mandag 29. oktober 2012

DIY: Høsthals.



Strikkeprosjekter som er fort gjort er gull verdt. Og en ny hals kan man alltids behøve.
Stakkars svanedamen jeg møtte i går, hun hadde ikke hals. Det så kaldt ut å være svane i en andedam som var i ferd med å fryse til is...

Denne deilige store halsen lager du på en intensiv tv-kveld med favoritt-serien rullende over skjermen, eller på et par litt mindre intensive kvelder. Fort går det iallefall, med dobbel tråd og tykke pinner.
Halsen er løs og ledig, og super å ha på seg inne når du vil holde varmen uten å bli svett. Jeg har på meg min i skrivende stund!

Sennepsgul hals

Tid: ca en kveld foran tv´en

Du trenger:
4 nøster garn, kr 26,- (”Easy” 100% merinoull fra Sandnesgarn i farge 2527)
Pinne nr 8
Nål til å feste tråder med
Målebånd
Saks

Pris: kr 104,-

Slik gjør du:
Legg opp 20 masker med dobbel tråd på pinne nr 8 (eller tykkere om du ønsker), jo tykkere pinner, desto grovere strikk.
Strikk glattstrikk frem og tilbake i 3 omganger. Deretter en omg. vrangstrikk og en omg. glattstrikk i totalt 8 omg. Strikk så 3 omg. glattstrikk igjen.
Repeter til arbeidet måler ca 70 cm og pass på at du avslutter med en omg. vrang og en rett slik at ”mønsteret” går opp.
Fell av og fest tråder. Legg arbeidet med retten inn og sy endene sammen på vranga, slik at du får en tykk, god hals.




tirsdag 23. oktober 2012

Mini-kjøkkenbord på prøve.





Et bittelite kjøkkenbord har fått komme inn på prøve. Det er så koselig å spise (særlig frokost) på kjøkkenet, og jeg gleder meg til utbyggingsplanene våre blir realisert, slik at vi får et skikkelig spisekjøkken.



Jeg prøvde å lokke Madicken til å være med som fotomodell, men som dere ser gikk det ikke sånn veldig bra. Godbitene ligger urørte på gulvet og damen jogger surmulende ut. Ingen skal fortelle henne hva hun skal gjøre, nei...

Får se hvor lenge det funker å ha mini-kjøkkenbord. Akkurat nå synes jeg iallefall det er veldig hyggelig.
Både bordet og krakken er fra loppis. Krakken er trukket om med voksduk.
Den fine fjøla er fra Isak og er snart på plass i nettbutikken min igjen.

Har du spiseplass på kjøkkenet? Bruker du den?

søndag 21. oktober 2012

Fargerike knagger.




LIKER å få gjort ting jeg har tenkt på lenge. I kveld har vi nemlig skrudd opp nye knagger på kjøkkenet, og fint ble det. Jeg har gått for sterk rosa, grønn, turkis og lyseblå.
Har dessuten flyttet inn et bittelite kjøkkenbord på prøve, og gleder meg til å teste det til frokost i morgen. Blir nok å ta et bilde eller to også. Lyset på en høstkveld er rett og slett for kjipt...



Knaggene finner du HERfjeldborg.no. De er jo bare perfekte til å henge kjøkkenhåndklær på, og disse finner du HER.

Fin søndagskveld! (Her i huset blir det strikking og ganske sikkert et par episoder av vår nye hang-up-serie, "Dexter" på Netflix...)

onsdag 17. oktober 2012

Skinn er alltid in...



Jeg liker skinnvesker, og har vært heldig på loppis flere ganger. Skinn som er godt brukt er noe av det vakreste jeg vet om. De fleste skinnveskene jeg har dratt med meg hjem i årenes løp har akkurat denne patinaen og passer i tillegg til det meste. Gull verdt spør du meg.
Denne finingen ble med hjem etter forrige ukes lopperaid, og er jo helt perfekt til papirer... i tillegg går faktisk macen min oppi!



Denne dama er i motsetning til matmor helt uinteressert i vesker. Derimot veldig interessert i å sove inne i stolen sin når det regner ute. Fine Madicken.

Fin lille lørdag, folks!

mandag 15. oktober 2012

Wall in progress.




På stueveggen min har jeg litt av hvert. Og kjenner jeg meg selv rett så blir det antagelig mer. Work in constant progress - på en måte.

Jeg er forelska i objektivet vi har fått låne. Tamron 24-70 mm F/2.8. Det er tungt som juling, men har helt perfekt brennvidde.
Love love love it!

Ha en fin mandagskveld, jeg skal først ut i ruskeværet på yoga, før Forbrytelsen senere i kveld. Hihii!

søndag 14. oktober 2012

Skrivemaskinlykke.







I stua står det for øyeblikket en helt utrolig vakker skrivemaskin. Den virker bare sånn halvveis, men det gjør ikke noe, for jeg blir glad bare av å se på den og den minner meg på at jeg liker å skrive. Den er så fin! Og fargen på tastene er helt perfekt. Love, love, love.
Har du noe i stua di, som ikke egentlig er "brukanes", men som du bare MÅ ha fremme allikevel?

torsdag 11. oktober 2012

Wonderwall-favoritter.




Foto: Jotun AS. Farge: 5159 Retroblå.

Jotun lanserte tidlig i høst nytt fargekart, og ny maling: Lady Wonderwall. Malingen skal være svært slitesterk og flekkavvisende - du har kanskje sett tv-reklamen hvor hun som sier "gorgeous!" hele tiden, får en hel bøling unger på besøk langs de nymalte veggene? Det skal de altså tåle. Og mer til.


Foto: Jotun AS. Farge: 10432 Spontan.

