fredag 29. juni 2012

Fredagsfint.


Brune-flasker-samlingen vokser stadig. Pyntet med gressløk og oregano gjør de seg ekstra godt ved vinduet. Lyset lager så fine refleksjoner i glasset.
Veldig fornøyd med antallet: 7. Det MÅ være oddetall. Så om det skal komme flere brune flasker i hus, bør det gjerne dukke opp to i slengen. Koko? 


I går var vi en snartur innom markedsdag og kveldsåpent sentrum, og jeg "fyndat" denne fine skjorta. Perfekt fargekombo, og veldig fin til jeans. Finner nesten bestandig noe jeg liker fra Saint Tropez. Gleder meg til å ha den på. For eksempel på cocktail/campingbursdag hos mammaen min i morgen. Det er viktig å konkretisere behovet ved nyanskaffelser...

Nå er det hjemme-alene-kveld med mumsing av jordbær rett fra boksen, litt smågodt og kanskje en bitteliten øl... Og Sin City på Nrk3 - den er absolutt vel verdt å se en gang til!
I morgen står jeg på 13 - gi deg gjerne til kjenne om du leser bloggen, det er alltid så hyggelig å møte lesere i levende live!


Fin fredagskveld til deg!

torsdag 28. juni 2012

I Annes hage...... er det innmari fint!
For et par uker siden var jeg og Nikon på besøk hos min fine nye venninne (og nå også kollega på 13), nemlig Anne. Jeg skulle nemlig lage hagereportasje for Vestfold Blad, og denne uken er Anne på trykk:


PDF-utgaven finner du her, om du vil lese om Annes hage.
Bor du i Vestfold, og har et spennende/inspirerende/annerledes/gøyalt eller bare veldig koselig hjem - eller kjenner du noen som har det?! Send meg gjerne et tips på e-post: fjeldborgen(alfakrøll)gmail.com, så tar jeg kontakt!
Jeg gjør interiørreportasjer for Vestfold Blad hver måned.tirsdag 26. juni 2012

"Svampete" og digg sjokoladekakeDenne sjokoladekaka er helt enormt svær. Men Fjeldborgmannen kom hjem fra jobb med tom form i går, og svært gode skussmål, så det er ingen tvil om den er GOD! På grunn av kefiren blir den sånn perfekt fuktig, og ikke tørr som noen sjokoladekaker har en tendens til å bli.
Oppskriften følger her, og er ervervet gjennom en tidligere kollega av min sjokoladekakeelskende mann:

6,5 dl sukker
4 ss kakao
150 g smelta smør
7,5 dl Kefir
10 dl hvetemel
1 ss natron

Sukker og kakao blandes.
Kefir og natron blandes (dette sveller, så pass på å ha stor nok bolle).
Bland alt sammen og rør inn hvetemelet og smøret. Ikke bruk håndmikser eller kjøkkenmaskin, men bland relativt forsiktig med en sleiv eller lignende.

Smør en stor form eller ha bakepapir i langpannen, fordel røren.

Stekes nederst i ovnen, på 175 grader i 30-35 minutter.
Glasur:
150 g smør
2 plater Dronningsjokolade
2 ss sterk kaffe/espresso
400 g melis
3 ts vaniljesukker
1 sammenvispet egg

Smelt smør og sjokolade, bland inn kaffe og vaniljesukker, sikt inn melisen.
La avkjøle litt før du rører det sammenvispede egget inn i glasuren, da blir den glatt og blank. 
 
Bør smakes på mens den ennå er varm... Mmmmm, sier jeg.

søndag 24. juni 2012

Bursdagshus


Helg, St.Hansfeiring, kakebaking og 31-års bursdag er overstått, og jeg er minutter unna å segne om i sofaen etter en hektisk uke og en like hektisk helg. Rydding er høyt prioritert i helgen (jeg må ha det sånn noenlunde ryddig når jeg har hjemmekontor, ellers greier jeg ikke å få gjort det jeg skal...), og en ekstra god grunn til å rydde denne helgen, siden vi hadde bedt inn til familiebursdag for Fjeldborgmannen i ettermiddag. Noen bilder av det ryddige bursdagshuset, får dere derfor i dag!

En snartur (som når jeg tenker etter ble en ganske lang tur...) i en bruktlåve her i byen fikk vi også klemt inn i går, og jeg kom blant annet hjem med en grønn, liten vinballong. Veldig snedig størrelse!  Super til lange blomster som rosa geiterams. Den rosa rosen er årets første fra egen hage, og dufter helt himmelsk. Og bløtkaka er full av norske jordbær.
Ganske sommerlig, uten den helt store sommerfølelsen...


