torsdag 28. januar 2010

Littegranne rødt i Fjeldborgen


Ja, det finnes faktisk litt rødt her i huset. De bittesmå skoene er mine aller første! Står pent på utstilling i gangen sammen med den lille vasen fra Anne Black. I bokhylla er det riktig mange røde bøker, og mammas lappeteppe inneholder noen røde lapper. Men så er det visst slutt på den røde tråden.
Rart hvordan man velger bort visse farger i perioder, for jeg malte faktisk entreen knall rød i en leilighet jeg bodde i! Det ville jo vært utenkelig for meg i dag. Finnes det farger du ikke bruker hjemme hos deg selv lenger?

tirsdag 26. januar 2010

Dagslys er tingen.


Mens jeg var hjemme i morges og ventet på at bedøvelse skulle virke i gommene (det var den store rotfyllingsdagen i dag), var det utmerket lys og jeg benyttet anledningen til å fotografere litt. I ettermiddag har jeg bare ligget i sofaen og sovet og stønnet over den vonde tanna, så det ble lite bloggings. Nå på nattestid har jeg derimot fått i meg brødskiver i babyformat og orket å lage et innlegg med de deilige lyse bildene. Var det ikke snø ute kunne det nesten se ut som sommer i stua vår!
Ommøblerte litt puter i helgen, og fant plutselig ut at det selvfølgelig er matt svart som er den rette fargen på sofabordet. Tror det kan gi den rette stemningen, så ikke alt blir sukkertøy. Fjeldborgmannen er helt med...
Den grønne krakken har også fått ny plass, sammen med orkideen som jeg faktisk har greid å drive blomster på igjen! Pleier ikke ha tålmodighet til å vente på nye blomster, så kryss i taket...
Nå gleder jeg meg til paracet og seng og krysser fingrene for en god natt! Natta!

mandag 25. januar 2010

Mandag, ja.Heldigvis går disse januarukene fort. Jeg har kost meg med siste nummer av BoligLiv i kveld, og der stod det så treffende "Februar er jo den siste av vintermånedene!"... som om jeg skulle sagt det selv! Det varmer et vinterslitent hjerte å tenke på at det bare er én vintermåned igjen. Jada, mars kan være ganske sur, men den kan også være tørr asfalt og småsko? I år blir det helt klart mintgrønne Converse, den planen er klar.
Tok noen bilder i dagslys i helgen, som jeg kan porsjonere litt ut i løpet av uka.
Dagens er fra klesstativet i Fjeldborgens 2. etasje. Hadde lett lenge etter akkurat dette stativet (fra Bloomingville), og helt tilfeldig var jeg innom en søt butikk her i Sandefjord, Milde Himmel, hvor de hadde fått masse nye varer. Damen i butikken var litt småsvett over hvor hun skulle gjøre av alle nyhetene, og jeg foreslo freidig at om hun kanskje kvittet seg med det stativet inne i kroken der, så fikk hun da masser av plass (mitt stativ stod nemlig som innredning i et hjørne, fullt av klær...). Jaggu var hun ikke hjertens enig, hun hadde faktisk tenkt på å fjerne det og vi ble også enige om en pris som kjøperen var veldig fornøyd med. O lykke!
Mandagen er snart på hell og jeg stålsetter meg for morgendagen, som vil bestå av rotfylling med påfølgende tap av ny terasse. God natt!

fredag 22. januar 2010

Nå, to innlegg på en dag sierru?


Fant nemlig ut at det kunne være gøy å vise hvordan det ble i gangen jeg viste i forrige innlegg.
Tror jeg har vist dette bildet før, men litt moro å se hvor stor forskjell det ble fra bildet under med demolitionwoman på! Den fine panelen fant vi jo under alle lagene med tapet og plater.
På de to andre bildene sees soverommet og stua i leiligheten vi eide på Grünerløkka. Savner i grunn de skapdørene på soverommet, Vidar jobbet hardt for å få det til, og det ble så bra! Printet et selvtatt bilde direkte på IKEAs billigste garderobefront,- inn i printeren hvit, ut med tretopper på!
Og hylla i stua ble til etter at vi laget hull i veggen og fant en tidligere døråpning! Snakk om flaks. Uten god hjelp av vår nåværende nabo hadde den ikke blitt noe av, han gjorde en kjempejobb på to varme sommerdager.
Det jeg ikke savner er det mørke gulvet... Hvordan greide jeg å ha så rødt gulv i fem år?! Fablet veldig om å male det, men det ble aldri noe av. Hmmm, nei takke meg til mine hvite gulv, som jeg eeeelsker!

