onsdag 27. mars 2013

Påskesalat.Vel, påskesalat er vel ikke egentlig navnet på denne salaten, men den inneholder appelsin og kylling (og noen posjerte egg hadde ganske sikkert gjort seg på toppen, ved nærmere ettertanke), så da jeg laget denne salaten på lørdag, ved inngangen til påsken, slo det meg at den egentlig er ganske påskete.

Oppskriften har jeg funnet i Gøril Wikers kokebok "Kokeboken for deg som har en fra før", en bok jeg bestandig vender tilbake til.
Nå gjengir jeg hennes oppskrift, noe moderert av meg:

Du trenger, til 2 personer som hovedrett (eller til 4 som forrett):
Til dressingen, som bør vispes sammen god tid i forveien og settes i kjøleskapet for å trekke:
 • 1 dl nøytral olje (feks solsikke)
 • 3 ss hvitvinseddik
 • saften av en hel sitron
 • 1 fedd hvitløk, knust eller finhakket
 • 1/2 ts dijonsennep
 • 1/2 ts sukker
 • 1 knust laurbærblad
 • 1 ts estragon
 • salt og pepper
Til salaten:
 • Blandet salat, jeg har brukt romano- og hjertesalat
 • 2 appelsiner, uten skall og skåret i skiver
 • Avokado, i skiver
 • Bacon, i strimler
 • 3 kyllingbryst
 • Litt frisk timian, sitronsaft, akasiehonning og olje til kyllingen
 • ca 150 g østersopp
 • 1 fedd hvitløk, finhakket
 • 2 sjalottløk, finhakket
Lag dressingen først, og la den stå og trekke så lenge som mulig. Lag den gjerne dagen i forveien om du er en sånn som planlegger middagen...
Legg kyllingbrystene i en ildfast form med frisk timian, olje, litt honning, sitron og salt og pepper. Stek på 220 grader i ca 20 minutter eller til brystene er ferdige. La dem hvile i minimum 5 minutter før du skjærer dem i skiver.

Mens kyllingen står i ovnen: Skjær salat, avokado og appelsin, og riv soppen i passende biter.
Stek bacon sprøtt, og la renne av på litt tørkerull. Sprøstek deretter soppen i samme panne, og ha i sjalottløk og hvitløk mot slutten av steketiden (løken skal bare bli blank). Legg alt i en passende bolle.
Når kyllingen er ferdig heller du dressingen over i panna og gir den et raskt oppkok. Hell den varme dressingen over salaten (den kan gjerne siles, vi synes den er best usilt) og server straks med godt brød og et glass vin!tirsdag 26. mars 2013

Prikketrapp.Jeg flytter jo rundt på det meste, og er glad for at de fine POLKAlove-prikkene lett lar seg flytte på. Akkurat nå skaper de glede i trappa, sammen med Eames´ Hang It All (kjøpt på Illums en gang i tiden).

POLKAlove! wallstickers er faktisk på tilbud i nettbutikken min for tida, både 30 pk og 60 pk er satt ned med 20%.
Klikk deg inn HER om du vil se tilbudet.

mandag 25. mars 2013

Box it!Boksene fra Rie Elise Larsen er de fineste!
Nå har jeg fått inn en stor ladning nye bokser (som leveres "flatpakket" og settes sammen med knapper og magnetlukking), og nettbutikken er oppdatert med både boksene, knagger (deriblant knallgul og grå - superfine!) og kjøkkenhåndklær (også i gult og grått).
Posten melder at siste frist for å sende pakker i påsken er onsdag kl 13.00, så vet du det!
(Men du kan selvsagt bestille varer på fjeldborg.no gjennom hele påskeuka, jeg pakker fortløpende og sender så snart postkontoret åpner igjen).

God påske!


tirsdag 19. mars 2013

Vårvakre boller.

Ingen tvil om at nyproduksjonen av boller med det ikoniske lotusmønsteret har vært en stor hit. For øyeblikket er nettbutikken nesten helt utsolgt for boller, og jeg gleder meg stort til ny levering av de populære Lotusbollene, som forhåpentlig skal være på plass i slutten av mars. Nå i vår lanseres også bollen med hvit bunn og pastellfarget mønster, helt perfekt spør du meg!
Jeg tar imot forhåndsbestillinger/reservering på e-post: shop@fjeldborg.no

Følg med på bloggen, så får du snart mulighet til å vinne en av nyhetene...

mandag 18. mars 2013

Vinnere av Kamille Ideer!Med god hjelp av Fjeldborgmannen, som gav meg tre tilfeldige tall mellom 1 og 62, er det disse heldiggrisene som får tilsendt Kamille Ideer:

#32: I vinduskarmen
#4: AnnePande
#47: Janette

Gratulerer!

