torsdag 30. august 2012

Laga sjøl: KjøkkenbenkKjøkkenbenken vår har jeg opp gjennom årene fått veldig mange henvendelser om. Og det skjønner jeg jo, for da vi skulle legge flis på kjøkkenbenken var de ansatte som spørsmålstegn i flisebutikken, og vi fant fint lite informasjon på nett. Heldigvis møtte vi en kreativ fliseselger, som hjalp oss med å finne ut av hvordan vi skulle få oppfylt ønsket om en flislagt kjøkkenbenk.
Grunnen til at vi valgte fliser, var rett og slett fordi det ble for dyrt (og tungt) med betong, som vi egentlig ville ha, og at det var vanskelig å koble de mørke underskapene med trestruktur med en plate i tre. Det ble litt for mye tre for oss rett og slett. Laminat var uaktuelt, og corian eller stein lå langt utenfor vårt budsjett. Dermed flis!
Vi har brukt kvadratiske glassfliser, størrelse 10x10 cm (fra Megaflis, de var ikke lagerførte den gangen).


Tenkte jeg skulle gi en forholdsvis kort forklaring på hvordan vi laget kjøkkenbenken vår:

Basen er våtromsplater, som både er lette og stødige, og vanntette. Disse skar vi til selv, det vanskeligste var hullet til platetoppen, men det er vel litt kronglete uansett hvilket materiale man bruker. Så var det å sage glassfliser på en lånt flisekutter, ikke bare lett for noen som nesten var noviser på flislegging (vi la store gulvfliser i leiligheten vår i Oslo), før vi endelig kunne begynne å lime flisene på platene som lå skrudd fast til underskapene. Ganske nervepirrende, skal jeg hilse å si...


Heldigvis viste det seg at jeg var ganske god på flislegging, så mens mannen kuttet dem, var det jeg som la flisen på plass. Vi valgte lys grå fuge (og limet var hvitt, noe som var viktig da vi har brukt gjennomsiktig glassflis!), og etter at fugen var tørket hadde vi på en primer som gjør det enkelt å tørke av fugene og hindrer fuktighet å trenge ned.
Til slutt fikk vi hjelp med å legge silikonfuger langs alle kanter og langs vasken (etter at vask og platetopp var satt på plass), og etter anbefaling fra flisemannen vi fikk hjelp av på Megaflis, la vi en plastkant langs hele benken i skjøten mellom plate og kant. Det angrer vi på i dag, men gjort er gjort (den er limt). Tror grunnen til at han anbefalte det var fordi den er slitesterk kontra en fuge, noe som sikkert stemmer. Men den fanger mye smuler, som ikke alltid er like lette å få vekk...  hehe, når jeg tenker på det, har vi sjeldent smuler på gulvet, så da har den jo en slags misjon allikevel!

Fordeler med flisebenk: annerledes (!), enkelt å holde rent, tåler varme gryter og panner, lite vedlikehold.

Ulemper: greier du å knuse en flis, blir det jo endel jobb for å erstatte den (vi har ennå ikke ødelagt noe på 4 år), skitt synes godt (men det er jo også en fordel på en kjøkkenbenk som helst bør være ren etter min mening), det er vanskelig å fjerne flekker fra fugene (sterk farge som tomat, gulrot, karri osv setter seg lett).

Den fine bollen (Pip Studio) på benken er en bursdagsgave - perfekt størrelse! Både til megaplommer og potetgull...

onsdag 29. august 2012

KlemmespotEn klemmespot fra Hay (begynner å bli litt flaut, dette - jeg er jo blitt helt Hay-fanatisk) har funnet sin plass på vedstativet (som heter Woodwall og er fra Rais, for dere som lurer på dét). I går satte jeg på den første panelovnen, så det er kanskje ikke så lenge før det er klart for peisfyring også... og da er det greit å se hva man gjør!

Forresten! Jeg er en ganske flittig Instagrambruker blitt, så hvis du vil se hva jeg finner på i løpet av dagene kan du lete meg opp på @fjeldborg.

tirsdag 28. august 2012

Utstyret i orden.

