søndag 31. oktober 2010

Fjeldborgsk nasjonalrett

En av våre "nasjonalretter" her i huset er "Flyvende Jacob". Bare navnet er jo likbart. Dette er skikkelig kosemat, noe som passet godt på en sånn regnværslørdag som vi hadde i går. Også fikk jeg brukt den fiiine formen min fra Rice:). Her kommer oppskriften:

Til en stor form, ca 4 personer:

3-4 kyllingfileter
1 broccoli
1 grønn paprika
1 rød paprika
2-3 fedd hvitløk
3-4 sjalottløk
3 bananer
1 boks mais
ca 4 dl fløte
Ost til gratinering
Søt chilisaus
Karri
1 buljongterning, feks Knorr "Hvitløk og persille"

Sett ovnen på 220 grader før du starter skjærejobben. Skjær grønnsaker og bananer i fine biter, og finhakk hvitløken. Skjær kylling i biter og stek gylne i litt smør. Det er lurt å bruke en sautepanne (stekepanne med høye kanter). Ha på karri, hvitløk og løk og surr til løken er blank. Nå heller du fløten i panna og tilsetter buljongen. Kok opp og hell dette over bananer og grønnsaker i en smurt form. Hell søt chilisaus over (så mye eller lite du ønsker) og ha på mais og deretter ost.
Sett formen i varm ovn, og sett klokka på ca 30 minutter. I mellomtiden koker du ris og steker kanskje en hvitløksbaguett eller to. Det smaker best med øl til (rødvinen på bildet er kokkevinen min, og ble ikke drukket til maten), og om du er så heldig å få rester, smaker det nesten enda bedre dagen etter!

Nå står det raking av løv på agendaen, samt maling av en liten bokstavhaug (til dere som venter, er det altså rett rundt hjørnet nå:). God søndag!

torsdag 28. oktober 2010

Multiteppe

Sengeteppe, vognteppe, krabbeteppe, leketeppe, rulleteppe, koseteppe, multiteppe!
Ett stykk lappeteppe er forært til venninne som er helt nybakt mor. Passet best med et i mange forskjellige farger denne gangen. Noen gamle og noen nye stoffer, deilig ferskenfarget flanell på baksiden og myk vatt inni. 6x8 = 48 lapper til sammen.

Må få takke alle dere skjønne som legger igjen så koselige kommentarer, dagen er ikke helt den samme uten dere, altså! Og hjertelig velkommen til alle nye følgere:) Nå er det nesten 550 følgere av Fjeldborg, så en bitteliten loddtrekning må vel snart på trappene igjen! Stay tuned...


mandag 25. oktober 2010

Loppelampe


For en måneds tid siden kjøpte jeg en ganske stygg lampe på loppis (slik så den ut da jeg kjøpte den). Nå er den bengalackhvit og har fått nytt støpsel, slik at den kan lyse fra en jorda stikkontakt. Klør meg litt hodet og lurer på om jeg skal henge to bilder ved siden av den på veggen. Enn så lenge skal den få skinne for seg selv.
Nytt dynetrekk betydde visst nytt på benken ved spisebordet. En billig sommerdyne fra IKEA inni og vips, nytt "teppe". Passer perfekt til retrotapetvimpelrekka (jeg har litt panikk for orddeling, for dere som ikke har lagt merke til det:).
Ikke så mye igjen av kvelden nå (jeg har nemlig sittet foran symaskinen og gjort ferdig et multifarget babylappeteppe som jeg snart skal gi bort), men jeg har store planer om å hekle litt igjen snart... Kanskje gjøre ferdig noen påbegynte armbånd. Fin kasse har de iallefall fått!
Og ovnen er uvurderlig i vårt uisolerte hus nå på vinteren. For det er da vinter?

