torsdag 31. mars 2011

Protest


Det er dette vi venter på nå. Ikke mer snø! 
Nei til mer snø!
 Bildene er fra sommeren 2010.


PS. I morgen kveld trekker jeg i lotteriet, om du vil være med, så heng på!

Trykk HER for å komme til innlegget.


English: 
I´m protesting against the winter. It has been snowing again today, and all I want is spring...


PS. Haven´t joined the lottery yet? Tomorrow is due day, so please have a ticket if you want in!

tirsdag 29. mars 2011

Pink passion

Kjapt innom i den fantastisk lyse kvelden for å si velkommen til nye følgere. Det er så koselig å se hvor mange som finner veien hit om dagen:)
Noen blekrosa bilder er knipset i ettermiddag (helt uten blits!), og jeg tror kanskje at rosa er den nye lilla? Jeg eier faktisk et lyserosa tyllskjørt. Og den lille tuppa med rosa strandhatt er meg, sammen med mormor på Granholmen, som er stranda nærmest Fjeldborg. Jeg befinner meg i kjente trakter, altså...

Sinkhuset fant jeg rabattert på H&C og skal nok inn i utestua når den står ferdig tidlig (?!) på sommeren. Vi starter nemlig terasse- og utestuebygging i påsken, og i løpet av uka skal vi hente et knallkult retrokjøleskap som skal huse leskende drikke (les: tuborg) i utestua. Gleder meg!

Nå skal jeg iføre meg nye joggesko og kjøre (eh...) til trening.

Ha en fin kveld alle i hopa og husk blogglotteriet mitt! Trekning 1. april, så du har stadig anledning til å bli med.


English:
Welcome to new followers! I like that the evenings have become brighter, so much energy! Todays pictures contains some pale pink loves from my home. The little girl in the picture is me with my grandmother, on the beach, near to the house I´m living in today.
Remember my lottery! You can still join, the deadline is April 1st. Have a nice evening!

søndag 27. mars 2011

Vaffelsøndag og KK.no!

Jeg har tjuvstartet påsken litt i år siden den kommer så seint. Anton Berg til frokostkaffen (nå i helgen) og påskeliljer på bordet er en fin tjuvstart.
OG: som dere ser, er jeg endelig kommet i gang med prosjekt "mal og fiks av skap". Har gått noen runder med fargen, og er nå enig med meg selv om at utsiden får bli blå, innsiden hvit og bakplatene inni tapetserte. Skapet skal forhåpentlig finne sin plass hengende på veggen, noe som ser ut til å bli knallfint (hvis det går).

Sånn ellers har vi spist vafler med foreldrene våre i ettermiddag, og "farfar" har lekt med pus. For å lade litt ekstra opp til påske valgte jeg å blåse ut eggene til vaffelrøra. Så nå blir det påskeeggmaling i Fjeldborgheimen. Gøy!

Forresten: klikk deg inn på KK.no, der er nemlig Fjeldborg!

God ukestart!
English:
This weekend I have been longing for easter, pre starting with easter lilies and marsipan from Anton Berg, mmm!
The green cupboard in my livingroom is now pale blue, and will, after a lot of thinking, stay blue on the outside, white on the inside and with wallpaper on the back wall.
We´ve been eating wafles with our parents this afternoon, and Madicken (the cat) also enjoyed the visit:)

By the way: check out norwegian womens magazine KK online, and you will find Fjeldborg!

torsdag 24. mars 2011

Småtapetsering

For det første: tusen takk for overveldende mange deltakere i Fjeldborglotteriet! Det må helt klart bli trøstepremie, med så mange om beinet:)
For det andre: takk for så hyggelige tilbakemeldinger på loppeinnlegget hos NIB. Jeg gleder meg sånn til første loppis her i byen, det blir nok knallhard prioritering, for det er mange som går av stabelen samtidig.

