søndag 28. februar 2010

Boblevest?

Jeg sydde i mange timer i går. Pakken jeg hentet på posten inneholdt det flotteste, grønneste sengetøyet jeg har sett. Med fiiiine bobler. Dermed ble det boblevest! Har lenge hatt lyst til å prøve å sy en vest, men ikke visst helt hvordan jeg skulle angripe oppgaven. Skjønner hvorfor jeg utsatte det så lenge... Det ble mye banning og sverting, ikke minst på grunn av min gamle og lite medgjørlige symaskin. Dessuten var det vanskelig å vrenge herligheten. Også tok det jo veldig lang tid. Det er jeg liten tilhenger av. Vil helst ha resultater fort. Kombinasjonen utålmodig Ingrid og småklein symaskin synes ekstra godt på den lille lomma! Hehe.
Produksjon av vest for salg er dermed skrinlagt. Men jeg har en søt og høyst personlig liten vest å ha på meg selv!
I dag har Fjeldborgmannen vist seg å være Symaskinmannen! Han har fikset symaskinen og satt meg i et heller dårlig lys hva angår både sømferdigheter og nøyaktighet. For ikke å snakke om hva jeg kan om min egen symaskin, eller kanskje heller hva jeg har giddet å lære meg... Vi utfyller hverandre godt vi to, bare synd han ikke vil sy klær til meg på bestilling, tror det kunne blitt ganske bra!

lørdag 27. februar 2010

God lørdag!

Stua blir som en lysboks når det snør ute, det er så hvitt her at vi vurderer solbriller til frokostkaffen:) Mangojuicemalingen har sneket seg inn i stua også, sammen med papir fra Rie Elise Larsen. ILD henger ved ildstedet, som foreløpig ikke er tent opp i ennå. Derfor viser jeg fram vedbøtta/juletrebøtta og den fine boksen vi har tennbriketter i. Har maken boks til kattematen, gull verdt (kjøpt på Tinnies Hus)!
Siden det snør så fælt ute, er våre planer om å kjøre til Horten og Preus fotomuseum skrinlagt, og jeg planlegger å sy noe gult i steden. Først skal vi en liten tur på butikken og posten, jeg har nemlig fått en pakke. Er så spent. God lørdag!

torsdag 25. februar 2010

Blomstrende inneliv...

Jeg fikk vakre roser av min mormor på morsdag/fastelavn/valentinerdagen, og de står ennå! I en rosa kopp fra IKEA, dog innkjøpt som vase. Synes fargen er så fin.
Kirsebærgreinene blomstrer også. Inne, vel og merke. Japankirsebærtreet ute er nesten usynlig, og jeg tviler litt på om det vil være fritt for snø innen 17.mai... Vinterhateren i meg er virkelig på ferde om dagen og jeg er bokstavelig talt forbanna på all snøen som fortsetter å lave ned. Det hjelper tydeligvis ikke å si at jeg synes det er nok, det bare fortsetter. Jaja, jeg har nytt Bolig Magasinet og Anton Berg marsipanegg (tjuvstarter på påska!), så jeg får heller dyrke mine fantastiske sofaegenskaper. God innekveld!

onsdag 24. februar 2010

F for Fjeldborg

Fin F eller? Den er så stor! Jeg er veldig glad i bokstaver og har bestilt en K til kjøkkenet i dag. For koking, kokk, kjøkken... noe mer kjøkkenrelatert som begynner på K? Kommer bare på styggord, jeg nå:)
Også ville Madicken absolutt fotograferes. Tok en hel serie i nydelig lys, hun malte og poserte og slikket seg på poten, noe som er det desidert søteste hun gjør. Babyen min! Tihi.
Det nederste bildet kan man kanskje lure på hva er av? Det er vår fantastiske sak som lager lyd når man ringer på dørklokka! Problemet er bare at vi ikke har dørklokke, så man må banke på for å komme inn i Fjeldborgen. Syntes den ringeklokka vi hadde var så lite hyggelig, at den gikk i søpla da vi byttet ytterdør i sommer... Noen som har et tips om en pen en, gjerne i porselen, som ikke koster tusen kroner?

tirsdag 23. februar 2010

Mangojuice og fleecegenser

De siste kveldene har jeg tilbragt med lue og fleecegenser i kjelleren. Malt og malt og kost meg som bare det. I går gikk riktignok sikringen mens jeg var alene hjemme, og jeg måtte føle meg fram til trappa opp (kjellervinduene er jo dekket av snø, så det kommer null lys inn). Det satte dog ingen stopper for meg i herlig driv, så jeg fikk gjort meg ferdig med denne lille godbiten! En kommode i teak er nå blitt et nydelig lite tivolimøbel i hallen. Skuffene står åpne fordi den ikke var helt tørr da jeg ville ta bildene... Gulfargen var nesten umulig å få til fordi Jotun har slutta å produsere gul base, men en overraskende innbitt Jerniaansatt fikk det til for meg. Han gav den til og med navn: Mango juice! Syntes gulfargen ble litt mer 70-talls enn jeg først hadde tenkt, men er i grunn strålende fornøyd.
Her kommer fargekodene:
Selve kommoden er lys lilla (samme farge som den lille krakken fra tidligere):S1030-R50B
Øverste skuff (og mimmiskapet i forrige innlegg) er lys rosa: S1015-R40B.
Flere har også spurt om koden på fargen jeg tidligere hadde på mimmiskapet, som er ganske mørk rosalilla, inspirert av en av knaggene på HangItAll: 4050-R40B
Mango juice: S0570-Y10R
Den hvite skuffen er helt hvit, malt med Lady 80, oljebasert.

