ryddig kleskott er noe av det denne lange helgen har bragt med seg. Balsam for sjela med andre ord!

Focaccia ble bakt til gårsdagens grillseanse hos naboen. Jeg slumper i vei når jeg lager denne deigen, men det blir stort sett veldig bra.
Bruker durumhvetemel og vanlig hvetemel, en halv pakke tørrgjær, olivenolje, litt sukker, litt salt og lunka vann. Durer i vei med Kitchen Aiden til deigen er klissen og fin og setter til heving uten plast over, da blir den av en eller annen grunn større enn med plast på...
Så trykker jeg den ut i en halv langpanne, smører på et par hvitløksfedd som har vært i morteren med litt maldonsalt og olje, og har på litt toppings.
I går ble det litt mye topping: rødløk, fetaost, grønne og sorte oliven, soltørket tomat og rosmarin.
Inn i ovn på ca 220 grader, i omtrent en halvtime. Nam!

Grilla potet ble det også i går. Hadde endel kokte nypoteter fra lørdagens middag, disse delte jeg i fire og hadde i aluminiumsfolie sammen med olje, noen smørklatter, et par halverte hvitløksfedd, vårløk, salt og pepper. Kjempegode med rømme på!
God kveld og god ukestart i morgen. Deilig med nok en kort uke!

fredag 21. mai 2010

Fjeldborglotteriets vinnere

Lotteriet er over og trekningen foretatt:

Armbånd og vimpelrekke går til Kristine, med bloggen 
Gode ønsker. Kristine bor i et nydelig og gjennomført gammelt hus og har verdens fineste rosa gulv på barnerommet. Sjekk bloggen hennes, om du ikke har vært der før!

Bildet er av Fjeldborgs gamle epletre, og er tatt to dager etter at vi tok over huset i mai 2008. Nå blomstrer treet igjen!
Hjerte og vimpelrekke går til Et kjært hjem, noe som er veldig koselig siden Ane var en av mine aller første følgere:)
Grattis til dere!! Send meg adresse på fjeldborgen@gmail.com, så kommer det en liten pakke i posten!
Og tusen takk til alle som ville være med å ta lodd, jeg bukker og neier. Dessuten er det så gøy å titte innom mange nye blogger.
Da gjenstår det bare å ønske riktig god langhelg (igjen!), krysser fingre for at sommeren fortsetter. Den skal nytes

Klem fra Ingrid

torsdag 20. mai 2010

Én dag til loddtrekning hos Fjeldborg!

Vi har vært så heldige å få et kjempestort melkespann, som får fungere som lavendelhus ved trappa. Veldig fint bruksområde, da det foregår lite melking her i Fjeldborgen.

Den siste uken har denne søte lille karen vært hos Fjeldborgs feriekoloni, mens min mor og lillesøster har vært på ferie. Veldig kosete og morsom liten pus! Takk for lånet:)

HUSK: nå er det bare en dag til trekning av Fjeldborglotteriet, så bli med!

tirsdag 18. mai 2010

Piamaria

Håper alle hadde en fortreffelig 17. mai! Her var det perfekt bunadvær i går (litt kaldt, og oppholdsvær), og i dag kom sommeren! Vi har spist middag i hagen for første gang i år, drukket kald øl og viftet med tærne. Deilig med hele 21 grader!
I dag reklamerer jeg litt for byens fineste blomsterbutikk, nemlig Piamaria, tidligere Pias blomster, som har fått nytt navn og nytt lokale. Nydelig butikk med hyggelig personale og godt utvalg. Litt "Purpurfølelse" får man også av gamle lampeskjermer og litt telysholdere og stæsj.
Asparges selger de riktignok ikke, men et oliventre og hvite peoner fikk følge med hjem før 17. mai.

Oliventreet bor midlertidig på den nye tv-benken. Det er ikke så dumt med litt høyde ved siden av den svarte skjermen som dominerer dette hjørnet. Så det spørs om frøken oliven noen gang får flytte ut... Bør uansett se meg om etter en potte som faktisk passer. Avispapiret har nemlig ingen annen funksjon enn å skjule plastpotta som stikker opp over kanten.

Om tre dager er det trekning i Fjeldborglotteriet, så det er fremdeles god tid til å ta lodd! Hiv deg på!

søndag 16. mai 2010

Peace & Love

Det hender jeg får en idé som bare må få raskt utløp. Sånn var det med denne Peace & Love-puta (neida, vi trengte ikke flere puter nå). Peacetegnet er i tillegg skåret ut i "Liberty" tekstil, hihi. Deilig med fridager og tid til å pusle ved symaskinen og i snekkerbua...

... Fjeldborgmannen har nemlig satt i gang bokstavproduksjon i det gamle hønsehuset vårt! På min befaling selvsagt (han fant ikke bare på det sånn helt av seg selv... Merkelig nok...).
Først ut var en K. Den skal males lyseblå og få henge på Kjøkkenveggen. Enn så lenge står den i sin ubehandlede prakt i vinduskarmen på kjøkkenet, mens jeg svinser rundt med nok et nytt armbånd (har fått litt dilla på å lage disse). Bokstavproduksjonen er bare så vidt i startfasen, men vi satser på å få laget opp noen for salg her på bloggen. Kan det være av interesse mon tro?

