mandag 28. juni 2010

Snadder fra Illums

Det ble smått, men godt under turen til Illums før helgen. Manokopp fra Kähler, ny vase til samlingen fra Anne Black og to stk knotter (også Anne Black), til et ganske spennende prosjekt.

En liten titt påen av mine turkise hagestoler til venstre. De lyser opp, ja! Men jeg er godt fornøyd med dét.

Se på de vakre peonene min svigerinne hadde med seg i går. Pene blomsten. Min egen peon likte ikke å bli flyttet på i høst, og protesterer med å la være å blomstre, så tusen takk for hjemmedyrka peoner i bukett!
Nå trenger jeg til litt kaffe, for jeg stod opp tiiidlig i dag og begynner å kjenne meg ganske sigen.
Fin kveld til deg!

søndag 27. juni 2010

Festen er ikke over, det er kake igjen.

God søndag, godtfolk! 
Her i heimen har det vært bursdagsstemning i flere dager nå. Torsdag kveld var vi på operataket for en fantastisk BigBang konsert, helt klart på topp-3-lista! Og fredag startet med deilig hotellfrokost (aldri sovet på hotell i Oslo før, da vi alltid har overnattet hos venner etter at vi flyttet derfra, men det var bursdagsfabelaktig!), fortsatte med litt shopping, deilig iskaffe, litt mer shopping, tapaslunsj på favorittrestauranten, litt hvitvin, litt mer shopping, Ikea, og hjem til en noe snurt pusekatt. En nydelig dag med andre ord!
I dag har vi hatt kakebursdag med familie, litt inne i stua og litt ute i hagen. Ikke helt perfekt sommervær, kaldt i skyggen og ganske deilig i sola.
På menyen stod det pavlova, gulrotkake, svigermors sammensatte boller, hjemmelaget limonade, også kaffe, da.
Limonaden ble riktig god, oppskriften kommer her:

7 sitroner
ca 1,2 liter vann
4 dl sukker

Skrell sitronene og skallet i en kjele sammen med vannet og sukkeret (sirup). Kok opp og la det koke i 10 minutter. Press saften av sitronene. Når sirupen er avkjølt blander du i sitronsaften, og siler dette. Ha over på flaske og avkjøl. Nå har du en passe konsentrert saft, denne blandes med vann, med omtrentlig forhold en til tre. Et par sitronskiver og isbiter gjør seg ved servering.


I morgen skal jeg nok få vist frem de fine småsakene jeg fikk med meg hjem fra Illums på fredag. Nyter synet av dem! So long og fin søndagskveld til deg som titter innom!

onsdag 23. juni 2010

Hipp hurra!

Gratulerer med dagen til verdens beste kjæreste!  
(Fjortisbrillene tilhører familiens fjortis og ikke 29 åringen...)

tirsdag 22. juni 2010

Stoffskatt, bursdagskakebaking og tirsdagslikør

Takket være det elendige kollektivtilbudet i Vestfold (nå i skoleferien går det nemlig bare én avgang i timen hjem til meg, mot to til vanlig), var jeg så heldig å finne min hittils flotteste stoffskatt! To hele og pene sett med flanellslaken med herlig-perfekt-hjertebankmønster! Hadde ikke egentlig tenkt meg innom brukten, men siden det ikke kom noen buss, ble jeg nødt til å slå ihjel litt tid. Godt å ha litt flaks i uflaksen.

Et aldri så lite salgskupp gjorde jeg også, fine jakken fra Noa Noa som jeg har tittet på flere ganger var nå nedsatt med 50%. Hurra!

I morgen, på selveste St. Hansaften fyller min vakre mann 29 år, og jeg har bakt både sjokoladekake og pavlova i kveld. Sjokoladekaken ble så svær at vi måtte testsmake (han skal ha med seg denne på kontoret i morgen:). Med en kopp espresso til og tilfeldig besøk av mor og søster, smakte den fortreffelig! Ny oppskrift for meg, med ett beger rømme og MASSE smør. Ble kjempegod!

