torsdag 30. desember 2010

Bernette og jeg...


... har ikke rukket å bli veldig godt kjent med hverandre ennå, men det er en sterk tiltrekning mellom oss, så i løpet av kort tid vil vi helt sikkert samarbeide om mer enn dette pseudo-symmetriske, men veldig koselige lappeteppet (som kanskje havner på Epla). Stolputa ble sydd på den gamle maskinen, og er fin den også. Liker gult, rosa og oransje for tida.
Hele uttrykket i sykroken forandret seg med en så ny og hvit maskin. Liker det!

I dag har vi feiret mine vakre besteforeldres 75 års dag (de er født i samme år med én dags mellomrom), jeg har lufta oldemors gamle minkpels (siden den er god og gammel synes jeg det er helt ok å bruke den, men ville ALDRI kjøpt et nytt pelsprodukt!) og vi er stinne av kaffe og sukker. Nå skal vi avgårde på kveldsbesøk og jeg skal benytte anledningen til å bruke julegaven jeg fikk av meg selv i år, nemlig et lilla kjede laget av flinke Hilde Irén. Elsker det!
I morgen prøver jeg meg på et aldri så lite tilbakeblikk på bloggeåret mitt, sjekket litt statistikk i stad, og jammen har jeg ikke hatt 300.000 besøk i år! Staselig.
Ha en fin nest-siste-kveld i 2010!

onsdag 29. desember 2010

God jul fra Marge


God romjul! 
Hadde store planer om å få postet et god jul innlegg FØR julaften, men så flesket jeg til med å bli syk lille julaften, så juledagene i Fjeldborgen har forløpt i meget stille og rolig tempo. For øyeblikket høres stemmen min ut som Marge Simpson sin, og det er spesielt gøy (og vondt) å synge! Men vi har kost oss inne, lest masse og de siste dagene har vi også spist godt. Katta har fått ny vannskål, nemlig juletrefoten, men det er godt at hun drikker, for selv hun har hatt feber. 
I går orket jeg endelig å teste ut den flotteste julegaven... nemlig symaskinen! Så moro med ny symaskin, vi skal nok bli gode busser. Fortsettelse følger...
Fin romjulsettermiddag til deg! 

tirsdag 21. desember 2010

Julekult



Kule julekuler som ser ut som discokuler. Det er litt fest over paljetter, altså.
Synd og la de fine julekulene ligge i en kasse hele desember, når de kan få vise seg på etasjefatet så lenge. Og juletreet er kjøpt, så det skal da bli tre å henge på! Lillejuleaften, tenker jeg.
Ha en fin 21. desemberkveld!

mandag 20. desember 2010

...og vinneren av emaljeskilt er:


Småenglenes verksted med lodd nummer 109 ble trukket ut fra random.org. Gratulerer!
Send meg en mail med kontaktinfo, så skal jeg videresende til Ramsign slik at dere kan bli enige om hvilket skilt du får tilsendt.

Jul med blått gulv...



Det blå gulvet har vært helt ferdig siden rett før helgen, og jeg er superfornøyd. Veldig praktisk farge i et vindfang med mye våte sko (når ikke jeg tar bilder av gulvet ligger det en plastmatte i gangen:).
Har julepynta litt med fluesopper fra Søstrene Grene, svibel og hjemmesydd sopp.
Lurer du på fargekoden, er det dette som står på boksen:

BS012.5 OK005.5 SS006
(Fargen er funnet ved å scanne en skapknott, så det er derfor koden ser så rar ut).

Du har ennå muligheten til å være med i trekningen av et skilt fra Ramsign. Trykk her og legg igjen en kommentar, så er du med!

fredag 17. desember 2010

Trappejul


Litt julestemning i trappa. Hjerter, stjerner, sopp og en hvit amaryllis. Nok for meg.
Julepyntingen skrider altså sakte, men sikkert fremover. Julegavene også. I dag har jeg endelig sydd opp ting å gi bort, og ikke bare saker som skal inn i Eplabutikken. Innpakning og litt godtelaging skal vi kose oss med i kveld. Så blir det visst jul i år igjen. Ikke noe stress her i gården! Enn så lenge iallefall...
Minner om muligheten til å vinne et knallfint skilt etter eget ønske fra danske Ramsign! Trykk her for å bli med! Fristen er mandag 20.12 kl 20.00.

tirsdag 14. desember 2010

Fjeldborglotteri

Nå har det lenge vært på tide med et aldri så lite blogglotteri. Flere ting å feire: Fjeldborg nærmer seg 650 følgere og 250 innlegg, Eplabutikken har vært en suksess og det er jo snart jul!