Årets første utsprungne peon vitner om at det faktisk er vår, men det er veldig koselig å tenne lys inne allikevel. Spesielt når de lukter så godt som dette lavendellyset... Min favorittlukt!
Glem ikke gi-bort-konkurransen min! Trekning fredag 21.mai, så legg igjen en kommentar på dette innlegget og du er med!
Ønsker alle en herlig 16. mai kveld, jeg skal tjuvstarte litt på morgendagen med brownies og koselig venninne- og babybesøk:)

fredag 14. mai 2010

Blogglotteri!

Tid for feiring!
Her i Fjeldborgen er det langfri, ny hårklipp, grillings og hvitvin, og sist men ikke minst er det konkurranse! Dere får være med på konkurransen:)
Noen småting har funnet veien fra sy/klippe/limekroken min, og er klare for trekning:

1. premie: et stk armbånd av stoff og treperler, og en vimpelrekke.
2. premie: et stk stoffhjerte med treperler på snora og en vimpelrekke.

Reglene er som følger:
1 lodd = kommentar på innlegget (husk mailadresse om du ikke har egen blogg!)
2 lodd = følger av bloggen (gammel eller ny:)
3 lodd = link eller innlegg på din blogg (du står fritt til å låne bilder herfra)

Jeg foretar trekningen om en uke, altså fredag 21.mai, ca klokken 21.00.
Hurra for våren og for alle fine Fjeldborgbesøkende, tuuuusen takk for søte, hyggelige og smigrende kommentarer! Digger dere:)

søndag 9. mai 2010

Sol ute, sol inne...

Det solgule loppisteppet er nå rent og pent, og har flyttet inn på benken ved spisebordet. Var godt å få vekk saueskinnene, de kan heller gjøre nytte for seg på kjølige kvelder ute i sommer.
Og gult er så kult!

Sola gjør stua så utrolig lys! Har fremdeles ikke fått vasket vinduene utvendig, så lyset kan sikkert optimaliseres enda mer. Den beste årstiden (etter min mening:) er foran oss, deilig!
I løpet av uka blir det feiring og blogglotteri her hos Fjeldborg.
240 følgere, veldig hyggelige besøkstall, sommeren rett rundt hjørnet, 17. mai... Det er mange grunner til å feire! Så følg med;)

fredag 7. mai 2010

God fredag!

Glade farger (som vanlig:) fra Fjeldborgen. I går fikk jeg spikret opp mitt siste påhitt, en "bildeplanke", i trappegangen opp til andre etasje. Foreløpig er det bilder av frua sjøl, tidlig på 80-tallet. Planen er å lage maken med Fjeldborgmannen anno tidlig 80-tall! Planken er riktig gammel og stammer fra loftet vårt. Den har knallfin grønnfarge, og jeg vurderer å lage en knaggrekke også.
Jeg har dessuten knipset noen bilder av min grønne, selvsydde kjole. Den ser kanskje litt pussig ut, men er veldig søt på (og behagelig!), særlig med en hvit genser under.
Nå ønsker jeg alle en herlig helg, her står det konfirmasjon i Oslo på plakaten, og bunaden skal få seg et overblikk i kveld. Ellers krysser jeg fingrene for at jeg kan så blomsterfrø til et felt med markblomster i morgen.
Fin fredag til alle som titter innom:)

torsdag 6. mai 2010

Blogglotteri hos Jonathan!

Knallskjønne Jonathan og mammaen hans, Vigdis (som er min gamle kollega og venninne), med bloggen Jeg er Jonathan holder blogglotteri for å feire 100 følgere!
De gir bort en mumikopp, og jeg anbefaler alle som ikke har stiftet bekjentskap med denne herlige bloggen, å ta en tur innom! Mumikoppene er mine favorittkaffekopper, og her i Fjeldborgen har vi ikke mindre enn 14 stk av dem... Men det er lenge siden jeg har fylt på i samlinga, så jeg vil såklart vinne!

mandag 3. mai 2010

Tv-benken er klar!

En ukes bloggefri ble det plutselig på meg. Føles godt å være tilbake, men det var jammen godt med en liten pause også. En hektisk uke ble tilbakelagt i helgen, og det var deilig å starte på ny frisk tidlig (kl 0515 ringte klokka...) i dag.
Den lenge omtalte tv-benken som ble påbegynt i påsken er endelig på plass i stua! Her er det gjenbruk på høyt nivå: mesteparten av materialene er fra loftet vårt, og er faspanel lik den som er på veggene våre.
Min dataektemann, er også hobbysnekker, og vi er strålende fornøyde med resultatet.
Ble akkurat passe rustikk, litt låveaktige dører, blanding av matt og blank maling, og ikke minst skreddersydd vårt behov, og plassen den står på.
Der vi har tv'et stod det opprinnelig en gammel oljefyr da vi flyttet inn, i dag er den nye ovnen plassert på andre siden av brannmuren, og tv'et har en logisk plassering som ikke tar for mye plass. Noen lurer kanskje på hva den svarte, blanke boksen er? Jo, det er vår Geneva, ikke mindre enn et surroundanlegg hvor alt er i en boks, fantastisk lyd og et lekkert ytre. Docking for i-pod og cd-spiller har den også. En helt vill og gal julegave jeg kjøpte til min søte mann for noen år siden:) Kan anbefales, finnes også i mindre og større utgaver. Dette er str L.

Gleder meg til å ta turen innom dere, alle flinke damer! God kveld fra Fjeldborg!
Les også