Dagens bilder er en god blanding av både det ene og det andre. Madicken leker på et av sine favorittmøbel, nemlig syskrinet. Trådsneller er gøy.
Sengebunnkasse har fått på seg litt tapet. Retrovillatapet. Såklart.
Jeg har sydd fem nye oppbevaringsposer, disse ligger på Epla, klare til å bytte hjem.
Tapetprosjektet jeg nevnte for et par uker siden har egentlig vært ferdig lenge. To skap som vi tidligere brukte til tv-benk, har flytta inn som ekstra oppbevaring på kontoret. OG de er tapetsert med Retrovillatapet (nope, jeg er ikke sponset av Retrovilla, dessverre:).

Nå ønsker jeg riktig god torsdag, tenk det er nesten helg igjen!

onsdag 23. mars 2011

Fjeldborglotteri!
Så var det dags! Jeg priser våren og fregner på nesa, og gir bort en pute til en av dere fiiiiine lesere. Vinneren kan enkelt og greit velge seg en pute fra Eplabutikken min. Jeg bruker jo å trekke en trøstepremie også, så det kan vel hende at det vanker en liten ekstragevinst.
Trekningen foretas den 1. april.

For å delta kan du enten:
  • Trekke 1 lodd ved å legge igjen en kommentar på dette innlegget.
  • Trekke 2 lodd ved å være følger eller legge deg til som følger av Fjeldborg (i tillegg til kommentar).
  • Trekke 3 lodd ved å kopiere blogglotteriknappen min (det gule eplet), og legge link på din egen blogg (i tillegg til kommentar og følger).
Fint om du skriver i kommentaren din hvor mange lodd du har trukket.
Alle kan delta, men husk å legge igjen en e-post adresse dersom du ikke har egen blogg, slik at jeg kan få fatt i deg om du vinner.

Lykke til!

 

English:
I´m celebrating spring with a give away! One of my readers can pick a cushion from my shop at Epla. To join the competition, you must get a ticket by:
  • 1 ticket - leave a comment
  • 2 tickets - become or already be a follower of Fjeldborg
  • 3 tickets - copy my give away button (the yellow apple), and put it as a link on your own blog 
Everyone can join, but if you don´t have a blog, please remember to put an e-mail adress in your comment, so that I can get in touch with you if you are the winner! Your deadline is April 1st.

Good luck!


søndag 20. mars 2011

Betong+lyspære=knagg

Det er pinlig lenge siden jeg kjøpte disse übercoole betongknaggene fra SPIRE UB. I går kom de altså opp på veggen. Og det ble så fint! Finishen er så glatt og god, og ideen er jo helt genial. Passet fint sammen med HangItAll også...

... ellers har jeg tatt bilder av blant annet denne kommoden i dag (som er dymofisert, som så mye annet her i huset for tiden). Resten av bildene får dere se på NIB, kanskje i løpet av uka, hihi!
Nå skrider jeg til CD-lagringsverket igjen, vi er nemlig endelig i gang med dette prosjektet. Digg!

torsdag 17. mars 2011

Fin, finere, finest!


Det har tatt meg laaaang tid å greie å klippe i det fineste fine retrostoffet med de blå, turkise og lilla blomstene. Men nå er det altså gjort, og jeg er om mulig enda mer forelska. Perfekt match i sofaen.
Fint å sy litt til seg selv også!
Den rustne G´en har jeg funnet på Nr9 (på salg!), og den skal få flytte inn i på veggen i gangen tror jeg. Nå blir nemlig endelig hallen ferdig snart...
Døra vi kjøpte i sommer er omsider kommet tilbake til Fjeldborg etter et langt opphold hos snekkeren som har laget karm til den, så nå gleder jeg meg til å få både lister og nydelig dør på plass.

Ønsker dere alle en flying start på helgen!
...også oppfordrer jeg til å følge opp morgendagens Bloggers day of silence
For Japan. Når ord blir fattige.
Vil du støtte med kroner, kan du gå hit.English:
A long time ago I got the most beautiful retro fabric from my aunt, and haven´t been able to cut or sew in it until now... But it´s done and I´m so happy with my new cushions.
The G is a new purchase and will move into our hallway, which is soon to be finished up with an old (but new to us) door and new moldings. Looking forward to it!