7 ting om meg...... de siste dagene har jeg fått denne awarden og utfordringen både fra min venninne Vigdis med den fineste bloggen Jeg er Jonathan, og fra en for meg ny blogg som heter Apehuset. Tusen takk, jenter! Utfordringen går ut på å fortelle 7 ting om meg selv:1. Jeg elsker å starte radikale oppussingsprosjekter, gjerne uten noe særlig planlegging. På bildet over har en noe yngre utgave av meg startet å rive tapet i gangen i leiligheten vår i Oslo etter en liten kveldstur på Løkka. Inspirert av å titte inn i lyse stuer en mørk kveld... (den herlige tapeten dukket frem under to andre lag med tapet, og var ikke mulig å bevare, dessverre).

2. Faren min er nordlending og en dedikert fiskepiser, jeg har dermed spist nok fisk for et helt liv i barndommen, og spiser i dag bare fisk når jeg virkelig har lyst på det.

3. Fjeldborgmannen min og jeg har vært kjærester siden 1998! Vi har altså gått inn i vårt tolvte år sammen.

4. Jeg er så sær på vin og vinglass at jeg synes øl er best på fest. Rafens får skylda for dette snobberiet.

5. Jeg er veldig glad i å lese, og holder ofte på med tre bøker i slengen.

6. Vet fremdeles ikke hva jeg skal bli når jeg blir stor, og skal mest sannsynlig begynne å studere igjen til høsten! Kanskje jeg blir lærer?

7. Jeg tror det finnes mer mellom himmel og jord enn det vi kan se og fysisk ta på.

Var ikke så vanskelig, dette! Ligger hjemme og er syk igjen, så kunne ta meg gooood tid...
Vet det er mange som har fått denne utfordringen allerede, men jeg prøver å gi den videre til dere:Fin fredag ønskes fra Fjeldborgsofaen.

tirsdag 19. januar 2010

En liten skatt fra Norsk Frø


På 70-tallet en gang jobbet min svigerfar på noe som het Norsk Frø. Her hadde de visst litt av hvert (og ikke bare frø som navnet kanskje kan tilsi), blant annet disse bordkortene med plass til et lite kertelys og medfølgende en tusj til å skrive navn med. Tusjen hadde tørket siden 70-tallet, men heldigvis finnes det fremdeles tusj, så det skal da bli en råd med å få laget standsmessig bordplassering her i Fjeldborgen fremover. Søte serviettringer fulgte også med. Hihi, vi som aldri har feiret valentinerdagen må visst dekke opp i år!

mandag 18. januar 2010

Nattsømresultat


Litt fort og gæli, for nå skal jeg på jobb! Måtte bare vise min første runde pute (det vil bli fler!) som ble sydd i går kveld/natt. Tok meg dog tid til å fotografere skjønnheten både mot hvitt og svart... Den er litt skeiv, men den neste blir bedre. Og årets første ranunkler er på plass, pretty!
Fjeldborgen ønsker god ukestart!

søndag 17. januar 2010

Stof 2000


... er en dansk (bombe) stoffbutikk jeg gjerne skulle bestilt masse fra! Flotte Libertyinspirerte tekstiler til bare 59 dkk og masse fine mønstre, knapper, bånd... ja, gå inn og se selv: Stof 2000! Men det blir jo så dyrt... Og akkurat nå har jeg ikke råd til å gå på den smellen. Fine inspirasjonsbilder hadde de også, og jeg kjenner at jeg gjerne skulle hatt en slik Panton Flower Pot i bordlampeutgaven.
Vi har vært på middag hos svigers og som vanlig kom vi hjem med noe fra et av deres gjemmer. Denne gangen noe fra 70-tallet. Gleder meg til å vise det fram!
Nyt restene av søndagen!

lørdag 16. januar 2010

Søndagsfølelse på lørdag


Slik startet lørdagen vår. Med deilig kaffe, quiz i Dagsavisen, tente lys og tulipaner på bordet.Jepp, rosa tulipaner. Og rosa pute på Tolix. Søt linselus, dessuten.