Dette speilet hørte opprinnelig til kommoden over, ble malt i sommer og henger fint i trappa i andre etasje (NCS kode 0520-B70G). I kjelleren står to prosjekter til som er i ferd med å få en variant av denne fargen. Fin! Kjedet rasket jeg med meg på forrige ukes brukttur, 20 kroner.

...Og her er dagens bruktkjøp! Fikk helt åndenød da jeg så dette putevaret, og lette febrilsk etter tilhørende dynetrekk. Mye mulig Kaspara hadde vært der før meg, for borte var det.
Fjeldborgmannen er iallefall svært fornøyd med mine nye shoppingvaner. Dagens fangst kom på 30 kroner.
Jeg vurderer sterkt å trekke i fleecegenseren igjen før Frustrerte fruer, så det er mye mulig det havner et nytt halvtørt møbel på bloggen i morgen:) God kveld!

onsdag 17. februar 2010

Snikkikk på min rosa drøm

Øverst: snikkikk på en av nymalthetene. Mimmiskapet som var knallrosalilla er blitt sart lyserosa og jeg er veldig fornøyd med forvandlingen. Ble mye lysere i hallen! 16 (husnummeret vårt) var trehvite og kjedelige, nå rosa og lilla!  Skal legge ut malingskoder når jeg blir ferdig med de andre tingene også. La også med noen matchende bilder fra kjøkkenet:) Fikk meg endelig ny vannkoker i dag og den skal jeg teste nå med kopp Pukka! Må nesten ta bilde av den også, for jeg har ønsket meg akkurat den leeenge!
Ellers er jeg litt preget av vinteren for tiden og lite interessert i å foreta meg stort når jeg kommer hjem fra jobb, lærer meg å hekle og synes det er tidkrevende nok, men med garn i sukkertøysfarger går det litt bedre... I morgen skal det pakkes til hyttetur i helgen, og det tror jeg blir bra for stuegrisen! Fin kveld til alle som er innom, og tusen takk for alle koselige kommentarer som blir lagt igjen! Blir sånn ordentlig glad av å lese dem:)

mandag 15. februar 2010

Give Away hos MONOme!

Flinke Hilde Iren og bloggen hennes MONOme feirer 15000 besøkende med en sjenerøs give away (hun trekker 3 vinnere)! Jeg var så heldig å vinne øredobber for omtrent ett år siden, noe som igjen førte til at bryllupssmykkene mine kom fra denne damens hånd. Sjekk eplabutikken hennes også for å se alt det vakre hun lager!

søndag 14. februar 2010

Mammas søndag

Dette har vært en lang søndag. Og lange søndager får man ikke for mange av! Som min kjære Silje sa så fint i går: Jeg skulle ønske det var to lørdager, og tre søndager i uka... Ja, det hadde vært fint.
Vi har hatt storfint besøk av mine søte besteforeldre, min mor og lillesøster.
Svinestek (som mamma laget, hihi), deilig marsmellowdessert (andre søndagen på rad:), bløtkake OG boller med krem og melisdryss. Gikk veldig opp i feiring av både fastelavn og morsdagen, så pyntet derfor bordet med min nyvunne hjertepynt til ære for valentinerdagen. Til stor begeistring får man si.
Laget også egenhendig morsdagskort til begge mødrene, og fikk brukt vår nye printer til å skrive ut noen nostalgiske bilder. Tror det gikk rett hjem:)
Pynta meg gjorde jeg også. Med lilla strømper og den fiiiine kjolen jeg sydde meg i sommer. Vi fyrte så godt her før gjestene kom, at det var helt greit med sommerkjole.
Vel, det var min lange søndag i korte trekk. Nå skal jeg friske opp håndbaken med en Elias-tatovering, så blir jeg den kuleste i barnehagen i morgen. Hihi!

fredag 12. februar 2010

Nymalt krakk, ny lampe og Fjeldborgsk sashimi

Ergo en fisefin fredag her i Fjeldborgen! Sollys er magi for meg, jeg har hatt så mye energi i dag! Stod opp kl 0540, kledde meg ut som en sommerfugl med piperensere i hårbøyla og turkise vinger på ryggen, og hadde en herlig dag på karneval før jeg var tidlig hjemme og svingte meg med både bolledeig, støvsuger og vaskefille. For ikke å glemme svinginga over fjøla med kokkekniven:)
Fjeldborgsk sashimi og hvitvinsdampede blåskjell, med Chablis til... Oppskrift?

