tirsdag 2. juli 2013

Velkommen juli!Muligens et tegn på at jeg begynner å dra på åra, men jeg finner altså stor glede i å dokumentere hvor langt hagen har kommet hittils. Bildene ble tatt den siste dagen i juni, året er totusenogtretten.

Bringebær og epler blir det nok av. Vi kan med stor sannsynlighet by inn til epleslang, for så mye saft, kake, pai og mos klarer jeg ikke å lage. Bringebærene skal jeg alltids greie å spise opp selv (Fjeldborgmannen er mest glad i kjøtt. Og ost. Ikke så opptatt av grønnsaker/frukt/bær, så bringebærene får jeg stort sett ha for meg selv. Eplene også når jeg tenker etter).

Peonene er ikke kjempefornøyde med å ha blitt flyttet fire ganger de siste fem åra, men blomstrer litt allikevel. Den rosa peonen plantet jeg i fjor, og den har kommet med én eneste stor, vakker blomst.
Mange av rosene var døde etter vinteren, og måtte erstattes, men den fine New Dawn i korall fra i fjor er skikkelig på gang og kommer til å bli kjempefin.

Madicken sover mye i stolen i utestua. Når hun ikke ligger der, flyr det forvirra fugl inn, som ikke skjønner hvordan de skal komme seg ut, til tross for at denne bua bare har tre vegger, og tar sats mot vinduene utallige ganger, mens de driter (ja, stygt ord, men det er akkurat det de gjør) ned vinduer, karmer, vegger og gulv. Og en skinnfell. I redsel selvsagt, men like ekkelt er det. Så må jeg vaske. Kjipt at ikke fuglene har en fuglemamma som kommer og ordner opp etter seg.
Nå som det er juli, betyr det at man snart kan se utestua i sin helhet i Kamille. Jippi! Gleder meg til å vise den frem i utgave 14, som er i handelen om ikke så lenge. Kjøp det, veit jeg!

Fin tirsdag godtfolk!

5 kommentarer:

 1. Hage er umåteleg kjekt. Eg knipsar og dokumenterer heile tida. Kanskje ikkje interessant lesning for alle, men det bryr eg meg ikkje om. Rosene som står i knopp no er eit underverk kvart år. Gleder meg! Like før!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra at vi er fler! Det er jo så stas å kunne gå tilbake og se hvordan fjoråret var, sammenlikne og huske tilbake:)
   Elsker å rusle rundt i hagen om kvelden og se hva som har skjedd i løpet av dagen. Akkurat nå skjer det jo så utrolig mye!

   ;) Ingrid

   Slett
 2. Så nydelige bilder du tar Ingrid...vi skulle ha laget den boka asså;)) Ha en fin sommer, gleder meg til å se utestua. Her hos meg bare regner det stup i ett...nå vil jeg ha sommer og sooool;)) Klem W

  SvarSlett
  Svar
  1. :) Takk. Og ja. Har evig dårlig samvittighet for hvor dårlig jeg er til å svare på mail... Fysj. Håper du får en fin sommer med masse sol. For nå kommer den. Sommeren altså! Jeg føler det på meg ;)
   God klem herfra

   Slett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! Jeg setter stor pris på hver og en.
Dersom du har et spørsmål du trenger svar på, ber jeg om å sende meg en e-post. Da er du nemlig sikker på å få svar: fjeldborgen@gmail.com :)

Les også