onsdag 31. mars 2010

Glade påskedager

Vi har feiret påskeonsdagen med lunsjgjester og bananmuffins. I nyinnkjøpte muffinsformer. Vi var nemlig på deilig oslotur på mandag, og fikk svidd av en krone både her og der. Muffinsformene var vel ikke den største utskeielsen, akkurat.
Heftigst gikk det for seg på Stoff og Stil, der selv Fjeldborgmannen ble revet med av alle de morsomme dingsene man kan kjøpe til mors hjemmesyeri. Så nå har jeg hamstret inn fint nytt stoff, flott kutteredskap, "yo-yo-maker", knapper, stensiler, tekstiltrykkfarge og sommerens voksduk til utebordet. Kjekt.
Storproduksjonen av yo-yo rosetter skal selvfølgelig dokumenteres, er nemlig blitt litt hekta.
Granit, Åhlens, Shabby (hvor jeg kjøpte en halvmeter med svindyrt Libertystoff, som jeg skal vokte over som en liten hauk), Kvist. Rakk innom litt av hvert. Og spiste sushi til lunsj. Deilig dag, altså!
Den fine kurven på bildet over måtte jeg bare ha (Granit 149,-)
Påskeeggene var på tilbud på Åhlens, så slapp jeg å blåse ut egg her hjemme!
Nå skal jeg entre kjelleren og gi tallerkenhylla en siste omgang med malekosten, så får vi se om den kan henges opp i morgen. Fjeldborgmannen koser seg i snikkarbua, og det ser ut til at tv-benken blir ferdig i løpet av påsken. Jommen sa jeg effektiv kar!
PS! Titt inn på Apartment Therapy, der har de jaggu titta inn på Fjeldborgkjøkkenet!

søndag 28. mars 2010

Hjemmepåske

Vi er hjemme i påsken, og diverse prosjekter står på plakaten. Etter en tur på Byggmax i går, kastet Fjeldborgmannen seg med iver og glød over det mest spennende prosjektet for uka, nemlig bygging av ny tv-benk! Konemor stelte på kjøkkenet og tryllet frem de lekreste retter...
Jeg lagde lam med tomat- og mozarellasalat og ovnsbakte poteter, og til dessert flesket jeg til med mango, gresk yoghurt, pasjonsfrukt og honning, en oppskrift jeg fant i siste Elle Interiør. Det var en perfekt dessert, frisk og god! Anbefales.
Her er Fjeldborgmannen i aksjon! Er spent på resultatet, og han sier at han skal fortsette i dag, så jeg krysser fingre for at jeg kan vise frem en fiks ferdig benk om noen dager. Vi har et herlig gammelt hønsehus, som for tiden fungerer som vedlager, verksted og lagringsplass. Er ikke trappa opp til loftet søt? Jeg drømmer å få en liten geskjeft gående uti her... Noen malingsstrøk og opprydning bare, så er det fritt frem!
Fin palmesøndag ønskes fra Fjeldborg!

onsdag 24. mars 2010

Ryddig

Stoff, papir, blader, syprosjekter, bøker. Kroken min inneholder så mangt. I går fikk jeg ånden over meg, og kroken ble ryddet og vasket til påske! Fru Fly samler arbeidskroker i ett innlegg for tiden, så stikk innom og se på utvalget!
Lærerstolen blir jeg bare mer og mer forelska i, også er den faktisk riktig god å sitte på. En pute under stussen er til vurdering, for litt tresmak i baken får jeg unektelig ved lengre økter foran symaskinen.
Nå sitter jeg og ser at den søte lille settekassa jeg gikk fra på bruktbutikken i stad, hadde gjort seg veldig godt ved siden av min lyseblå containerhylle... Krysser fingre for at den fremdeles er der i morgen. En liten skatt til femten kroner ble med hjem, men den er ganske skitten, så den får jeg vise frem en annen dag! Fin onsdag ønskes fra Fjeldborg!

tirsdag 23. mars 2010

Lykkelig nominert!

