mandag 30. august 2010

Mange jern i ilden


Det er mange prosjekter som flyr rundt ørene på meg i disse dager, og tiden strekker ikke helt til. Ekstra deilig var det derfor å dra på Oslotur i helgen, og bare koble helt av. Byttelånte Fjeldborg mot leilighet på Vålerenga, og kjente helt klart savnet etter Oslo, men så var det skrekkelig deilig å komme hjem også. Tusen takk for byttehandelen, S & E!
Litt småplukk ble med hjem, i tillegg til en megapose fra Stoff og Stil. Den fine bilputa fant jeg på Kremmerhuset, sammen med den lille rosa vasen. Billig fornyelse! Og perfekt med en ny sort/hvitt pute. Jeg er litt i høstmodus nå, og kommer nok til å dempe fargene her hjemme ørlitegrann.

Tre par nye sko kjøpt på salg! Salg er lurt, og gøy. Nå har jeg stoffsko til neste sommer:) De fine trykkene har jeg nylig fått i posten, kjøpt på Etsy fra Yellena James. Liker dem så godt! Havner nok snart på en vegg nær meg...

Tusen takk for alle kommentarer og linker til blogglotteriet mitt! Og velkommen til alle dere fine nye følgere:) Det er fremdeles mulig å være med på loddtrekninga på onsdag. Trykk her og legg igjen en kommentar, så er du med.
Jeg har fått høstens første forkjølelse, så nå skal jeg opp i sofaen igjen! Fin kveld til deg:)

mandag 23. august 2010

Eplafeiring = blogglotteri

Har nesten ikke tid til å flagge det utlovede blogglotteriet, for jeg må pakke bestillinger og fyre opp symaskinen igjen... Butikken min er jo nesten tom allerede! Tuuuusen takk for fantastisk mottagelse og hyggelige ord, det inspirerer og varmer:)

Det blir selvfølgelig blogglotteri:
Oppbevaringspose og en av de "nye floravimpelrekkene" går til hver sin vinner. 

Reglene er som følger:

1 lodd = kommentar på dette innlegget
2 lodd = kommentar og følger (gjelder selvfølgelig også "gamle" følgere:)
3 lodd = kommentar, følger og link til blogglotteriet på din blogg (ta gjerne med deg blogglotteriknappen fra sidemenyen min).

Alle kan være med, også dere uten egen blogg. Husk bare å legge igjen en e-postadresse. 
Trekning foretas onsdag 1. september, sånn klokken 20-21. Lykke til!

søndag 22. august 2010

Fjeldborg på Epla!

Endelig! Fjeldborgs butikk på Epla er åpen, og bloggen er én følger fra å runde 400 faste lesere. Stas!

Passet fint å åpne butikk på Epla nå som epletreet vårt bugner av epler. Hehehe. Jeg skal skrelle til den store gullmedaljen i kveld.

I morgen drar jeg i gang et aldri så lite blogglotteri for å feire... Så kikk innom igjen i morgen, om du vil være med!
Dersom du ikke skjønte at du kunne trykke på ikonet til høyre i margen, eller i teksten over, så ligger også linken til butikken her. Velkommen inn for en titt:)

mandag 16. august 2010

Gavedryss

Heldige meg! Fine venninner som vet hva jeg liker:) Mariskål i ny farge, og fantastisk Blafreboks. Nyter synet av dem. Tuuuusen takk A og S!

Nok en gaveanbefaling fra denne kanten: nemlig Bukkene Bruse på Badeland. En morsom og litt annerledes barnebok, som jeg sikkert har lest tredve ganger på ganske kort tid. Gøy å formidle for den voksne, og passende for barn på størrelse 2,5 år og oppover. Håper mottakeren vil like den like godt som barnehagebarna "mine":) Den er utgitt på Cappelen Damm i 2009, og jeg kjøpte den her
Det var dagens reklame!
Kan røpe at det går riktig godt med Eplaprosjektet, og at det blir feiring her 
på bloggen når sjappa er åpen! 
Heng med:)

søndag 15. august 2010

Sikksakkdåpsgave

Nå gleder jeg meg til å sitte litt her ved symaskinen. Har vært lite tid til det i det siste, og selv om jeg sikkert burde gjort noe helt annet, så skal jeg bare sette meg og kose meg med litt sying. Vimpelrekka er ganske nylagd, litt tapet, litt nytt papir fra Papirgalleriet til Norway Designs og noen ark fra en Floraen i farger som jeg var så heldig å finne på Fretex. Blir nok flere slike...

Forrige syprosjekt ble gitt bort i dag:
En litt annerledes dåpsgave, som sammen med et armbånd, falt i god jord:)
Kjøpte hvitt, brodert barnesengetøy på Kid, Fjeldborgmannen klippet ut bokstavene i navnet til dåpsbarnet, jeg strøk vliseline på baksiden og deretter sikksakket vi i vei. Tre bokstaver sydd på av hver av oss. Her i huset går vi for likestilling!
Nå er det virkelig på tide at jeg får åpnet Eplabutikken, så hvis jeg skriver med STORE BOKSTAVER AT DET SKAL SKJE INNEN NESTE HELG, bør det bety litt press på meg...
Krysser fingre for produktivitet og gjennomføringsevne.
Fin søndag!

fredag 13. august 2010

God helg!