Siden vi smakte på bursdagskaka, måtte vi ta en liten knert også... Denne nydelige Limoncelloen har min kjære venninne (som er kokk) forært oss. Ikke for barn akkurat, men veldig fin for en 28 og 29 åring, på en tirsdagskveld.

Madicken har hatt show under epletreet, og jeg har herved dokumentert den første roseknoppen som er i ferd med å bryte ut. Den nyeste rosen i bedet, attpåtil.
I morgen er det som nevnt St. Hans, en stor dag for oss sandefjordinger, med båtkortesje, grilling og bål. Og kakespising for de som i tilegg har bursdag den dagen.
Kommunen opererer fremdeles med en gammel skikk hvor det heter seg at St. Hansdagen er stengt!
Nå jobber jo ikke jeg i kommunen, så det er vanlig jobb på torsdag, men vi skal allikevel kose oss ved sjøen sammen med gode venner i morgen.

Ønsker alle en sandefjordsk St. Hansfeiring!

søndag 20. juni 2010

Uten mat og drikke...

... duger helten ikke.
Helgen har vært preget av avslapning, mat og drikke. Noe dagens bilder kan dokumentere.
Har riktignok hatt ferdigstillelse av et lite malingsprosjekt utendørs (resultat en av de nærmeste dager), men ellers har det skjedd fint lite i Fjeldborgheimen denne helga. Mannen har litt halsvondt, og da har sofa og svenskebryllup vært en deilig kur.
Bildene viser helgefrokostscenariet som utspiller seg hver helg: smoothie (i denne er det blåbær, vaniljeyoghurt, banan og eplejuice), quiz i Dagsavisen og deilig kaffe (her i huset går det kun i Malabar, tror aldri vi blir lei!).

Norske (!) jordbær og "flykræsj" (is, peanøtter og nonstop) har vi også puttet i oss, mmm.

Jeg har sittet ute og heklet på teppet mitt, dessuten blitt solbrent. Og den hjemmedyrkede ruccolaen havnet på middagsbordet i dag, ganske stolt i grunn. God var den også.

Har ikke begynt å montere sammen teppet ennå. Noen som har gode tips? Aldri montert lapper sammen før, men tenker at det kan da ikke være så komplisert?

God ukestart til alle som titter innom.
Gleder meg til en litt kort uke, som avsluttes med bursdagsfeiring, konsert og hotellovernatting i verdens beste by... elskede Oslo, here I come!

torsdag 17. juni 2010

Utfordret

Jeg har vært så heldig å få denne utmerkelsen fra den finfine bloggen Hei Astrid!
Takk, Astrid! Here is what you do when you get this award:

- link to the person who gave you the award

- share 7 things about yourself

- give the award to 7 other bloggers


Det er altså en Beautiful Blogger Award, og jeg må fortelle 7 ting om meg selv. Har tatt utfordringen tidligere, men det finnes jo flere enn 7 ting å si om meg. Heldigvis:)
Så her følger 7 nye mer eller mindre interessante ting om Ingrid:

1. Jeg leser for tiden til førerprøven... for bil... klasse B. Jepp, har ikke lappen!

2. Er utdannet Bachelor i Kultur og Kommunikasjon fra UiO, og til høsten skal jeg studere litt igjen, nemlig norsk for undervisning i skolen. Grugleder meg!

3. Liker godt små insekter og kryp, som larver og marihøner. Vil gjerne holde dem...

4. Hører mye på norsk musikk, og digger norsk film og norsk litteratur.

5. Bursdagsgaven til min mann som fyller år om en uke, er konsert på operataket! Vi liker heldigvis den samme musikken:) Det blir omtrent min 13. konsert (litt ute av telling) med BigBang!6.  Jeg har alltid likt å skape miljøer, ommøblere og male. Tror jeg startet i 2 års alderen, da jeg helst ville ha et komplett hjem på rommet mitt, med planter og blomstervaser, servise, kaffetrakter (safttrakter) og tv!