Jeg kom visst litt ut av det å vise frem de fine 30-årsgavene mine. Også jeg som har flere fine ting å vise frem! Heldige dama.
Fjeldborgmannen hadde et meget konkret ønske å gå etter - jeg ønsket meg nemlig en fotoveske fra Kelly Moore, type KellyBoy i fargen Mustard... Og det fikk jeg! Vesken er helt genial, den har mange rom, og det er plass til både Mac, kamera, ekstra objektiv og blitz, samt notatbøker (bak i ryggen) og typiske vesketing som lommebok, lipgloss, nøkler og penner i rommene foran. Og bæreremmen er godt polstret, noe som er viktig for en veske som fort blir tung av innholdet.

Min snille mann bestilte vesken på fotobag.no og han er veldig opptatt av at jeg må skryte litt av fotobag.no for ekstremt god oppfølging og hurtig levering (selv om han faktisk hadde vært ute i veldig god tid denne gangen;) Skryt herved utført!

Må skryte litt av objektivet vi har på lån, dessuten.
Det er et Tamron 24-70 mm F/2.8, og jeg gleder meg til å bli skikkelig kjent med det i morgen når jeg endelig skal fotografere utestua (så sant været blir slik yr.no spår...). Jeg vet at dere er mange som lurer fælt på når jeg skal publisere bilder fra den etterhvert mye omtalte utestua - og her må jeg be dere om enda mer tålmodighet, for den kommer på trykk til våren/sommeren (i Kamille) og dermed kommer jeg ikke til å vise frem det ferdige resultatet på bloggen før det.
Noen små glimt skal jeg allikevel by på! Snart!

torsdag 23. august 2012

Strand Restaurant // Stabekk
Tidligere denne uka var jeg så heldig å bli invitert til Strand Restaurant på Stabekk. FOR et sted! Jeg må tilbake og dét snart, for jeg var fylt av inspirasjon og smittet av stemningen lenge etter at jeg var vel hjemme igjen.
Både maten (med Tom Victor Gausdal bak spakene er det kanskje ikke så rart at maten er bra), atmosfæren, interiøret og beliggenheten er vel verdt et besøk.
Interiøret er designet av fantastisk dyktige Vigdis Apeland Bergh, kikk inn i hennes imponerende lookbook, her kan man bruke lang tid!Sprengfullt av sjarm og med mange originale detaljer intakt inne i restauranten. Flisene på gulvet er helt nydelige, og jeg er relativt frisk på å male lister i en mørk farge her hjemme... Har et prosjekt i tankene hvor det kunne passe perfekt.

I kafédelen selger de brød, boller, lunsj, kaffe og te. Og en hel del andre fine saker.
Veggfargen i kaféen er helt fantastisk, men jeg ser at ikke helt har greid å fange den på bildet. Dessverre. Dra til Strand og se den selv!


Uteserveringen ligger vendt mot havnen på nedsiden. Så vakkert!


onsdag 22. august 2012

Roterom?


Inspirert av NIB-Solveigs roteinnlegg i går, knipset jeg noen bilder av det mest rotete hos meg akkurat nå. Her er det kreativt kaos og underveis-rot hele tiden. Sånn er det bare. Og akkurat dette rotet kan jeg leve med. Alt det andre rotet er jeg ikke spesielt interessert i, og rekker jeg ikke rydde, vil jeg jo ikke vise frem det på bloggen min? Hvem har lyst til å se bunker med aviser, oppvask på benken og halvskitne klær (de som ikke egentlig er skitne nok for vaskemaskinen, men heller ikke rene nok til å legges inn i skapet igjen...)? Det inspirerer iallefall ikke meg.


Ja, jeg er "flink" til å rydde. Jeg blir sur av å ha det rotete og skittent rundt meg, og det er jo helt unødvendig når det er så lett å gjøre noe med det. Jeg tviler på at det er slik at interiørbloggere har et eget rydde- og vaskegen, men at det er en ekstra motivator å legge ut et bilde av rent og ryddig hjem for å få jobben gjort, ja det tror jeg på. Det er kanskje derfor "alle andre" kan komme med kommentarer om at "er det aldri rotete hos deg?" eller "lever dere egentlig i hjemmet deres?".


