onsdag 30. september 2009

Høstmandag 28. september 2009

Vårt forrige hjemAv mangel på andre bilder enn planting og graving (stort sett det vi driver med for tiden), tenkte jeg å vise frem noen bilder av den søte lille Grünerløkkaleiligheten vi bodde i i fem år. Kjøkkenet og gangen rev og bygde vi opp på nytt, pusset den gamle panelen som lå bak slitne sponplater og gammel tapet (igrunn det samme vi satte igang med her...), støpte gulv og la deilige varmekabler - de savner jeg!! Leiligheten var bare 48 kvm, og akkurat det savner jeg ikke, men det var da koselig også:) Litt rart å se bildene igjen, vi gjorde så mye der at jeg kjenner alle detaljer ut og inn, ned til hver eneste lille sprekk i panelet. Nei, ut til plantene før det blir mørkt! Ha en fin høstkveld!

søndag 27. september 2009

Helgens prosjekt
Jepp, eksteriøret er i fullt fokus i det Fjeldborgske hjem. Ett stk vegg ble drenert i går, ikke av oss heldigvis, men av to karer som visste hva de gjorde... Var ganske stilig å se hvordan vårt gamle hus står støtt, på stein på stein oppå hverandre. Godt å vite at den mest utsatte veggen nå er reddet for høstens regnvær (og jeg er ute og trasker i de lilla gummisene). På det øverste bildet sees delvis forrige helgs prosjekt, nemlig 90 planter av typen heggsøtmispel, som trengte hvert sitt hull for å utgjøre en 30 meter lang hekk. Det tok hele helgen faktisk, men fantastisk å ha den på plass!

fredag 25. september 2009

LITT forsinket bursdagspresang

Jeg fylte 27 i august, og tenk i dag har min søte mann gått hen og kjøpt meg nye gummiser. Lilla Ilse Jacobsen som sådan. De fine grønne bryllupsgummistøvlene mine avgikk nemlig ved døden under Øyafestivalen, så det var på høy tid med nye. Disse har i tillegg fór! Deilig. Håper det blir regnvær snart...
Fredag og nye gummistøvler har vi feiret med luksusbryllupsvin og en smak av Villa Paradiso. Jada, savner Oslo, men det ble hakket rimeligere å lage pizzaen selv enn å kjøre inn til Løkka på en fredag kveld, for mest sannsynlig ikke å få bord. En annen gang kanskje... I dag ble det iallefall stor suksess med kantarell, bresaola, pinjekjerner og ruccola HJEMME. For ikke å snakke om Amaronen. God helg!

tirsdag 22. september 2009

Traktorkjole?

Neida, skal ikke kjøre traktor i kjole. Skal strengt tatt ikke kjøre traktor i det hele tatt, men jeg har sydd ny kjole igjen, av mammas ca 30 år gamle t-skjorte og en kjole fra HM. Og traktoren var bare så fotovennlig, og tenk i helt riktig blåfarge!
Har blå sko også...
Her er´n! Sånn er det å bo på landet! Denne bor riktignok lenger ut på landet enn oss, hos en artig kar med litt samlemani når det gjelder traktor. Da tenker jeg at puter liksom ikke er så big deal lenger, ikke så dyre som en vintage traktor, ikke tar de samme plassen på tomta heller. Holder meg til putene med god samvittighet, jeg.
...men den er unektelig dritkul!

lørdag 19. september 2009

Eg vil til køben, vil til køben med det samme...

Skulle jeg studert helt på nytt, hadde jeg helt klart reist til Køben! Fantastisk by, kule mennesker og deilige steder. Dette bildet falt jeg så veldig for, da vi besøkte Louisiana, som ligger på vei mot Helsingør hvor vi tok ferge til Helsingborg. Så glad vi la turen den veien og innom dette fantastiske museet, som ligger nydelig til mot Øresund.
Husker ikke hva kunstneren het, men han hadde laget bildet til ungene sine. Inspirert til å lage noe lignende... til meg selv.
Valby, de stengte butikkers bydel. Denne hylla hadde blitt med hjem om det var åpent...
Edith og Ella, bare navnet sier sitt, nyyyydelig butikk, hvor jeg kom ut med en rød kjole for lite....
Også Liebe, da. Bloggifisert i mente, men allikevel en unik opplevelse, med unike produkter.

