torsdag 8. mars 2012

Mat på spjutNå var det opptil flere innlegg uten middagsmat involvert, så jeg drister meg til å friste med litt mat på spyd. Merkelig hvordan ting smaker annerledes på spyd, eller spjut som jo er et mye morsommere ord. Effektivt for barn, ikke mindre effektivt for voksne. Det kan jeg skrive under på...
Greske kjøttboller finnes det en drøss oppskrifter på. Jeg slumper i vei som vanlig, med de krydderne jeg har for hånden, alltid egg, litt melk og potetmel i noe som skal formes til en sammenhengende klump, også tredd på spyd. Stekt litt i panne først, så inn i ovnen i form. Sammen med gresk salat, ovnsstekte poteter og tzatziki lader vi opp til forestående Hellas-tur. Nam!Som man ser av bildekvaliteten er dette måltidet inntatt noe senere på døgnet enn det foregående.
Man får da likevel et inntrykk av hva som ble servert. Nemlig sataykylling (på spjut forstås) med grov ris og frisk salat med mango, agurk, avokado, thaivårløk, koriander og limesaft. Nam igjen.
Vi juksa litt og kjøpte en sånn ferdig sataysaus på glass hos finfine My Van her i byen, og den smakte fortreffelig. Kunne ikke gjort det bedre sjøl... kremt.
Skulle gjerne sagt at vi lader opp til å dra til Indonesia også, men dit har vi altså ikke planlagt noen tur, foreløpig.


PS: Håper alle medsøstre har hatt en fin kvinnedag! Greide ikke la være å nevne det.

11 kommentarer:

 1. What a delicious food!!!
  Happy international woman´s day!!!

  SvarSlett
 2. Ser skikkelig godt ut :)
  Ønsker deg en herlig torsdag ♥
  Vil du vinne 4 nummer av BoligDrøm kan du prøve lykken inne hos meg nå :)
  Klem Anette

  SvarSlett
 3. Det ser meget lækkert ud, specielt den der thai-salat, mums

  Stine:)

  SvarSlett
 4. Så deilig mat! Helt etter min smak!
  Her ble det kjøttboller, ris og brocolli i dag.. Godt, men kanskje litt tørt? :) Her er det nemlig minst mulig halv og helfabrika. Må nok lære meg å lage noen sauser bortsett fra tomatsaus, hvit og brun saus fra bunnen av..

  Tror jeg får kjøpe meg noen spjut;)

  Forresten, er du klar over at du har "bevis at du ikke er en robot" med å taste inn meningsløse bokstaver for at vi skal få kommentere?

  SvarSlett
 5. om jeg bare kunne slumpet ivei gitt! De greske spydene så utrolig gode ut!! Prøvde å slumpe sammen en karri-dressing til pastasalaten idag, men den endte i søpla!

  Bli gjerne med i min give away, forresten :-)

  SvarSlett
 6. Så herlig med et matinnlegg igjen! Takk for super inspirasjon, dette må jo bare prøves ut! Klem

  SvarSlett
 7. Du må bare fortsette med disse matinnleggene, Ingrid! Jeg blir veldig inspirert! Og matinspirasjon trenger jeg! Nå skal jeg føye til noen ingredienser på handlelista før jeg glemmer det. Dette så kjempegodt ut. God kveld videre! Klem fra Anne.

  SvarSlett
 8. Klart skal du nevne kvinnedagen. Jeg glemte å nevne den selv, men jeg har nevnt den flere andre steder i dag. Vi er blant verdens mest priviligerte kvinner, men fortsatt står en lang vei igjen. Faktisk.

  Nydelig mat, fikk veldig lyst til å teste ut :)

  SvarSlett
 9. Det gjer ingenting med dårleg biletekvalitet så lenge vi ser kva det er. Og det såg veldig godt ut!

  SvarSlett
 10. Hei:)
  Det er et måltid helt etter min smak. Enkelt og supergodt:)

  Monica;)

  SvarSlett
 11. Hei! Hurra for matinspirasjon! Hjemmelagde kjøttboller er en favoritt her i huset, og kanskje lager jeg dem på spyd neste gang!? Salat med mango er altså så godt. Bare synd det er bare jeg som liker det her i huset. :) God fredag til deg.

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! Jeg setter stor pris på hver og en.
Dersom du har et spørsmål du trenger svar på, ber jeg om å sende meg en e-post. Da er du nemlig sikker på å få svar: fjeldborgen@gmail.com :)

Les også