søndag 29. november 2009

Så tenner vi et lys i kveld...... vi tenner det for glede. Det står og skinner for seg selv og oss som er tilstede... 1. adventssøndag er koselig!
Har vært på en liten helgetur, og gledet meg masse til å komme hjem for å småpynte litt. Fant ut at vi egentlig ikke har så veldig mye julepynt, men litt julestemning greide jeg å snike inn. Sølvguttene, kongerøkelse og en pus som var glad vi er hjemme igjen gjør også adventskvelden ganske trivelig.
Nå skal resten av søndagskvelden nytes i sofa med strikketøy og True Blood!

torsdag 26. november 2009

Begynner å bli klar for nye prosjekter...


I hallen har vi bare malt vegger. Gulvene er det ikke vi som har lagt, og jeg ønsker meg like gulv her som i resten av huset... Regner med at det ligger originale tregulv under denne laminaten, som kan pusses og males. Det kommer til å bli så fint! Aberet er at det er døråpning/trapp på alle fire vegger, og kun en av disse har dør som kan lukkes... og som kjent er det mye støv forbundet med bruk av pussemaskin. Hadde jo vært stas å finne frem til panelen på veggene også? Lenge siden vi har pusset gammel panel nå!
- Hmmm, til våren, sier Fjeldborgmannen.
Spørs nok om ikke han har rett denne gangen. Og jeg trenger nok å trene tålmodigheten min litt.
Men ny sofa, det skal vi ha før jul!

tirsdag 24. november 2009

Tidlig en tirsdagsmorgen... sitter jeg her med avis, kaffe og en kosete katt. Hadde blingsa litt på vaktlista, så i morges fikk jeg plutselig veldig god tid...
Derfor litt lys og varme fra meg og Madicken. Som man kan se på bildet er hun en søvning sak, med dusker på ørene og et selvtilfreds blikk. Det fine skiltet fikk til vi bryllupet av søteste damene på Kremmerhuset:) Lysslynga har jeg hatt lenge, og den passer fint rundt speilet i hallen.
Nå må jeg pakke meg sammen, skal ut og ferdes i Vestfolds kollektivtrafikk, så det sier seg at jeg må starte nå, siden jeg ikke begynner på jobb før om en time og et kvarter (jobben er ca 15 min unna med bil...).
Ha en trivelig dag!

søndag 22. november 2009

Hipp hurra! Innlegg nummer 100 feires med ny header!

Flinkeflinke Fjeldborgmannen har laget superfin header etter mine anvisninger. Finfinfin eller hva??

Dette ble faktisk mitt innlegg nummer 100, og jeg er farlig nær 10.000 besøkende, så det kan se ut som det må bli konkurranse på Fjeldborg i løpet av uken:) Følg med, så skal jeg finne på noe lurt, fra sofaen...

Svinesteik


I disse svinete tider passet det å invitere på steik. Jada, såpass voksen får man være! I dag har vi altså hatt svigers på svinesteik med saus og poteter og erter og surkål OG rødkål og tyttebær, hyggelig å kunne diske opp litt for dem som pleier å diske opp for oss. Jaggu ble det ikke dessert også. Skryteskryte etter late dager med hosting på sofaen...
Har knipset et bilde av nykomlingen Norrvald, från Ikea. Han ser ut til å ha blitt meget godt mottatt av resten av gjengen rundt bordet, og er suverent god å sitte på. Tror vi skal kjøpe mer Norrvald.
Formen er ganske god, nå er det bare stemmen som mangler, men den satser jeg å ha på plass i morgen etter en kveld med Nidars melkesjokolade og ullstrømpene høyt i sofaen. Helg er kos, å vite at morgendagen ikke skal tilbringes alene i en butikk er også kos, også er det så kos at huset er i det nærmeste vi har vært prosjektløs tilstand siden vi flyttet inn. Man bør få et magasin på besøk i ny og ne slik at tingene som for lengst skulle vært ferdige, faktisk blir det.
Nyt de siste timene som er igjen av den beste kvelden i uka!

lørdag 21. november 2009

Utfordring


Portofritt har gitt meg denne utfordringen: finn det 4. eller 7. bildet i den 4. eller 7. bildemappa. Her er mappe 7 med bilde 4 øverst, resten tok jeg med for kosens skyld.
Bildene er fra første gang vi besøkte operaen, den 22. april 2008, bare to måneder før vi flyttet fra Oslo. Koselige bilder, jeg har nye gule Converse og en nyborret tann, hvis ikke jeg husker helt feil. Den koselige plakaten så vi på et butikkvindu i Storgata på vei hjem. Koselige veien hjem. Livet på landet er jo veldig koselig, men det er jaggu det urbane også!

fredag 20. november 2009

Skrifta på veggenMin barnehagekarriere ble ganske fort satt en stopper for, med vond hals og influensalignende symptomer. Derfor har jeg vært hjemme og laget ild - i peisen... og på veggen. Jeg har også kost meg med julelukt fra de skjønne sviblene jeg kjøpte i forrige uke, lest i norskdesignboken jeg fikk fra Rom123, som var her på onsdag, og tent mange lys mens jeg har spist halspastiller og paracet.