Så kom vår fine niese og min store lillesøster og vi gikk ut på fjellet med aking på agendaen.

Fjeldborgmannen viste gode takter på én miniski...

... og Madicken prøvde seg på rumpebrett.

Så drakk vi kakao (med Dronningsjokolade, vaniljesukker og en dæsj meierismør), nam! Før vi dro på middag til mamma og fikk servert pinnekjøtt og bløtkake. For en dag! Skikkelig søndagsfølelse, også er det bare lørdag! Bonusdag i morgen altså.
Nå står det film, og Amarone og ost på plakaten. Greit å få opp kalorinivået litt etter en slik aktiv dag! God lørdagskveld ønskes fra Fjeldborgen.

onsdag 13. januar 2010

Putenarkomani...

... er ikke en alvorlig lidelse, men den krever sin kvinne. I går fikk jeg endelig sydd en ny pute til min store sofa (den gjør seg også godt på Eamesen når ikke katta okkuperer denne stolen, hun har nese for god design!). Var så heldig å finne noen fine bruktstoffer rett før jul, og den nydelige mintgrønne ruta i puta er fra en liten ubrukelig duk (ubrukelig for meg som ikke bruker "kaffeduk":) Knappene er kjøpt brukt i Køben, så nå sitter jeg og tenker på hvor de kan ha vært tidligere. Det varmer jo mitt hjerte som banker litt ekstra for disse flinkisdanskene, å tenke på at knappene kanskje har sittet på et lille børns plagg! De andre stoffene er fra Stoff og Stil.
L en har jeg pyntet litt med fiiint papir fra Rie Elise og Nettpynt.  Den er jo den midterste bokstaven i et ord som henger på veggen her, men de to andre bokstavene er ikke helt ferdige, så det får jeg nok komme tilbake til.
Fin kveld til deg!

mandag 11. januar 2010

Oslotur


Helgen tilbragte jeg på gamle trakter, besøkte gode venner og feiret en av dem. Oslo. Ahhh, vinteren kunne jeg godt hatt i leilighet på Grünerløkka. Deilig å være tilbake, selv om reisebudsjettet ikke var så stort. Trengs forsåvidt ikke når man har gjestfrie venner å hospitere hos!
Tilbake i hvalfangerbyen har jeg litt ny giv og mange ideer, skal ikke så mye til!
Bildene viser mine ørsmå innkjøp, nemlig et brett som var nedsatt med halv pris av halv pris og dermed kostet den nette sum av kr 49.50. Perfekt å bære pålegg til frokostbordet med (anvendelsesområde settes stor pris på av Fjeldborgmannen, så her er det om å gjøre å verifisere kjøpene med et gjennomtenkt bruksområde...). Muffinsformene skjønte han at jeg kommer til å bake muffins i (og han er glad i kake, så de trengte ingen inngående forklaring). En finfin almanakk ble også med hjem, denne glemte jeg å fotografere, men den har pussig nok samme farge som brettet fra Indiska... Var tydeligvis enig med meg selv om lørdagens farge, en litt blåere turkis enn jeg vanligvis liker.