Bildene er av en bitteliten Ingrid, sånn omtrent i 1984.

7. Jeg har en lillesøster som er 14 år yngre enn meg, og vi har samme foreldre:) Det er skikkelig stas å ha en fjortis til lillesøster!

Det var det for denne gang.
Så er det bare å sende stafettpinnen videre til 7 andre Beautiful bloggers:


Take it or leave it!

God kveld fra Fjeldborg.

onsdag 16. juni 2010

Loppekupp

På fredag rakk jeg innom et av de største loppemarkedene som avholdes på vårparten her i byen. Det var totalt kaos, vanvittig mye folk, regnvær og en sliten Fjeldborgmann som var med for å bære eventuelle kupp. At jeg greide å få med meg noe var derfor et lite mirakel. Den største skatten må være "lærerveska" på bildet over. Den er så fin! Og fungerer utmerket til A4 formatet. Yes!
De lilla prikkene som skimtes til høyre i bildet, er den fantastiske gaven jeg fikk av min mann på søndag: høyt ønsket regnfrakk fra NoaNoa!

Denne tapeten var dessverre ikke en del av loppefunnene, men til salgs på nydelige Retrovilla. Den er til STERK vurdering.

Flere nøster med stoff fant jeg i en pose under stoffbordet. Donert av en veverske kanskje?
Mønsteret i dette nøstet er det ultimate retromønsteret for min del, og jeg er dypt ulykkelig for at det ikke dukket opp et helt dynetrekk... fargene er perfekte! Men jeg skal da utnytte nøstet, passer utmerket til armbåndene jeg driver og lager, ...og foreløpig ligger altså dette nøstet til pynt!

Det übersøte Rostibegeret i upåklagelig stand og 70-talls kulør fikk jeg med på kjøpet da jeg fant en nesten urørt saftkoker (som allerede befant seg på lagerhylle i kjelleren da bildene ble tatt). Saftkokeren blir så kjekk til høsten, da jeg skal prøve meg på eplesaft! Litt av et husmoremne?
Speilet er visstnok identisk med hva min mor hadde på ungdomsrommet sitt, sånn tidlig på 70-tallet. Nå skal dette få henge i Fjeldborgentreen og lyse opp med sitt blide åsyn.
En pose med stoffer og en psykedelisk mønstret kjole ble også med hjem, og kjolen passer akkurat nesten, så jeg slipper å gi den bort:) Skal nok få vist den frem ved en senere anledning.

Nå skal jeg gjøre meg klar for kveldstur i skogen og skravling med venninne, så da ønsker jeg alle en riktig god kveld!

tirsdag 15. juni 2010

Søte Sweet Memories

Etter en lang dag på livredningskurs kom jeg hjem til pakke i posten! O lykke:) Se hva jeg har fått fra SØTE SØTE Sweet Memories, tusen takk:

Jeg er virkelig litt stum over den fine gaven: sminkepung (medfølgende Ricesåpe) fra Cath Kidston, babushkadukker i knallkul fargekombinasjon og et hjerte fra Maileg.

Godsakene har allerede funnet plass i Fjeldborgheimen:

Nå skal jeg legge min klorifiserte kropp i sengen og ønsker derfor en riktig god natt!
I morgen skal jeg få vist fram helgens loppefangst:) So long!

søndag 13. juni 2010

For ett år siden...

... hoppet vi rundt i åkeren i Tjølling, vi hadde mange gjester i en festpyntet låve, vi fikk (og gav) fantastiske taler, spiste deilig mat og drakk god vin, lo og gråt, danset, og ble sunget for opptil flere ganger. En fantastisk dag med mange minner.
Vi sa ja i Sandar kirke, den 13. juni klokken 13, og i dag har vi vært gift i ett år. Lykke.


