onsdag 19. mars 2014

En drøm...
Noe av det aller vakreste som finnes er drømmer som går i oppfyllelse.
Første gang jeg møtte Jeanette, for snart fire år siden tror jeg, var det som å møte en gammel venn. Vi snakket om alt mellom himmel og jord, og Jeanette fortalte om drømmen om å få satt sine egne mønstre og tapeter i produksjon.
Nå har hun fått det til!

På mandag lanserte byFryd tre overjordisk vakre tapeter for Fargerike, og jeg skulle så gjerne tatt turen til Oslo for å være med. Men jeg fullfører min egen drøm i disse dager, og prioriterer kroppens signaler over alt. Så den store magen min og jeg ble hjemme.
Heldigvis har jeg fått tilsendt en nydelig pressepakke med bilder av skjønnhetene, og disse MÅ jeg jo bare dele. Se og bli forført. Og inspirert!


Kolleksjonen vil være i salg fra 15. april 2014.tirsdag 18. mars 2014

Marmor, kobber og pasteller.

Marmor og kobber. Noen som er lei? Ikke jeg.
Disse fantastiske bordskånerne i tung marmor har nettopp flyttet inn i nettbutikken. SÅ fine!


 
Er ikke lei av pasteller heller, jeg. Keramikkvasene som ser ut som plastbeholdere er en favoritt for tida, de er fine både med og uten blomster i. Men aller finest med ranunkler i, så klart.
Kleshengere med kobberfinish og søt fugl? Yes! Disse ligger også i nettbutikken nå, i 3 pk til 119,- 
Så dekorative!Kobberkurvene har jeg noen få igjen av, og de finnes i to størrelser. Disse kan brukes til så mangt. Med en fin serviett eller litt silkepapir oppi fungerer den minste størrelsen supert til kjeks eller godis. Og den største er perfekt til bleier! Klart fjeldborggutten vår har fått kobberkurv til bleiene sine ;)

mandag 17. mars 2014

Rosa!
Noe av det siste jeg har gjort for Lady Inspirasjonsblogg er publisert i dag. Ta en tur innom for en god dose rosa!


Er nesten litt forelska i de nymalte rosa møblene mine jeg, skikkelig lykkepille i så deilige farger :) Skrivebordet har jo vært med i mange år, og det var på høy tid å få malt det. Kanskje noen som husker at det så slik ut en gang:
lørdag 8. mars 2014

Drømmeferie: Mauritius / del 2.
Jeg fortsetter med en aldri så liten ferieparadiskavalkade fra fjorårets Mauritiustur.
Ikke til å komme unna at vi koste oss masse på stranden - det var liksom førsteprioritet på denne turen. Deler av familien fikk testet både tube, vannski og wakeboard...Det var regntid da vi var på Mauritius, noe som ikke innebar annet enn at det kom et par veldig behagelige regnskyll i løpet av dagen. Regntunge skyer dukket opp på et blunk, og forsvant like fort etter at de hadde tømt seg.
Den eneste dagen som var skikkelig grå på hele turen, dro vi på "delfinsafari" og etter en lang og humpete båttur fikk fjeldborgmannen nesten oppfylt drømmen om å svømme med frie delfiner.Den nærmeste byen til hotellverdenen vi befant oss i, var Grand Baie, en skikkelig turistby med en hel del "turistbutikker" og et aldri så lite kjøpesenter. Litt hverdagsliv greide vi allikevel å fange på minnebrikka. Fisketorget som bare luktet fersk sjø lå rett ved stranden, og utenfor et privathus så det ut som om eieren av bilen hadde plukket bananer og ananas rett fra hagen og var på vei til et utsalgssted. Fare for kokosnøtt i hodet! Jeg spiste fersk kokos til frokost hver dag - godt!Solnedgang sett fra suiten vår. Intet mindre enn fantastisk vakker.
Ah!


Alle foto: Vidar Aune Westrum

fredag 7. mars 2014

Been there: Mauritius / del 1.


Tåka ligger tjukt over fjorden, og selv om vi allerede skriver mars er det lite som minner om vår her hvor jeg befinner meg. Med en svær, sprellende baby i magen er det relativt uaktuelt å sette seg på et fly for å oppsøke sol og varme, så nå nøyer jeg meg med å mimre tilbake til fjorårets ferie.

I februar i fjor var vi nemlig med på en helt fantastisk 60-årsfeiring. Svigers inviterte oss med til deres drømmereisemål, Mauritius, og vi hadde en alldeles nydelig ferie i det mange ser for seg som "paradis", med kritthvite strender og turkist badevann perfekt for snorkling med sine lange korallbelter.

Mauritius har vært både portugisisk, nederlandsk, fransk og britisk koloni - noe som fortsatt gjenspeiles i et ganske unikt mangfold av både språk, kultur, religion og etnisitet. Siden 1992 har Mauritius vært en uavhengig republikk. Religionsfrihet er en rettighet befestet i grunnloven, og den lille øya er befolket av både hinduer, kristne, muslimer og buddhister, med en overvekt av hinduer (ca 50%). På flyet på vei ned så jeg en amerikansk film hvor alle hint av noe religiøst var sladdet (en jødisk mann gikk med kipa/kalott, og denne ble faktisk sladdet. Det samme med uttrykk som "Oh my God"!). Spennende for en gammel sosialantropologistudent må vite!

