søndag 19. september 2010

Høst

Det er uten tvil høst. Og jeg har for første gang satt blomsterløk i jorda. Tulipaner og perleblomster. Byttet ut margeritter med lyng. Fant en fin zinkpotte på Plantasjen (den som tulipanløken ligger oppi på bildet). Deilig å være ute i frisk høstluft uten å fryse, og ruske litt i jorda.
Rett før jeg gikk inn i kveld flakset denne gjengen forbi:

De skulle nok til sydligere strøk. Uten meg! Rødvin og ost som lukter vondt (men forhåpentlig smaker godt) er en liten trøst. Også er det veldig koselig å tenne lys!
Søndagsklemmer fra Fjeldborgfrua som liker høsten, men gruer seg litt til vinteren...

17 kommentarer:

 1. Å, nå fikk jeg lyst til å høstfikse hagen, jeg også! <3 Herlige bilder. Det er magisk med løker når de plutselig dukker opp om våren! Og apropos herlige bilder: Hvordan får du så store bilder på blogspot...? Har dem et helt annet sted og linker til dem, eller får du til å laste dem opp så store? Jeg er frustrert!

  SvarSlett
 2. Fiiiiine høstbilder!
  Jeg elsker høsten, innetid med lys og kos :)
  Ha en fin kveld!
  -Amalie

  SvarSlett
 3. Så koseleg!!! Eg har også fått løk i jorda - krokus og scilla. Blir fint å sjå dei kome opp til våren!
  Og du - dørskiltet dykkar er heilt genialt! Eg har lenge lurt på kva slags dørskilt vi skal ha, håper det er greit at eg låner idèen din! :)

  SvarSlett
 4. Grattis med flott høstdag! Jeg skal også plante løk i år men venter med å kjøpe til de kommer på halv pris. Siden jeg bor så langt sør, kan høsten være veldig lang og løkene klarer seg selv om det blir oktober før de settes i jorda. Så fine bilder du har tatt, og jeg fikk skikkelig høstfeeling av dem. Hei og hå...

  SvarSlett
 5. Virkeligt fine høst billeder.. tusinde tak for det.. jeg er selv glad for de fine ting ved efteråret.. :) og jeg får jo helt lyst til at købe lyng og pynte op... ;)

  SvarSlett
 6. Herlig høststemning i bildene dine:)Fikk lyst til å tenne i peisen og ta frem rødvinen selv, det er så deilig med lange høstkvelder!
  Ha en fin søndagskveld:)
  Helsing frå Andregasellen!

  SvarSlett
 7. Koselige og fine bilder! Elsker den hjertekransen din :)

  SvarSlett
 8. Herlige bilder og herlig stemning!

  Håper du koser deg med rødvin og ost!

  Jeg har forresten kjøpt meg noe du har i innlegget under her. Er i lykkerus enda! ;)

  SvarSlett
 9. Det er deilig med høsten og dine bilder får den til å se enda deiligere ut. Nå ble jeg veldig fristet til å sett ned blomsterløker. Dessverre har jeg ikke fått jord i blomsterbeddene ennå!
  Ha en fin kveld:-)

  SvarSlett
 10. Høres ut som en deilig høstdag - bildene dine var i alle fall herlig stemningsfulle. Og takk for påminnelsen om at blomsterløkene må i bakken snart - bare utsetter og utsetter jeg ;-))
  Ha en fortsatt fin kveld.

  SvarSlett
 11. Du har nå i alle fall en vakker høst der ute da! Jeg har ikke kommet så langt som til å ordne utenfor huset jeg, blir nok neste år, men jeg trekker til meg inspirasjon der jeg kan! :)

  SvarSlett
 12. Hei hei, så herlige høstbilder det var her hos deg, selv elsker jeg høsten, men gruer meg som du sier til vinteren ikke fullt så glad i å fryse, og det blir det ofte med gammelt hus, men takk lov for peis, fin søndag til deg og en herlig uke
  klem victoria

  SvarSlett
 13. this is truly beautiful ! i want to dive & live in these photos !!!
  i'm excited about autumn bulb planting, too :)

  SvarSlett
 14. Jeg synes bare du er helt råå på å ta bilder og få frem detaljer- inspirerende:)

  SvarSlett
 15. Today is the tomorrow... SÅ sant så sant. Den skal jeg har i bakhodet! Så skal jeg også snart igang med løk. Må plante litt på småbruket i trøndelag! Det er jo en årlig overraskelse nå de slår ut i blomst :-) For et deilig lys i bildene dine. DAGSLYS. Selv pusler og omreder jeg stadig, men tanke på å utnytte lyset best mulig.Og det blir noe speil her og der! Kombinerer gjerne speil og bilder sammen på samme veggen. Ta en titt om du vil hos meg. Så må du selvsagt ha en helt strålende dag det er mandag jo!!! Signe

  SvarSlett
 16. Fine høstbilder du har tatt. Nå fikk jeg sikkelig korslig høststemning.

  SvarSlett
 17. Hei og hopp.
  Jeg blir så forundret og glad over så mange flotte blogger som er et tastetrykk unna. Har blitt litt sløv med surfing, men nå fant jeg deg. Knall!
  Takk for påminnelsen med løkene. Tenkte å sette hvitløk også før frosten. En herlig tid vi er inne i.
  Tøff den stokken til kleoppheng lengre ned her :)

  Ha en fin fin kveld

  Randi

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! Jeg setter stor pris på hver og en.
Dersom du har et spørsmål du trenger svar på, ber jeg om å sende meg en e-post. Da er du nemlig sikker på å få svar: fjeldborgen@gmail.com :)

Les også