onsdag 28. september 2011

Gjort det selv: Lampe


Et stykk lampeskjelett er "forvandlet" til fargefest i vindfanget.
Jeg sparer på det aller meste av stoffrester, og nå fikk jeg bruk for alle de lange, tynne remsene jeg har på lur. Det er bare å knyte og vikle og leke seg med farger. Her er det mulig å skape helt ulike uttrykk bare med sammensetning av stoff. Enkelt, men litt tidkrevende.


Nye lampen passer utmerket til det blå gulvet. Og gule strømper.

Ha en fin onsdag da, folkens!English:
I´ve made myself a new lamp using an old lamp and lots of left over fabric. Our entrance got another colour splash with this one in the ceiling! It also suits yellow stockings and my blue floor.
Have a great Wednesday!

tirsdag 27. september 2011

Smil!

Foto: IKEA

Denne IKEAideen er så god! 
I disse dager flyter det masse papirer, sysaker og krea-stæsj om hverandre, og jeg vurderer sterkt å kjøpe inn noen Mackis på neste tur til det store varehuset (som er ganske snart).

Det er gøye saker på gang i Fjeldborgen, og i to dager på rad skal jeg i møte med nye mennesker og snakke om de tingene jeg liker aller best. Livet smiler litt til meg og det er en skikkelig god følelse. Jess!


English:
I like IKEA´s ideas. Mackis is a great for storage in our study, specially these days when papers and my sewing stuff are all over the place. I think I might have to get a couple of these (to paint in my favourite colours) on my next visit to IKEA.

Funny business is about to happen around Fjeldborg, and the next couple of days I´m meeting with new people to discuss the stuff I like the most. Life is smiling!mandag 26. september 2011

Hjemme hos en med-lopperske


I går var jeg og mitt Nikon så heldige å få besøke et fantastisk hjem! Hjemme hos Veronika er det fine farger og flust med loppefunn. Huset har bare to år på baken, men føles allikevel "innbodd" og superhyggelig, så da Fjeldborgmannen fikk se bildene mine ville han også besøke dette herlige huset. Pluss at vi er helt enige om at vi vil bygge hus. Jepp.
Klikk inn på Veronikas fine blogg, Loppedilla!


English:
Me and my Nikon have been lucky to visit Veronica´s fantastic home. The house is filled with colour and flea market finds. It was built two years ago, but feels so cosy and lived in.
Visit Veronika´s blog, Loppedilla!

søndag 25. september 2011

Fin stol og ny vinner


Ett av lørdagens loppekupp. Så nydelig farge og ærlig fasong. Liker den bare bedre og bedre ettersom jeg blir kjent med den. Rosa rose heter Heritage og er en Austinrose som trives veldig godt foran hønsehuset vårt. Dessuten lukter den helt fantastisk. Sånn ordentlig roselukt.

Jeg har foretatt en ny trekning av clutch fra Kjær & Schmeling, jeg. For det er jo himla synd at det av over 400 lodd ikke skulle finnes en vinner jeg greier å få tak i! Håper den nye vinneren blir glad:

(som også har en katt som heter Madicken!) er nemlig den heldige.
Send meg adressen din og hvilken farge du vil ha, så blir det clutch i posten!


Fiiin søndag!


English:
The chair with the beautiful colour was one of the things that came home with me from the fleamarket yesterday. I adore the colour and it´s shape. 
Pink rose is called Heritage and is an Austin rose. It grows in our garden and smells wonderful.

I had to find a new winner of my give away, because the first one never sent me her address. So now Lina got the chance to get a cool clutch in her mailbox.

Nice Sunday!

fredag 23. september 2011

Ora - Kähler


Heldige meg! Jeg har nemlig fått det vakreste vegguret, Ora fra Kähler. I løpet av en liten time fra utpakking, hang klokken på utvalgt sted over skapet på veggen.
Det er noe nesten poetisk over en klokke laget av keramikk. Den er designet av Birgitte Due Madsen og Jonas Trampedach og viserne i plexiglass finnes i forskjellige farger. Selve uret finnes også i lysegul, grå, sort og mint. Vanskelig å velge, men de lyseblå viserne var veldig meg. Og klokken passer perfekt inn i Fjeldborgen. Ah!