Lysende origamidrøm.Det ble gul Studio Snowpuppe-lampe hos meg.
Og det ble ble veldig fint over bokhylla. Den stråler som ei lita sol der borte i hjørnet sitt.
HER finner du denne og fire andre farger, som er minst like fine. Jeg finne plass til en turkis også...
"UP"-poster fra Fine Little Day finner du forresten HER.Husk å bli med i trekningen av tre stk herlige Kamille Ideer! Legg igjen kommentaren din i dette innlegget, så er du med:)
Jeg trekker tre vinnere i ettermiddag/kveld.

lørdag 16. mars 2013

Glade lys.
Den perfekte fargekombinasjonen heter "Noukafou", og kunne ikke passet bedre her hos meg. Digger Happy Lights! Lyser opp både med og uten lysene på.
Vi selger denne og mange andre fine fargekombinasjoner på 13. Og Katherine selger dem også på precious.no

De finfine papirtingene fra Ontwerpduo/Blomme lyser opp i hylla.
Husk å bli med på give away, forresten! Kanskje det er du som får Kamille Ideer hjem i postkassa!

Glad lørdag til deg!

fredag 15. mars 2013

En idé eller hundre? + give away!

 
Ja takk! Ny inspirasjon og gode ideer er alltid velkommen, eller hva?

Jeg snakker selvsagt om det aller fineste bladet i butikkhyllene akkurat nå,  Kamille Ideer!
Magasinet er et overskuddslager av en annen verden når det kommer til DIY (eller gjør det selv, om du vil) og er spekket med fantastiske ideer, oppskrifter og bilder. Ikke så rart når det er Line Dammen som står bak. Hun er omtrent like overskuddsaktig selv. Og en stor inspirasjon - og inspiratør!

Anne, min gode kollega på 13 (og damen bak hapel.no), og jeg har laget stæsj og strikket plagg til de to moteseriene i Kamille Ideer. Så gøy å se plaggene og tingene stylet på vakker modell og på glanset papir.
Jeg VIL ha rosa vegg i stua! Fjeldborgmannen er i tenkeboksen... Men han skal snekre nytt sofabord! Inspirasjon er så deilig.


I samarbeid med Kamille får jeg gi bort tre eksemplarer av Kamille Ideer, det eneste du trenger å gjøre er å legge igjen en kommentar i dette innlegget, så er du med i trekningen! (Husk å legge ved en e-postadresse, dersom du ikke har egen blogg).

Jeg trekker tre vinnere mandag ettermiddag (18.3.13). Lykke til!

tirsdag 12. mars 2013

Minnevegg.Endelig er bildevggen på plass igjen. Ikke helt ferdig, en slik vegg er litt work in progress, men foreløpig er jeg strålende fornøyd. Jeg har skrudd og hengt opp på øyemål og etter eget forgodtbefinnende, noe jeg synes funker fint. Spesielt fint å ha bilder av pappaen min på denne veggen. Snart er det ett år siden han døde, og det går ikke en dag uten at han dukker opp i tankene mine, eller at vi snakker om ham. Å ha bildene fremme på veggen var derfor helt riktig nå.
Flere av bildene av ham hang i barndomshjemmet mitt, og særlig liker jeg barnebildet i matrosbuksedress(!) og karikaturtegningen av ham som ca 10 åring.

HER og HER kan du ta en titt på hvordan den første bildeveggen så ut (før nytt sikringsskap, som førte til riving av koreapanel, som igjen førte til pussing og maling av panelveggen - som er malt med superlekre og matte Jotun Lady Supreme Finish 15 (7236 Chi)).

Lampen, som vi er blitt veldig glade i, kommer fra Bloomingville/Designbelysning.no

søndag 10. mars 2013

LIKER Blomme!

LIKER nederlandsk design. LIKER Anca - ei tøff dame som har hoppet ut i det ukjente og startet opp et norsk agentur og nettbutikk, basert på nettopp nederlandsk design. LIKER produktene hun har valgt ut. Og jeg LIKER å vise frem fine ting her på Fjeldborgbloggen. Derfor er det ikke vanskelig for meg å snakke frem Blomme!