Øya er afrikansk, ligger utenfor Madagaskar i Det Indiske Hav, og vi befant oss på et mektig luksuriøst hotell på nordvestkysten, omtrent 45 minutters kjøring fra hovedstaden Port Louis.
Bildene over:
1. Vi "var i bryllup" hver eneste kveld! Rett utenfor suiten vår (ja, vi hadde da egen suite må vite) ble det nemlig rigget til seremoni hver kveld. De fleste giftet seg barbeinte i sanda, og spiste deretter bryllupsmiddagen sin i stråhytta på bildet. Denne stråhytta forandret forøvrig uttrykk hver kveld, og en småstressa dekoratør vrikket ut og inn med gardiner, møbler og blomster.
Med et fuktig tropisk klima og veldig gode temperaturer (vi var aldri ordentlig tørre på hele turen) tenkte jeg med skrekk og gru på å ha på seg en syntetisk brudekjole, som mange av brudene vi så hadde valgt...

2. Bassenget og hovedbygningen på hotellet by night. Til venstre var restauranten hvor vi inntok de fleste måltider, som hver dag var veldig gode. Maten er ikke overraskende preget av det store mangfoldet på øya, med en fusjon av indisk, kreolsk, afrikansk, europeisk og kinesisk. Mye godt! Særlig de indiske rettene falt i veldig god jord hos meg.

3. Vann og Mauritisk øl. Unødvendig å si at vi ble godt kjent med disse flaskene? :)

4. Som de fleste som har ligget på en strand i sydligere strøk sikkert har opplevd, møter man strandselgere. Også på Mauritius. Han her var fast bestemt på å selge oss perler, som han med sigaretten sin beviser at er ekte (hadde det vært en plastperle ville den tatt skade av den glødende sigaretten).
Alle foto: Vidar Aune Westrum


Vi var på storbybesøk i Port Louis og fikk oss en uforglemmelig runde på markedet.

Bildene over:

5, 6, 7. Det var stekende hett denne dagen. Imponerende hvordan handelen ute i den støvete, varme gata gikk for seg i heten.

8. Intet mindre enn en stor estetisk opplevelse inne på grønnsaksmarkedet. Jeg fikk lyst til å kjøpe ALT, og lage masse mat. Alt var eksponert så utrolig vakkert! Her har de noe å lære på Meny...

9. Sjekk den tomatstabelen!

10. Kunne ikke unngå å forevige denne kunden.

11. Havnen i Port Louis.


I løpet av helgen legger jeg ut en del 2 av denne drømmeferien!
torsdag 6. mars 2014

Hönefoss på impuls.Det er ikke så ofte jeg får iveren over meg til å utrette en hurtigforandring her i heimen lenger. Men for noen uker siden smalt jeg opp noen speilfliser over komfyren, helt på impuls. Det gir sånn et deilig kick! Heldigvis liker både fjeldborgmannen og jeg resultatet også, så alt er såre vel.
De finfine speilflisene heter Hönefoss (jada, de er skikkelig 80-talls) og kommer fra IKEA, som forøvrig har en velfungerende nettbutikk.  Noe vi her ute i provinsen setter stor pris på.
Vi venter en levering derfra i løpet av den nærmeste uken, og satser på at vi blir like fornøyde som forrige gang vi bestilte. Superdigg å slippe og trekke en tung kropp (og føtter som for tiden trives best uten sokker og sko på) rundt på IKEA akkurat nå!
onsdag 5. mars 2014

Finérpyntings. 
Liker så godt den nye finérpynten min, "Snug. Trio"! Den er akkurat så enkel som jeg vil ha det nå.
I pakken ligger det tre forskjellige geometriske former i 3D,- en sirkel, en firkant og en trekant. Du setter dem enkelt sammen selv. Og kan henge dem opp på en grein, i vinduet eller kanskje over senga til minstemann?Også var det jaggu på tide å vise frem årets julegave fra mann til kone. Jeg var nemlig så heldig å få fantastisk vakre About a Chair fra Hay. Stolen er nydelig å sitte i, og vi synes den passer ypperlig inn i stolsamlingen vår.
Dét er jo noe av moroa med å ikke kjøpe et "ferdig" spisestuemøblement (og like uttrykket som forskjellige stoler rundt bordet gir): At man kan supplere med nye ulike stoler ettersom lommeboka tillater det.

Her i Sandefjord, hvor vi bor, er det Nr9 i Kongensgate som forhandler Hay.


mandag 3. mars 2014

Kalendertid.
Det var jammen på tide! Både med et nytt innlegg og den nye årskalenderen på bildene over. Plutselig skriver vi mars!
Sjeldent har det vel vært mer spennende å følge med på kalenderen i fjeldborgheimen enn i disse dager. Magen er offisielt høygravid, med under 40 dager igjen til termin. Vi gleder oss sånn til å hilse på den morsomme turngutten vår, og det aller meste er på plass rundt oss nå, noe som føles godt for en ekstrem-redebygger...

Nettbutikken kommer til å tikke og gå som vanlig, men det er fjeldborgmannen som vil være sjefen, og svare på de fleste henvendelser når jeg går ut i permisjon. Når det kommer til vareutvalg, har han derimot lite han skulle ha sagt ;) I dag har jeg lagt ut noen små nyheter, blant annet den superfine årskalenderen fra Snug. Denne finnes også i en pudderrosa/soft pink variant, som er minst like fin som den hvite!
Foto: Snug.

Også disse knallfine kortene er tilgjengelige i sjappa. De selges i 3 pk, og gjør seg utrolig godt på veggen, gjerne sammen med andre print. For eksempel ABC-printet som nå er på lager igjen.

Jeg har pyntet litt med en annen nyhet fra Snug. i stua, og satser på å komme meg tilbake i "bloggemodus" med et nytt innlegg om dette veldig snart!

Fin mandag!

Les også