mandag 26. april 2010

Kastanjegjerde

Dette gjerdet er til sterk vurdering som skille fra hagen og ut mot veien. Har funnet det på Solfang.no, og liker (i tillegg til at det ser flott ut), at det er vedlikeholdsfritt... Har nok av flater å male, om ikke vi skal trå til med å male 20 meter gjerde i tillegg.

Redigert: Tekst og kommentarer som har med artikkel i Dagbladet å gjøre, er nå slettet. Dette er feil fora.

søndag 25. april 2010

Detaljer

Noen små detaljer fra soverommet er visst det eneste jeg duger til å vise frem i dag. Jeg utnytter hver minste rest av stoffene mine, og har laget noen kjeder av stoffstrimler og treperler. Henger og pynter på greina jeg har flyttet fra hallen til soverommet. Ble veldig fint, skal komme med noen helhetsbilder når det er litt renere og ryddigere... Lampen er fra Åhlens og speilet fra Lisbeth Dahl. Veggfargen har jeg dessverre ikke koden på til dere som har spurt:(
I dette rommet skal det rives tapet og pusses panel med tid og stunder. Strietapeten ligger rett på panelen (som man kan skimte på det venstre bildet)... Men det er rart med hvordan man blir vant til at ting bare er sånn, særlig når det er nok av andre sysler å ta fatt på.
Vi planlegger terrasse for harde livet, og har brukt endel tid i hagen i dag. Utelivet står liksom rett rundt hjørnet nå! Så der ligger nok førsteprioritet i månedene fremover.
Fredelig søndag ønskes fra Fjeldborgen.

torsdag 22. april 2010

Flere lopper

Her kommer nesten resten av loppefunnene mine. Snart er det helg igjen, og muligheten for nye funn er jo tilstede...
Fat fra Figgjo. Grønnfargen er bare helt fantastisk fin! Flyttet rett inn i min sorte tallerkenhylle (kan jo nevne at fatet og hylla hadde samme pris... Overpriset fat eller veeeeldig billig hylle?).
Skolestolen! Digger den. Den skal forbli akkurat som den er. Dårlig bildekvalitet, men jeg orket ikke finne frem blitzen... rakk nemlig ikke dagslyset i dag.
Ett av tre nattbord/sidebord som skal forvandles med maling. Krysser fingre for at det blir tid til litt gøy møbelmaling i helgen, utover kjedelig vindusvasking og gjødsling i hagen (nå har jeg skrevet at jeg skal vaske vinduer, så da MÅ jeg:).
Ellers har jeg jaggu tippet 200 følgere, så da blir det vel en aldri så liten feiring igjen! Følg med.

mandag 19. april 2010

Gitt og fått

Den SØTESTE babyen har fått mitt første selvsydde lappeteppe. Rødt, brunt og rosa, og bare brukte stoffer. Foret med platevatt og bakside av flanellslaken. Mykt og godt med andre ord. Perfekt for en nydelig liten jente.
Jeg har fått pakke også! Jeg verken er eller har søt baby, like herlig fikk jeg fantastiske øredobber, helt i min farge (se bare hvordan de passer til noanoa smykkene mine, og kjolen jeg driver og syr på)! Det var kjæreste Hilde Iren som fant ut at hun ville sende meg noen nye øredobber! Overrasket, også så glad som jeg ble! Tuuuusen takk! Kommer til å bruke dem masse.

søndag 18. april 2010

Noen av gårsdagens skatter

Tre loppemarkeder i går, og god uttelling, får man si. Ikke så mye stoff, men diverse små møbler (og en skolestol!), verdens kuleste teppepose, Torbjørn Egners lesebok, litt husgeråd og en fantastisk veske (som mamma mener er en toalettveske, noe jeg ikke bryr meg om, siden jeg skal bruke den som håndveske). Nok skatter til to innlegg, altså blir det et loppeinnlegg til i uka som kommer:)
Nå skal vi til Tønsberg og lete etter sushi, før vi skal besøke en helt fersk baby på sykehuset. Tihi!
Fin søndag til deg som er innom!

onsdag 14. april 2010

Og konemor syr.

