fredag 31. mai 2013

Forsommer på 13.

Nesten helg! Jeg feirer med en liten bildekavalkade fra 13. I morgen, lørdag, er det jeg som står i butikken, jeg gleder meg og håper det er mange som tar turen for å kikke på godbitene våre.

Vi får inn nyheter hver eneste dag, og sånn helt objektivt synes jeg vi har skikkelig mye fint inne nå. Hva med en hjørnebar med snurrende innmat? En retrovase eller fem? Eller en lilla selskapskjole til sommerens festivitas?
Vi har Happy Lights, LØV te, vintage Jielde lamper, TamTam krakker, barneklær fra Katvig, kaninlamper, pompoms og Lotusboller. Blant annet.

God helg til deg, enten du tar turen innom 13 eller ei!

tirsdag 28. mai 2013

Inngjerdet.


I denne bloggens spede begynnelse skrev jeg en gang om kastanjegjerder. Disse gjerdene har altså vært i mine tanker i fire-fem år, og endelig kan jeg skrive at gjerdet vårt er på plass. Noen ting tar altså lengre tid enn andre.
Gjerdet lager en fin avgrensning mot veien og markerer et etterlengtet skille. Selv om det er et "lett" gjerde føltes denne delen av hagen umiddelbart mer privat og vi er strålende fornøyde.
Kastanjegjerdet skal få gråne naturlig og vi slipper dermed å male 20 meter gjerde. Digg.

Gjerdet vårt er kjøpt hos Solfang.no og vi hentet selv 2x10 m på rull i utsalget deres på Nesodden.

mandag 27. mai 2013

Audrey Jeanne på fjeldborg.noNydelige nyheter er nå på plass i nettbutikken. Plakater og kort i forskjellige størrelser fra franske Audrey Jeanne skled rett inn i miksen, og nå går jeg rundt og bytter ut noen av mine gamle print med disse nye. En personlig favoritt er helt klart stjerneskuddet som sier "Believe in magic". Ord jeg gjerne kan minnes på daglig.

Sjekk også ut Audrey Jeannes skjønne BLOGG.


søndag 26. mai 2013

Den blomstertid nu kommer.Ute eksploderer det om dagen.  Det er så vanvittig vakkert.
Epleblomster, magnolia, japankirsebær. Snart syrin og peoner.
Våren er fantastisk!
Og håpet er lysegrønt...

Ønsker dere alle en strålende ny uke!

Apple Pappel-plakaten i hallen min finner du i nettbutikken.

fredag 24. mai 2013

Tatovering i sommer?
Alle foto: tattyoo.com

Jeg er ikke motstander av tatoveringer. Folk må få gjøre som de vil og på rett person synes jeg rett tatovering er kjempekult! Men jeg ville ikke hatt en evigvarende en selv, det er for drastisk for meg. Midlertidige tatoveringer har jeg derimot alltid likt å lime på meg, og nå har jeg jaggu tatt inn knallfine midlertidige tatoveringer i nettbutikken og på 13.
Perfekt som det lille ekstra, både til hverdags og fest! Check it out!

Fin fredag!

tirsdag 21. mai 2013

13 på torsdag!

Ta med deg en venninne og stikk innom oss på 13 torsdag kveld! Det er alltid god stemning hos oss når vi holder kveldsåpent, dessuten kan vi friste med gode tilbud.
Butikken vår ligger vis a vis Sykehuset i Tønsberg, i sveitservillaen på hjørnet.
Hjertelig velkommen!

lørdag 18. mai 2013

Koselig med krok.Da vi hadde bygget benk i stua, var jeg veldig glad i å sitte i kroken her og lese. Så ble jeg litt lei av å ha så mye puter på rad og rekke, og andre ting fikk plass på enden i stedet.
Nå har jeg tatt plassen litt tilbake, og det er jeg jaggu glad for. Så fint å sitte her etter frokost, med kaffe og avis. Enn så lenge.
Vi har nemlig planer om større endringer på nettopp denne veggen, noe som innebærer at benken forsvinner. Litt trist, mest gøy. Ingen skal si at jeg ikke fryder meg over forandring!

torsdag 16. mai 2013

Flagget til topps.Denne dama veit å flagge. Hun marsjerer med flagget sitt (les: halen) til topps hver eneste dag og er lykkelig uvitende om hvilken dag det er i morgen. Den som var en katt.
Misforstå meg rett, 17. mai er en fin og viktig dag i Norge, men kunne jeg velge, hadde jeg definitivt valgt å være katt akkurat i morgen.

