mandag 31. januar 2011

Koselig med peisespeil

I går fikk jeg gjort ferdig et av maleprosjektene jeg har hatt stående. Nemlig dette gamle speilet, som vi var så heldige å få (tusen takk, Bente!). Jeg eksperimenterer med litt nye farger, og er ganske fascinert av denne pudderrosa varianten (kode kommer). Passer så fint sammen med gult, og ikke minst sort.
Å få et såpass stort speil inn i stua, gjorde virkelig noe med romfølelsen og skaper en ekstra dimensjon. Fin effekt altså.
Ny pute har tatt plass i benken. Gult og rosa. Så klart!
Nå er det "Koselig med peis" som gjelder. Jeg digger den serien (NRK1) og er storfornøyd med at den varer en hel time. Også skal jeg hekle noen ruter til det nye teppet jeg er i gang med.
Fin mandagskveld!

torsdag 27. januar 2011

Retrospion og stylish bloggerSjekk ut den søte lille smørsmelteren jeg har fått (ikke se på de skitne grytevottene, de går visst rett i maskinen...)! Også rød med hvite prikker, da gitt.
Svigermor er blitt rene pusheren av skatter som dukker opp i Fjeldborgen om dagen. Både den gulgrønne stolen, maleprosjektet i kjelleren og min forrige stoffskatt, er det hun som står bak. I går fikk jeg attpå en mms med bilde av et herlig grønt retrosengetøy hun hadde snust seg frem til på bunadkurs! Fint med en helt egen retrospion altså.
Stoffene til venstre er fra Kaspara. Fiiiine! Stoffinnsamlingen er på ingen måte over ennå. I dag fikk jeg nydelig Libertystoff i posten. Jeg er nemlig hooked på ebay. Farlige greier. Gøye greier. Og ikke så altfor dyre greier. Jeg sov i fotolyset i stad, så bilde kommer senere.

Den siste tiden har jeg vært så heldig å få tre "stylish blogger awards" fra forskjellige blogger. Veldig hyggelig, men det tar jo litt tid å skrive åtte ting om seg selv, noe jeg jo også har gjort tidligere... (klikk på utfordringer under etikettene mine, så dukker de forrige opp).
Sjekk ut hva damene som har sendt meg awarden sier om seg selv: UllaMette Kathrine, og Jill.  Tusen takk!

Vel:
1. Jeg blir veldig sint når jeg er sulten. Lavt blodsukker er ingen god ting for meg.
2. Akkurat nå er jeg hekta på siste sesong av Californication. Crazy serie!
3. Har innsett at vintersport ikke ligger for meg. Har faktisk en litt deformert venstre rumpeball som bevis på at jeg ikke mestrer snowboard.
4. Da jeg var liten likte jeg ikke å si hei. Kan ikke ha vært særlig stas for mamma...
5. Jeg har akkurat begynt på Knausgårds "Min kamp", bind 4. Tenker som han skriver for tiden. Litt slitsomt, men litt fnisete også. Liker lange historier!
6. Noe av det kjipeste jeg vet er herming. Å bli inspirert er fint og flott og noe vi alle behøver, men kopiering og gammeldags herming er bare kjipt. Kan bli sinna langt inni magen av sånt.
7. Jeg fikk paragliding i "gave" på utdrikningslaget mitt. Det var et herlig kick, og jeg skulle gjerne gjort det igjen!
8. Da mannen kom hjem fra London for et par uker siden, hadde han vært i stor sportsbutikk. Og kjøpt en neseklype til meg! Hehe. Ble faktisk ganske glad, for jeg må holde meg for nesa under vann... Kanskje jeg tør å stupe litt til sommeren? (Ser du ei dame med neseklype på stranda, er det antagelig meg).

Jeg vil ikke velge ut noen å sende den videre til denne gangen, sier bare at den som føler seg kallet til å dele litt høyst triviell informasjon om seg selv, herved er utfordret til nettopp det.

onsdag 26. januar 2011

Rosa og blått er hot (iallefall i Fjeldborgen)

Det var alldeles ikke meningen å holde dere på "pinebenken" i flere dager, men jeg slo til med en skikkelig runde sykdom igjen, og har ligget pal siden mandag ettermiddag. Nå er jeg feberfri og sitter tilogmed litt oppreist. OGSÅ har jeg knipset noen bilder av dodøra vår!
Det er nemlig den som har fått på seg nydelig rosa blomstret tapet. Hvilke assosiasjoner måtte man vel ikke få til hva som befinner seg der inne bak døra? Rosa blomster? Håhå, synes det er ganske treffende med rosa blomster på dodøra. Litt humor må man da kunne tillate seg i interiøret.
Har lenge vært mektig lei av den tidligere fargen på døra, og trengte noe som bryter litt med det blå gulvet. Det fine skiltet mitt fra Liebe passet perfekt til. Så nå er jeg knallfornøyd! 

