lørdag 31. oktober 2009

Mer turkiiiiis


Turkist på kroppen: skjerfet er fra HM

Mer turkist på kroppen: Noa Noa kjole fra Gøteborgtur i sommer.

Armbånd, også Noa Noa, og Clean.

Turkise lys i en mørk årstid.

Mamma hadde turkist restegarn da hun heklet dette teppet en gang på 70-tallet.

Turkis ramme som inneholder to morsomme søstre.

Fiiine Kasparagryteklutene mine, med turkise detaljer.

Min turkise dodør!

Mannens sløydstolthet, med ny farge. Turkis så klart!

Kjøkkenteppet, fra Rice. Et hyggelig minne om min tid i Rafens.


Da er jeg i mål med alt mitt turkise, selv om jeg ser at jeg har glemt den turkise mumikoppen med Sniff... Om dere tar utfordringen vil jeg gjerne se fargelagte innlegg hos flere, og sender den videre:

Erteblomsten - rosa
Frk. Maya - rødt
Pillepalle - grønt

Ønsker alle en deilig lørdagskveld, vi skal spise brownies innimellom snekring av hylle på kjøkken, som jeg gleder meg til å vise fram. Det blir så fint!

torsdag 29. oktober 2009

Turkis


Fikk en morsom utfordring fra Kvirrevitt i å lage et turkist innlegg, og fant ut at jeg har veldig mye turkist! Så mye at resten av bildene kommer seinere i kveld, for nå må jeg gjøre andre ting enn å behandle bilder:)
Jeg er ikke superstødig i Photoshop akkurat, men her er resultatet av en heller langdryg affære med collagelaging: turkist på kjøkkenet!

tirsdag 27. oktober 2009

Snart november...

...snart desember: her er årets første juleinnkjøp, adventstake/julestake som passer perfekt inn i det Fjeldborgske hjem (de har den på Kremmerhuset). Måtte slenge med et bilde av vår uunnværlige ovn også, makan til varme som den produserer! I dag måtte jeg på med boblis da jeg skulle gå, gammelt hus=kaldt hus, hvilket rimer på mus, som minner meg på at vi faktisk har en pus som fanger mus! Jeg er livredd for mus, men Madicken legger stolt fangsten på trappa og forventer ros... heldigvis er husfar mann på det området og fikser biffen, mens jeg skjelver og grøsser. Er allikevel lykkelig for å ha en katt med jaktinstinktene i orden, slipper å møte på levende mus iallefall!

søndag 25. oktober 2009

Lur idé utført og turkis fargekode

I dag har jeg skrudd fine hvite kroker fast under skohyllene i gangen, festet støvlettene mine med stålklips fra en bildevaier jeg kjøpte på Granit for sikkert to år siden (har siden da ligget i skuff og ventet på å bli nyttig), og vips så henger støvlene som i min helt egen skobutikk. Er storfornøyd. Som man ser av støvelutvalget går jeg lite med høye hæler...
Hylla her reddet vi fra en container, den er salmiakkvasket og klar for maling. Men så lider jeg for en gangs skyld valgets kval hva fargen angår. Pleier å være veldig bestemt, men her er jeg altså litt på vinglern. Syntes i utgangspunktet den var ganske søt i originalfargen, men da jeg fikk den inn i stua, så så jeg at det var for mye gult i det grønne. Turkisen jeg har malt mye annet her i huset med, har kode 50520-B70G (flere som har spurt om denne, så her er`n) og jeg lurer på å blande inn litt hvitt for å få den en anelse lysere. Hmm, hvitt er selvfølgelig aldri feil, er også inne på svart eller lilla. What to do?
Fin søndagskveld til alle! Jeg har et spennende prosjekt i gang, som jeg håper å kunne fortelle mer om snart, hihi...

onsdag 21. oktober 2009

Materialistiske drømmer på en onsdag

Jeg drømmer om dette nydelige armbåndet fra Anne Black, helt i mine farger...
... en vase med perfekte turkise blomster fra Yvonne Berg...
... kopper i deilige farger, nemlig Mano fra Kähler...
og sist men ikke minst den sagnomsuste Fiducia, også fra Kähler. Ja takk!
I morgen skal jeg ta dagslysbilde av sesongens første juleinnkjøp! Ha en strålende aften!
Bildene har jeg lånt fra Danish Ceramics.

tirsdag 20. oktober 2009

Juleprat

Her blafrer Rie Elise vimplene mine i vinden på selveste bursdagen min i sommer. Skikkelig bursdagsfølelse! Men kanskje også en ganske søt julefølelse? Mulig de kommer opp igjen...



...sammen med dette! Julepynten til denne damen er jo bare knallfin, akkurat passe julete for en anti-rød-julepynter som meg. I år har jeg faktisk tid til å pynte og kanskje bake litt til jul, noe som er veldig hyggelig! Jula er helt klart noe å se fram mot nå i mørket, med høstregn og stadig kaldere kvelder. Her fyres det hardt i peisen, utekatten vår storkoser seg inne, og jeg planlegger julepynten... BoligLiv var fantastisk denne gangen, virkelig en kjempeinspirasjon, så om du skal unne deg ett blad denne måneden... jepp!

lørdag 17. oktober 2009

Lørdag!



Deilige lørdag, strålende vær og en gravemaskin i hagen, sånn går no dagan. Har vært litt fraværende, ser det er over to uker siden siste innlegg! Fikk knipset disse bildene på torsdag, hadde store planer da, men så hang mac'en seg og jeg måtte på jobb, og plutselig er det lørdag. Her er iallefall spiseplassen vår, med mr tolix og mr eames, og herlige mr louis poulsen i taket. Sydd noen nye puter, og er igang med flere. Den lange benken blir jeg liksom aldri helt tilfreds med puteutvalget på, og det er jo litt vondt for en putoholiker som meg. Men den lilla, rosa og turkise varianten ble jeg veldig fornøyd med!
Ha en strålende lørdag ettermiddag og kveld, her blir det først litt rengjøring med påfølgende gulrot i nytt BoligLiv som endelig kom i posten, og spennende tre retters til middag! Hipp hurra for fri og lørdag!

torsdag 1. oktober 2009

Ferdig med hagen...

... over til interiøret igjen! Har prøvd meg på stensilskrift i hallen/trappa, ble kult, men var litt i overkant utålmodig, så det er ikke akkurat rette streker. Pytt sann, jeg lever fint med det, men spørs om min lettere autistiske mann klarer det samme...
Tapetserte disse skuffene som egentlig hører til en kommodesak fra ikea, nå rommer de solbriller, kattebørste og hyssing i gangen! Tapeten kjøpte jeg fra wallpaper from the 70s for en god stund siden, den er så fin!
Også har a´mor sydd litt igjen da. Langt skjerf ble det, ikke overraskende med mye lilla. Nå venter jeg på at svigerinne Heidi kommer og henter meg, vi skal nemlig på tur:) Stoff og Stil og Ikea here I come, og muligens rekker vi innom Sandvika storsenter også. Sparemodusen er på ingen måte slått av, men noen småting må jeg ha på Ikea, og Stoff og Stil hadde jeg nok bestilt fra uansett...
Finfin dag til alle!
Les også