Omtrentlig til 2 personer:

Salmalaks - vi brukte ca 250 g, skåret i tynne skiver og fordelt på to tallerkener
3-4 stilker vårløk - finhakket
1/2 liten potte gressløk - finhakket
1 sjalottløk - finhakket
Koriander etter smak - finhakket
1 avokado - i tynne skiver
1/4 agurk - i små staver
Lime etter smak
Salt
Pepper
Soya
Sesamfrø
Syltet ingefær
Litt olje

Alt det finhakkede blandes med olje, limesaft og salt og pepper. Haes i skål som settes på bordet.
Vi hadde også skåler med syltet ingefær, sesamfrø og soyasaus, og la opp på laksen som det passet oss. Litt ekstra lime og salt og pepper er godt. Liker man wasabi, er dette sikkert godt også:)
Laroche Chablis er veldig god.

Angående den nye lampa, så passet det usannsynlig godt at den dukket opp på denne låven. Den gamle leselampa over sofaen ble nemlig ødelagt tidligere i uka og jaggu passet ikkeden nye i det gamle festet! Perfekt!
Og det er ikke bare krakken som har fått ny pastellilla farge.. gleder meg til å vise alle mine nymalte møbler!
Fisefin fredag ønskes deg også!

torsdag 11. februar 2010

Jeg har funnet mitt bruktmekka!

I går kveld trosset vi kulden og kjørte til nabobyen for å dra på jakt! Bruktjakt! Hadde en avtale med selgeren om å se på en skolestol, men denne viste seg å være for lav for vår høye arbeidsbenk. Heldigvis hadde karen andre alternativer og vi endte dermed opp med lærerens stol! Perfekt! Passe industriell og passe retro og passe nostalgisk (jeg elsket å gå på skolen:).
Stolene stod sammen med tusenvis, ja det må ha vært mange tusenvis, av andre SVÆRT interessante saker på en stor låve. Jeg var i himmelen og nesten ikke å snakke til tror jeg...
Med hjem fikk jeg også en perfekt tallerkenhylle som står til maling sammen med en mengde andre ting i gangen, og en herlig liten lampe. Prisene var det ingenting å si på, 600 kr kom hele herligheten på! Dit skal vi definitivt tilbake ved en varmere og lysere anledning.
Nå skrider jeg til kveldens runde med malepensel og rulle, før jeg må gjøre klar morgendagens antrekk... jeg skal nemlig på karneval på jobb!

søndag 7. februar 2010

Dagens eplafavoritter

Helgen er altfor kort! Fikk brukt det fantastiske været i dag til skitur, og har laget masse god mat. Men ikke tatt bilder... Har funnet en veldig fin stol på finn, som jeg håper blir min, og fikk vasket huset med lavendelsåpe. Ikke malt et eneste møbel, som jeg hadde stoe vyer om. Ikke sydd en eneste søm.
Men jeg har sittet i nesten en time og sett på fine ting på epla, og lovet meg selv å kjøpe meg iallefall en av dem ved neste lønning...
Se her da:

Nydelige ting fra Maganda, som også blogger.

Denne tar litt pusten fra meg! Det er brukt servise! På nytt (trykk på navnet og du kommer rett til eplabutikken hennes) har laget VELDIG mange fine ting av gammelt servise. Vil ha!

Hedda X har laget dette fantastiske smykket. Minner meg om et såpestykke som Mimmien min hadde på do, hihi. Og hadde passet meg perfekt.

I morgen er det tiiiidlig opp og dermed tidlig hjem igjen, så jeg satser på å få malt litt da. Nå kribler det nemlig i malekosten! So long!

fredag 5. februar 2010

Fredagsny veske

I natt ble det født en ny veske i sykroken, min første som sådan og det gav absolutt mersmak! Så gøy! Det fine dukstoffet hadde et hull og en flekk jeg ikke fikk bort, så da fikk jeg bruk for både heklelapp og knapper for å skjule skavankene. Foret og baksiden er fra Stoff og Stil, ellers er det gjenbruk av gardin og duk. Fant ut at den passer både til lilla og gule Converse, perfekt til våren altså!

Det er jo fredag i dag, og vi har laget nydelig middag, tent lys og...


...fylt Mariskåla med kanelmandler. Mmmm. Ikke veldig usunt, hvis man bare ser bort fra sjokoladen inni.

Også lader jeg opp til å vaske hus i morgen, med nyinnkjøpt og sinnssykt dyrt vaskemiddel som jeg satser på skal gjøre jobben mer lystbetont (så dyrt at jeg måtte rive av prislappen før Fjeldborgmannen så den). Lavendel er jo en av verdens desidert beste dufter, så det må jo bli bra... men det er jo først i morgen, nå er det bare kanelmandel og sofa på meg! God fredag!
Les også