mandag 30. mai 2011

Gjesterom


Det siste rommet som er pusset opp her i Fjeldborgen, er gjesterommet vårt. To dager før vi fikk det storfine fotobesøket, ble dette rommet ferdig og klart til fotografering. Puh!
Kommoden er det kanskje noen som kjenner igjen fra loppeinnlegget mitt hos NIB. Ble veldig fornøyd med den, og når lillesøster Frida kommer på et ukeslangt besøk om et par uker kan hun flytte inn i kommoden, foreløpig står den nemlig til hennes disposisjon.
Rommet er frisket opp med helblankt hvitt på tak og lister, Chi på veggen og et nytt strøk hvitmaling på gulvet. Også er kneveggen tapetsert i finfin tapet, selvsagt fra Retrovilla.
Det fine (originale) innebygde skapet har jeg malt lyseblått. Eller dørene er lyseblå, og rammen er hvit. Fint!
Kan love at rommet ikke var spesielt fint før oppussingen... Har et før-bilde, men ikke noe lyst til å vise det frem. Hehe, var roterommet vårt, dette!God mandagskveld til deg!

søndag 29. mai 2011

Rosa helg + nyinnflytter


På gårsdagens loppis kom vi ganske seint, men allikevel fant jeg litt av hvert. Blant annet noen supersøte grytekluter i skikkelig deilig tyggisrosa. Jeg har et merkelig behov for å male noe i denne fargen, så i morgen går turen til malingsbutikken etter jobb...
Som jeg nevnte i går fikk James Dean bli med også. Og nå har han flytta inn på skrivebordet i stua. Nesten litt forelska i denne nyinnflytteren vår, jeg.


Han tar seg godt ut? Akkurat dette er noe av det jeg elsker mest med å gå på loppis: en vet aldri hvilke skatter som kan dukke opp, og det er så moro å finne noe en ikke ville funnet på å gå i en butikk for å kjøpe. At han kosta 10 kroner var vel heller ingen ulempe.
Jeg har hittil hatt kjøkkensøndag, både saft og syltetøy av rabarbra fra hagen står nå på kjøla. Chili con carne er fortært og mannen er på fotballkamp. Så nå tror jeg jaggu det er Bernettesøndag resten av dagen.

Ha en fortsatt nydelig søndag, folkens!

lørdag 28. mai 2011

Lettelse


Vel overstått "eksamen" i går. Lettet! Fordi det gikk bra, fordi det var fine folk jeg fikk på besøk og fordi huset nå er SKIKKELIG ryddig og fremdeles ganske rent.
God følelse og senkede skuldre. Og bildene som ble knipset så fantastiske ut. Som i virkelig nydelige. Gled dere til å se resultatet! ... Men smør dere med tålmodighet i et års tid. Ikke får jeg fortelle hvem som har vært her, heller.


Lunsj ble servert og pikekyss fotografert. Og rosa peoner er og blir min favoritt. Så vakre!
I dag har vi bare slappet av, vært en tur på loppis (mer om det siden, James Dean har nemlig flytta inn!), drukket iskaffe i byen og virkelig kjent på den gode følelsen det er å ikke måtte rekke å male eller vaske eller fikse noe.
Håper din lørdag har vært like fin!

torsdag 26. mai 2011

10 heldige vinnere...


... er trukket blant 147 lodd, via random.org, og får hvert sitt eksemplar av Sweet Paul i KK:


Og vinnerne er:

  1. Nr 119: Tonje - Carines verden
  2. Nr 22:   Sandra - Hos Sandra
  3. Nr 9:     Lotten - Nästet
  4. Nr 67:   Tonje - Tonjes Hverdagsglimt
  5. Nr 127: Komadyret - Komadyret
  6. Nr 146: Abelone - uten blogg
  7. Nr 54:   Victoria - Huset i Byen
  8. Nr 41:   Bente - Hjemmescenen
  9. Nr 42:   Frk. B - Frk. B
  10. Nr 7:     Marte (Nesodden) - uten blogg