Hipp, hipp!

onsdag 15. mai 2013

Slumpesuppe.I denne suppa er det flust med favorittsmaker. Ingefær, lime, hvitløk, koriander, sitrongress. Den er kjapp og enkel å lage, og smaker minst like godt til lunsj dagen derpå. Som vanlig slumper jeg i vei, derfor er det ikke helt ordentlige mål på ingrediensene.

Dette putter du i gryta:
 • 2-4 kyllingfilet, avhengig av størrelse på filetene og mengde suppe du vil lage
 • en bit ingefær, finhakket
 • hvitløk, finhakket
 • 2 vårløk, finhakket
 • 2 gulrøtter, i tynne skiver
 • sjampinjong, i skiver
 • en stilk sitrongress, delt i fire
 • 1 lime, skallet og saften
 • koriander, grovhakket
 • 1 boks kokosmelk (jeg kjøper en som heter coconut cream på den lokale østenbutikken, den koster litt mer enn de vanlige, men det er SÅ verdt det, den er knallgod og skiller seg aldri)
 • ca 6 dl kyllingkraft eller god buljong
 • ca 2 ss thai fiskesaus
 • ca 1 ss østersaus
 • ca 1 ss søt soyasaus 
 • litt chilipulver eller frisk chili om du vil
Fres kyllingen med hvitløk, ingefær og sitrongress. Riv limeskall over. Hell på kraft/buljong og kokosmelk, tilsett grønnsakene (vent med vårløk og koriander), kok opp, ha i limesaft, fiskesaus, østersaus og søt soya og la småkoke i ca 10 minutter, til kjøttet er gjennomkokt og gulrøttene møre.
Ha i vårløk og koriander og kok videre i ett minutt eller to.
Server gjerne med litt godt brød, pita eller nanbrød. Mums!

mandag 13. mai 2013

Grønt. Friskt.

Gyllent, grønt, hvitt. Føles friskt og tidløst på samme tid.
Dronning Ingrid er ganske blomsterløs for øyeblikket, men grønnfargen i bladverket på en pelargonia er bare den vakreste. Nyter synet av den og husker derfor å vanne den...

Om du likte den fine fjøla i sort/hvitt, finner du den i nettbutikken min.

Fin dag til DEG!


English:
Green, white, golden. Feels fresh, yet timeless. 
My "Queen Ingrid" is quite flowerless at the moment, but the color on her leafs is just so beautiful, green and full of life. I´m enjoying the sight of it, and therefore I remember to give it water...

The bread board is from my shop.

A nice day to YOU!

søndag 12. mai 2013

Perfect match.


Det føles litt som om det nye bordet har stått der bestandig. Det ble liksom helt riktig.
Fjeldborgmannen har vært fremme med målebånd og sag og gitt bordet riktig høyde (opprinnelig hadde det spisehøyde), men jeg har foreløpig ikke vært fremme med malekosten. Akkurat nå passer det nemlig helt perfekt inn i miksen her hjemme.

Noen gjenkjenner kanskje akkurat dette bordet fra min kollega og venn, Hapel-Anne sitt hjem. Ikke så rart, for jeg har kjøpt bordet av Anne, og det er hun som har malt det i den nydelige fargen. Fargekoden er først som sist: S2030-Y60R.

Ha en fortsatt deilig søndag!

English:
It sort of feels like the new table has been standing there forever. It just fits.
My man has used his saw and made it the right height for our sofa, and I have kept my hands off the paint brush. Yet. At the moment it fits just perfectly into the livingroom mix.

Some of you may recognize the table from my colleague and friends blog, Hapel. Not a coincidence, since I have bought the table from Anne. She is the one who has painted it in its lovely color. The NCS-kode is: S2030-Y60R.

Have a lovely Sunday evening!


lørdag 11. mai 2013

Man tager hva man haver.
Å lage mat utifra hva som befinner seg i kjøleskapet er en morsom utfordring, synes jeg. Stort sett blir "jeg-tager-hva-jeg-haver-maten" her i huset ganske god, og her om dagen slang jeg sammen noe som antagelig blir en stayer på hverdagsmatrepertoaret. Kanskje denne retten kan være aktuell for flere?

I mitt kjøleskap befant det seg nemlig:
1 pakke fersk laksefilet
tomater
baby leafs
en halv purre
en halv squash
hvitløk
ingefær
soyasaus
lime
koriander

Jeg blandet marinade/saus til fisken av en god slump japansk soyasaus, saften av en halv lime og litt finhakket koriander, ingefær og hvitløk. Dette helte jeg over fisken i en smurt form, før jeg satte den i varm ovn (ca 200 grader) i sånn omtrent 15-18 minutter.
Squashen stekte jeg i panne med litt smør, salt og pepper (det blir SÅ godt!). Salat ble blandet med purre og tomat i et fat (sånn at det ble plass til fisken oppå), også danderte jeg jaggu squashen rundt kanten av fatet.