Den vakre stabelen med stoffer lå i postkassa da jeg kom hjem på mandag (kjøpt herfra). I tillegg var jeg innom skjønne Kaspara på søndag (vi bor jo i samme by) og hentet nok en stoffpakke fra hennes lille butikk, så jeg har plenty med herlige stoffer å sette saksa i når formen begynner å bedre seg. Foreløpig tror jeg ikke at symaskindur er det hodet mitt trenger helt enda...
God avslutning på onsdagen ønskes fra sjukeheimen. 

søndag 23. januar 2011

I LOVE Retrovilla

Siden i går ettermiddag har jeg vært høy på tapet. Tre ruller smellvakker tapet ankom nemlig Fjeldborgen, etter en allerede særdeles vellykket start på helgen. Brukte opp en tilgodelapp på Jernia, fikk maling (som jeg har malt med), ny termopresskanne fra Stelton og vaffeljern (!), spiste lunsj i Bakgården (som er en av de hyggeligste plassene her i byen) og hentet altså en pakke fra Retrovilla på Posten.
Det beste av alt: min beste halvdel flesket til og tapetserte noe allerede i kveld. Den mannen er den fineste, altså.
Så nå kan dere lure litt på hva han har tapetsert...

Riktig god ukestart til alle og enhver!

fredag 21. januar 2011

Freddan

En ikke akkurat ny stol har funnet veien inn i Fjeldborgen. Den er relativt slitt, men vakker allikevel. Og med en vanvittig god sittekomfort. Planen er omtrekking, hvor jeg er totalt novise, så vi får se hvorhen det bærer. Først må jeg bestemme meg for stoff og farge.
Pus foretrekker visst stoffet som det er. Godt å ligge på og ikke så verst å slippe kjeft når hun kvesser klør, heller.

Ny helg ligger foran oss, uten de helt store planene. Deilig! Skal iallefall male... og sy.
Og drikke rødvin.                                    
God fredagskveld til deg!

mandag 17. januar 2011

Pastell, pastell

Egentlig skal jeg gå og legge meg nå, men er det noe jeg er dårlig på, så er det nettopp dét... Også jeg som elsker å legge meg. Når jeg først er landet i senga er jeg så fornøyd som en katt, og forbanner meg selv for at jeg ikke tok steget litt tidligere på kvelden. Igår satt jeg altfor lenge oppe, med skikkelig sy-kick, så i kveld har jeg nøyd meg med å ta bilder og få lagt mesteparten av resultatet ut på Epla.

I helgen ble jeg eier av et stk rosa Manotallerken, som utgjør et fint par sammen med den isblå jeg fikk til jul. Så fine frokosttallerkener! Og mumikoppene bytter litt på å få henge her på hylla (sist jeg talte var de 15 i tallet, så jeg har ikke plass til å vise fram alle på én gang:).
Dessuten fikk jeg levering fra Capris. To inspirerende bøker, nemlig "Detaljer" og "Greven og Kammerjunken" (samme serien som "Kruttugler og kanselsnegle" osv). Gleder meg til å teste bakeoppskrifter fra "Greven..."!

Nå sier jeg god natt og på snarlig gjensyn!

lørdag 15. januar 2011

Siden sist...

... har jeg blant annet begynt å trene (!), fått en mengde små og store skatter i hus, vært syk, vært på koselig jentekveld, og jeg har sydd en liten porsjon med stjerneskjerf som nå ligger på Epla.

Dessuten blomstrer kirsebærblomstene inne og jeg har funnet perleblomster i butikken i dag. Hurra! Våren nærmer seg... Eller?

Det er vel fremdeles noen måneder med vinter igjen. Jeg liker å gå med skjerf inne om vinteren. Føler meg veldig bar uten skjerf, og nå går det i deilig myk chenille rundt min hals. Passe varmt, lunt og mykt. Dette brune er bare et eksempel på skjerfene jeg syr for tida. Kjempefint sammen med blått, eller rosa, eller lilla...

I morgen vurderer jeg sterkt å trekke i malebuksa. Begynner å bli farlig lenge siden sist nå, og jeg merker abstinensen lure. Det hjelper selvfølgelig å ha et prosjekt på gang, og det har jeg nå. Gleder meg til å vise fram, tror det kommer til å bli knall!