Et lite anfall av vårslapphet har intruffet i dag. Tidligere i uka har jeg nesten boblet over. Laget fine ting har jeg fått gjort også! Tid for å hvile litt på laurbærene i dag.
Prøver meg på et asymmetrisk lappeteppe til å ha over sofaryggen nå på sommerstid. Det er ikke helt ferdig ennå, måtte bare sjekke om det kunne passe, og det kan det da!
Et lite hjerte og ny rund pute ble det visst også. Har skåret stoff til flere runde puter, så snart kommer det noen for salg her på bloggen! Må bare bli kvitt dette vårslappanfallet:)

søndag 11. april 2010

Helg!

... den varer ennå noen timer. Som skal nytes. Sammen med resten av hvitvinen, solbrente kinn og symaskin. Tusen takk for alle søtesøte kommentarer de siste dagene! Jeg er innom dere alle, men ikke så flink til å legge igjen spor bestandig...
Strålende søndagskveld til alle og enhver!

torsdag 8. april 2010

Maganda og Rom123

Jeg har fått herligheter fra Maganda i hus! Stoffene er kjøpt i hennes vesle stoffutsalg, mens øredobbene er handlet i Epla-butikken hennes. Flink dame altså! DIGGER øredobbene, og de falt helt klart i smak i barnehagen jeg jobber i også. Har hatt mange små fingre på øreflippen de siste to dagene:)


Også er Fjeldborg dokumentert i den kulørte presse. Føler meg veldig kulørt for øyeblikket, da det var litt i overkant mange faktafeil i artikkelen. Vet ikke om jeg skal bruke plass her på å presisere ALLE, men føler meg iallefall forpliktet til å si at huset vårt alldeles ikke stod tomt (her bodde det da en familie på fem!!), ei heller var det ubebeboelig da vi flyttet inn. Da tror jeg ikke vi ville overnattet her den første natten etter at vi hadde overtatt huset!
Ikke var det linoleum her, heller. Vi har fjernet et laminatgulv på kjøkkenet og i entreen. That´s it. Derfor er heller ikke linoleum det verste jeg vet (er riktignok ikke særlig glad i laminat, men det er da noe ganske annet). Vi vurderer faktisk linoleum på det nye badet vårt...
Madicken er nok ene og alene valgt ut og bragt i hus av matmor og matfar sjøl, selv om det kanskje høres mer interessant ut at hun ble gitt oss av venner... Vi var dog heldige og fikk trær til hagen av vennene våre da vi flyttet inn.
Jeg har aldri pendlet til Oslo, og vi hadde begge jobb i Sandefjord da vi flyttet. Til dere som kjenner meg og lurer på om jeg har begynt i barneskolen, neida, jeg jobber i barnehagen ennå:)
Vel, vel. Nok sagt. Det er flere ting jeg kunne satt fingeren på, men det viktigste for meg er at naboene våre vet at noe i reportasjen dessverre er fiksjon, i forhold til omstendighetene rundt kjøp og oppussing. Og at fiksjonen ikke er konstruert av oss.

Håper uansett at du som leser dette har kost deg med reportasjen i bladet, eller at du kommer til å gjøre det! Bildene er fine, og deler av teksten er selvfølgelig korrekt:)
Nå skal jeg kose meg med de nye Magandastoffene mine, fin kveld til bloggland og alle som er innom!

tirsdag 6. april 2010

Kreativering og noen små nyanskaffelser

Litt av mitt nye stoff ble materialisert til en stolpute i går kveld. Deilig å sy noe så lettvint! Jeg fylte den med et dobbelt lag platevatt, det ble helt supert. For å stabilisere sydde jeg gjennom hele puta på fire punkter, brukte heklegarn i lysblå, lysrosa og lilla. Den supersøte fuglen er et strykemerke fra Shabby, vet ikke helt hvor den havner ennå, men fint blir det! Fra samme merke kjøpte jeg klistremerker med dyr og sopper. Er nok litt barnslig, jeg.