Wishing you all a flying start at the weekend!

søndag 13. mars 2011

Syhelg


Det har vært god produksjon på krearommet i helgen, og deler av resultatet ligger på Epla. Må bare omfavne den kreative flyten når den først kommer, så jeg har ikke fått gjort så mye annet...
Nå i kveld blir det til og med litt tapetsering her oppe på verkstedet! Gleder meg til ferdig resultat (sa den utålmodige sjelen i meg som elsker tapet fordi det går så fort:). 
Middagen er ferdig, så nå må jeg få meg litt mat før jeg starter på det nye prosjektet. 
God søndagskveld!
PS. Har ikke glemt lotteriet;)

English: 
I´ve been sewing the whole weekend, and some of it is for sale at my Epla shop. Tonight I´m starting a new project, involving wallpaper. Looking forward to it! 
Have a nice Sunday evening!

lørdag 12. mars 2011

I kjøkkenfinalen...


... finner du Fjeldborgkjøkkenet! Det er kjempehyggelig, særlig siden det var så innmari mange flotte bidrag i denne konkurransen. Hvis du har gitt din stemme til Fjeldborgkjøkkenet, eller vil gjøre det, så takker jeg!

tirsdag 8. mars 2011

Tirsdagsmiks

Fremdeles solskinn da jeg kom hjem i ettermiddag! Det liker jeg. Benyttet det fine lyset til å ta noen produktbilder til Epla (det er mer på vei:), samt en bitteliten stemningsrapport fra stua.
Jeg får stadig spørsmål om hva slags fotoutstyr jeg bruker. Svaret er Nikon D80, stort sett med favorittobjektivet som er en 50 mm (som jeg har brukt på dagens bilder), eller oversiktsbilder med vidvinkel 10:20. D80 er et enkelt kamera som har fått noen år på baken nå, og Fjeldborgmannen snakker ustanselig om nytt kamera. Hele tiden tenker han på et nytt kamera. Bigger, better, faster, more. Hmmm... Jeg er i grunn godt fornøyd, men så vet jo ikke heeelt hva jeg går glipp av, heller da.

Sånn ellers skulle jeg gjerne vært flinkere til å besvare spørsmålene deres. Stort sett rekker jeg å svare på spørsmål på mail, så hvis du 90% sikkert vil ha et svar, bør du sende meg en e-post!

Riktig god 8. marskveld til alle kvinner der ute!
PS. Planlegger årets første Fjeldborglotteri, og satser på å dra det i gang i slutten av uka. Stay tuned!English:
Sunny afternoon. I like!
I often get questions about my camera, It´s a Nikon D80, usually wearing my favourite objective, a 50 mm. It´s a few years old, but still hanging on:)
Wish I would get better answering all of your questions, but if you want to be 90% certain to get an answer, please send me an e-mail!
Happy 8th of March to all women!
PS. I´m planning a Fjeldborglottery, hopefully by the end of the week. Stay tuned!

mandag 7. mars 2011

Tøtsj and go...

... er et morsomt uttrykk som vi ler en god del av her i Fjeldborgen. Adoptert fra min far, og velbrukt av meg når jeg skal gjøre noe litt sånn i farta, eller på slump. Da blir det tøtsj and go. Middag for eksempel. Min siste tøtsj- and-go-middag ble skikkelig vellykket, så her kommer oppskriften.
I fare for å bevege meg for langt over i matbloggenes verden har jeg lagt ved et bilde av spisebordet i rosa ettermiddagslys.


Ingrids tøtsj-and-go-RØDVINSGRYTE:

Man tager til 2 personer:

400-600 g biffkjøtt (alt ettersom hvor sulten man er), jeg fant 600g finfin mørbrad og hadde stort hell med dette
1 pastinakk, i terninger
1 sellerirot, i terninger
4-6 sjalottløk, delt i fire
3 fedd hvitløk, finhakket
3 gulrøtter, i terninger
1 boks hermetiserte cherrytomater
1 liten boks tomatpuré
1/2 dl rødvinseddik
1 1/2 dl rødvin
sukker
smør
1 stk kjøttfond (sånn geleaktig fra Knorr)
timian
rosmarin
bladpersille
creme fraiche

