onsdag 30. mai 2012

Årets første lupin.


Ingen forsommer uten lupiner på bordet!
Jeg har et eget lupinsted, og da vi kjørte forbi det i helgen, måtte Fjeldborgmannen bråstoppe slik at jeg fikk småspringe bort til enga med lupiner og forsyne meg. Målet er å huske å legge en liten saks i bilen... jeg er nemlig veldig glad i å plukke ting, og kommer antagelig til å trappe opp stopping med bil for å plukke blomster i grøfta.

PS. På det øverste bildet er det synlig bevis for hvor rene vinduene mine er for øyeblikket. Nice.

Fin onsdag, folks!

tirsdag 29. mai 2012

Oppskrift på en fin pinse:
SOL.
En tur på vannet.
Masse fregner på nesa.
Bading i iskaldt norsk vann etter svetting på stranda.
Grilling og rosévin.
Maling og snekring.
En god del vasking (vinduene er endelig rene...).
Rabarbrahøsting og vafler til kveldsmat.

Pinsen har vært et kjærkomment avbrekk fra alle tingene som skal ordnes for tiden. Selv om vi har ordnet litt i helgen også, så har vi tatt oss tid til både båttur og litt snekring og maling.
Utestua nærmer seg med stormskritt som dere ser, og jeg gleder meg noe innmari til å få kledning på veggene innvendig (rupanel). Noe som forhåpentlig skjer ganske snart. Om et par uker kommer elektrikeren, og da blir det jaggu lys og varme der inne også.

I morgen skal jeg på besøk til et av mine desiderte favoritthjem, og jeg gleder meg stort til å treffe de hyggeligste damer der. Satser på å dele noen glimt i løpet av morgendagen.

fredag 25. mai 2012

Fargefredag.Hver sommer blir jeg like glad for plastserviset mitt fra Rice (kjøpt på Rafens).
Og det er like gøy å stæsje det tilbake i hylla hvert år (det overvintrer på øverste hylle i kjøkkenskapet resten av året). Drinkboka Slurp (Dreyer/Hensley/Løwe) bruker jeg også hvert år. Deilige drinker (både med og uten) og digg småmat for varme dager. Skal dele noen av favorittene herfra en annen dag.
Jeg mister helt matlysten når det er så varmt som nå (29 grader hos oss i dag!!), så inspirasjon til lett sommermat er helt nødvendig.
Akkurat i dag setter vi nesa mot Stavern, først for å jobbe litt, så for å spise middag, så i dag trenger jeg ikke tenke ut noe lurt å sette på bordet. Fin start på pinsen!


Har man en egen "åker" med løvetann, så får man gjøre det beste ut av det. Ugress? Ikke hos meg:)

Ha en strålende fredag, folkens.

torsdag 24. mai 2012

Marias Salt og Søtt.


Har du ikke vært innom bloggen til supersøte Maria, ennå? Da burde du gjøre det nå! Maria er knallgod på mat, og bloggen bugner av morsomme og enkle oppskrifter.
Jeg var så heldig å bli invitert på lunsj til Maria, i forbindelse med en reportasje jeg har gjort for Vestfold Blad. Digg thai-kyllingsalat og cola cupkakes stod på menyen. Nam!

Titt på PDF-utgaven om du synes det er vanskelig å se teksten i screen-shotsene mine.

onsdag 23. mai 2012

Siden sist har jeg...


 ... spist frisk ananas, varmet i folie på grillen. Med sjokoladesaus og creme fraiche. Godt.


 ...testet å lage iskaffe med nespressokaffe. Det ble knallbra. Og veldig lett: lag en liten kruttsterk en (jeg bruker helst den sorte kapselen / Ristretto), rist iskald melk i noe med lokk, løs opp litt brunt sukker i kaffen, ha i isbiter og melk. Nyt.


... innviet plastserviset. Spist fiskeburgere. Med salat og sånn.


... ikke vært like trøtt som denne dama her. Varmen tar på for sånne med pels, kan skjønne.