Så var uka omme, og det er helg igjen! Vi syr (ja, du leste riktig!) og for øyeblikket er det Fjeldborgmannen som sitter bak symaskinen. Han er jo en pirkeper og et petimeter, så det går i grunn riktig godt.
På en liten jakt etter dåpsgave i uka som gikk, ramlet jeg jaggu over denne nydelige bollen på Vandregalleriet her i byen. Tror ikke dåpsbarnet hadde satt så stor pris på den, men det gjorde jeg! Sjekk ut Oi Soi Oi, mange lekre miljøbilder av produktene.
Oi, nå er det min tur til å sy! God helg;)

mandag 9. august 2010

Sommerstue og sovende tiger

NÅ er sommeren her. Det er varmt og jeg vil bare bade, men var så daff etter varme timer på jobb at jeg ikke orket å dra ut igjen. Tror vi må vurdere å flytte fellesferien til august snart. Det er jo NÅ det hadde vært godt å ha fri:)
Noen bilder fra min sommerstue i dag. Turkis fargekode på det lille bordet, som er litt gulere enn den jeg har brukt tidligere (0520-B70G): 0520-B90G.
Og varm, sovende katt på loppisteppet. Søte begge to!
Søt mandagskveld til deg, varm eller ei!

søndag 8. august 2010

Fin helg

... som startet så godt allerede på fredag. Det er gøy å møte mennesker man umiddelbart trives med, og sånn var det å møte Jeanette. Skravla gikk og plutselig hadde det gått tre timer. (Meg til venstre og Jeanette til høyre).
Et spennende møte med en fantastisk dame. Jeg gleder meg sånn til å se Fjeldborg gjennom hennes linse. Neste nummer av By Fryd kommer i slutten av måneden, og vi er med. Herlig!

Hallen er fremdeles nesten ferdig. Lys, litt møbler og noen lister er på plass. Men bare godt å ha noe å pusle med fremover.
Lysekronen som hang her tidligere er byttet ut med broren til de to lampene over spisebordet. Louis Poulsens verkstedslamper, kjøpt på Lauritz.com for to år siden. Til en meget fordelaktig pris. Elsker dem.
Hang It All har kommet opp på veggen igjen, og en lysslynge fra Granit, som egentlig ble innkjøpt til utestuen (som ennå bare eksisterer på papiret), får hospitere i det ene hjørnet.

Bildeveggen er komplettert med speil og bokstaver. Og trappen er så hvit og FERDIGMALT. Nå bare nyter vi å vandre rundt i nymalte omgivelser.

I tillegg har vi feiret bursdag. I går fylte jeg 28 sommere, og snille mannen handlet ferske rundstykker og bringebær til frokost. Kaffe av ny Manokopp (lilla denne gangen) og ballong fikk jeg også! Fantastisk sommervær, bading og restaurantbesøk, og kakebesøk i dag har gjort helgen fullkommen. Ah. Nå blir det sofakrok, hekletøy og et par episoder med Mad Men...
Fin søndag til deg som titter forbi!

tirsdag 3. august 2010

Nytt skap og Jane Hellen

Endelig dukket det skapet jeg har lett etter opp! Det er gammelt, var gulnet og luktet vondt, og nå har det fått en ny vår (høst) her på badet. I turkis drakt. Såklart?
Badet er ikke akkurat et rom jeg har blogget mye om, men nå med nytt skap ble det plutselig litt friskt.

Nymalt gulv og en badematte jeg handlet på ROOM for evigheter siden, hjelper også til på det lille badet uten toalett...
Også er det Jane Hellen, da. Min barndoms duft! Mamma kjøpte med sjampo og balsam fra en butikk i Sverige til meg nå i sommer (får ikke tak i den her til lands såvidt jeg vet), da hun vet at jeg har et ekstremt nostalgisk forhold til nettopp Jane Hellen. Og særlig den grønne. Den lukter såååå godt, og håret blir så mykt! Hmm, snart skal jeg ta mot til meg og ta hull på flaska.
De fine hvite steinene er fra en nydelig strand i Kroatia.

Vi jobber stadig på spreng for å gjøre ferdig hallen, og i kveld har taklistene kommet på plass. Så må de bare males...
Om jeg skal orke å svinge penselen etter jobb i morgen, må det nå bli god natt fra Fjeldborgen!

søndag 1. august 2010

For det er siste sommerferiedag...

... i sommerferien. Og jeg har ikke lest Donald på toget hjem. Jeg har stort sett bare:

MALT!!! Og malt, og malt og ja, du skjønner hvor jeg vil... Jeg har malt veldig mye nå. Så det blir i grunn greit å komme på jobb igjen. Det er leeeenge til jeg skal male så mye igjen.

Men så har vi jo fått det ganske snasent her, da. Blankt og lekkert ble det sorte rekkverket mitt! Det passer så godt inn at man nesten skulle tro det alltid har vært her. Trappen er nesten ferdig, på bildet ser du kanskje at det ligger skruer i annethvert trinn? Det er der vi kan gå, de andre er nemlig våte av maling. Bildevegg er på plass. Kjempefornøyd!

Og flinke feriesnekkeren min (som imorgen går tilbake til datamannalibiet sitt), har bygget skap. Som jeg har MALT. Det mangler en dør, litt lister, og et strøk til med maling, men ellers nærmer det seg. Her ser du også et glimt av tapetveggen i hallen, som med lister på plass, vil se helt smashing ut!

Om bare fem dager får jeg storfint besøk av knallflinke Jeanette Lunde, som skal ha med Fjeldborg i neste nummer av det nydelige e-magasinet sitt. Gleder meg og håper vi rekker å bli ferdige med det meste i løpet av uka. En real omgang med vaskebøtta må visst også til... Oppussing er ikke akkurat synonymt med et skinnende rent hjem.
Nå skal vi bestille sushi og se en velfortjent episode av den nye favorittserien, Mad Men... er fullstendig hekta!
God ukestart!
Les også