Start med å blanke løk og hvitløk i smør og sukker (ca 1-2 ts), før du har i rødvinseddiken. La dette reduseres til ca halvparten. Så har du i kjøttet som er skåret i biter på ca 2x2 cm, og bruner dette med rosmarin, timian og litt pepper. Når kjøttet er brunt er det på tide å ha i grønnsakene. La disse få kose seg litt i gryta, før du heller på rødvin, tomatboksen, tomatpuré, kjøttfond og en god skvett vann (omtrent litt mindre enn en tomatboks). Sett på lokk og la småkoke så lenge som du har tid til. Tre kvarter gjorde susen for kjøttet jeg brukte, og da var det fremdeles spenst i grønnsakene. Smak til med sukker og evt salt.
Grovhakket bladpersille gjør seg godt på toppen ved servering, og en klatt creme fraiche er heller ikke så dumt.
Server med hjemmelaget potetmos:
6 poteter kokt i terninger sammen med to fedd hvitløk. Most med fløte, meierismør, muskattnøtt, salt og pepper. Mmmm...


søndag 6. mars 2011

Sol og boller

I går kom jeg over Morten Schakendas bakebok på Mammutsalg, og da var jeg ikke sein å be... Boka måtte bli med hjem. På jentetur til Lom i fjor vinter, besøkte vi selvsagt Schakendas "Bakeriet i Lom", og brødene og stemningen derfra husker jeg enda. At bollene bakt med Morten Schakendas oppskrift (endelig fiksa jeg søt gjærdeig!) ble noe av det beste jeg har smakt, var derfor ingen stor overraskelse (bortsett fra det faktum at jeg greide å bake så fine boller). Nå liker jo jeg kokebøker generelt, men kokebøker som forteller en historie spesielt. Noe denne gjør. Anbefales, altså.

Ellers har vi vært på favoritturen vår i dag, slikka sol og hørt på bølgeskvulp på Ula, som kanskje er den fineste stranda i området...
Også har det havna en ny pute i sittebenken. Jaja.

Må huske å takke for alle som tar seg tid til å skrive så fine og hyggelige kommentarer, jeg blir strålende glad for hver eneste en! Og hjertelig velkommen til nye følgere, nå mangler det bare én følger før jeg runder 800... Kanskje det er dags for lotteri igjen?

torsdag 3. mars 2011

NIB utfordring: Kjøkken

NIB sin kjøkkenutfordring må jeg være med på!
Kjøkkenet vårt, som er et skikkelig arbeidskjøkken, er fra IKEA. Nexus brunsvart heter frontene vi har på underskapene, mens overskapene heter Solär. Liker miksen, og synes de mørke underskapene "jorder" hele innredningen. Benkeplatene har vi laget selv av baderomsplater og glassfliser (fra Megaflis), som en erstatning for betongplatene vi egentlig ville ha, men som ble for vanskelig der og da, og antagelig for tungt for vårt gamle hus. Men jeg elsker jo den lyse turkisfargen som er i glassflisene, og dessuten er det faktisk veldig praktisk med fliser på benken, da de tåler varme og er lette å holde rene. Dessuten viste det seg at jeg er en habil flislegger!
Vasken er også fra IKEA, og helt maken til den vi satte inn på kjøkkenet i Oslo, den er bare så genialt romslig. Og pen... Armaturet som er uttrekkbart og med dusj, skjønner jeg ikke hvordan vi har greid oss uten, det er gull verdt når store former, panner og gryter skal vaskes. Armaturet er fra Hans Grohe.
Kjøleskap og høyskap til tørrvarer gjemmer seg på halvveggen og skaper en fin arbeidstrekant mellom vasken og komfyren. Pga pipa har vi bygget hyller i enden av høyskapet, perfekt til kokebøker!
Taklampen er kjøpt for mange år siden hos Brødrene Kolstad på Stabekk, husker dessverre ikke hva leverandøren heter, mens pendlene over benken er Tove Admans "Edison" i betong, kjøpt på Nr9 her i Sandefjord.

Nå er det dags for senga, jeg har nemlig sittet oppe og sydd meg karnevalsantrekk... Ble bare så knalltøft! Tror nesten jeg må vise det her på bloggen når den store dagen er over. Bæææ, er hintet...

Les også