Også har jeg laget Jaimies chili con carne, alltid en slager her i huset, med guacamole og masse koriander. Sist, men ikke minst dalte BoligLiv ned i postkassa i dag, o lykke! Så det har sysselsatt meg nå i kveld, sammen med melkesjokolade (!! jeg som ikke spiser sjokkis lenger!!! men i krig, kjærlighet og eh... sykdom... er alt lov?) og chai te.
Forrykende fredagskveld til alle, vi lader nå opp til en aldri så liten kavalkade med True Blood, som vi i det lengste har utsatt å laste ned, men nå... ja, får skylde på denna sjukdommen igjen, da, for nå blir det tv-titting på høyt HBO nivå!

onsdag 18. november 2009

Hvit Jielde og lampe i sko


Lamper er så gøy! Ikke minst fordi de faktisk har en viktig funksjon og ikke bare er pynt. Jeg liker at tingene både kan brukes og er estetiske. Jieldelampen (den vakre hvite på det øverste bildet) er fra Nr9 og har stått leeeenge på ønskelisten. I forrige uke trasket jeg inn i butikken, bestemt og med en viss triumf - endelig! Vi hadde et gavekort og en tilgodelapp fra bryllupet, og vi er så fornøyde med å ha fått brukt dem på en slik klassiker, som vi ganske så sikkert vil bruke MANGE år på å bli lei av. Jeg sluttet på min gamle jobb på fredag, og jeg må vel innrømme at det var en liten baktanke med å ha kjøpt denne lampen akkurat denne uken... Nå kan jeg se på lampen og tenke på hvor lettet jeg var da jeg kunne legge den gamle jobben bak meg. Ro i sjela er på vei allerede.
Den spreke rødoransje lampen fikk sin plass ganske sent i går kveld, da jeg fikk den lyse (hihi) ide om å lage en skolampe ut av den! Skoen ble fylt med steiner for å skape vekt til å holde lampen på plass, lissene snørte jeg hardt igjen og vips ble alle mine drømmer om mer lys i gangen i form av en loppislampe til 10,- (som ser ut som en Luxo!) oppfylt på fem små minutter.
Noen lurer kanskje på hvorfor jeg ikke bare skrudde den fast i hylleplata? Det var jo opprinnelig planen, men så viste det seg at denne loppislampen slett ikke var komplett med feste, og dermed ble den liggende til spott og spe på det tidligere roterommet i påvente av at vi kanskje fant på en annen måte å feste den på. Not any more! Voila, lampe i sko ala Ingrid.

søndag 8. november 2009
Vinteren er vel ikke min sterkeste årstid. Lys er bra, og nå som høsten er ganske forbi, passet det veldig fint at jeg kom over Rie Elise lyslykter, på salg (!) i en svensk nettbutikk. De er så fine, har hatt dem i handlekurven flere ganger i danske nettbutikker, men aldri fullført handelen, med toll og fraktavgifter friskt i minne fra tidligere utskeielser. Hos søta bror derimot, der har dom fattat! Null toll og superrask levering, anbefaler herved funkybaby.se på det varmeste.
I tillegg til telyslyktene (i lysrosalilla og lysturkis) kjøpte jeg den fine vasen i samme lysturkise farge, samt noen papirfugler og stjerner. Egenproduserte papirfugler har fått plass sammen med de "proffe" på gardingreina, og skaper litt vårstemning! Ingen følelse av vinter i denne stua, nei!
Fin søndagskveld til alle, jeg skal feire våren med en smoothie:)

onsdag 4. november 2009

Effektivitet i Fjeldborgen


Her går det unna for tiden! Hylla som ikke fantes på lørdag er nå fiks ferdig, malt og innflyttet. Storfornøyd med resultatet, og har som bonus fått god plass i bokhylla i stua, ettersom kokebøkene endelig er på plass på kjøkkenet. Her blir det ordnings!
Fin kveld til alle!

mandag 2. november 2009

I dag: kjøkken


Litt fort og gæli må dette gå, er nemlig helt utslitt etter en høyst ufrivllig elleve-timers dag på jobb. I dag viser jeg noen bilder fra kjøkkenet, hvor jeg stortrives og kan tilbringe maaaange timer sammen med Kitchen Aiden og knivene mine. Nå som kokebokhylla snart er ferdig blir det enda bedre! Skulle til å male den i går, MEN så var det svært så dårlig stell på rekvisittlageret og jeg stod uten pensel... I morgen altså.
Nå hyler sofaen på meg, så takk for i dag og for alle koselige kommentarer!

søndag 1. november 2009

Kammerset

De hellige gemakker, aka soverommet, er det lenge siden jeg har tatt bilder av, men nå sitter jeg på en haug med bilder av alle rom, som er sendt til Rom123! De kommer hit om noen uker for å ta bilder av Fjeldborgen! Kjempegøy, og en ypperlig anledning til å bli ferdig med alle småtingene som det liksom ikke har hastet med. Søndagen har derfor gått med til snekring av hylla på kjøkkenet (det gjenstår litt sparkel og maling, og så kommer moroa, nemlig å flytte inn i den!), og mange timer med støvsuging og vasking på loftet... I morgen har vi bodd her i ett og et halvt år, og loftet har inntil i dag stått helt uberørt. Fant noen søte rariterer der oppe, nemlig en gammel tavle, en klinkekule, noen interessante materialer og en halv brødskive (!). At noen kanskje har sittet på loftet med en blings, lekt med klinkekuler og tegnet på tavle, er jaggu koselig å tenke på!
Nå er derimot loftet tilnærmet rent og innflyttet med plastsekker og soveposer og sånne ting som man har på loftet. Det er så deilig med masse plass! Roterommet vårt i 2. etasje er derfor i full fres med å bli et brukelig og ganske trivelig rom, mens det venter på å bli bad.
Vel, nå må resten av kvelden utnyttes, mannen er på sesongens siste fotballkamp og jeg har huset for meg selv! Ha en fin søndagskveld der ute!

Les også