Hurra! Fjeldborg er nominert i NIB sin spiseplasskonkurranse! Det er kjempestas, og de ni andre nominerte er alle særdeles verdige "motstandere", så jeg er lykkelig bare over å være blant disse ti!
Vil du stemme på meg, sier du? Da klikker du her og trykker på Fjeldborg! Og her må du være rask, for konkurransen er over 24. mars kl. 18.00, og det er jo i morgen.
På spisebordet synes jeg det er veldig koselig å ha friske blomster. Denne buketten har stått siden fredag, og er så fantastisk sommerlig! Muggen er fra Casagent, og den er jeg veldig glad i. Den var noe av det aller første jeg kjøpte på Rafens, da jeg begynte der for mange år siden.
I benken ved bordet vårt dukker det stadig opp nye, hjemmelagde puter... Denne er den nest siste, den nyeste er den grønne/turkise varianten på øverste bilde. Jeg kommer til å sy puter til det er proppfullt her, så nå vurderer jeg å starte en lite puteshop...
I dag stod det hjemmelaga hamburger på middagsbordet. Det er superlettvint middag! Brukte karbonadedeig, ett egg, litt melk, potetmel og salt og pepper, og suste i gang med håndmikseren. Jeg er ikke så glad i hamburgerbrød, og hadde ikke tid til å bake egne, så vi brukte olivenbrød i skiver isteden, mmm. Fetaost og avokado lagde en liten vri, sammen med en slags dressing rørt sammen av ketchup, majones, søt soya og salsa. Godt!
Husk å stemme på Fjeldborg, hvis du likte spiseplassen vår!

søndag 21. mars 2010

Rask helg

Vips, så er det søndag kveld. Jeg synes liksom jeg skal rekke så mye i helgen. I tillegg til å slappe av og kose meg, gjøre morsomme ting, ting som gir energi. En vanskelig balansegang det der.
På lørdag fikk jeg kjøpt meg ny nål til symaskinen (den gamle knakk nemlig da jeg skulle sy sammen gi-bort-puta) og nå er endelig puta fylt og ferdig til avsending, bildet yter den ikke helt rettferdighet, synes den ser renere ut i fargene i virkeligheten. Så i morgen går den i posten, Agathe!
I dag er første etasje utsatt for en heller intens runde med lavendelvaskebøtta. Sol og vår i været er ubarmhjertig. Men jeg har også ligget litt på sofaen og snust inn ny inspirasjon fra mine favorittdansker. Noe som har resultert i et ønske om å male vår bittelille do svart. Hæ, tenkte du sikkert nå. Men jeg tror det kan bli fett! Et lite rom kan fint tåle masse mørk farge. Til og med taket blir svart i mine drømmer. Blankt og svart. Hæhæ! Vi får nå se hvor langt en stakkars påskeferieuke holder. Det er visst en rekke prosjekter i kø nå...
Nå tror jeg at Kitchen Aiden skal få kjørt seg litt, og at husbonden skal få varmt bananbrød når han kommer hjem fra fotballkamp! Kanskje jeg deler oppskriften i morgen? Nyt restene av den fredeligste kvelden i uka!

onsdag 17. mars 2010

...og vinnerne er:

Trommevirvel...
1. premien er en rund pute, som nesten er ferdig sydd (bildet er rykende ferskt) går til: Agathe si sie. Gratulerer!
2. premien er en vimpelrekke i rosa/røde/lillatoner og går til: Kaspara!
3. premien er en vimpelrekke i turkis/gul/lilla, og her trakk random.org ut Hilde Iren/Monome
Hipp, hurra og gratulerer til dere!

Litt forsinkelser i trekningen dessverre, pga min pedantiske mann som gjerne ville lage en kode (han driver med programmering) på duplisering av de med to og tre lodd. Jada. Så nå har jeg opplegget klart til neste gang i hvertfall!
Det har vært kjempegøy å lese nye blogger, og smile av alle de fine kommentarene dere har lagt igjen under konkurranseinnlegget! Tusen takk! Det blir nok flere gi-bort-konkurranser her på Fjeldborg etter hvert:)