Nå må jeg gjøre en etterlysning: vinneren (Marianne/Building a home) av veske fra Kjær & Schmeling har dessverre ikke gitt seg til kjenne, så hvis ikke jeg hører noe innen i morgen, ser jeg meg nødt til å gjøre en ny trekning.

Herlig fredagskveld til alle!English:
I´m so lucky! I got the most beautiful clock today, Ora from Kähler. It´s ceramic and I think it almost looks poetic. The design is by danish Birgitte Due Madsen and Jonas Trampedach, and it´s available in different colours. It was hard to pick colour, but I really like the blue dials. The clock fits perfectly in my home!

Have a lovely friday evening, all!

onsdag 21. september 2011

Skap av gamle vinduer


SÅ fint kan det altså gjøres. Jeg elsker skap laget av gamle vinduer, og på min vei fant jeg dette nydelige skapet, som flinke Therese/Tipsy Tessie og mannen hennes har snekret.
Et sånt et vil jeg også ha!

Lilla ugle på skapdør er fra en av mine favoritter, Rie Elise Larsen, som forøvrig har en superfin 2012 kolleksjon:


Sort, hvitt, pasteller og neon. 
Perfekt kombinasjon hos meg akkurat nå, og passer humøret mitt utmerket. Jeg får nemlig en sånn fin ro av "riktige" farger. 
Riktige på den måten at de klaffer med alt som surrer rundt i hodet mitt. Noe som er ganske mye akkurat nå. Men det er sånn jeg vil ha det! Digger det, faktisk!

Håper du digger det du har i hodet i dag!English:
Sorry, I keep forgetting about the translation...
Today I´m inspired by the swedish blog Tipsy Tessie, where Therese and her man has made a beautiful cupboard from old windows. I like it so much! Wish it was mine...
The owl on the door knob is from danish Rie Elise Larsen, who has a very likeable 2012 collection coming up. I simply just love the combination of colour - black, white, pastels and neon!

tirsdag 20. september 2011

Høst og forandring


Det er mye som er i forandring her om dagen, og da er høsten fin å ha. Den gir god tid til både å tenke og ordne litt hjemme. 
Plutselig var det nok knallgult i stua og jeg er i gang med å sy noen nye puter til sofaen. De fine sennepsgule putene har jeg hatt i putelageret mitt i mange år, og nå var det jammen på tide å finne dem frem igjen. Sammen med noe knallrosa og litt liberty, tror jeg stua skal bli høstfin (gjennom terrassedørene kan dere skimte byggverket som dessverre stadig blir utsatt pga regnværet).
Noen nye armbånd og kjeder har funnet veien inn på Epla de siste dagene. Supre venninnegaver.

Fin tirsdag alle!

mandag 19. september 2011

Husker du...


 ... Sad Sam? Dette er tydeligvis Honey (jeg visste ikke før nettopp nå at dette ikke er Sad Sam (hihi), men Sam er jo selvfølgelig brun fordi Sam er en gutt). Honey bodde på senga mi i mange år, og er litt stiv i hodehåret fordi hun var fin å felle en tåre på når livet ble stritt. De siste årene har hun vært henvist til mammas loft, og det var pur gjensynsglede da vi møtte hverandre igjen i går.
Hvor heftene med klistremerker fra all Sad Sam tyggisen jeg kjøpte er, vet dessverre ingen. Kanskje like greit, jeg har mitt fulle hyre med å finne en passende plass til Honey, nemlig.
English:
Do you remember Sad Sam? This is apparently Honey, but I didn´t know that until today. She´s been living at my mothers attic the last couple of years, and it was so much fun finding her again!

søndag 18. september 2011

Inspirert...