Fin lørdag godtfolk! Vi har kjøpt smågodt (siden jeg har begynt å trene:).

søndag 9. januar 2011

...mmm... søndag

Det er nesten litt surrealistisk å tenke på at søndag en gang var den kjedeligste dagen i uka. En dag som liksom aldri tok slutt, bare varte og rakk.
Som jeg setter pris på den følelsen i dag! Lang frokost, masse kaffe, beina på puffen (som er sydd av gamle sari-stoffer og fra Anouska) og bedt bort på middag (i dag igjen!). Luksus.
Det er bare Madicken som kjeder seg her i huset når det er søndag. Den beste utkikksposten er definitivt kjøkkenvinduet, med utsikt til brøytebiler, hunder på luftetur og kråker i epletreet. Ikke noe særlig å gå ut i sånt ruskevær, synes hun...
... det synes ikke jeg heller.

God innesøndag til deg! 
Og til dere som lurer på stjerneskjerf: de kommer, venter bare på en stofflevering.

lørdag 8. januar 2011

Sjiraffenland og retrovilla

Først og fremst: tusen takk for alle innspill angående cd-tankene! Helt klart en problemstilling som mange kjenner seg igjen i:) Vi lander nok på en variant med lagring i mapper/lommer, og har sett på en fin løsning fra Case Logic, men vil kikke på Granit før vi kjøper. Kommer tilbake til temaet!

Det er så fine illustrasjoner i "Sanger fra barnetimen" (funnet på loppis), og særlig liker jeg sjiraffenland-bildet. Var litt lei gult, men nå synes jeg det er veldig kult igjen. Mulig det er min hunger etter vår som spiller inn...
Favoritten Retrovilla har endelig lansert sin nye nettside (og nettbutikk) og jeg har brukt laaaang tid på å kose meg med de ulike tapetene som finnes i det enorme utvalget. Har ikke helt greid å bestemme meg for hvilke to jeg skal bestille (har nemlig et veggprosjekt på gang:), men det er enda noen dager til lønning, så jeg kan tenke litt til. De tre mønstrene på bildene over er alle sterke kandidater... 
Nå skal jeg gjøre meg klar til koselig tapasbesøk, gleder meg! 
Fin lørdagskveld til deg!

mandag 3. januar 2011

Stjerneskjerf og cd-tanker

Bernette og jeg har sydd tre av disse skjerfene nå. Ingen blir like, og de er morsomme å sy og myke å ha på. Akkurat dette er bare mitt, men et til er ferdig og havner, sammen med noen andre "nyheter" på Epla i morgen (ser ut til at Epla er nede for øyeblikket).

Litt mini-møblings har det blitt i stua også, etter at jula forsvant 1. nyttårsdag. Det grønne skapet i bakgrunnen på bildet over, får forhåpentlig ny plassering (og farge!) nå i starten av 2011. Noe som krever en kraftig omorganisering av cd og dvd-samlinga. Planen er et slags mappesystem. Vil ikke kvitte oss med all den "gammeldagse" musikken, selv om vi stort sett bruker iPod i Genevaen og WIMPabonnement når vi skal spille musikk hjemme... Men det fine skapet kan saktens brukes til å huse noe annet, som vi bruker oftere. Et prosjekt altså.

Hvordan er det med dere, bruker dere fremdeles cd-samlinga? Det er jeg i grunn ganske interessert i å få vite, så jeg setter stor pris på om dere vil dele!

søndag 2. januar 2011

Bloggåret 2010: DEL 2

Nå er det nytt år, nye muligheter. Og forhåpentlig har vi gjort unna sykdom for en stund... Fjeldborgmannen lå strak på nyttårsaften, så den kvelden gikk fort i glemmeboka. Nå skal vi teste formen hans ved å gå en passe lang tur i det nydelige januarværet, og kanskje ta en liten tur ut for å spise i ettermiddag.
Fin søndag alle i hopa!

lørdag 1. januar 2011

Takk for det gamle!

Jeg feirer inngangen til 2011 med en bildekavalkade i to deler (klarte ikke å bestemme meg for hvilke bilder som ikke fikk være med). Bildene er selvsagt fra året som gikk, og jeg må si det har vært et innholdsrikt bloggår. Dermed også et innholdsrikt interiørår!
Tingene begynner å falle på plass i Fjeldborgen, og mange prosjekter er avsluttet, noen er underveis og noen skal rulles i gang så fort snøen blir borte. Åååå, jeg gleder meg til våren når jeg ser bildene av grønt gress og blomster.
Takker for alle koselige kommentarer og mailer, og lover at jeg skal bli mye flinkere til å svare på spørsmålene deres. Men, husk: hvis du lurer på noe, er sjansen dobbelt så stor for at du får svar om du sender meg en mail (i kommentarfeltet blir liksom spørsmålene litt borte).
Spennende nyttår ønskes alle som titter innom!
Resten av bildene kommer i morgen:)
Les også