Fargene i kartet er delt opp i tre ulike temaer, og ett av disse gikk virkelig rett hjem hos meg... Ingen overraskelse at det var det mest fargesterke av dem, kanskje?
Særlig Retroblå, den gule Spontan og grå Diskret er superfine og passer perfekt i Fjeldborgen. En ny (eller den er jo ikke ny, da - men godt brukt og ganske sliten) kommode har funnet veien inn i hallen her hjemme, og planen er å male den i Spontan og Diskret - det kommer til å bli knallfint!

Foto: Jotun AS. Farge: 10429 Diskret.



Foto: Jotun AS. Farge: 1434 Elegant.


Har du forresten tittet innom Ladybloggen?

onsdag 10. oktober 2012

DIY: Kobber rundt halsen


Kobber er skikkelig i siget. Jeg liker så godt den varme tonen i kobber, og synes den gjør seg særlig fint mot sort. I sommer laget jeg dette smykket av kobberrør og sort silkebånd. Superenkelt, og veldig kult synes jeg.
Rørdeler i kobber får du kjøpt hos en rørleggerbutikk, for eksempel Comfort, hvor jeg kjøpte mine.
Med kun en knute i nakken kan man dessuten enkelt endre uttrykket, ved å bytte fargen på båndet. Off-white tror jeg kunne vært ganske fint...



mandag 8. oktober 2012

Vinnerne av retro-postere er...



Så er giveawayen avsluttet og jeg har trukket 3 heldige vinnere ved hjelp av random.org:


1. plass: Gaias Mor med lodd 150, vinner to postere -
"De er flotte - vil gerne vinde YOU and ME - og FOLLOW your drems.....
Kh Joan"


2. plass: Camilla med lodd 205, vinner en poster -
"Hei hei! 1 lodd!
You+Me=Awesome, og denne: http://www.etsy.com/listing/68972617/retro-kitchen-decor-midcentury
Mvh Camilla"


3. plass: Nina Jansson med lodd 16, vinner en poster -
"Måste först bara säga att din blogg är alldeles ljuvlig. Och sen till bilderna, min absoluta favorit och som jag flera gånger har kikat på är denna:
http://www.etsy.com/listing/65876629/typography-art-print-mustache-poster
och:
http://www.etsy.com/listing/97704085/coffee-print-art-for-kitchen-coffee
".

Flott om vinnerne kan sende meg en e-post med adresse og foretrukket plakat for dere som har vunnet en plakat, men har to valg: fjeldborgen@gmail.com

Gratulerer!

søndag 7. oktober 2012

DIY: Tape a leg.


Ingen hemmelighet at jeg liker kjappe forandringer, tror jeg. Men det går jo litt i rykk og napp med å utføre alle ideene jeg har lyst til å få satt ut i livet. Derfor er det ekstra deilig når virketrangen slår til!
Sofabein er ikke den mest spennende detaljen i stua. Men NÅ! En ganske diskret detalj, men jeg LIKER den.

Faktisk litt tilfeldig at det ble prikker på sofabeina. Mulig det er nok prikker i stua mi nå.
Men denne ideen måtte jo bare utføres i hui og hast, etter at jeg ble inspirert på Pinterest.

Har lenge tenkt at beina på sofaen skulle males, men liksom ikke kommet så langt... Da er jo washitape perfekt! Og så mange variasjonsmuligheter! Også er det veldig lett å ombestemme seg. Neste uke er de kanskje grå. Eller rosa.


Den fine washiteipen med gullprikkene er fra MT-Tape og finnes her i shopen min. Jeg brukte ca en halv rull til (nesten - gadd ikke teipe de bakerste som ikke synes) alle beina på vår svære Karlstad hjørnesofa + pall.


Fin søndag!

fredag 5. oktober 2012

Prikketiprikk DIY


... prikk prikk prikk...
Er jeg lei av prikker? Nei, ikke ennå.


En superenkel gjør-det-selv som er gjort på fem minutter. Alt du trenger er en q-tips og litt farge. Og noe å prikke løs på selvsagt.
Jeg har prikket i vei på en lampeskjerm kjøpt på brukten (lampefoten har jeg hatt i mange år). Fjeldborgmannen synes den ligner på Lilla Gubben (hesten til Pippi) og det er i grunn veldig greit. Jeg har alltid vært Pippi-fan.
Isbjørnen er fra barndomshjemmet mitt. Den er fin og minner meg om pappa.




Tekstilmaling har jeg kjøpt på Stoff og Stil, men du kan bruke hva slags maling du vil, tror jeg. Fordelen med denne er at den ikke renner. Q-tipsen suger jo også litt maling, så disse to var en god kombinasjon. Jeg prikket meg rundt lampeskjermen helt på slump, men du kan selvsagt gå mer systematisk til verks. Det blir sikkert veldig fint. Jeg er ikke så tålmodig. Også liker jeg at ting er litt tilfeldig.

Fin fredag!


tirsdag 2. oktober 2012

Avhengig...


... av blomster.
Jeg MÅ ha blomster i hus. Det gir alltid et ekstra løft til rommet, og jeg kan rett og slett ikke unnvære dem. En fast post i budsjettet der, altså...
Akkurat nå er det gladioler (kjøpt på Ikea for den nette sum av kr 49,-) i den vakreste ferskenfargen som gjelder. Perfekt med lange blomster i den fine Omaggio-vasen min.





NB! I går skulle jeg jo egentlig trukket to vinnere av postere fra Handz, men Jan fra Handz vil gjerne gi bort en tredjepremie også, og det vil jeg ikke snyte dere for, så jeg lar lotteriet gå en ekstra uke, slik at enda flere får anledning til å bli med.
Dermed blir det trekning mandag 8.10.12.

Gå til dette innlegget for å bli med i trekningen av fire fine postere!
Les også