Det er mange å kontakte, så jeg er supertakknemlig om vinnerne som er innom her, vil sende meg fullt navn og adresse, slik at jeg kan videreformidle til KK.
Send til: fjeldborgen@gmail.com

Gratulerer!

tirsdag 24. mai 2011

Vegring


I dag stikker jeg kjapt innom! Det er nemlig tusen ting som skal gjøres i Fjeldborgen i disse dager. Deadline er fredag, og akkurat nå føles det som om vi aldri kommer til å rekke å bli ferdige. Hele andre etasje står på hodet etter maling og tapetsering av gjesterommet, vinduene MÅ vaskes og gresset i hagen er snart en halvmeter høyt.
Derfor syr jeg nye puter til sofaen, plukker markblomster, baker knekkebrød, merker loppisbokser med dymoen, drikker ettermiddagskaffe fra den nye Manokoppen (lavendel, heter den nydelige nye fargen) og planlegger å male skuffen i sofabordet. OG blogger om det i tillegg.

Vegring.

Men det er jo ingen vei utenom. Det er bare å brette opp ermene og begynne i den ene enden. Også gleder jeg meg til å fortelle dere hvem som kommer på besøk på fredag!


Husk å bli med på Sweet Paul-lotteriet mitt! Det er fremdeles tid. Trekningen er i morgen kveld.

søndag 22. mai 2011

Kasparas Glansdagskafé


Det er nok ikke få som kjenner igjen dette karakteristiske interiøret! Hele lørdag ettermiddag ble det skravlet og spist, både ostebrød (himmelske!) med spekeskinke, vaniljesnipper, brownies og boller med melis her inne, samt ute i den urlekre hagen og utestua. Noen liter kaffe i lilla, rosa og rød manokopper gikk også med på "Kasparas Glansdagskafé"!
Det var hyggelig å møte Anne fra Hapel, Bente fra Hjemmescenen og selvsagt "Kaspara" til skikkelig kaffeslabberas.
"Kaspara" er virkelig ei livat dame, gestikulerende med kaffekoppen i hånda, samtidig som hun skjærer browniesbiter til "gutta boys" og forteller levende (og leende) om både smått og stort. Virkelig et fyrverkeri pakket inn i langt lyst hår og selvsydd t-skjortekjole i retrostoff. Jeg og "Kaspara" bor jo i samme by og har ved flere anledninger hatt noen korte møter, så det var ordentlig koselig å bli litt bedre kjent med dama!
Omvisningen i det herlige huset fra 1930 inneholdt også et besøk i kjelleren, hvor husets frue har et helt lager av skjønnheter fra diverse loppemarkeder. Litt sånn på vent, liksom. Wow! (Bildene på nederste rad i collagen, yter ikke "lageret" rettferdighet, for under trappen befant det seg et nydelig kartotek fra skolen"Kaspara" har jobbet på i mange år, sammen med en hel haug andre flotte møbler).

Tusen takk for en flott dag, damer! Gleder meg til Glansdagen, jeg!

torsdag 19. mai 2011

Anne Black på plass


moro at så mange vil være med på trekningen min! 
Det er fremdeles god tid til å bli med (trekning 25. mai).

At jeg liker Anne Black, er nok ingen hemmelighet. Nå har finskapet fått knotter i porselen fra nettopp Anne Black og de satte virkelig prikken over i´en. Jeg kjøpte dem fra nettbutikken En Gul Knapp, da det ikke fantes noen i min nærhet som selger disse vakre små kunsthåndverkene. Ikke lett å velge, da de finnes i et vell av nydelige farger, men lilla ble helt riktig denne gangen.

En tapetbit og florabilde har fått plass bak glass og ramme funnet på loppis. Liker den ramma så godt, hvitt og gull er fint! Den brune flaska med epleblomster i, er også et loppefunn. "Passions drycka" står det på den. Fnis.