I samarbeid med Ramsign lodder jeg derfor ut ett skilt til én heldig vinner. 
Ramsign lager "ekte gammeldags, hånd-sjablonlagde dørskilt med originalt design, fet blank emaljering og 30-års fabrikkgaranti". Fine saker med andre ord. 
Jeg liker spesielt godt skilttypene Engelhardt og Highlander. Klassisk og rent i sort/hvitt.


Det eneste du trenger å gjøre for å være med på moroa og vinne et valgfritt skilt er følgende:


  • Legg igjen en kommentar på dette innlegget innen mandag 20.12.2010. Alle kan være med, også lesere uten blogg, husk bare å legge ved en mailadresse og et navn slik at jeg vet hvem jeg skal kontakte.
  • Dersom du vil trekke et ekstra lodd kan du legge link til lotteriet på bloggen din (lån gjerne bilder herfra).
  • Dersom du vil friste lykken med nok et lodd kan du legge deg til som følger (eller være følger fra før:)
Husk å skrive i kommentaren hvor mange lodd du tar. 
 
 
Lykke til!

mandag 13. desember 2010

Konfektkaker

Her kommer altså den lovede konfektkakeoppskriften:


Bør nytes lunkne med et glass kald melk!

Også kan det være lurt å gå en tur etterpå, for man blir jo litt sånn søt og klissen av så masse sukker!

søndag 12. desember 2010

Julestemning

Fine søndag! Julestemning og lave skuldre her i huset. De to nederste bildene viser utsikten fra henholdsvis kontoret i 2.etasje og kjøkkenet i 1. etasje. Ganske julete utsikt altså. Vakkert når det ligger frostrøyk over fjorden.

Det er fint å strekke litt på beina med nye strømper fra Noa Noa. Mannen min er flink til å kjøpe søndagskalendergaver!

Adventskransen i år består av zinkfat, mose, kongler, barkestjerner og noe jeg anser som et lite reinsdyr. Madicken er spesielt interessert i dette fatet, spesielt etter at jeg introduserte små fluesopper i isopor. Samtlige har bitemerker og har fått seg en runde som hockeypuck på gulvet... Stas med julepynt.
I dag er konfektkakene bakt, og i morgen kommer oppskrifta! 
Inntil da, nyt restene av søndagskvelden.

torsdag 9. desember 2010

Julekjøkken


Disse bildene skulle jeg egentlig vise frem på søndag, men sånn gikk det altså ikke... Og nå er det torsdag! Jeg går i hi om vinteren, og ting tar tid. I morgen håper jeg at jeg orker å sette inn et lite kakebakestøt. Skal ikke bake så mye, heller lage julegodter og konfekt. Men tante Lillians konfektkakeoppskrift må jeg bruke hver jul. Den er kjempegod.
Kjøkkenet er litt julepyntet, har klippet hjerterad til vinduet av de nye papirene fra Rie Elise og Nettpynt, og julestjerna er hengt opp i vinduet. Amaryllis og svibler, litt fluesopp. Noen hint av rødt på kjøkkenet faktisk.
Nå gleder jeg meg til å krype til køys med mann og Brødrene Løvehjerte (i bokform), høytlesning på senga er koselig. Anbefales!
God natt!

onsdag 1. desember 2010

Arbeidsrom og NIBs adventskalender!

For en god stund siden fikk jeg en utfordring fra fineste bare Wunderbar, om å vise arbeidsplassen min. Den har jeg jo i og for seg vist frem før, men etter en liten ommøblering har det dukket opp noen nye møbler her oppe på kontoret/syrommet. Det rosa skapet og et skrivebord som har stått litt på vent gir meg plutselig tiltrengt ekstra arbeids- og oppbevaringsplass. Litt nytt papir og stoff, årets julepakkelapper (manillamerker med hjerter klippet ut av de minste papirrestene mine) og noen nye syprosjekter er på gang her oppe for øyeblikket.
Madicken elsker å henge rundt her oppe, og får hun tak i ei perle eller en stoffrest går hun helt amok...

Her hjelper hun til med å lage julepynt.

Øverst på ønskelista til jul står en ny symaskin, og jeg har hørt rykter om at nissen kommer til å være ganske grei i år. Enn så lenge låner jeg mammas burgunderrøde Husqvarna fra 70-tallet (den sklir jo rett inn her:), og er selvfølgelig veldig takknemlig for dét. Den blir flittig brukt!

