torsdag 28. mai 2009

Sulten...

Jeg er så lei av å spise frokost, lese avis og drikke kaffe, og så være sulten igjen! Hva er det for noe da? Denne salaten spiste jeg på lørdag, før jeg drakk veldig mange glass hvitvin og prøvde å skrive en tale. Skrev fire tette sider, men når jeg leser det nå, så spørs det om det er mye som egner seg som høytlesing, hihi. Blir nok ny runde med taleskriving i helgen, med mindre hvitvin, og mer salat,- den var god! Vil du prøve, gjør som følger:

Bland:
1 dæsj olivenolje
1 dæsj sitronsaft
1 dæsj flytende honning
1-3 fedd hvitløk, hakkes fint
Maldonsalt og pepper

Mange tomater (kommer an på hvor mange dere er såklart:), både cherry og vanlige - kuttes i biter, haes i dressingen. La det gjerne stå en stund og trekke.
Frisk basilikum, rives i store biter eller beholdes hele, ha i bollen.
Fersk mozarella, skives og legges på toppen.
Pinjekjerner er også godt oppi.

søndag 24. mai 2009

Bruktfunn og blomster

En sånn kasse har jeg ønsket meg lenge, og i går kom jeg over denne, fra Grans - det lokale bryggeriet i byen. Var litt sånn missing link følelse å få den i hus, passer perfekt!

Figgjofatet fikk også bli med hjem, med løfter om å bli brukt til kjeks... må bare huske å kjøpe kjeks. Det er vi nemlig veldig dårlige på...
Blomster funnet i hagen, natt og dag er bare nydelige, og perfekt farge til stua, hihi.
Sommerens aller første peon! Ubeskrivelig vakker, og for en duft! Kunne ikke ha noen annen blomst i brudebuketten min, hvilket minner meg om at det bare er tre uker igjen til den store dagen... Vi skal mao bruke resten av kvelden på bryllup, har en trykksak vi bare MÅ få ferdig NÅ. Ha en fortreffelig søndagskveld!

torsdag 21. mai 2009

Hagedag

Kristi Himmelfartsdag ble en noe forblåst dag i hagen. Heldigvis har vi et veldig hyggelig nabolag som godkjenner plenklipping på helligdager (faktisk ofte da vi har tid til sånt), så vi har fått klippet vekk en åker med løvetann (egentlig er jo løvetann ganske fint, rart at man ser på den solgule blomsten som ugress. Spiselig er den også!). Og jeg har skrudd sammen ny hagebenk fra IKEA. Ble finfint! Under: japankirsebær i full blomst! Over: magnolia i full blomst!

tirsdag 19. mai 2009

Nesten ferdig kontor!

Customized IKEA skrivebordslampe, spraylakkert med matt sort Quick lakk. Resultatet ble veldig bra! Har maken som leselys ved sofaen i stuen, men den håndmalte jeg med metallmaling, og resultatet ble greit nok, men ikke så bra som dette!
Ønsket oss denne lenge, morsomt å ha den på plass. Kartell FL/Y
Også knottene mine, da! Montert på skuffene vi bygde opp skrivebordet med.
Søta i kroken her måtte jeg bare knipse, selv om hun strengt tatt ikke var med på makeoveren. Hun stod her nemlig fra før, og lager gooood stemning.
Her er mackroken, derav ledningene som henger og slenger under bordet. Tror husfar har en lur løsning, som jeg tror vi skal komme tilbake til etter bryllup!! På skjermspareren er bildet vi har brukt på invitasjonene. Det er et hjerte jeg tegnet i sanden på Ula. Gleder meg masse til bryllup, men nå når det nærmer seg kjenner jeg at det blir deilig å bli ferdig med all planlegging og fiksing. Men 3,5 uker går antagelig fortere enn jeg forstår akkurat nå!

Vel overstått 17.mai

Her henger bunadskjortene klare til bruk 16.mai. Mannen i huset har splitter ny Vestfoldbunad, og var kry som en hane. Må si jeg var ganske stolt selv også, han var veeeeldig fin! Fikk bunad til konfirmasjonen, så jeg har liksom hatt plagget i noen år nå, men stas å ha på allikvel. Nesten like stas som det er å ta den av etter en lang dag... dét er deilig det!

torsdag 14. mai 2009

Plastteppedilla

Dette er et av mine hittils tre plasttepper. Jeg er nok ikke så teppete av meg i utgangspunktet, men synes et plastteppe gjør susen. Også har jeg veeeldig dilla på lys turkis for tiden (ok, har hatt det en stund:), så dette teppet fra Rice gjør seg utrolig godt på kjøkkenet, hvor benkeplaten er i omtrent samme farge!
Siden det nesten er sommer har endel av plastserviset mitt fått avlaste mumi i tallerkenhylla. Deilig med så mye farge!

lørdag 9. mai 2009

Long time, no see

Det har vært en laaaang bloggepause i Fjeldborgen, men nå var det endelig litt overskudd. Dagene og ukene har gått så fort, og plutselig er det bare 5 uker til bryllupet vårt! Mye som må ordnes og fikses, skal jeg hilse og si. I tillegg har jeg vært utrolig vårslapp, ikke gidd eller ork til å ordne noen ting i heimen. I dag, derimot, har det bare vært fri, og slappheten ser ut til å være i ferd med å forsvinne. Veldig deilig, hater å være så daff! Så nå feirer jeg med å oppheve den noe ufrivillige bloggepausen. På bildet over: søt rose jeg fikk av en av mine fantastiske forlovere (ble kidnappet til utdrikningslag for to helger siden, det var uforglemmelig. Skal snarest vise bilde av meg som paraglider (!) ).
Koseligste lappeteppe arvet av mamma, og yndlingspute.

Ny ytterdør!

Hipp hurra for verdens beste mamma og svigermor, som har gitt oss bryllupsgaven noen uker på forskudd! For ikke å glemme verdens beste snekker som har montert den for oss! Det er en lykkens dag i det Fjeldborgske hjem, å kunne lukke døren uten å være redd for å rive ned huset med det samme. En bonus for husfrua var oppdagelsen av tregulv også i vindfanget (vill jubel hos husfar også...), men jeg er inneforstått med at det får vente til etter bryllup med å slipe og male.
Les også