Fin mandagsvinterkveld (også liker jeg å sette sammen flere ord til ett nytt, langt et...) til deg som er innom!

lørdag 23. oktober 2010

Tantegaver og loppefunn

Sånn, nå er jeg tilbake igjen! To uker uten bloggings går rasende fort. Oktoberdager går rasende fort. Og litt bloggepause er sunt. For nå har jeg ny giv og er back on track... med masse fine bruktfunn!


Det ultimate, nydelige, fantastiske retrosengetøyet på bildet er nylig forært meg av min (beste, hihi) tante. Det er perfekt, at jeg fikk pustevansker og gikk hele arbeidsdagen (i går) og tenkte på denne vidunderlige skatten. At det kommer fra 70-tallet er det vel ingen tvil om, men det har dessuten historie fra da min morfar bygde tankbåter i Romania. Enda bedre. Den finfine kassa har Fjeldborgmannen snekret av brukte sengebunner, også har jeg malt den lyseblå.

Kaffekverna var med i samme godtepose som sengetøyet. Min (favoritt)tante arvet denne av sin oldemor, altså min tippoldemor og mamma kunne fortelle at Johanne Emilie (fint navn på denne tippoldemora, altså!), pleide å sitte med kverna mellom knærne og at jentene fikk bytte på å sveive. Nå har den fått sin renessanse på min kjøkkenbenk, nyvasket og klar til bruk. Hele bønner er innkjøpt (kjøper kun ferskmalt kaffe (alltid Malabar), så dette var perfekt for oss!) og jeg gleder meg til å teste.

Formiddagen i dag ble tilbragt på loppemarked. Det store kuppet var nok "Jason på ferie". For en tier fikk jeg en solid porsjon nostalgi i fanget. "Portveiboka 87" (mitt favorittbarne-tv), tre stk (ulike, derav en svensk) "Floraen i Farger", "Reparasjoner i hjemmet" anno 1976 (gave til Fjeldborgmannen som hadde valgt å være hjemme og fikse garasjeport), "Burda sy-bog" og en dyreflora ble også med hjem. I tillegg til et velbrukt emaljefat som jeg fikk til røverpris, en fin trekasse til blyanter og to poser med diverse stoff, heklebrikker og forklær!

Er meget fornøyd med dagens fangst, og ikke minst med tantegavene. Det fine Løveglasset fylt med tørket sopp var en ekstra bonus i tantepose(n), hihi.
Nå skal vi straks på jaktmiddag skutt av verten selv, og gleder oss til det. 
Ha en fin lørdagskveld, med eller uten elg på menyen!

onsdag 13. oktober 2010

Fjeldborgbokstaver og 2 by Fryd

Ferdige prosjekter er fint. Mer enn fint! Riktig så tilfredsstillende, faktisk.
Ett stykk bokstavprosjekt er ferdigstilt, og klart for avsending til mottaker:

Alma er et veldig koselig navn, og det har vært gøy å lage disse bokstavene. Tusen takk for bestillingen! Kunne du tenke deg noe lignende, så send meg en e-post.

Også MÅ jeg reklamere litt for 2 by Fryd, som ligger på nett nå! Nydelige bilder, blant annet fra Fjeldborgen... Er så imponert over kvaliteten og ganske stolt av å få være med i dette nydelige e-magasinet. Fine bilder fra hjembyen min også! Alt i alt et magasin som treffer meg rett i hjertet. Det er selvfølgelig flinkeste Jeanette som står bak. Skynd deg å laste ned...
Nå står det jentekveld på agendaen, fin onsdagskveld!

lørdag 9. oktober 2010

Bengalack

I anledning Jotuns lansering av supermatt maling (Pure), slår jeg til med bengalack igjen, jeg! I uka som gikk har vi malt opp spisebordet, og det ble så fint. Det var hvitt fra før, og hadde fått noen merker etter to års flittig bruk, men nå skinner det som sola igjen. Superblankt og kritthvitt. Deilig. Matte og blanke flater mot hverandre er fint, og med glansgrad 10 på veggen kan vi tillate oss noen helblanke overflater.

