tirsdag 23. februar 2010

Mangojuice og fleecegenser

De siste kveldene har jeg tilbragt med lue og fleecegenser i kjelleren. Malt og malt og kost meg som bare det. I går gikk riktignok sikringen mens jeg var alene hjemme, og jeg måtte føle meg fram til trappa opp (kjellervinduene er jo dekket av snø, så det kommer null lys inn). Det satte dog ingen stopper for meg i herlig driv, så jeg fikk gjort meg ferdig med denne lille godbiten! En kommode i teak er nå blitt et nydelig lite tivolimøbel i hallen. Skuffene står åpne fordi den ikke var helt tørr da jeg ville ta bildene... Gulfargen var nesten umulig å få til fordi Jotun har slutta å produsere gul base, men en overraskende innbitt Jerniaansatt fikk det til for meg. Han gav den til og med navn: Mango juice! Syntes gulfargen ble litt mer 70-talls enn jeg først hadde tenkt, men er i grunn strålende fornøyd.
Her kommer fargekodene:
Selve kommoden er lys lilla (samme farge som den lille krakken fra tidligere):S1030-R50B
Øverste skuff (og mimmiskapet i forrige innlegg) er lys rosa: S1015-R40B.
Flere har også spurt om koden på fargen jeg tidligere hadde på mimmiskapet, som er ganske mørk rosalilla, inspirert av en av knaggene på HangItAll: 4050-R40B
Mango juice: S0570-Y10R
Den hvite skuffen er helt hvit, malt med Lady 80, oljebasert.

Dette speilet hørte opprinnelig til kommoden over, ble malt i sommer og henger fint i trappa i andre etasje (NCS kode 0520-B70G). I kjelleren står to prosjekter til som er i ferd med å få en variant av denne fargen. Fin! Kjedet rasket jeg med meg på forrige ukes brukttur, 20 kroner.

...Og her er dagens bruktkjøp! Fikk helt åndenød da jeg så dette putevaret, og lette febrilsk etter tilhørende dynetrekk. Mye mulig Kaspara hadde vært der før meg, for borte var det.
Fjeldborgmannen er iallefall svært fornøyd med mine nye shoppingvaner. Dagens fangst kom på 30 kroner.
Jeg vurderer sterkt å trekke i fleecegenseren igjen før Frustrerte fruer, så det er mye mulig det havner et nytt halvtørt møbel på bloggen i morgen:) God kveld!

16 kommentarer:

 1. så utrolig fint det var med det gule speilet...med lilla smykke på.

  SvarSlett
 2. *hi,hi-mangojuice;den likte jeg! herlig retrogul er akkurat noe for denne dama! hvordan går det i heimen? her går det i oppgaveskriving og spinning;) har begynt å spinne, og er så støl i rumpa at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg. men det går vel over;) fin kveld til deg, jeg sitter også og venter på de høyst frustrerte fruene. hils vidar! *klem v

  SvarSlett
 3. mye fint å se i dette innlegget. herlige farger. kommoden ble jo utrolig fin!!
  klem

  SvarSlett
 4. de timene i kjellern var definitivt verdt det, for den lille kommoden ble kjempefin!! og mangojuice var et strålende navn på en kul farge :)

  SvarSlett
 5. Nå har jeg lagra koden for Mango Jucie! Kanskje du skal døpe den om til Fjellborgs Mango Jucie? og prøve å lansere den et sted :)) Den er helt nydelig, akkurat riktig gul som jeg har i drømmene mine fra jeg var liten på 70 tallet... (gulp, jeg er over 40...)
  Tror noe her hjemme må få den fargen - tusen takk for at du gjorde jobben for oss andre med å finne riktig gul :)
  Klem Hilde Iren

  SvarSlett
 6. hei. Når jeg så den flotte malte kommoden din så tenkte jeg: selvfølgelig! genialt! og det er et godt tegn ;) Det vil si: hvorfor har jeg ikke tenkt på ei sånn enkelt tøff løsning før?? (utropet hver gang jeg ser perfekt design!! ) good job!! Hilsen Åpent hus. Ruger på et innlegg om kommoder/hyller. Greit at jeg bruker et av bildene dine i det?

  SvarSlett
 7. Herlege fargar! Nydelege bilete.
  Og sanneleg har du ikkje funne dynetrekket foreldrene mine brukte då eg var lita og som eg den gongen tykte var redselsfullt. Ikkje no lenger. Det er det kvite med brune blomar på som ligg 3. øverst i bunka.

  Eg kan ikkje få sagt kor godt eg liker bloggen din. Meir meir!

  SvarSlett
 8. Fargen på speilet var FANTASTISK flott!!!

  SvarSlett
 9. Ooooh så funky!
  Skikkelig kul fagrekombinasjon!
  Ha en glad dag!

  SvarSlett
 10. Hva skal jeg si!!! Får vel være høflig å si gratulerer med akkurat sånn putetrekk jeg vil ha:D:D! Jeg finner aldri sånt på slappen, så der var du heldig! Kommoden og alt det andre - kjempeFINT!

  L:)

  SvarSlett
 11. Hei Ingrid :))Plutselig går det opp for meg at det er dagevis siden jeg var innom her. Det er visst evigheter siden jeg var på surferunde i nettbyen i det hele tatt men nå sitter jeg her med litt ekstra tid i hvertfall..
  Putetrekket du fant har jeg akkurat maken til. Jeg HADDE maken til det for å være mer presis. Har nemlig brukt opp nesten smitt og smule av det lekre putetrekket.
  Det er et av mine fineste funn..
  Skulle gjerne hatt kloa i tilhørende dynetrekk. Gleder meg innmari til loppesesongen begynner igjen! Så fine ting du har malt!
  Knæsj kommode med den gule skuffen i altså! Og det turkise speilet var superfint!! I morgen blir det vel en tur på bruktlåven igjen. Forrige uke skulle vi bort og måtte droppe låvekvelden men i morgen er vi fit for fight igjen. Det lyserosa skapet i innlegget under var også vannvittig flott!! Jeg klær i fingrene etter å male mer jeg også! Klem fra Kardemomme :))

  SvarSlett
 12. jeg har blitt helt forelska i bloggen din jeg, den er inspirerende til tusen!

  for en herlig kommode du har malt, den gule skuffen var virkelig prikken over i'en, perfekt gulfarge på den ene skuffen :D og tusen takk for fargekoder :D nå må jeg også male litt snart tror jeg :)

  SvarSlett
 13. your home is beautiful and colourful - really great!

  SvarSlett
 14. Åh! Fargekombinasjonen på bildet med speilet og kjedet var helt fantastisk!

  SvarSlett
 15. Elsker fargevalgene på kommoden!!

  SvarSlett
 16. Utrolig inpererende blogg :D fantastsk, elsker farger! men ville spørre deg om hvor du jobber maling? den rosalilla 4050-R40B

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! Jeg setter stor pris på hver og en.
Dersom du har et spørsmål du trenger svar på, ber jeg om å sende meg en e-post. Da er du nemlig sikker på å få svar: fjeldborgen@gmail.com :)

Les også