... av den flinke Livet Hemma redaksjonen til IKEA. Bøyer meg litt i støvet for disse fine bildene som er stappfulle av inspirasjon, og egentlig ganske utypiske IKEA. De viser hvor langt man kan komme med fantasi og egne ideer, med utgangspunkt i IKEAmøbler som alene fort kan bli ganske dølle og veldig katalogpreget. Liker, liker, liker!


English:
I´m trying again... To maintain a short translation for my english speaking readers (I know you are quite many and I really appreciate you). 
These photos are from IKEAs Livet Hemma, which provide great inspiration. I really like this styling!

... and the winner is:

... trommevirvel:

Marianne/Building a home (trukket av random.org) vant med denne kommentaren:

"Jeg vil gjerne ha et lodd på den turkise! Den lyse er også fin da...men jeg holder en knapp på den turkise:-)"

Det blir altså turkis clutch i postkassa til Marianne (fint om du sender meg adressen din, Marianne:)
Gratulerer!


Tusen takk for stor oppslutning og rekordmange lotterikommentarer. Det blir ikke så lenge til neste gi-bort, så snart blir det ny sjans for gevinst.


fredag 16. september 2011

Mere


Klarte ikke la være å rause på med flere bilder fra Annes hus. Synes liksom at den gode stemningen  skinner igjennom bildene. Og alle de lure løsningene og kreative krumspringene som får utløp i et slikt hjem, binder det hele sammen.
Jeg liker SÅ godt arbeidsbenken i stua og ble selvfølgelig ekstra forelsket i alle de knallrosa detaljene som Anne også liker godt. Er faktisk så inspirert at jeg vurderer å dra frem lerret og pensel og male litt med den knallrosa malingen min.
Tusen takk, Anne! For inspirasjon, hyggelig selskap, nydelig mat, washi-tape og selvsagt for at du åpnet hjemmet ditt. Sukk!

Forresten: i morgen ettermiddag trekker jeg en heldig en som får clutch fra Kjær & Schmeling, så hvis du er en etternøler, er det fremdeles tid. Trykk HER.

torsdag 15. september 2011

Kjærlighet ved første blikk


Jo, den finnes. Det var riktignok ikke helt sånn da Fjeldborgmannen og jeg møtte hverandre på slutten av 90-tallet, men da jeg møtte Anne og huset hennes i dag, sånn godt uti 2011, var det virkelig kjærlighet ved første blikk. Fra min side, vel og merke.
Jeg er så betatt! Så fjollete betatt i et nydelig hus (og en nydelig dame) at jeg ikke trodde det gikk an.
Ser salig på bildene jeg var så heldig å få ta og MÅ jo dele noen av dem med dere:


Det har altså vært bloggtreff i nabobyen i dag, og tidlig i formiddag kom Kaspara svingende inn foran Fjeldborg for å plukke meg opp. Koselige Bente/Hjemmescenen tok turen fra Oslo og Kristin/Kikkis Planet kjørte fra Nøtterøy, og sammen inntok vi Hapel. Annes blåmalte kjøkkenbord var fylt av fantastisk lunsj (dette var før jeg fant frem kameraet), og skravla gikk over rykende tekopper.


En rusletur til butikken 13 (som lå i fin gangsavstand), etterfulgt av nok en bordsetting bestående av de deiligste kaker og kaffe, ble det også tid til.
Jeg har enda flere bilder, men tror jeg må spare dem litt. Suge på dem som en karamell først.
Nyt disse og kikk innom Annes blogg Hapel. Vel verdt det, nemlig!


onsdag 14. september 2011

Retrostoff+heklebrikker=puter


Så! Nå ligger det 7 nye puter på Epla
Retrostoffer og heklebrikker er i skuddet, altså!