Foto: Thomas Reisæter

torsdag 10. juni 2010

Energitorsdag

Litt kjapt innom med et mursteinsinnlegg. Masse energi da jeg kom hjem tidlig i dag, så det ser ut til at jeg fortsatt rekker både det ene og det andre!
Det er lupinsesong! Jeg er så glad i lupiner, morsomt med de mange forskjellige nyansene. Har ikke mindre enn fire buketter stående i stua for øyeblikket...

Grilling foregår det mye av i Fjeldborgen om sommeren. I dag ble det litt lettvint med (gode) pølser...

... servert i hammocken. Og ruccolaen jeg har sådd har begynt å spire!

Den lille hylla fra forrige innlegg er allerede ommøblert med sommerkoppene fra Rice,

...og jeg fant et fantastisk sengesett OG et herlig lite forkle på bruktbutikken (allerede vasket og til tørk på snora), til nesten ingen penger. Hipp hurra for sommer og sol!
Ønsker alle som stikker innom en feiende flott kveld:)

søndag 6. juni 2010

En liten rosa hylle

En liten, nymalt rosa hylle har fått komme opp på en tom kjøkkenvegg. Det ble så koselig der borte i kroken! Hylla betalte jeg den svimlende sum av 8 kroner for på et loppemarked tidligere i vår.
Fargen har NCSkode S1015-R40B og gjorde seg veldig godt blant alt det hvite, sorte og turkise. Kaspara gjenkjenner kanskje grytelappene hun har sydd? Gleder meg over dem hver eneste dag:) 
Den vesle grønnrutete brikken har min mann tilvirket i sine barndomsår, og nå har den havnet her på kjøkkenet vårt. Veldig trivelig!
Dagen i dag har vi tilbragt på skikkelig søndagstur til Holmfoss i Lågen. Var der masse som barn, og det var så stas å være der igjen, kikke på fossen og på dem som fisker etter laks. En fin turløype full av spennende "installasjoner" fant vi også. Anbefales!
Bilder fra turen legger husbonden ut på sin ferske fotoblogg i løpet av kvelden. Sjekk den ut:)

lørdag 5. juni 2010

God tid

Deilige lørdag! God tid til å kikke på nyutsprunget rhododendron og dingle barbeint i hammocken... Bryllupsgaven fra de fineste jentene! God ide til andre som skal gi en litt annerledes bryllupsgave til noen med god plass i hagen? Veldig romantisk å dingle med beina og drikke hvitvin sammen, hihi.

God tid til å spise lunsj i en strandstol mens de resterende hagestolene tørker etter et strøk grunning med Visir. Nå blir det knall på fargene utomhus også!

God tid til å trille frem verdens kuuleste sykkel, gi den en vask og straks sykle til butikken for å kjøpe noe snadder til mannen som snart kommer hjem fra jobbtur.
Denne sykkelen er skikkelig Oslo for meg, tror den har fått luftet seg en gang siden vi flyttet! Synd og skam er det. Det er bare det at det er litt flere bakker her i området, og da er det store styret litt upraktisk. Passer nok best inn i de urbane strøk, denne smukkasen. Men nå tror jeg at den skal få stå ute i hagen og vise seg frem litt! Så kanskje den får være med til butikken litt oftere:)

Riktig god helg til deg som titter innom!

torsdag 3. juni 2010

Stilleben: Floraen

NIB sin junikonkurranse går ut på å vise frem et egenprodusert stilleben. For tiden er jeg opptatt av planter og min arvede Floraen i Farger fra 1951. Denne har både min mormor og mor eid! Bildene i boken er fantastiske, og hadde det ikke vært et arvestykke skulle jeg revet ut sidene og laget meg en hel floravegg! Mine (ja, det ble visst to) stilleben er derfor laget med utgangspunkt i denne vakre boken. M´en står selvfølgelig for Mormor og Mamma! (Og vil finnes i den uåpnede Eplabutikken min om kort tid!).


Brikkene som er festet i lampeskjelettet er også fra mormor!

...og syrinene er fra hagen. Syriner er bare nydelig!
Les også