mandag 27. februar 2012

Vårlengsel




Skjøre, gamle kopper med gullkant. Kanskje brukt til te en gang, nå er de fine til telys.
Jeg ønsker dessuten våren velkommen med flere gule detaljer, knallrosa ranunkler og fargefest i putebonanzaen på benken i spisestua.
Venter sånn på våren nå. På småsko og lettere jakke, fregner på nesa, blåveis i skogen og perleblomster i bedet. Og på å komme videre med prosjekt utestue, sånn at vi kan bruke de deilige sommermånedene på å kose oss der ute, fremfor å jobbe... sånn som i fjor. Ah, det blir digg...




Fin mandag!

fredag 24. februar 2012

Gul vitaminpille




Hva en gul vase kan gjøre for humøret! En så gul vase hadde jeg ikke fra før, så denne måtte jeg bare ha (fra Søstrene Grene, tror den kostet ca 20,-). Skikkelig vitaminpille!
Stolen som står ved skrivebordet i stua er så nydelig i formen, men har helt feil farge. Den er bare vasket og plassert i stua etter at den ble med hjem fra loppis. Nå går jeg og og lurer på hvilken farge den skal få... Kommer nok tilbake med et resultat.

Wallstickersene på veggen har nettopp kommet i ny ladning til 13, så om du ønsker deg en pakke POLKAlove! (30 pk til 200,- og 60 pk til 365,-) er du hjertelig velkommen til å sende meg en e-post: fjeldborgen@gmail.com

Fin fredag!!

torsdag 23. februar 2012

Beltetriks


En ny magasinfavoritt er danske RUM. Jeg er så lei av å stadig se de samme reportasjene i ulike blader, men i RUM har jeg ennå tilgode å ikke se noe helt nytt og friskt. Digger både utvalg, layout og ikke minst stylingene. Knall! 
Et skinnbelte kan brukes til så mangt. Dette er velbrukt, både av mamma og meg, men akk, så altfor lite. Derfor har det fått ny funksjon som bladsamler. 
Kikk inn til flinke Brigg for flere knakende gode skinnbeltetriks!


onsdag 22. februar 2012

Februarstue





Å vaske hus er ingen enkel sak for meg. Det tar himla lang tid. Jeg greier ikke å legge bånd på meg, men legger til og trekker fra, flytter og omorganiserer. Selve vaskingen går greit, det er alt det andre som tar tid. Skulle ønske jeg greide å bare vaske. Ikke stulle og stelle så fælt i tillegg. Det ene drar jo alltid med seg det andre. Føles nesten som et handicap! Men jeg er uheldbredelig, og heldigvis er det ikke en veldig alvorlig tilstand. Bare litt upraktisk.

Det knallfine emaljefatet fikk jeg av en god venninne. Det skulle kastes! Åndenød og hjertebank. Det er jo min farge til og med, og utrolig pent holdt. Tusen takk, A! Treskåla ble kjøpt på Granit i helgen.

tirsdag 21. februar 2012

Homespun Fjeldborg...





Så er den her! Homespun Style (Selina Lake/Debi Treloar/Joanna Simmons/Ryland Peters & Small).

Det kilte kraftig i magen da jeg bladde meg gjennom og fikk se bildene av vesle, søte Fjeldborg. Selv om jeg så alle, og til dels var med på mange av stylingene som ble gjort hjemme hos oss, var det spesielt å se bildene på trykk. I bokform! Det er rett og slett skikkelig stas.
Og de andre hjemmene som er fotografert er ikke akkurat en grunn mindre til å kjøpe boken! Her er det bare godsaker å hvile øynene på. Capris leverer raskt i Norge, du finner Homespun Style her.
 



English:
So, it´s finally here. Homespun Style (Selina Lake/Debi Treloar/Joanna Simmons/Ryland Peters & Small).

Lots of butterflies in my tummy when looking through the book, recognizing my own, sweet little Fjeldborg. In a book!
It´s so cool! The other homes in the book are stunning, and it is filled with inspiration. Capris in Norway delivers quickly, and here you can find it on Amazon.com.

mandag 20. februar 2012

Hotellhelg


Vi har hatt fin helg. Sovet på hotell, lunsj på Kolonihagen, luksus-sushi til middag og musikal i Operaen.
Guldsmeden Hotel kan anbefales. På det varmeste. Vakkert interiør, nydelige materialer, god stemning og herlig frokost. Har tidligere bodd på Guldsmeden i København og Oslo-varianten er absolutt godkjent i forhold til "originalen".


Siden vi bodde på hotell på "feil" side av byen, måtte vi ta oss en tur til Løkka. Drikke kaffe og rusle.


Fine Oslo. Fine helg.
Håper din har vært fin også.

fredag 17. februar 2012

Fjällräven på plass hos 13!



I dag har jeg fått de søteste søte små Fjällrävensekker inn i butikken. Kånken Mini er jo super tursekk og barnehagesekk, med løst sitteunderlag i ryggen på sekken (kr 449,-). Foreløpig har vi inne rosa, lys lilla og blå, men det kommer flere farger (dessverre ganske tomt på lager).


Eller hva med en laptopsekk i beste Fjällrävenstil? Denne er super, med et "hemmelig", isolert rom til bærbar pc/mac. Passer opp til 17", kr 899,-


Eller en lilla herlighet til mor:) Denne har voksenstørrelse og koster 599,- Jeg har eid en Fjällrävensekk i snart et år, og den er med meg ut hver uke. Genialt med bærehåndtak, som gjør at man kan flytte den med seg som en veske i tillegg.