Da fisken var ferdig fikk både den og sausen følge med oppå salaten (da blir sausen til en slags varm dressing). En liten neve sesamfrø på toppen er mest pent, men også godt.

Jeg serverte fullkornspastaskruer og hjemmelaget pesto til. Supergodt, og fort gjort!


onsdag 8. mai 2013

8. mai lunsj.Dagens lunsj ble inntatt i rødt, hvitt og blått. Helt uten baktanker om å matche frigjøringsdagen... Men det var jo en søt tilfeldighet!

Fin ny fjøl fra OYOY måtte nemlig dokumenteres. Jeg digger denne med blå prikker! I nettbutikken finnes også en snasen en i sort/hvitt mønster.

Oppskriften på "Bircher Müsli" har jeg funnet hos Marias Salt og Søtt. Super frokost, men også veldig god til lunsj. Jeg greier jo ikke å følge en oppskrift slavisk så hos meg ble det slik:

ca 1 dl store havregryn
0,8 dl melk
1,5 dl yoghurt naturell blandet med tyrkisk yoghurt
litt salt
masse jordbær i skiver

Dette skal blandes og settes kaldt, gjerne over natten (det har jeg ikke prøvd), eller bare lenge nok til at havregrynene sveller. Å sette den i kjøleskapet i 15 minutter til 1 time før du skal spise funker bra.

Topp med mer jordbær, blåbær, banan, eple eller annen frukt/bær og dryss en liten neve solsikkefrø over. Noen striper akasiehonning helt til slutt gjør susen. Mmmm!

Fin 8. mai!

tirsdag 7. mai 2013

Endelig.
Jeg har sådd erteblomster i et gammelt bildekk, drukket kaffe i sola, plantet fine blomster i potter og ganske snart blomstrer japankirsebærtreet mitt.
Det er kanskje ikke så lenge til sommeren kommer allikevel?
ENDELIG!
lørdag 4. mai 2013

Hekta på...


... mango!


Mango er faktisk kåret til verdens beste frukt for noen år siden, og er også verdens mest spiste frukt. Ikke rart i det hele tatt, spør du meg. Jeg har vært hekta på mango i mange år, og i det siste har det vært mye bra mango til fin pris i butikken vi bruker mest. Det gleder et mangoelskende hjerte!

Vi benytter derfor enhver anledning til å lure en mango inn i middagsmaten for tida. Denne salaten hadde vi til kylling satay i uka som gikk, noe som er en perfekt kombo.

Til mangosalat trenger du:
 • 1 stor mango, skrelt og skåret i terninger (hos oss er regelen slik at den som skreller og skjærer får "gnage" av steinen til slutt, hihi)
 •  1 avkoado, i biter
 • 1 hjertesalat eller annen salat, vasket og kuttet
 • en neve salte peanøtter, grovhakket
 • en neve frisk koriander, grovhakket
 • 1 sjalottløk, finhakket
 • 1 fedd hvitløk, finhakket
 • en liten bit frisk ingefær, finhakket
 • saften av 1/2 lime
 • olivenolje
 • litt soyasaus
 • salt og pepper
Lag dressing av limesaft, olivenolje, en dæsj soyasaus, hvitløk og ingefær og smak til med pepper og evt salt.
Bland mango, avokado og salat i en bolle, hell over dressingen, bland godt og pynt med koriander og peanøtter. Dig in!
fredag 3. mai 2013

I det geometriske hjørnet.

Vasene fra Snug. er en ny favoritt, både hva form og funksjon angår. Brett ut, fyll et glass, en vase du ikke liker/er lei av eller en flaske med vann, sett vasen over og sett i blomster.
Perfekt om du er i det geometriske hjørnet om dagen, slik som jeg er.

Vasene kommer i to størrelser og tre farger (grå i tillegg til de to på bildet) og finnes selvsagt på fjeldborg.no.

"UP"poster fra Fine Little Day og "Moth" lampe fra Studio Snowpuppe finner du også i nettbutikken min.

Strålende helg alle i hopa!

English:
My new vases from Snug. are a new favorite, both form and function speaks to me. Just unfold the vase, fill a jar/a glass/a bottle/an old vase with water and slip the geometric vase over. Then fill with flowers! Perfect if you are hooked on geometric shapes as I am these days.

Wishing you all a lovely weekend!
Les også