Det siste døgnet har det endelig dryppet noen nye puter inn på Epla. Fem for å være eksakt. Samt en søtsøt pose. Nå skal jeg sette den siste sømmen på ei veske jeg måtte sy til meg selv... Den er stor og god, og perfekt følge på lørdagens loppejakt!
Ha en herlig kveld alle!

onsdag 18. mai 2011

Sweet Paul i KK - blogglotteri!


Søte Paul Løwe aka Sweet Paul i bloggland, startet i fjor Sweet Paul Magazine, et e-magasin som i løpet av kort tid har rukket å bli superpopulært, og med millioner av treff.
Jeg ble en smule star struck første gang jeg så Paul Løwe, den gang han jobbet som stylist her hjemme i Norge, og lånte varer til en jobb, av lille meg, da jeg først startet som ekstrahjelp på Rafens på Solli i Oslo. For her snakker vi mat- og stylingstjerne! Han har en haug kokebøker på samvittigheten, og alt er like herlig fristende presentert.


I juni får norske lesere ta del i Sweet Pauls verden via KK i tillegg! KK skal nemlig gi ut magasinet hans på print, samt at det hver uke vil komme nye tips fra Paul. Sweet eller hva?

Dersom du legger igjen en kommentar i dette innlegget, kan det være at det er nettopp du som får premierenummeret i posten! 
Jeg lodder nemlig ut hele ti eksemplarer av dette nummeret, som kommer i salg fra fredag 3. juni.


Trekningen foretas onsdag 25. mai, sånn ca kl. 20.00!
(Du trenger ikke ha blogg for å være med, men det er fint om du legger igjen en e-post adresse, slik at jeg kan komme i kontakt med deg).

Lykke til!

søndag 15. mai 2011

HALLEN!


Endelig. 
Noen husker kanskje at jeg for snart et år siden, startet å rive gulv og veggplater i hallen. Litt sånn impulsivt (trykk for å komme til innlegget).
er vi helt ferdige. Og det har blitt veldig bra! Hvit panel overalt, nye lister overalt, svart hånddrager på rekkverket, nok oppbevaringsplass, nytt plassbygd skap (fliiiinke mannen), ny/gammel dør og fine detaljer.
Taklampe: Louis Poulsen arbeidspendel/Lauritz.com, tapet: Retrovilla.dk, lysslynge: Granit.

Bildeveggen i trappa er fremdeles under oppbygging, og nå i sommer må vi ta alle bildene ned igjen... Det skal nemlig oppgraderes sikringsskap og diverse elektrisk, og da kommer vi til å måtte rive platene på veggene og i taket i gangen oppe også. Uff da...

Nå skal jeg nyte restene av søndagskvelden, kanskje med gummistøvler og kamera på en liten kveldstur.  Fin kveld til deg også!

lørdag 14. mai 2011

I festbordfinalen!


Tilbake etter Blogger sin raptus med innlegg og kommmentarer, og det ser ut til at tingene fungerer igjen. Godt!
En liten stemningsrapport fra Fjeldborgheimen, lørdag kveld. Vi har spist favorittkyllingsalaten, drukket fantastisk vin og spist jordbær. Ute regner det, inne er stearinlysene tent. Og nå står det en aldri så liten irish coffee på menyen... Kos i høysetet, med andre ord.
Jeg så nettopp at festbordet mitt er tatt ut til finale hos NIB! Så stas! Tusen takk til dommerpanelet som denne gangen består av flinke Wik & Walsøe.
Hvis du vil stemme på Fjeldborgbordet kan du gjøre det her!