En umiddelbar favoritt er putene (og de øvrige tekstilene) fra Taska. Digger at putene er så store, og at de finnes i de fineste farger - i ullstoff. Sammen ser de bare smashing ut. Jeg LIKER dem faktisk så godt at jeg kommer til å bestille inn noen til min egen nettbutikk også...Ontwerpduo er en annen favoritt, som blant annet har superlekre skrivesett. De små kortene og merkelappene er knallsøte og kommer garantert til å følge en og annen pakke gitt eller sendt av meg den neste tida. 
Sjekk ut Blomme!

Fjeldborgbloggen har rundet 2000 følgere (og flere enn det!) og i den forbindelse planlegger jeg et fint gavedryss - der mine fine lesere blant annet kan vinne en pute fra Taska og Blomme. Følg med!


Innlegget er sponset av Blomme.

Opphengt.
De siste dagene har det vært skru- og hamremaraton i Fjeldborgen. Endelig fikk jeg ut fingeren (eller mest av alt fikk jeg drillen ut av drillkassa som stod gjemt under trappa inni kottet...) til å henge opp ymse hengende fininger. Øverst på opphengslista stod knaggene fra OYOY, som jeg fant en fin plass til på gjeste/katte/tørkerommet vårt (gjestesenga tjener nemlig som katteseng når det ikke ligger gjester på den, som jo er stort sett nesten hele tiden).Knaggene finnes selvsagt på fjeldborg.no - i fire forskjellige farger og to forskjellige størrelser til henholdsvis 79,- og 129,-

Nå skal vi straks ut for å nyte sola, med både pølser og pinnebrøddeig i sekken. Yes!
Planen er å vende tilbake i kveld med enda ett (!) innlegg. Watch out. Og fin søndag så lenge!

lørdag 9. mars 2013

Favorittsalat som inkluderer ett stykk grilla kylling.


Om Fjeldborgmannen blir spurt om et middagsønske, sier han i 9 av 10 tilfeller "grilla kylling?", med et salig smil om munnen. Da mener han en sånn ferdiggrillet kylling fra disken på Meny. Godt det altså, men etter min mening må den brukes til noe, vi kan ikke bare spise den "som den er" hver gang!

Derfor har jeg funnet frem til en rett (av flere utprøvde retter) som inkluderer den elskede kyllingen og som vi begge synes er kjempegod, og som i tillegg blir nok til lunsj til meg dagen etter. Perfekt!
Oppskriften kommer her:Til salaten:
 • 1 stk grilla kylling (helst fersk og varm rett fra disken), plukket og delt i biter
 • Hjertesalat, i strimler
 • 2 pærer, i skiver
 • 1 bit fetaost, smuldret
 • En neve valnøtter, grovt hakket
 • 1 liten rødløk, finhakket
 • Sjampinjong, skåret i skiver og deretter stekt sprø
 • 1-2 avokado, i skiver
Til dressing:
 • Olivenolje
 • Litt sitronsaft
 • balsamicoeddik
 • litt honning
 • litt Dijon sennep
 • salt og pepper
Til servering:
Godt brød/baguett og evt pasta (feks skruer eller lignende).

Bland alle ingrediensene til salaten i en stor bolle. Visp dressingen tykk og blank, og hell over salaten rett før servering. Dig in!


mandag 4. mars 2013

Vår + farger = santDet slår bare ikke feil. Jeg blir enda mer gira på farger inne når våren står for døra! Hadde det vært vår året rundt, ville antagelig kjøkkenet vært tapetsert med gul retrotapet (har vært inne på den tanken i dag, nemlig), trappa hadde fått "løper" i en knallfarge og ytterdøra hadde nok ikke vært svart - men kanskje rosa. Eller turkis. Heldigvis vet jeg at det enorme behovet for sterke farger dabber litt av etterhvert som jeg får aklimatisert meg. Mens jeg venter på "normaltilstand" får puter (blant annet fine OYOY-puter fra fjeldborg.no) og blomster gjøre jobben (hvis ikke jeg maler et eller annet i løpet av uka, da - det rykker noe veeeldig i maleiveren, serru).fredag 1. mars 2013

Pieces of Porcelain.
Foto: the mod collective

Australske The Mod Collective treffer spikeren på hodet med sitt alldeles vidunderlige porselensdesign, "Pieces of Porcelain". Jeg får rett og slett ikke nok av disse bildene. Både form, farge og funksjon treffer meg midt i hjertet. Elsk!
Dessverre ikke å få i Norge enda, men ikke bli overrasket om jeg en vakker dag får selge disse skjønnhetene på fjeldborg.no...

Ønsker alle en strålende helg!
Les også