Bursdagskalender fra Rice, også kjøpt på Shabby. Knaggen fant jeg på Indiska, den passer jo perfekt til den grønne kanten på kalenderen...

Her er noen av påskeprosjektene mine. Den fantastiske lille stolen stod igjen her etter de forrige eierne, og jeg er så glad for den! Spesielt i nymalt lyseblå drakt. Oppå ligger lærer-meg-å-hekle-prosjektene mine. En vakker dag har jeg plutselig produsert en perfekt lapp!
Også har jeg testet tekstilmalingen og sjablongene jeg kjøpte på Stoff og Stil. På verdens antagelig mest turkise pose, et resultat av litt vel ivrig bruk av tekstilfarge i sommer (!). Jeg har mange sånne poser... i turkis. Denne får prøve seg som strikkepose.
Nå sier jeg takk for i kveld, og på snarlig gjensyn. Jeg har litt dårlig samvittighet for endel spørsmål som er stilt i kommentarfeltene mine, og fremdeles står ubesvart. Derfor skal jeg samle dem sammen i en liten haug og svare som best jeg kan. Snarest. So long!

mandag 5. april 2010

Rosa og gult er kult

Så er påsken definitivt på hell for denne gang. Derfor har jeg sydd meg en ny påskepute. Nå ja, gult sniker seg visst stadig mer frem her i Fjeldborgen, så jeg kan nok kalle den en helårspute. Rosa og gult er kult.

Rekepasta er den nye favoritten her i huset. Billig, lettvint og kjempegodt. Oppskriften fant jeg på Trines Mektige Matblogg, men hadde ikke alle ingrediensene, så da tager man hva man haver, og det ble godt som bare det:

1 boks ferdig pillede reker (skylles og siles)
3 gulrøtter, skåret ala julienne (altså i strimler)
2-3 fedd hvitløk (finhakket)
1/2 løk (skåret i tynne strimler)
litt chili (finhakket)
noen grønne oliven i skiver
1 boks limabønner
1/2 paprika (tynne strimler)
gressløk til pynt
litt karry
1 beger kremfløte
1/2 terning fiskebuljong
Søt soyasaus
Thai fiskesaus
Østersaus
Pasta i ønsket fasong, vi liker best vanlig spaghetti.

Alle grønnsakene surres i olje til de er blanke og fine. Bønnene haes i. Fløte, karry, soya, fiskesaus og østersaus helles over, og buljongen løses opp i dette. I mellomtiden koker pastaen, og før du rekker å få sukk for deg er maten nesten ferdig. Rekene skal du ha i til slutt, ellers blir de gummireker. Strø over hakket gressløk, og server med deilig parmesan og rød saft. Hihi.

Så vender jeg tilbake til symaskinen. Fjeldborgmannen er dessverre ikke i mål med snekkeriprosjektet sitt, på tross av at jeg har kjøpt beis. Merkelig at det ikke gikk automatikk i ferdigstillelsen der, gitt. Jaja, tålmodighet er jo ikke min dyd, men stakkaren har rukket mye på litt over en ferieuke, så litt slack får han vel få. Imens får vi vente i spenning.
Ønsker alle en riktig god start på arbeidsuke og april!

fredag 2. april 2010

Black beauty på veggen

God langfredag! Vi er egentlig på vei til mamma for å spise middag, men så måtte jeg bare vise frem hvor fint det ble med sort tallerkenhylle på veggen som har stått tom så lenge. Kan nesten ikke se meg mett på den!
Har dog gjort litt annet enn å stashe tallerkenhylle. I går stod det lammelår på menyen, og vi hadde koselig middagsbesøk, med påfølgende Pictionary og rødvin. Serviettene pynta jeg med påskegul tyll, og "sommerblomstene" mine har nå levd i to uker. Den lille turkise vasen fikk følge med hjem fra Søstrene Grene, tror den kosta omtrent 7 kroner.
Ha en herlig langfredag!
Les også