Sofaen kaller, håper flere får en deilig, sløv søndagskveld!

torsdag 21. juni 2012

Mugger med vilt innholdVille blomster er noe av luksusen med sommer. Gå ut og plukke i vei, helt gratis.
Komme hjem og sette blomstene i vann i en fin mugge. Markblomster er desidert søtest i mugge, synes jeg. Jeg falt så innmari for denne mugga som kollega Katherine13, fant i forrige uke. Klarte ikke å glemme den, så den måtte få bli med hjem denne uka. Er særlig betatt av grønnfargen (endelig fant jeg den grønnfargen jeg har tenkt på men ikke visst helt hvordan så ut), det utviskede på hanken og firkantene. Og formen. Ja, generelt ganske betatt av en liten mugge akkurat nå...


På kjøkkenet står det revebjeller i en god gammel traver, nemlig den turkise muggen fra Rice, som jeg sikkert har hatt med på et utall bilder opp gjennom. Bare fordi jeg liker den så godt. Og lilla og turkis kommer jeg visst stadig tilbake til, det er litt Ingrid-farger det liksom.

Det er lange dager og sene kvelder i Fjeldborgen om dagen, mye som skjer og mye som skal gjøres, noe jeg stort sett er veldig takknemmelig for. Dere får ha tålmodighet med mine noe sporadiske innlegg så lenge!
PS. Snart blir det en liten gi-bort, for jeg har nettopp postet mitt femhundrede innlegg. Krøss i taket!

tirsdag 19. juni 2012

Rabarbra på trykk.


Det var flere som lurte på oppskrift på rabarbrasyltetøyet mitt, nå kan dere klikke dere inn her og lese rabarbrasaken min (med oppskrifter) i ukens Vestfold Blad (jeg har også skrevet oppslagssaken denne uken, så ta deg gjerne tid til å kikke på resten av pdf-utgaven).

Jeg kan informere om at både saft og syltetøy er fortært, og at drinken jeg laget sånn midt på dagen for å få det gode fotolyset, selvsagt måtte smakes på og herved bekreftes at har en oppkvikkende / sløvende virkning... Tror ikke jeg egner meg som alkoholiker, hihi. 


mandag 18. juni 2012

Kontorfiks


I helgen ble det ordning og reda på kontoret, og det er påfallende hvor mye det har å si for arbeidslysten! Eller, arbeidslysten har vel vært der hele tiden, men det er iallefall veldig mye mer komfortabelt og hyggelig. Bordet stod tidligere som en lang benk under vinduet, og var en god del høyere enn det er nå. Her kan du se hvordan det så ut før.
Med masse herlig jobb foran meg de neste ukene, passet det perfekt å shine opp kontoret nå, og selv om det ikke er helt klart ennå, har jeg nå masse plass å breie meg og spre papirer utover på. Digg!

God natt eller god dag.

lørdag 16. juni 2012

Lørdag på 13.
Nå var det lenge siden jeg har hatt et skikkelig bilderas fra 13.
Butikken er full av fine pasteller om dagen, og i uka som gikk pakket jeg ut nye varer fra Rie Elise Larsen. Kjøkkenhåndklene får jeg stadig veldig gode tilbakemeldinger på, og jeg er helt enig - de er supergode. På de nye lekre eskene som håndklene kommer i, står det at Rie Elise Larsen selv aldri har hatt oppvaskmaskin... det forklarer jo hvorfor håndklene har så god kvalitet! De er håndlaget og basert på gammel svensk vevtradisjon.

Send en e-post til fjeldborgen@gmail.com om du vil bestille noe du har sett på bildene, det pleier å ordne seg :)

Stripete håndklær koster 75,- (turkis, gul, rød, oransje).
Med stjerner koster 85,- (lys rosa, lys grønn, lys blå, knallrosa, lilla).
95,- for "limited edition"-håndklene (tofarget lilla/grønn eller lilla/gul).


Disse fantastiske barnekjolene er sydd av de fineste og mykeste retrostoffer, og koster 350,- Kunne i grunnen godt ha tenkt meg en sånn selv, i voksenstørrelse...

Ha en strålende lørdag!

onsdag 13. juni 2012

3 års bryllupsdag


I dag er det 3 år siden vi ble herr og fru her i huset, og da må jeg jo mimre litt. Tidligere har jeg vist bilder fra selve dagen, men i år blir det et glimt av hva vi kom hjem til dagen derpå...
Bryllupsnatten ble tilbragt på deilige Farris Bad i nabobyen Larvik, og det er ingen tvil om at det kan være dumt å ha reservenøkler til huset her og der. Våre veldig morsomme forlovere hadde nemlig låst seg inn i hemmelighet, og gått bananas med doruller - i HELE huset. Til og med på tørkesnora ute hang det dopapir. Veldig morsomt å se i dag, men jeg må innrømme at jeg både lo og gråt da vi kom hjem til dette, sånn passe slitne:
søndag 10. juni 2012

Vonde sko og søtt besøk.


