tirsdag 22. desember 2009

God jul fra Fjeldborg!


Det er litt trist at adventstiden er over, den er jo nesten den koseligste! Dagens god-jul-innlegg er derfor ikke så veldig julete, så ikke fallhøyden skal bli så stor når jeg er tilbake igjen om noen dager:)
Vi skal feire med masse familie til fjells og gleder oss, men aller først skal jeg ut og spise med gamle og gode venninner, og feire juleferien (min første siden ungdomsskolen tror jeg)!
De øverste bildene i dag viser gamle bilder hengt opp på nytt sted, er så fornøyd! Så plutselig at det var helt riktig at de skulle henge der ved siden av vårt egetproduserte lerret. Bildene er fra Rice og det er Susanne Schjerning (putedronningen) som står bak. Har hatt dem på forskjellige vegger i flere år og nå henger de altså sammen over sofaen. Mye mulig stuebordet får den lillafargen som er dekor over elgen!
Ønsker alle som er innom en riktig god jul og noen deilige late romjulsdager!

søndag 20. desember 2009

Juletrekavalkade


Se så, her er årets Fjeldborgske gigajuletre. Begynner å bli vant med å snike oss forbi det nå, og Madicken liker det kjempegodt, litt sånn skogsfølelse for skogskatten, midt i stua. Stas.
Pynting av tre er jeg lite høytidelig på, har litt forskjellig pynt som jeg vet passer sammen, så her er det frihåndsprinsippet som gjelder. Ingen sirlig planlegging på forhånd, bare øyemål og fri lek! Autistmannen syntes dette ble litt vanskelig, så han var søt og serverte vann og knøt bånd på den pynten som manglet, mens han lo av Hjemme Alene på tv og sikkert tenkte sitt om denne kona som er såpass lite symmetrisk av seg, hva julepynt angår.
Pynten er litt herfra og derfra, er spesielt glad i porselenspynten fra Anne Black og paljettkulene fra Rice. Sinkhjertet med bambipakkelapp på laget jeg i går, av pakkelapper som fulgte med Rom 123 for et par år siden, og ble veldig fornøyd med dem. Har kjøpt finfint papir fra NettPynt og håper jeg rekker å klipplime litt av dette til treet.
Det fine filtteppet juletreet står på fikk jeg av søteste Liv, det passer helt perfekt, tuuuusen takk igjen:)
Og selvfølgelig har vi treet vårt i sinkbøtte... mange erfaringer rikere enn i fjor da stakkars mannen måtte hente sand på stranda og stod ute i kulda i flere timer for å få treet til å stå i bøtta (som i tillegg viste seg å være lekk), har vi år plassert en relativt stygg plastikkfot med perfekt diametermål oppi bøtta, og voila på to minutter stod treet perfekt! Et godt tips til nybegynnere med sinkbøtteplaner.
Nå håper jeg Ikeas pepperkakedeig er litt mer medgjørlig etter en halvtime på trappa i -9, sånn at jeg snart kan tippe i sofaen etter en lang dag på farta:) God søndagskveld!

Julestemning i bøtte og spann


Noen bilder fra dagen i dag: vi har hugget et ekstremt stort, type amerikansk størrelse, juletre, på Seims Juletre her i nabolaget. Kjempekoselig tradisjon, med hest og kjerre, dyr å se på, masse fine bålplasser og nisse i gapahuk. - 10 grader stoppet verken oss eller andre, for det var flust med folk og vi fikk med oss både tre og nek hjem. Noen greiner til pynt ble det også. Da vi kom hjem begynte det attpåtil å snø, og jeg laget deig til berlinerkranser som skal rulles ut i morgen. Julestemning altså!
Treet passet det seg at vi pyntet i dag, og jeg prøvde å ta bilder av det, men det er FOR mørkt, så jeg gjør et nytt forsøk i dagslys i morgen. God natt!

fredag 18. desember 2009

Burn mandel, burn


Vi kom oss opp av sofahjørnet i går, og fikk brent noen mandler og trillet noen mozartkuler. Oppskriften på disse kulene fant jeg i siste BoligLiv, utrolig enkle og veldig gode. Prøvde å ta bilde av oppskriften, men uten særlig hell. Både marsipan og nougat kjøpte jeg ferdig (Odense), delte i 35 biter og trillet til kuler. Deretter smeltet jeg sjokolade og en dæsj meierismør som kulene ble dyppet i. Til sist siktet jeg på kakaopulver og satte godsakene kaldt.
I morgen står det veldig koselig juletrehandel og pynting på programmet! Gleder meg:)

onsdag 16. desember 2009

Endelig!