I morgen blir det bilder fra hallen!

torsdag 12. mai 2011

Lang, lang rekke


Dagens postpakke inneholdt en lang, lang rekke fra 


Den er skikkelig lang, altså! Meter på meter med nydelige retrostoffer på snor. Planen er at den skal henge under taket i utestua når den står ferdig. Men enn så lenge greier jeg sikkert å finne en plass her inne...
Jeg elsker Dottie Angel, sjekk bloggen om du ikke er kjent med den fra før!

I gårsdagens post kom det bok. Fin bok, herlige bilder. Kjøpt på Capris. De har masse fine interiørbøker, og det er enkelt å lage ønskeliste. Kjekt når det er mange bøker en gjerne vil ha, men ikke har mulighet til å raske med seg alle på én gang!

Nå skal jeg jaggu gå meg en lang tur i skogen, og la maling være maling. Kanskje jeg kommer over en liljekonvall eller ti?

Fin kveld til deg!

onsdag 11. mai 2011

Ny dille


Hørt, sett, lest om masking tape i det siste? Jeg også. Etter litt googling og titting i diverse nettbutikker og på Etsy, tok jeg Jeanette sitt tips og bestilte min masking tape fra Japan og Uguisu.
Er strålende fornøyd med mitt første tapeprosjekt. Akkurat det som trengtes i vindfanget.
Tape + florabilder = fint!

Nominert!


For en fantastisk overraskelse som ventet på meg da jeg kom hjem i går kveld: nominert til beste trendblogg av NIB! Og jeg er jammen i godt selskap. Alle mine norske favorittblogger er nominert, så det er skikkelig tøff konkurranse.
Nominasjonen henger i hop med GLANSdagen som Norske Interiørblogger arrangerer 25. juni på Gamle Logen i Oslo. Opprinnelig passet ikke denne datoen for meg, da selveste Fjeldborgmannen fyller 30 år to dager før, og vi planla fest påfølgende helg. Nå utsetter vi festen en uke (av flere grunner), og jeg melder meg på til GLANSdagen!
Det blir spennende og litt skummelt å møte så mange medbloggersker på én gang, men heldigvis arrangerer verdens søteste Kaspara et før-møte hos seg lørdag 21.mai, og dit skal jeg såklart! Kom du også da, vel!

Dagens bilder er fra hagen, som virkelig er i ferd med å springe ut i full blomst. Det passer fint, for det er stort sett her vi oppholder oss om kveldene. Terassen er i ferd med å ta form, og det er så gøy! Verdens flinkeste mann hamrer og skrur til sola går ned, og jeg gleder meg til å ta fatt på beising og innredning. I mellomtiden har jeg nok å henge fingrene i inne, og nå skal jeg ta på meg malebuksa og bli ferdig med listmalingen! Forresten må jeg si tusen takk for alle innspillene deres angående døra i hallen! Dere er skjønne. Jeg blir nok å male døra hvit, men ikke nå. Lar den stå slik til jeg blir lei!

Fin onsdag til deg!

søndag 8. mai 2011

To paint or not to paint...


... that is the question:Som dere ser, er hallen meeeeget nært helt ferdig, og jeg skal straks vise bilder av hele rommet. Den etterlengtede døra er på plass, og jeg elsker den. Passer perfekt til huset, og håndtaket ligner veldig på dørhåndtakene som er i huset vårt opprinnelig. MEN, greier jaggu ikke å bestemme meg for om jeg skal male døra NÅ (hvit og blank) eller la den få stå slik den er en stund. Jeg digger jo det rå og uferdige uttrykket, samtidig som jeg ser at det vil bli veldig, veldig fint med hvit, nymalt dør... 
Hva ville DU gjort?

Lillesøsterkonfirmasjonen er vel overstått, bunaden er av for denne gang (takk og pris, for det var VARMT) og jeg har masse kake i kjøleskapet. Nå skal restene av søndagskvelden nytes med en kald en og beina høyt, mens mannen (veldig ivrig) skrur terasseskruer. Fin arbeidsfordeling.

Deilig søndagskveld i sommervær til deg også!
Les også