... stelt i hagen, plantet en ny pion og sett på denne fine tulipanen.


Ha en nydelig solskinnsonsdag!

fredag 18. mai 2012

Hipp, hipp overstått.


Vel overstått nasjonaldag. Her er jeg i Vestfoldbunad, flagg og paraply. Under et tre, med hælene godt gravd ned i gjørma. Schvupp, sa det da jeg dro dem opp igjen.


Korps = 17.mai. I nettopp dette korpset befinner to av våre seg (en liten og en stor), og det var gøy å se. Marsjering er en kunst.


Mat. På Park Hotell, en ganske ny tradisjon for oss. Men veldig fint (og godt!) og helt klart en stayer.


Borgertogets desiderte høydepunkt: Trommekorpset. Får gåsehud av den gjengen der, altså. Til og med sola ville være med på denne moroa.


Fin 17. mai, og helt greit at det er et helt år til neste gang.
:)

onsdag 16. mai 2012

Nymalt sommers(t)ol


Jeg er skikkelig glad for den nymalte stolen min! Den lyser opp hele stua med sin perfekte lysegulhet, og står seg skikkelig godt til fersken, rosa- og korallfargene jeg trekkes mot om dagen.
Fargen heter Sommersol, og er fra Jotun (Sens 30).
I neste "Tryllefeprosjekt" i Kamille har jeg brukt denne fargen, men sammen med andre farger enn her hjemme hos meg. Vent og se!

Her er både stryking og pussing av bunadssølv overstått, aiolien er laget (som vanlig:) og nå skal jeg forberede føttene på bunadssko og masse tråkk i morgen, med et fotbad (vi har ikke badekar, så fotbad er det nærmeste jeg kommer).
Ønsker alle en super feiring i morgen! Kanskje jeg titter innom med et bunadsbilde i løpet av morgendagen ;)
Og ja, det er en fare for at VG fatter interesse for meg etter tittelen jeg slo til med i dagens innlegg...

mandag 14. mai 2012

Les, se, nyt: 3 byFryd


Endelig! Fineste, fine Jeanette har publisert sitt tredje e-magasin: 3 byFryd, og det er virkelig spekket med inspirasjon.
... og noen kjente fjes:) Vi hadde jo besøk av Jeanette på 13, og resultatet ble en veldig fin sak om butikken vår. Tihi!

Vil du også ha litt lykke på skjermen din i dag? Les, se og nyt HER.

Alle foto: screenshots fra 3 byFryd, Jeanette Lunde.

fredag 11. mai 2012

Neon fredag.Hva 39 kr og et lite nøste med neonoransje bånd kan gjøre for fredagen!? Ganske mye.
Jeg prøvesatt en vakker stol fra Hay (til nittenhundreognitti kroner), og kikka hardt og lenge på en pute i fin myk oransjefarge (til sekshundreognittifem), før jeg samlet meg sammen og gikk for bånd til niogtredve.

Nr9 her i Sandefjord fører Hay, og det er jeg veldig glad for. Tror nesten det er mitt nye favorittmerke, jeg. Til tross for at jeg (foreløpig...) bare eier en rull med neonfarget bånd med deres navn på!

Til info: Det skjer noen endringer på bloggens utseende om dagen, og om ting plutselig ikke er der de pleier å være, så dukker de nok snart opp igjen. Dog, ikke nødvendigvis på sin gamle plass... ;)


Ha en knakande fin fredagskveld!

torsdag 10. mai 2012

I Kamille nr 10.Som jeg nevnte i går er det flere sider med bilder fra Fjeldborg i denne ukens Kamille. Det er staselig, og jeg må rette en stor takk til utrolig flinke Line Dammen, som har gitt meg litt plass under den svært så erfarne vingen sin! Takk, Line!!
Jeg har tatt bildene selv, og er fornøyd med selve bildene, men er litt lei meg for at de er redigert såpass lyst på trykk, selv om jeg liker lyse bilder.
Bildene over, som er fra soverommet, et rom jeg vanligvis ikke tar så mye bilder i, er bilder som ikke ble brukt i reportasjen.