tirsdag 16. mars 2010

Frøposekoffert

Frøposekoffert. Et sikkert vårtegn er frøposer! Gleder meg sånn til å plante ute. Jeg har en plan om så et lite felt med en god blanding av gammeldagse blomster, som blir fine å plukke inn og lage søte buketter av. Også er vindfanget selvfølgelig pyntet med vimpelrekke...
Fine votter, eller? Presang fra Husfliden i Lom til min mann. Det er alltid stas å gi/få reisebortgave!
Husk: det er fremdeles ikke for seint å trekke lodd i gi-bort-konkurransen min.
Vimpelrekke nummer 2 er produsert, og jeg kan røpe at puta blir rund! Trekker sånn ca klokken 20 i morgen kveld.
Onsdag, omtrent klokken 20 altså:) God natt!

søndag 14. mars 2010

Fin søndag

Morgenen startet med en haug papir. Og et påbegynt prosjekt fra i går.

Et skikkelig klippeoglimeprosjekt!

Og kaffe i favorittkoppen. Hvis du ser ekstra godt etter så ser du kanskje Fjeldborgmannen også. Han er dagens fotograf!

Klipping og liming har resultert i mange girlandere! Jeg har jo veldig mye papir, greit å få litt omsetning på det.

Her er det Rie Elise, gavepapir fra Panduro og kinesisk papir fra Køben i skjønn forening. Påskepynt anno 2010. Eller veldig fint på et barnerom, eller i Fjeldborgen generelt...

Den til venstre blir med i utlodningen på onsdag. Jeg er overveldet over hvor mange søte kommentarer jeg har fått, så det må nok trekkes både sølv og bronsje i gi-bort-konkurransen. Den til høyre er allerede gitt bort til en god venninne med stor bulk på magen:)

Dagen i dag har vært så fin! Vi har gått tur og kjent på vårsola, gravd fregneplass i hagen, hatt besøk, laget nyyydelig pizza og vært på besøk hos nylig hjemvendte venner. Så koselig!
Nå er det natta, men husk trekningen min på onsdag, med både andre og tredjepremier!

fredag 12. mars 2010

Fredagskosen

Liker i grunn tradisjonell norsk mat særs godt. I dag har vi spist koteletter med brun saus og tyttebær og erter, rødkål og kokte poteter. Mmm! Til dessert flesket jeg til med gulrotkake, som jeg om jeg må si det selv, er veldig god på! Skikkelig fredagskos i stua altså. Tenkte jeg skulle dele oppskriften:)
Ingrids Gulrotkake:
 • 4 egg
 • 3 dl sukker
Piskes til luftig, lys eggedosis.

 • 4-5 dl finrevet gulrot (tilsvarer ca. 5 gulrøtter, men dette avhenger jo av størrelsen på gulrota)
 • 1.5 dl solsikkeolje
Blandes sammen med eggedosisen.

 • 3 dl hvetemel
 • 2 reale teskjeer natron
 • 1 teskje vaniljesukker
 • 2 teskjeer kanel
 • 1 teskje salt
Blandes sammen, og haes deretter sammen med det våte. Jeg bruker Kitchen Aiden når jeg lager denne kaka, og får brukt den optimalt:) River gulrøtter, pisker eggedosis og blander alt sammen til slutt.

Så skal kaka i smurt springform på 24 cm, inn i 190 grader varm ovn. Der skal den stå i ca 40 minutter, vær obs på at du ikke smeller igjen døra hvis du har vært inn og kikket i ovnen, da kan kaka falle helt sammen.

Jeg lager glasur av:
 • 1 pk kremost, i dag ble det Philadelphia, men Tine kremost med mandarin og ananas er også god.
 • Ca 125 g melis
 • Litt vaniljesukker
Dette mikser jeg sammen til en slags luftig krem med håndmikser, melisen justerer jeg underveis til konsistens og smak er god. Det er veldig godt med friske blåbær oppå!

En kopp med ranunkler smaker også godt til. Hihi. Ranunkler er bare de vakreste! Også minner jeg om gi-bort-konkurransen min i forrige innlegg:)
God fredag!

torsdag 11. mars 2010

Gi-bort-konkurransetid!