Akkurat de spørsmålene blir jeg litt provosert av... SELVFØLGELIG er det rot hos oss også og selvfølgelig LEVER vi i hjemmet vårt.
Vi elsker hjemmet vårt og bruker det til det det er ment for hver eneste dag, men det er ikke nødvendigvis dét interiørblogging handler om for meg. Det handler heldigvis mer om å inspirere og bli inspirert, om gode løsninger og fin flyt, ikke rot og skitt eller "hverdagsporno" som jeg fort synes det kan bli om alle skapdører og kott skal luftes på internett.
De fleste vil vel bevare et større eller mindre snev av privatliv? Selv om det uten tvil er kikkeren i oss som drar oss inn på den ene interiørbloggen etter den andre, ønsker vi vel at det settes en grense for hvor mye vi får vite? tirsdag 21. august 2012

7 års presang...


 Innlegget er sponset av Polarn O. Pyret


... fra Polarn O. Pyrets nye nettbutikk: www.polarnopyret.no

På oppdrag fra Polarn O. Pyret har jeg testet kjøpsopplevelsen i nettbutikken deres, noe som slo meg som ganske relevant for den prosessen jeg selv står i med min egen nettbutikk, som snart er klar for åpning. Vår tøffe, fine nevø fyller 7 år i dag, og det passet meg ypperlig å bestille en tilleggsgave med rabattkoden jeg fikk fra Polarn O. Pyret.

Min opplevelse i stikkord:
Lett å navigere, fint med merking av økologisk bomull, kort og enkel prosess å bestille og rask levering. To dager etter bestilling fikk jeg beskjed om at pakken var klar til avhenting. Underveis fikk jeg i tillegg til ordrebekreftelsen en beskjed om at varen var pakket og sendt. Kjekt å vite hvor pakken er i systemet, særlig om man har dårlig tid (og venter på en gave for eksempel).
   Noe jeg bet meg ekstra merke i var kategorien "Brukte klær" hvor man (gratis) kan lage annonser på brukt tøy. Miljøvennlig og et supert initiativ jeg håper blir brukt!


Jeg har tidligere, stort sett, takket nei til lignende forespørsler, men har nå bestemt meg for å utforske mulighetene i større grad, og du vil i fremtiden møte flere slike innlegg her på Fjeldborgbloggen. Jeg takker ikke ja til produkter/varer/tjenester jeg ikke selv kan stå inne for og vil merke innleggene slik at du vet om jeg skriver på oppdrag.

mandag 20. august 2012

En sånn dag...... som man bare vil suge på som et drops. Som skal huskes når slaps og søle spretter om leggene i februar. Som man ønsker aldri skal slutte.

En sånn dag var det i går.

fredag 17. august 2012

God fredag!
Jeg skal love dere at det krever sin kvinne å sitte inne på hjemmekontor i strålende sommervær. Men det har jeg altså gjort i hele dag. Vel vitende om at det nesten er helg og at badetøyet er klart til å luftes. Yehaa! Det blir kveldsdupp i dag også...

Dagens middagstips er en ny favoritt.
Så vanvittig godt:
Karrikylling med aioli med urter og varm ananas.
Oppskriften fant jeg i Aftenposten for et par helger siden, og nå i helgen må den lages igjen.
Jeg modifiserte selvsagt oppskriften litt:

Kyllingfileter (vi brukte tre stk til to pers) - stekes hele med salt, pepper og karri, etterstekes i ovn i ca 20 minutter. La hvile og del opp i skiver før servering.
Fersk ananas i ringer (så mye du vil) - stekes i litt smør med karri og finhakket hvitløk.
Aioli tilsatt finhakket koriander og basilikum.
Søt paprika - stekes sammen med ananasen.
Salat og rødløk.
Ciabatta.
Koriander til å drysse på toppen.


