mandag 29. november 2010

Advent!


Javisst har det så smått begynt å snike seg litt jul inn i Fjeldborgheimen. I går tente vi såklart det første adventslyset, og på kjøkkenveggen dukket det opp et betonghjerte med lysende kopp! Vi var nemlig på julemarked i Larvik på lørdag, og der handlet jeg både det ene og det andre (mest julegaver). Deriblant et betonghjerte med telyskopp. Fin! Dessverre husker jeg ikke navnet på kunstneren. Urutinert.
Dessuten var det kjempehyggelig å treffe igjen Jeanette, og å få møte Hilde Iren helt på ordentlig. Bloggevenner er stas.

I Fjeldborgen har vi adventssøndagskalender, og det betydde at startskuddet for kalenderen gikk av i går! Heldige meg fikk ny Manokopp i nydelig lysegrønn. Mannen har fått en ganske koselig bokpakke med løfte om høytlesning gjennom hele advent. Stakkars mann har jo ikke lest Brødrene Løvehjerte (ikke som han kan huske iallefall...)!

Også har jeg pynta opp med Sølvguttene som synger julen inn. Sjekk typen med brillene! Jeg må le høyt hver gang jeg ser på ham...

Ha en fin aften alle i hopa!

tirsdag 23. november 2010

Blått gulv!

Her er jeg i herlig driv med første strøk på mitt blå (!) entrégulv! Siden første strøket ble malt har det i grunn stått litt stille, men jeg satser på å få tatt strøk nummer to i morgen. Det er jo så fort gjort.
Er veldig fornøyd med fargen, som er scannet fra den blå Anne Black knotten vi skal ha på garderobeskapet i hallen:


Også passer den så godt til elskede Retrovillatapet (som dessverre er utsolgt fra Retrovilla nå). Denne har vi jo tapetsert en vegg i hallen med, men siden vi venter på karm til en gammel dør, står ferdigstillelse av hallen på vent. Gleder meg til å vise frem noen "helt-ferdig-bilder".


Siste utgave av mitt desiderte favorittblad, BoligLiv, dumpet ned i posten i dag. Fylt med inspirasjon. Grønt gulv i gangen og lilla skap på veggen hjemme hos keramiker Anne D. Langhøj gikk rett hjem hos meg! Hun lager dessuten superfine vaser:

De to siste bildene kommer fra Anne D. Langhøjs nettside.
 Også har hun et nydelig verksted!
Lurer på om det finnes norske forhandlere snart?
God natt!

fredag 19. november 2010

Helgebloggeren


Den fine duken er fra House Doctor, keramikkbollene fra Casagent og glassene er Kartio fra IIttala.

Dagene flyr, og jeg begynner å ane et slags helgebloggingsmønster her. Litt lei meg for at jeg ikke får oppdatert oftere, men sånn er det bare akkurat nå.
På onsdag hadde jeg jenter på kveldsmat, og da tok jeg litt bilder av bordet. På menyen stod det hjemmelaget tomatsuppe og olivenboller, deilig vintermat med andre ord.
Enda flere svibler er kommet i hus, og noen av dem har jeg puttet i Aalto-vasen sammen med kongler. Fin og enkel dekorasjon. Litt mose hadde sikkert også vært fint oppi.
Og den tøffe eplekassa som Fjeldborgmannen har satt hjul på, har god plass til flere magasiner... Kassa fant jeg til salgs på vår nærmeste blomsterbutikk. Stas!

Det begynner å snike seg inn litt røft treverk her i heimen. Denne planken som står på kjøkkenet fant jeg på loftet, også lot jeg den ligge ute i vær og vind noen måneder, før den fikk komme inn i varmen. Egentlig var den tiltenkt rollen som hylle på doss, men dét prosjektet har foreløpig strandet litt, så da får den bo på kjøkkenet så lenge (jeg har skrevet med tavlekritt på den).
Den finfine betonglampa kommer fra Nr 9 her i byen og er laget av svenske Tove Adman. Vi har tre stk hengende over kjøkkenbenken.

Ønsker alle en herlig fredagskveld, her skal det males gulv!

mandag 15. november 2010

Bokstavbestillinger i boks og nye vimpler på Epla

I dag har noen nye vimpelrekker funnet veien inn på Epla. Lilla og rosa, med fine bilder av svibler og høstfloks.


Også har den flinke mannen min endelig blitt ferdig med bokstavbestillingene våre. Jeg har som vanlig stått for malingen. Ble så fine, men nå må vi dessverre si nei takk til flere bestillinger enn så lenge. Mulig vi kan sette i gang en liten produksjon igjen over jul, skal si i fra, jeg!
Flinke-mannen skrur for øyeblikket på hjul på en gammel eplekasse for meg, og jeg har store planer om å male gulvet i vindfanget... i en knallfarge! Herr og fru fiks lever i beste velgående, altså.
Fortsettelse følger...

søndag 14. november 2010

Avsluttet uendelighetsprosjekt og gjenbrukssopp


Det tok sin tid... måtte tross alt lære meg å hekle først, men nå er det endelig ferdig: mitt første (og muligens siste) hekleteppe. Det består av riktig mange lapper med bestemormønster, har heklet sju omganger på hver lapp, så de er litt større enn det som vanlig er. I midten har jeg en dobbel lapp, noe som ble et fint senter. Fargene er skikkelige Fjeldborgfarger, så det passer selvfølgelig som fot i hose i stua mi.