Kom innom 13, kikk på en sekk og ta deg et loveheart, da vel!

Til info sender jeg gjerne i posten, så ta kontakt på mail om du vil bestille en vare du har sett avbildet på bloggen (fjeldborgen@gmail.com).

Fin fredag folkens! I morgen skal Fjeldborgmannen og jeg på kjærestetur, og jeg gleder meg skikkelig!

tirsdag 14. februar 2012

Matlagingsdilla


For tiden er jeg inne i en skikkelig matlagingsperiode. Disse periodene kommer og går, så det gjelder å smi mens jernet er varmt. I går spiste vi hjemmelagede kyllingburgere med hjemmelagede grove burgerbrød. Supergodt!
Kyllingburgeren inneholder:
Kyllingkjøttdeig, hvitløk, ingefær, litt sitronskall (jeg elsker rivjernet mitt fra Microplane, det er sylskarpt og like bra etter mange år i tro tjeneste), et par skjeer mangochutney, litt melk, 1 egg, litt potetmel, bladpersille, chili, salt og pepper. Mikses sammen med håndmikser og stekes som 4 store burgere.

Jeg tok utgangspunkt i denne oppskriften hos flinke Trine, men byttet ut soltørkede tomater med oliven i burgerbrødene. Og chilimajones smakte fortreffelig til!
Anbefaler...

søndag 12. februar 2012

Påfyll


En sånn tur som er ren påfyll, og fôrer sansene med gode inntrykk.
Ren luft, bølgeskvulp og vakkert lys. Lukten av sol.

Også hjem og lage pizza.



Håper din søndag har vært fin!



English:
Beeing outdoors today, filling up with good vibes.
Clean air, waves rolling on the beach and the most beautiful light. The smell of sun.
Then home to make pizza...
Hoping your Sunday has been great as well!

lørdag 11. februar 2012

Lørdag og salat





Lørdag i stua, blomster på bordet og min nye favorittsalat i skåla.
Med fare for å bevege meg over i matblogging, må jeg bare nevne at denne miksen av grønnsaker er himla god: broccoli, rødløk, hvitløk, aspargesbønner, soltørket tomat i småbiter og skinkebiter surres i olivenolje i stekepanna. Oppå strør jeg fetaost, pinjekjerner og avokado i skiver. Husk salt og pepper.
Fetaosten blir deilig og myk av å ligge oppå de varme grønnsakene... Digg! Og veldig enkelt å justere til en person, er nemlig gressenke i dag.

Har du en favorittsalat?

onsdag 8. februar 2012

En knoke fra svin blir til suppe så fin



Har hun blitt gal? Begynt å skrive på rim? Ja, litt :)

I forrige uke, da det var så innmari kaldt, hadde jeg lyst på suppe hele tiden. Hvilket resulterte i at jeg lagde tre forskjellige supper i løpet av uka.
Denne grønnsakssuppa med røkt svineknoke (!) spiste vi på fredag, og den ble utrolig god. Enda bedre var den til lunsj dagen etter, da smakene skikkelig hadde satt seg.
Og utrolig enkel. Ikke noe hokuspokus, bare skjæring og koking. Alt i én kjele og veldig lite oppvask. Dét liker jeg.

Oppskriften fant jeg i Tom Victor Gausdal og Ole Martin Alfsens kokebok Mat & Vin, som jeg stadig må tilbake til for å få nye ideer. Kan anbefalas.

tirsdag 7. februar 2012

Kaninlampelykke


Lille kaninlampe sitter i trappa og passer på nye sko.
Jeg har tittet på disse mange ganger nå, og plutselig var de mine!
Nå står de pent i trappa og venter på å bli brukt. I motsetning til lampen som lyser i trappen hver ettermiddag og kveld. Digger den!


Trivelig ettermiddag, folkens!



English:
My new rabbit lamp is watching my new shoes.
Been looking at these shoes so many times, and suddenly they were mine. So pretty!
Have a nice afternoon, guys!

mandag 6. februar 2012

Bambi, sopp, gnom, kanin og hodeskalle. Blant annet.


I dag deler jeg noen bilder fra 13. MÅ bare vise frem alt det fine som kom inn på fredag.
Leveringen med lamper og annet snop har jeg ventet på lenge! Og endelig flyttet det inn en hvit kanin i Fjeldborg også (skal vise seinere). Den er så fin!
Gyngehesten er jeg helt forelsket i. Den er så fjong at den gjør seg utmerket i stua, synes jeg... Det følger med håndtak i forskjellige farger slik at man kan bytte til den fargen som passer en best.

Min eminente mann jobber iherdig med å lage ferdig web-siden min i disse dager... og når den er klar, ja, da står det nettbutikk for tur! Hipp hurra, det blir så gøy!
Enn så lenge tar jeg fremdeles i mot bestillinger på e-post, så ser du noe du vil ha, er du velkommen til å sende meg en e-post: fjeldborgen@gmail.com

Fineste kvelden til deg!


English:
I´m showing off some of the newly arrived treasures in my shop, 13. Simply love them all. And the white rabbit has finally moved into Fjeldborg as well (will show you soon).

Have a lovely evening!
Les også