Superdigg! God fredag folkens!

onsdag 15. august 2012

Sommerdag+Hayhånd+Omaggio+mokkaservise


Fin sommerdag i Vestfold i dag, gjorde at vi kastet oss rundt etter jobb, trakk i bikini (og badeshorts... hihi, ser for meg fjeldborgmannen i bikini) og kjøpte med oss middag som vi spiste på stranden. Jeg kan til og med skryte på meg sesongens hittils lengste svømmetur i ordentlig varm fjord. Hverdagsluksus!

Den fine hånden fra Hay fikk jeg til bursdagen min... og i bakgrunnen skimtes nok en gave, nemlig Omaggiovasen fra Kähler. Denne har jeg hatt lyst på veldig lenge, og når jeg har likt noe i lang tid, er det gjerne et tegn på at jeg ikke vil gå lei med første. Store muligheter for et svært langt liv i Fjeldborghuset for den fine, fine vasen - som reiste helt fra Louisiana utenfor København for å havne på bordet mitt, flybåren med verdens fineste Silje.
Tusen takk!

Skal svinge meg rundt og få tatt et større utsnitt med den fine vasen på bordet, tiden strekker bare ikke helt til om dagen. Det er så mye jeg vil gjøre!

Jo! Mokkaserviset i sort og gull fra Stavangerflint har stått ubrukt i skapet hjemme hos mammaen min - nå skal det få et nytt liv her hos meg. Helt greit, det... Takk, mamsen!

torsdag 9. august 2012

Mini-Mano, LØV og konkurranse på 13!


Gurimalla tiden flyr. Nesten helg igjen, og masse gøy på plakaten. Men det går virkelig slag i slag i Fjeldborgen for tida. Puh!
I dag viser jeg frem flere fiiine bursdagsgaver: 4 stk Mini-Mano, som viser seg å være akkurat så perfekte til en lungo på Nespressomaskinen, som jeg trodde. LØV Te kan jeg drikke av de andre Manokoppene mine, eller av glass, for denne kan lages som iste. Ikke testet ut enda, men det skal det nok bli en snarlig råd med! (Også er jo fargen på boksen helt perfekt, da:)  
Tusen takk!
LØV har vi på 13, og det minner meg på at jeg heeelt har glemt å fortelle om den morsomme konkurransen vi har gående nå! Vi er så nysgjerrige på hvor varene våre tar veien, og har fått inn masse fine bilder av 13-produkter i sitt rette element - nemlig hjemme hos dere som har handlet hos oss!

Klikk på linken her for å komme til konkurranseinnlegget. Bidraget ditt sender du til hello@13tretten.no
Det blir selvsagt premiering til vinneren, som kåres med flest likes på vår fjesbokside...

Foto: Marianne Lind, Lindphoto.no

Dette bildet med stol og lampe fra 13 er et supert eksempel på hva slags bilder vi gjerne vil se!

mandag 6. august 2012

Nesten 30!

(Puten fra Hay kjøpte jeg for et gavekort jeg fikk til bursdagen min i fjor! På høy tid at det fikk bein å gå på!).


I morgen fyller jeg 30! Det er fint å bli voksen, synes jeg. Alder er et tall, og 30 er i grunn et ganske fint et. Også er det jo sabla gøy å ha bursdag! Fredag feiret jeg meg selv med 16 fine jenter som hjalp til med å innvie utestua. For nå er den faktisk ferdig!
Vi har jobbet på spreng i to uker, så denne helgen har stått i hvilens tegn. Har nesten bare ligget på pallesofaen og slumret, og spist rester fra fredagens fest... og kikket på de utrolig, vanvittig fine gavene mine. Kommer til å spre dem utover flere innlegg, for de var så fine alle sammen!
Dette ullpleddet er bare helt fantastisk mykt og lett. Og varmt.
Og fargen! Elsk, elsk, elsk!
Tusen takk.


Tror jeg kan love at jeg er tilbake for fullt nå. Snart klar for høst som 30-åring.
Ha en strålende mandag!

//

Tomorrow I´m turning 30! And last friday 16 wonderful ladies joined me at our newly finished outdoor "livingroom" - it was so wonderful, and I got the most amazing gifts. The lovely yellow woolen blanket is one of them. It´s so light, soft and warm. I´ll spread the gifts over several posts as they all deserves to shine!

Have a brilliant monday.

//
Les også