Jeg har bitt meg merke i at det plutselig er farlig nær 100 personer som følger Fjeldborg! Og det er stas! Derfor tenkte jeg å ha en aldri så liten gi-bort-konkurranse (veldig enig med Dill-Dall-Nina om at det er et mye bedre ord enn giweaway!).
Og siden jeg er på syer´n om dagen, vil jeg gjerne gi bort noe jeg har sydd! Puta på bildet er jeg strålende fornøyd med, og den kommer jeg nok til å beholde selv, men jeg tenkte å gi bort en veske eller en pute om det er av interesse?

"Reglene" for å være med i gi-bort-konkurransen min er som følger:
 • Du tar ett lodd om du legger igjen en kommentar på dette innlegget, og du trenger ikke ha egen blogg (isåfall er det fint med en mailadresse som jeg kan nå en vinner på).
 • Du tar to lodd om du legger deg til som følger eller allerede er følger av Fjeldborg.
 • Du tar tre lodd om du lager et innlegg/linker til gi-bort-konkurransen min.
Startskuddet går i kveld, 11.mars, og jeg trekker en vinner onsdag 17.mars! Fint om du sier i kommentaren hvor mange lodd du vil ta.
Jeg priser våren og har kjøpt påskeliljer! Perfekt gulfarge! De nydelige tulipanene fikk jeg av svigermor. Tror aldri Aaltovasen min har har vært så full før:) Ellers er heklepleddet i flittig bruk både av mor og katt om dagen, blir jo ikke frisk og må holde meg i ro mens jeg drikker slimløsende brusetabletter og får middagen servert av fine Fjeldborgmannen. Kan jo bli lat av mindre!
Håper noen vil være med på konkurransen min iallefall, så har jeg noe å pusle med:) Lykke til!

søndag 7. mars 2010

Spiseplasskonkurranse

Jeg slenger meg på NIB´s spiseplasskonkurranse! Har laget innlegg om spiseplassen vår før, men det var gøy å ta nye bilder i det fantastiske sollyset som strømmer inn nå.
Er veldig fornøyd med løsningen vår. Vi har et stort Norden spisebord fra IKEA, som jeg fant brukt på finn.no og malte i samme farge som veggene våre (Chi, glansgrad 80 (veldig blank)). Benken bygde vi to nevenyttige beboere sammen:) Fjeldborgmannen stod for saging og reisverk, jeg for legging av panel og maling. Benken har lokk på, og i hulrommet gjemmer vi alt mulig rart. Perfekt!
Vi har litt forskjellige stoler, to Tolix stoler, en IKEA stol og sist men ikke minst et stykk Eames DAR. Stolene er alle svarte, noe som binder det hele sammen, og siden jeg er litt allergisk for ferdige spisestueløsninger, så måtte det rett og slett bli slik:) Det er god plass til 12 personer rundt bordet, men vi er jo som regel ikke mer enn to.
Jeg er jo veldig glad i svart i interiøret, og Louis Poulsen sine arbeidspendler stod øverst på ønskelista i lang tid, før jeg endelig fant tre stykk i perfekt stand på Lauritz. To henger altså over spisebordet, med hver sin 100 watts pære i (og dimmer).
Mellom kjøkken og spisestue står en lenestol, som er veldig fin å ha når man venter på at middagen skal bli ferdig:)
I kjelleren ligger en tallerkenhylle til maling, denne skal muligens opp på veggen ved benken, tror det kan bli fint! Noe maling blir det imidlertidig ikke med det aller første, for her er det forkjølelse og surklende bryst som får bestemme aktivitetsnivået... sofa, altså.
Ønsker fin søndag!

mandag 1. mars 2010

Vårkolleksjonen...

Min kolleksjon grønne bobler og lilla detaljer, fikk et nytt tilskudd i natt. Stor og god veske til å bære på skrå (som jeg liker best). Sydd med friskmeldt symaskin, o lykke! Mønster laget jeg fort og gæli på et A3 ark, veska er dermed ca det dobbelte av et A3 ark og ganske romslig!
MEN vest og veske får aldri bæres sammen!! Da kommer jeg til å se ut som jeg hører til på sirkus, hihi. Finfin mandag ønskes, her skal det sys!
Les også