fredag 18. desember 2009

Burn mandel, burn


Vi kom oss opp av sofahjørnet i går, og fikk brent noen mandler og trillet noen mozartkuler. Oppskriften på disse kulene fant jeg i siste BoligLiv, utrolig enkle og veldig gode. Prøvde å ta bilde av oppskriften, men uten særlig hell. Både marsipan og nougat kjøpte jeg ferdig (Odense), delte i 35 biter og trillet til kuler. Deretter smeltet jeg sjokolade og en dæsj meierismør som kulene ble dyppet i. Til sist siktet jeg på kakaopulver og satte godsakene kaldt.
I morgen står det veldig koselig juletrehandel og pynting på programmet! Gleder meg:)

6 kommentarer:

 1. Mozartkulene så herlige ut! Vi laget brendt mandler her om dagen, de var kjempegode, og nå er det tomt. I morgen skal vi lage nye!

  ha en fin helg!

  Kristin

  SvarSlett
 2. NAMNAMNAM. Åh - du søte juletid. Bare å innmari dumt at olabuksene allerede nå nesten er for små til å få på. Fortrenge det fram til nyttår eller ta sukkertyren ved hornene...kanskje en kombinasjon ;).

  Sviblene ligner syriner på det stadiet der *lukter inn*. Og lukter minst like godt ;).

  Kos dere med de gode juledagene - og søtsakene, ikke å forglemme.

  SvarSlett
 3. For et nydelig og inspirerende innlegg! Du tar så vakre bilder! Mozartkulene så deilige ut, og akkurat passe vanskelige for meg:)

  Ser du har kjøpt karlstad - det er en så fantastisk herlig sofa. Håper du koser deg i den, det ser i alle fall slik ut.

  Blir morsomt å se hvordan stuebordet blir seende ut, for jeg må si det er et drømmebord! Akkurat slik har jeg lett etter i alle fall de siste 2 årene, og jeg bor jo nesten på finn og på loppis. Litt misunnelig** Herlig!

  God innspurt i adventen, og håper dere får en herlig jul!

  SvarSlett
 4. God morgen! Så deilig det så ut, skikkelig julesnask ;)
  Har smugtittet på bloggen din en liten stund, men nå tenkte jeg det var på tide og gi meg til kjenne. Det er så koselig å titte innom hos deg, fantastiske bilder og det flommer over av interiørglede og inspirasjon! Vi bygger hus og jeg suger til meg alt jeg kan finne av vakre interiører. Ha en fortreffelig helg! Ellen

  SvarSlett
 5. Wow, så flott blogg du har! Skjønner ikke at jeg ikke har oppdaget den før!?! Du er herved en favoritt og jeg legger deg på lista mi! Håper det er ok? Ha en strålende dag:)

  SvarSlett
 6. Fiiine bilder ;) Og super koselig innpakning av de brente mandlene. Så på disse Mozart kulene i siste nummeret og tenkte at jeg skulle prøve meg på de. Blei de gode eller? Kanskje det er et prosjekt for morgendagen. Med -15 er det greit med litt ting å finne på inne. Håper du har en fin helg ;)

  Klem

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! Jeg setter stor pris på hver og en.
Dersom du har et spørsmål du trenger svar på, ber jeg om å sende meg en e-post. Da er du nemlig sikker på å få svar: fjeldborgen@gmail.com :)

Les også