fredag 11. september 2009

Lene Toni KieldNyyydelig tapet, som jeg vil ha på vårt fremtidsbad. Badet er liksom husets ankepunkt hos oss: det er lite, det er uten vindu, uten badekar og sist men ikke minst, det er uten toalett! Hihi, det er heldigvis ikke så ille at vi har utedo, vi har toalett nede i 1. etg, men det er ikke spesielt praktisk. Gammelt hus er veldig koselig og jeg ville aldri byttet det ut, men det er jo noen ting jeg kunne greid meg uten... Nytt bad står derfor øverst på lista mi, dyrt og urealistisk akkurat nå, men om to år kanskje? Da skal vi slå ut en vegg og få stort deilig bad med Lene Toni Kield sin tapet på veggen, blanke "metro" fliser, rullestein i dusjen og høyglanset panel i skjønn forening.
Om to år har jeg sikkert lyst på noe helt annet, men det er jo så deilig å drømme litt!torsdag 10. september 2009

Kreativ kveld

Etter tidenes treigeste dag måtte jeg agere da jeg kom hjem i går. Det resulterte i et stk ny pute til gjestesengen (den lilla/rosa lappeputen)...
... og ny kjole til meg! Veldig inspirert av superkreative Kasparas voksenversjon av fryd+designs original til små jenter, endte jeg opp med å sy sammen en t-skjorte og verdens fineste retrostoff, til en kjole med perfekt knelengde. Digger fargene i stoffet, og skulle ønske jeg hadde mye mer av det. Det har tidligere levd et langt liv som gardin, mens det de siste årene har ligget stuet ned i en plastsekk, som sidt skjørt i str 36. Jeg klippet av linningen (ok, ganske mye mer enn bare linningen... hele glidelåsen faktisk, hihi), laget to legg foran (puh, høres proft ut, men jeg improviserte relativt kraftig) og sydde det sammen med avklippet t-skjorte fra samme plastsekk.
Gleder meg til å bruke den! Og leter etter andre side skjørt som er for trange i livet...

tirsdag 8. september 2009

LampeR

Digger Kartell, og "Take" var det første eksemplaret vi kjøpte. Hadde dilla på brunt den gangen, men fargen passer fremdeles fint inn. R'en kommer fra Nr9:)
Fin kveld til alle i høstblåsten!

mandag 7. september 2009

Vindusshopping

...det er shoppingstopp i heimen, men så billig som HM er, er det iallefall realistisk vindusshopping:

Morsomme gjestehåndklær,
superfin rye,
lue i yndlingsfargen,
og vinterkåpe i prinsessefasong. Vil ha!

søndag 6. september 2009

Skogstur = gardiner i stua

Produktiv dag altså! Leeenge har disse gardinene ventet på å få henge, ikke ligge... Men jeg ville jo ikke ha en vanlig gardinstang. Derfor har gardinprosjektet tatt litt tid. I dag var vi på sopptur (fant ikke så mye sopp, tror det hadde vært noen før oss på samme ruta), men vi fant en finfin grein som nå er eneste gardinstang i en ellers gardinløs heim. Har revet verandaen i uka som gikk, og det ble veldig tomt og trist utenfor verandadøren, supert med gardiner med andre ord!
Nok et bilde av trapperommet med lysekronen, men her er nymalte turkise speilet med. 60-talls brunt teakspeil med tilhørende kommode (som er neste maleprosjekt) ble veldig fint i ny drakt, synes jeg!

lørdag 5. september 2009

Fiks ferdig skovegg

Hipp hurra for flinke snekkermann, (og malekone) som har gjort ferdig skoveggen i entreen. Selve entreen er ikke helt ferdig, mangler (selvfølgelig) lister, det skal opp knagger under nederste hylle til oppheng av støvletter, også kommer det ny lampe. Var på loppis i dag og fant noen finfine alternativer, så lampe blir det snart.
Deilig å ha hyllene på plass, ordning og reda!

onsdag 2. september 2009

Fargene jeg ikke blir lei av

Gule koppen som jeg bare måtte ha! Har til dags dato ikke drukket en dråpe av den, så nå er den omskolert til telyslykt, og det funker jo som bare det!
Kasparagrytekluter i nydelige stoffer som passer perfekt til turkisfargen i benkeplaten.
Et av prosjektene mine i ferien var å tømme 1 liter med Lady 80 i denne isblå fargen. Har fremdeles maling igjen, men ikke helt mislykket prosjekt allikevel: 1 stk krakk, 1 stk dodør og 1 stk speil (som jeg har glemt å ta bilde av... får bli i neste innlegg:) har fått ny farge. Den funker fint sammen med sort, som er behagelig å hvile øynene på når høsten og vinteren er i anmarsj.
Fine skiltet fra Liebe! Om noen skal til Køben i september: gå innom Liebe og se på retrotapet! (RetroVilla)
Les også