I denne suppa er det flust med favorittsmaker. Ingefær, lime, hvitløk, koriander, sitrongress. Den er kjapp og enkel å lage, og smaker minst like godt til lunsj dagen derpå. Som vanlig slumper jeg i vei, derfor er det ikke helt ordentlige mål på ingrediensene.
Dette putter du i gryta:
- 2-4 kyllingfilet, avhengig av størrelse på filetene og mengde suppe du vil lage
- en bit ingefær, finhakket
- hvitløk, finhakket
- 2 vårløk, finhakket
- 2 gulrøtter, i tynne skiver
- sjampinjong, i skiver
- en stilk sitrongress, delt i fire
- 1 lime, skallet og saften
- koriander, grovhakket
- 1 boks kokosmelk (jeg kjøper en som heter coconut cream på den lokale østenbutikken, den koster litt mer enn de vanlige, men det er SÅ verdt det, den er knallgod og skiller seg aldri)
- ca 6 dl kyllingkraft eller god buljong
- ca 2 ss thai fiskesaus
- ca 1 ss østersaus
- ca 1 ss søt soyasaus
- litt chilipulver eller frisk chili om du vil
Ha i vårløk og koriander og kok videre i ett minutt eller to.
Server gjerne med litt godt brød, pita eller nanbrød. Mums!
Superdigg!
SvarSlettÅh - den såg heilt nyydeleg ut!
SvarSlettHakket meir avansert enn vår veldig lokale muskelsuppe, som også er i slumpesuppefamilien. ;)
Ja til slumping!
Ha ein fortreffeleg kveld!
Ser gottit ut kram j
SvarSlettNamnam, det så godt! Og det hørtes skikkelig godt ut- akkurat slike ingredienser jeg elsker i supper. Må prøves. Takk for delings :)
SvarSlettUnderbart! Tack för inspirasion till vad jag kan fylla lunch-boxen med :)
SvarSlettKos dig idag!