Mens jeg har festet hundremillioner tråder, har jeg bladd meg gjennom julenummeret til danske Bolig Magasinet og drukket deilig Pukka-chai-te. Julestemningen er faktisk ordentlig tilstede i Fjeldborgen allerede, og jeg samler inspirasjon til julepynting.


Derfor har jeg sydd (mange)  julesopper av restestoff. Skikkelig gjenbruksjulepynt altså, endel av soppene er tilogmed fylt med sånne bittesmå stoffrester som vanligvis ville gått i søpla. Noen av dem ligger på Epla nå sammen med store, myke julehjerter. Fin (og til dels miljøvennlig) julepynt synes jeg. Det nærmer seg nemlig nå! Pyntestarten altså...

søndag 7. november 2010

Keramikk, tapas, julepynt og bjørkebilde - et innholdsrikt innlegg, sierru?


Heldige meg! Den fine pakka jeg hentet på posten i går inneholdt ikke mindre enn en vakker skål, et hjerte og et skilt, alt håndlaget i keramikk og med blondetrykk. Så nydelig! Trykk her for å lese om Anne-Bertes Keramikk.

Også må jeg snike inn et bilde av Fjeldborgtapasen vi koste oss med i går. Verdens beste aioli (med oppskrift fra favorittrestaurant Delicatessen på Grünerløkka), scampi, chorizo, saltbakte poteter, oliven, bruschetta, artisjokk og brekkbønner stekt med olivenolje og hvitløk. Mmm, restene skal til pers som kveldsmat nå!


Den fine keramikken passet i grunn veldig godt til årets første julepynt, nemlig blondekuler. fant dem faktisk på Plantasjen. Sesongens første svibel er også på plass. Har i grunn litt julestemning jeg...


Flere har spurt om bjørkebildet vi har på stueveggen. Bildet har jeg tatt selv, på tur i Torshovparken for mange år siden. Helt tilfeldig så jeg at noen hadde risset inn et hjerte med I og V inni... nettopp våre forbokstaver! På Allkopi fikk vi printet bildet på lerret str 70x100, og vi er ennå ikke lei av dette bildet som har hengt på stueveggen vår både i Oslo og her ved fjorden.


Riktig god ukestart til deg!

lørdag 6. november 2010

Putedryss
I dag har det drysset inn puter til Eplabutikken. Lilla og lyseblått, brukte og nye stoffer om hverandre. Sklir jo rett inn i sofaen her, så jeg må passe meg litt for ikke å beholde alle selv!
I dag har jeg hentet en fantastisk pakke i posten, og den skal jeg vise frem i morgen. Nå skal jeg lage tapas, så da ønsker jeg fin lørdag til alle dere søte lesere! (Tusen takk for kjempekoselige tilbakemeldinger på stuebildene:)

fredag 5. november 2010

NIB konkurranse: sofakrok

Norske Interiørblogger (NIB) har et utmerket initiativ til konkurranse hver måned, og i november er det stuen som er tema. Titt innom NIB for å få masse inspirasjon til din stue. Og kos deg med bildene mine! Var så vakkert lys her på morgenkvisten i dag.


Sofa fra IKEA (Karlstad). 
Bord, cd/dvd-skap og bladkommode er bruktfunn jeg selv har malt (fargekoder står i den venstre sidemenyen min).
TV-benk i gjenbruksmaterialer er snekret av Fjeldborgmannen.

Vi koser oss skikkelig i stuen vår. Utrolig godt lys (i tillegg til at alle flater er hvitmalte), og et lite glimt av sjøen har vi også. Ikke en veldig enkel stue å møblere, da det ikke er en eneste vegg uten vindu eller dør i rommet, men vi er godt fornøyde med hvordan vi har løst det.
Der tv står i dag, stod det en stor (og stygg) oljefyr da vi overtok huset, og da vi fikk ut denne (på 17.mai for to år siden...) gikk sofafloken opp.
Døren ut til hallen har vi bare tatt av, for å skape større romfølelse og mer lys i hallen, men vi lurer litt på å kjøpe en gammel dør med vindu (i tillegg til den vi allerede har kjøpt som skal stå mellom vindfanget og hallen, tror den snart har ferdig karm og kan settes på plass!), for å holde litt på varmen i stua om vinteren.

Nå ønsker jeg riktig god fredag, også titter jeg nok inn igjen imorgen med et aldri så lite puteinnlegg. Her står det nemlig Eplasøm på plakaten!

mandag 1. november 2010

Fillerye og litt nytt på Epla


Jeg er inne i en blå stim. Og har kjøpt blå fillerye (Home and Cottage) til gulvet i hallen. Deilig med noe som luner litt på kalde gulv. De fine kassene på det øverste bildet er delvis snekret av herren i huset, delvis fra House Doctor/Tinnies Hus. Og de passer ypperlig til ryen.


En god del vimpelrekker har funnet veien til Epla, og en hel gjeng med puter er under produksjon.  Synes vimplene med motiv fra "Dyr i Farger" ble veldig fine! Må visst ha en selv også...

Ønsker riktig god mandag til alle som titter innom!
Les også