torsdag 7. januar 2010

Fargekick i 17 minus


Mer vårlig inspirasjon i kveld. Vi har sprengfyrt i snart fire timer og begynner nå å komme opp i en ok innetemperatur... Litt farger og fine ting er derfor ikke å forakte, her fra saueskinnet og tekoppen.
De øverste bildene er fra danske Rice. Har fulgt Rice i mange år nå og blir aldri skuffet når de presenterer nyheter. Fikk katalogen i posten før jul, og har kost meg med den. Mange av mine absolutte favoritter her i Fjeldborgen er fra nettopp Rice. Kunne godt tenkt meg den mintgrønne hylla...
De to nederste bildene er fra Rosenberg Cph, selvfølgelig dansk og smashing. Masse fine tekstiler med grafiske mønste, som er litt dårlig representert i Norge.
Nå er mannen i gang med støvsugeren, og jeg får litt dårlig samvittighet på saueskinnet, så jeg får vel foreta meg noe konstruktivt ala klesvask eller kjøkkenrydding, blæh!
God kveld!

tirsdag 5. januar 2010

Vårens farger og viktige investeringer


Dån, for inspirasjon fra danske Bloomingville! Jeg er så enig i fargene de presenterer, og gleder meg ikke mindre til våren kommer... Nå er det bare å lade opp inne i vintermørket med mintgrønt, isturkis, pudder, lyslilla, gult og selvfølgelig svart og hvitt. Alle bildene er lånte fjær fra nettopp Bloomingville.

Dagen i dag bragte noe uventet med seg en tur til tannlegen, og det kan se ut som om sommerens verandadrøm forsvinner i en rotfylling i stedet. To visdomstenner fikk jeg også påvist (disse koster det heldigvis bare en egenandel å trekke... altså en rull med tapet). Ble så lei meg at jeg gikk og fant en ledig frisørtime for å bøte på ulykka. Kunne vært risikabelt ser jeg i ettertid, men dette gikk heldigvis bra og nå har jeg i det minste fint hår.
Høres kanskje ut som om jeg ikke bryr meg særlig om tenner, men det er jo nettopp det jeg gjør. Er bare så sure penger, som aller helst skulle investeres i varme timer på ny veranda. Nå må det investeres i Fjeldborgfruas munn i stedet... På den annen side, et av mine egne nyttårsløfter var at jeg skulle bestillle meg en tannlegetime. Check!

mandag 4. januar 2010

Godt nytt år!2010.
Godt nytt år.
En god ferie ble det i Fjeldborgen, uten snev av blogging. Eller dårlig samvittighet av den grunn. Fri er så deilig, og da er det godt å lade batteriene med andre ting enn hva hverdagen bringer. Vi har tilbragt julen på leid hytte på Gautefall, med store deler av min familie. Litt av en suksess! Deretter hadde vi flotte vinterdager her hjemme i vinterland, masse snø og kalde grader, fyring i peisen og kakao-te (vel verdt å prøve, tror det er en Yogi-te, fint med gode julegaver:). Nyttårsaften dro vi noen hundre meter lenger ned mot vannet og vant aftenens quiz etter herlig nyttårstapas.

Ny start og ny frisk og nye blomster. Store deler av julen flyttet ut allerede på nyttårsaften. Fikk nok av gigatreet som i tillegg slapp en million nåler ned i sprekkene i vårt gamle gulv. Men noe av det beste med julen er for meg å pakke den bort igjen og begynne å drømme om våren og etterhvert sommeren.
Derfor ble det nelliker i vasene, knallrosa som sådan og julebøkene har flyttet ut av tallerkenhylla på kjøkkenet. Granskassa som rommer Rom123 minner meg på at Fjeldborgen skal på glanset papir i 2010!
Nyttårsforsettene er det faktisk noen av i år, mange for Fjeldborg og noen for meg. Noen av Fjeldborgs:
- grave frem de opprinnelige gulvene i hallen (fin vårsyssel pga støvet)
- skaffe en fin gammel dør til mellom hallen og vindfanget (noen som har en på lur?)
- kanskje få en tapetsert vegg? (helt overkommelig)
- bygge ny veranda! (årets pengesluk antagelig)
- få sving på hagen (skrekkblandet fryd, men mange ideer...)

Kanskje avslører jeg noen av mine egne senere... Nå er det uansett nok for i dag, hverdagen i morgen krever meg opp kl 0530, så det er snart på tide å finne loppekassa! God natt!
Les også