Jeg syr nemlig regelmessig opp nye puter til Epla-sjappa, og nå har jeg også lagt ut et lappeteppe til baby. Disse putene ble lagt ut på mandag:

I dag må jeg få avslutte med å si tusen takk for at jeg fikk åpne ballet i NIBs supre julekalender. Nydelig bilde, helt klart veldig meg og veldig Fjeldborg! Og velkommen skal dere være, dere som måtte finne veien hit derfra og ikke har tittet innom meg tidligere!

Bilde lånt fra NIB.

mandag 29. november 2010

Advent!


Javisst har det så smått begynt å snike seg litt jul inn i Fjeldborgheimen. I går tente vi såklart det første adventslyset, og på kjøkkenveggen dukket det opp et betonghjerte med lysende kopp! Vi var nemlig på julemarked i Larvik på lørdag, og der handlet jeg både det ene og det andre (mest julegaver). Deriblant et betonghjerte med telyskopp. Fin! Dessverre husker jeg ikke navnet på kunstneren. Urutinert.
Dessuten var det kjempehyggelig å treffe igjen Jeanette, og å få møte Hilde Iren helt på ordentlig. Bloggevenner er stas.

I Fjeldborgen har vi adventssøndagskalender, og det betydde at startskuddet for kalenderen gikk av i går! Heldige meg fikk ny Manokopp i nydelig lysegrønn. Mannen har fått en ganske koselig bokpakke med løfte om høytlesning gjennom hele advent. Stakkars mann har jo ikke lest Brødrene Løvehjerte (ikke som han kan huske iallefall...)!

Også har jeg pynta opp med Sølvguttene som synger julen inn. Sjekk typen med brillene! Jeg må le høyt hver gang jeg ser på ham...

Ha en fin aften alle i hopa!

tirsdag 23. november 2010

Blått gulv!

Her er jeg i herlig driv med første strøk på mitt blå (!) entrégulv! Siden første strøket ble malt har det i grunn stått litt stille, men jeg satser på å få tatt strøk nummer to i morgen. Det er jo så fort gjort.
Er veldig fornøyd med fargen, som er scannet fra den blå Anne Black knotten vi skal ha på garderobeskapet i hallen:


Også passer den så godt til elskede Retrovillatapet (som dessverre er utsolgt fra Retrovilla nå). Denne har vi jo tapetsert en vegg i hallen med, men siden vi venter på karm til en gammel dør, står ferdigstillelse av hallen på vent. Gleder meg til å vise frem noen "helt-ferdig-bilder".


Siste utgave av mitt desiderte favorittblad, BoligLiv, dumpet ned i posten i dag. Fylt med inspirasjon. Grønt gulv i gangen og lilla skap på veggen hjemme hos keramiker Anne D. Langhøj gikk rett hjem hos meg! Hun lager dessuten superfine vaser:

De to siste bildene kommer fra Anne D. Langhøjs nettside.
 Også har hun et nydelig verksted!
Lurer på om det finnes norske forhandlere snart?
God natt!

fredag 19. november 2010

Helgebloggeren


Den fine duken er fra House Doctor, keramikkbollene fra Casagent og glassene er Kartio fra IIttala.

Dagene flyr, og jeg begynner å ane et slags helgebloggingsmønster her. Litt lei meg for at jeg ikke får oppdatert oftere, men sånn er det bare akkurat nå.
På onsdag hadde jeg jenter på kveldsmat, og da tok jeg litt bilder av bordet. På menyen stod det hjemmelaget tomatsuppe og olivenboller, deilig vintermat med andre ord.
Enda flere svibler er kommet i hus, og noen av dem har jeg puttet i Aalto-vasen sammen med kongler. Fin og enkel dekorasjon. Litt mose hadde sikkert også vært fint oppi.
Og den tøffe eplekassa som Fjeldborgmannen har satt hjul på, har god plass til flere magasiner... Kassa fant jeg til salgs på vår nærmeste blomsterbutikk. Stas!

Det begynner å snike seg inn litt røft treverk her i heimen. Denne planken som står på kjøkkenet fant jeg på loftet, også lot jeg den ligge ute i vær og vind noen måneder, før den fikk komme inn i varmen. Egentlig var den tiltenkt rollen som hylle på doss, men dét prosjektet har foreløpig strandet litt, så da får den bo på kjøkkenet så lenge (jeg har skrevet med tavlekritt på den).
Den finfine betonglampa kommer fra Nr 9 her i byen og er laget av svenske Tove Adman. Vi har tre stk hengende over kjøkkenbenken.

Ønsker alle en herlig fredagskveld, her skal det males gulv!
Les også