Bryllup i går, og siden jeg hadde kjolen fra før, gikk jeg visst til innkjøp av nytt tilbehør og nye sko... Jeg ELSKER sandalene i skinn, men de var helt grusomme å gå med en hel dag. Lurer på om det går an å gjøre noe med "fronten" som var veldig stiv og trang. Noen som har et godt tips eller to? For jeg VIL bruke disse masse i sommer!
Konvoluttveske fra Bianco // neglelakk "Ole Caliente" fra Essie // sandaler med kilehæl fra Gardenia Copenhagen/Neoz // smykke fra Gina Tricot.

I dag har vi stort sett vært i hagen, med fint besøk av ei lita frøken med prikkete hatt. Villig til å låne bort hatten var hun også. Madicken har derfor hatt sin debut med solhatt. I ca ett sekund.


 Takk for besøket fine lille S og co!

fredag 8. juni 2012

Velkommen til kveldsåpent på 13!Vi priser sommeren i Halfdan Svartesallé 13 i Tønsberg (vi holder til i den siste sveitservillaen før sykehuset), og inviterer til kveldsåpen butikk: 

TORSDAG 14. JUNI KLOKKEN 19.00.


Hold av datoen, vi håper å se nettopp deg :)
VELKOMMEN!torsdag 7. juni 2012

Forsommeroptimisme


Jeg liker sommerlyset. Å fotografere inne klokken halv elleve om kvelden, uten bruk av blitz, er luksus.
Peonene startet å springe ut i det de kom i vaser, og måtte jo foreviges (og vises fram... blir jeg noengang lei av blomster eller å ta bilde av dem? Neppe...).
Så vakre. Snart springer knoppene i hagen ut også.
Ah, fine sommer! Vil bare tviholde på den nå i juni, før den er skikkelig i gang.

Måtte bare vise frem noen av ukens skatter. Fatet fra Figgjo i lys gul, kunne jeg jo ikke motstå. Har et lysegrønt fra før, så det passet fint. Og den rosa lampen! Den skal flytte inn på arbeidsrommet, tror jeg. Sammen med mitt skrivebord fra "jenterommet" (det står i malingskø i garasjen, sammen med det som etterhvert begynner å bli veldig mange prosjekter). I sommer kanskje? Litt sånn forsommeroptimisme må være lov?


Papirene og ringen er kjøpt for nesten ingen penger på Søstrene Grene.

mandag 4. juni 2012

Kjøkkengleder


Så deilig når man endelig får ut fingeren og greier å utføre noe som har stått på plakaten en stund...

... som å slå opp tre fine spiker på kjøkkenveggen, og henge opp fjølene som ble kjøpt i vinter.
... som å fjerne den store, tunge (og veldig fine) "huggestabben" som har stått på kjøkkenbenken vår bestandig, men som nå bare tok opp plass fordi vi aldri skjærer brød lenger (og som er litt sånn stor og kronglete å vaske av) og dermed få mer benkeplass.
... og la seg inspirere av en innmari flink venn, og henge opp perler i snora på lufteluka.

Når man i tillegg vasker ned hele kjøkkenet og lager deilig coleslaw til middagen, ja da står kjøkkengledene i taket hos meg.
Oppskrift skal du også få:


En slags coleslaw (perfekt til grillet kjøtt)

1/4-1/2 nykål, skåret i fine strimler
1 fedd hvitløk
ca 2 dl tyrkisk yoghurt
ca 1/4 pose lettmajones (vanlig går sikkert vel så bra)
omtrent 2 ss saft fra sitron
litt god olivenolje
en klype sukker
en god klype maldonsalt
pepper

Bland alt utenom kålen i en bolle, smak til med sukker/sitron/salt og tilsett kålen når dressingen smaker sånn passe surt/søtt og veldig friskt. Nam!


Hjertespiker kjøpt på Home&Cottage for evigheter siden // trefjøler fra samme sted // porselensfjøl fra Kremmerhuset.
søndag 3. juni 2012

Jaaaaa!

Hell og lykke.
Fredag + bruktbutikken + meg + en veldig fair sum  = 15 vakre deler av Figgjos mokkaservise.
Kanskje unødvendig å si at jeg var høy som et fjell i flere timer etterpå.

Jeg har ønsket meg dette i mange år, og endelig var det min tur til å være heldig.
Griseheldig.

Nå er kopper, skåler og asjetter flyttet inn i finskapet på stueveggen, og alle hjerter (i allefall mitt) gleder seg. I utgangspunktet ikke dumt med litt ommøblering i skapet, altså.


Smil fra meg, – som ble litt høy igjen nå, bare av å se på bildene...
Les også