Lyset strømmer inn, og ute er alt gult og rødt. Fantastisk utsikt! Helgeblomsten er på plass og jeg har tatt fram det fine trebrettet mitt fra Iittala. Vasene er fra Anne Black.

Benken er dresset opp med mørkebun fløyel for anledningen og det er selvsagt sydd en ny pute. Den er FIN! I kveld skal vi ha svigerinne og svoger på middag og jeg gleder meg. Huset er vasket og ryddet og jeg har prøvd meg på en ny dessert... Dersom resultatet blir bra, skal jeg knipse og legge ut oppskriften.
Nå er det derimot på med malebuksa! Har fått en kjempekoselig "spesialbestilling" på et nydelig jentenavn i Fjeldborgbokstaver. I tillegg har flinke mannen snekret kasser av sengebunner til meg, som også trenger et strøk eller to.
Dersom du ønsker en spesifikk bokstav, er produksjonen så smått i gang igjen, så send meg gjerne en e-post med bestilling.

Tid for å ønske riktig god lørdag!

mandag 4. oktober 2010

Kleshenger DIY og KK

En aldri så liten DIY på en oktobermandag. Har laget søt kleshenger ved å tvinne det fineste stoffet rundt og rundt på en vanlig renserihenger. Avsluttet med knute og sløyfe. Ble meget fornøyd! (Det fineste stoffet fant jeg på loppis, ferdig revet opp og surret til nøster. Sikkert en flittig veverske som ikke var så flittig lenger, som hadde donert dem).
Også er jeg på glanset papir! Juleputen min er i tillegg på forsiden, hihi! Da jeg fikk en forespørsel fra KK om å vise frem noe hjemmelaget og julete, kunne jeg jo ikke si nei. Likte dessuten dette julemagasinet veldig godt i fjor, og det skuffer heller ikke i år!
"KK julen" er i handelen nå, med masse fine oppskrifter, julehjem og interiørblogger-gjør-det-selv-jul! Fru Fly, Kaspara og Briggs har også bidratt med finfine juletips, så hvis du skal ha ett juleblad i år, må det vel bli KK sitt!?
Overraskende nok sitter jeg med vimpelrekkeklipping (med en god del nytt papir:), så snart kommer det flere vimpelrekker på Epla.  
Fin mandagskveld!

søndag 3. oktober 2010

Lopper i blodet


NIB har loppekonkurranse gående, og med så mange lopper i hus ble det vanskelig å velge! Det grønne skapet er dog en av de desiderte favoritter. Det ble kjøpt på finn.no for mange år siden, og stod lenge i umalt prakt. Sjarmerende det også, men godt fornøyd med grønnfargen det har i dag. Mange har spurt om nettopp denne fargen (jeg kastet boksen da den ble tom, og har ikke hatt fargekoden), men nå har jeg funnet en kode som er veldig lik: 0010-B90G.
Den fine Granskassa fant jeg hos en lokal brukthandler her i byen. Elsker den!


Louis Poulsen lampene våre er høyt skattet. Disse "verkstedslampene"lette jeg lenge etter og kom til slutt over tre stk i meget god stand på Lauritz.com i Danmark. To av dem gjør seg veldig godt over spisebordet. Den tredje henger i hallen. Porselenssokkel og stoffledning setter prikken over i'en!


Stuebordet er jeg også sabla fornøyd med. Fant det hos samme brukthandler som solgte meg Granskassa. Egentlig er dette et gammelt kjøkkenbord, som hadde lag på lag av gammel rød og brun maling. Varmepistol og malingsfjerner gjorde susen, og nå har det vært hvitt i over to år. Beina ble saget av, men bordet er allikevel ganske høyt, og det er igrunn deilig om man skal spise i sofaen! Perfekt med to klaffer som gjør bordet passe stort til kaffeslabberas også. I skuffen gjemmer jeg bort fjernkontrollene...
Les også