Slik kan det se ut på soverommet vårt... ryddig og oppredd. Et lite tips fra meg til deg; bruk et enkelt dynetrekk som overkast på fotenden, enkelt å skifte ut i forhold til stemning og farge, og veldig billig, om du allerede har noen fine sengetøy! Også skader det jo aldri å finne frem gullskoa, de setter garantert feststemningen (akkurat disse giftet jeg meg faktisk i:).

Fin kveld til deg!

onsdag 9. mai 2012

Middagsdigg.Etter å ha spist "ute" hver dag, til alle måltider i over en uke, fryder jeg meg over matlagingen igjen. Note to self: kikk på dette innlegget når du blir lei av å lage middag.
Det nye salatbestikket fikk svinget seg i middagsvalsen i går. Det er så mykt og vakkert, og faktisk hadde vi ikke salatbestikk, så nå er jeg storfornøyd. Til laksefileter med aspargesbønner og sitron, hadde vi fullkornscouscous. Det er superlettvint og veldig rask mat, med rester som passet fint til lunsj i dag. Sånt liker jeg.
Til middag i dag: nakkekotelett (stekt under lokk sånn at den blir skikkelig sprø men mør, om du skjønner...), grov potetmos med gressløk fra hagen (!), koriander og basilikum (fra vinduskarmen) og masse Jarlsbergost. Nam sier jeg bare. Champinjong med balsamico og avocado naturell. Digg mat for mor når hun er fotballkampenke og spiser middag alene. Er mett ennå...


PS. Du burde kjøpe Kamille denne uka også... Der er det bildekavalkade fra Fjeldborgen, nemlig.
:)

tirsdag 8. mai 2012

Nytt møter gammelt.


Nytt, moderne kjøkken i gammelt hus.
Loppefunn og nytt kjøkkenutstyr i skjønn forening.
På kjøkkenet er det fint å blande inn gamle ting, særlig om man har en stram ny innredning som vi har. Det føles varmere og mer innbodd å gi plass til noen gamle Egersund-tallerkener, Skaugum bestikk fra loppis, norgesglass til oppbevaring og teak smørefjøler.

På bildet ser du også nytt kjøkkenutstyr, mye er fra min tid i Rafens - salatbolle (Casagent), pepperkvern (Peugeot), hakkekniv (Masahiro), sitronpresse i oliventre (Bastian) og korkunderlag.
Fjølene er fra H&C og Kremmerhuset, og det nydelige salatbestikket, også i oliventre, ble med hjem i kofferten fra Rhodos.
Kjøkkenet er fra IKEA, Faktum med Nexus brunsort front (tror kanskje denne har gått ut). Benken har vi laget selv av glassfliser.Med det øverste bildet melder jeg meg på NIB sin utfordring: Nytt møter gammelt. Trykk på linken for å se en drøss fine bidrag.

Ferie.Å kjenne litt på sommeren sånn før den er ordentlig i gang i Norge, er ikke dumt. Det kan faktisk anbefales. En uke med 11 timers søvn hver natt, intens lesing i bok på en solseng om dagen, ikke bruke sokker, bading, skummende øl, fetaost og tzatziki er heller ikke så dumt.
Ferie er skikkelig digg, og det føles faktisk som om batteriene er ladet. Fint å komme hjem til blomstrende kirsebærtre og en halvmeterhøyt gress i hagen. Som jeg selvsagt gleder meg til å klippe (ikke ironi, jeg digger plenklipping og har funnet ut at det gir meg litt samme følelsen som når jeg maler et møbel).

Også fant jeg akkurat ut at fristen for å bli med på NIB sin utfordring i mai ikke har gått ut, så den skal jeg prøve å hive meg på. Nytt møter gammelt... hele Fjeldborg er jo nytt møter gammelt!
Les også