I kveld jobber jeg med bilderedigering. Jeg har nemlig vært på ekskursjon i dag, og tatt bilder i et hjem som ikke ligner mitt i det hele tatt, noe som er så veldig forfriskende. Liker så mye forskjellig, jeg, og det er alltid spennende og se hvordan andre har det ;)

Nyt restene av onsdagen!

tirsdag 13. september 2011

Neon inspirasjon


Det er helt klart neonrosa som er min hang-up om dagen. Eller alle avskygninger av neon og rosa, egentlig. Ceriserosa, neongul...
Etsy kan man søke på farge. For eksempel "neon pink". Så dukker det opp en haug neonrosa saker. Også kan man bestille. Og få rosa ting hjem i postkassa.
En hel haug puter er under ferdigstillelse og havner på Epla så fort de er ferdige. Det er fint å sitte ved nymalt hvit arbeidsbenk og sy, altså!

Så vil jeg si tusen takk til alle som har tatt lodd på clutch fra Kjær & Schmeling (skulle ønske jeg kunne ta lodd selv, for den er fin!). Jeg veksler mellom å like den turkise og den beige best. Så fine begge to.
Hvis du ikke har blitt med på moroa ennå, kan du gjøre det her.

søndag 11. september 2011

Gi-bort hos Fjeldborg!


Hurra, det er duket for gi-bort-konkurranse her hos Fjeldborg!

Jeg er så heldig å få lodde ut en helt fantastisk fin clutch fra Kjær & Schmeling, og du kan selv velge farge:

Clutch i kjernelær med gul glidelås.
Eller:


Turkis clutch i skinn med rustfarget glidelås.


En av disse kan altså bli din, men da må du trekke lodd!

Det eneste du trenger å gjøre er å legge igjen en kommentar på dette innlegget
så er du med.
Hvis du vil trekke et ekstra lodd, kopierer du denne knappen og legger den som en link på din egen blogg: Alle kan være med, men husk å legge igjen en e-post adresse dersom du ikke har egen blogg 
(slik at jeg kan komme i kontakt med deg dersom du vinner).

Trekningen foregår lørdag 17. september.

Lykke til!
lørdag 10. september 2011

Liker: Kjær & Schmeling

På badet har jeg hengt opp en grein under skråtaket, og her henger det armbånd, kjeder og hårbøyler.

Jeg eier (foreløpig) to Kjær & Schmeling armbånd, og jeg elsker dem! Bruker dem både til hverdags og fest, og de blir bare finere når de er brukt en stund, som alt annet av ekte skinn. Holdbare materialer skaper holdbare produkter.
Skulle dessuten ønske jeg hadde en slik:


Nydelig veske i tofarget skinn med oransje glidelås.

 ...eller..
Turkis clutch i mykt skinn med rustfarget glidelås.Sjekk Kjær & Schmeling på  Epla, bigcartel eller .com
... Og kommer du innom Fjeldborg igjen i morgen, så er det duket for give away!  

Fin lørdag!

fredag 9. september 2011

Blåblomstret


Et av funnene fra forrige helgs loppis var dette fine hyllepapiret med blå blomster. To ruller attpåtil.
Maling av nattbord er utført (før lilla, nå pudder) og skuffene er tildelt hver sin bit blåblomstret. Fint ble det.
Nå er det helg igjen, og jaggu er det ikke loppis også. Jeg skal i gang med å lage sushi, og da smaker det ikke så godt med rødvin, så jeg tror nok morgendagen blir noe bedre enn forrige lørdag (fnis).

Riktig god fredagskveld!

torsdag 8. september 2011

Utehøst vs innehøst


Ute er det epler, erteblomster, roser og oregano.


Inne er det gulrøtter som blir til suppe og mel som blir til brød. Oppskrift på gulrotsuppe her.


Også er det duk på bordet, rognebær på duken og epler rundt lysestaken.
Høsten er fin, den.
Med dette innlegget skulle jeg egentlig menget meg i denne konkurransen. Sånn ble det ikke, men høsten er her allikevel. Ute og inne. 
Nyt høsten før den blir til vinter!

Les også