Resultatet av de siste dagers tålmodighetsprøve er nå et faktum: en vanvittig suksess! Så deilig med STOR plass, jeg slanger meg virkelig i hjørnet mitt. Her er det plass til mac, blader, tekopp og veldig mange flere puter enn i den gamle sofaen (jeg MÅ sy flere, uff og uff, hehe:). Men det skjer ikke i kveld, for nå er jeg plassert her i kroken med nytt KK, og den eneste halvveise planen jeg har er å lage 1 kg brente mandler.
Det ble litt vel hvitt med hvitt bord, så det skal jeg male. Men det tror jeg blir en fin romjulssyssel! Så har jeg tid til å lande helt på farge... står vel mellom lys lilla, lys rosa eller mint. Sukkertøyspastell blir det uansett. Er helt enig med søteste Kardemomme om at pasteller er tingen for øyeblikket!
Ha en strålende kveld alle sofagriser!

mandag 14. desember 2009

Balancing tea for women...


IKEA leverer som vanlig til tiden, en uke tok det fra bestilling og betaling, og ny sofa står i stua.
I esker. Med 16 siders manual for sammensetting. Fjeldborgmannen har en viktig deadline i kveld og dermed er sammensetting uaktuelt. Fru Fjeldborg skal IKKE skru sofa. Tok av litt papp (akkompagnert av banning) og dermed var prosjekt sofa-ferdig-i-kveld en sagablott.
Madicken er også oppgitt og har nå gått ut som følge av matmors banning. Matmor på sin side, går ikke ut, men puster dypt med magen og tar seg en kopp Pukka Harmonise - Balancing for women, i håp om at hun kan gjenvinne troen på at det vil gå godt i morgen. Tålmodighet er en dyd, men jeg har ventet på å få deilig stor hjørnesofa i flere måneder nå, og sofagris som jeg er ser jeg for meg strikketøy og Pukka te i skjønn forening, nettopp i hjørnet.
Fortsettelse følger...

søndag 13. desember 2009

6 måneders bryllupsdag i dag!


I dag feirer vi et halvt års bryllupsdag, sittende foran hver vår mac, mens vi deler en pose Doc honning og lakris! Hihi, i grunn ganske romantisk. Rett nok hører vi også på Your Song, som vi hadde som soloinnslag i kirken. Mmmm, gifting er ikke oppskrytt, bare veldig, veldig koselig!
En uke uten blogginnlegg gikk veldig fort, og var absolutt ikke planlagt. Uka gikk bare så altfor fort. Men i morgen ankommer ny sofa fra IKEA, og da skal jeg nok få fres på kameraet igjen:)
So long fra Fjeldborg og Elton John.

søndag 6. desember 2009

Rosa!


Så inspirert av det rosa bildet jeg har vunnet at jeg måtte lage et rosa innlegg. Det rosa perlekjedet fant jeg i et smykkeskrin jeg brukte da jeg var liten. Det er antagelig fra 1986 eller der omkring, husker at jeg elsket å pynte meg med det kjedet. Og nå syntes jeg det var fint igjen. Rosa er tydelig en farge jeg alltid kommer tilbake til.
Julekulene fant jeg på Plantasjen, 29,- for røret med seks stk. De skal jeg pynte det hvite plasttreet som også kom med hjem derfra i går... det var satt ned til 39,- og jeg kunne ikke motstå det. Så nå blir det minijuletre i hallen, mer om det i morgen!

Lucky me...


... jeg har vært så heldig å vinne et fotografi fra MayaLees Etsy shop gjennom Fryd+Design sin fantastiske julekalender! Etter mange runder med valgets kval, falt jeg for dette vakre bildet med kirsebærblomster "Ethereal Cherry Blossoms". Rosa er tydeligvis fargen min for tiden, i går kjøpte jeg nemlig lys rosa maling, som vil stå seg perfekt til dette bildet. Hihi, det er deilig å være litt heldig!

torsdag 3. desember 2009

Lysekronepynt


I kveld har jeg pyntet lysekronen i hallen med fugler og silkebånd, litt tyll og noen lilla perler på snor. Det ble fint! Litt inspirert var jeg av den fine kransen på bildet over, som er fra det svenske bladet Leva & Bo til sympatiske kr 20,- Dette hjemmet var helt i min gate, hos innehaveren av merket Babushka. En Babushka eller to står på ønskelista! I rosa... hvis nissen lurer...

Kreativkroken


Denne finfine hylla ble reddet fra en container, og har fått lyseblå maling. Nå huser den litt av hvert ved kroken min på kontoret/gjesterommet vårt. "Tavla" er rett og slett et lerret jeg har malt, før jeg knyttet hyssing på kryss og tvers. Liker godt at den ikke er hengt opp på veggen, men står og lener seg. Nå må jeg få symaskinen på beina, sånn at jeg kan sitte her i kroken min og kose meg (og banne litt, er dessverre mest interessert i resultatet når jeg syr...), må jo ha flere puter nå som vi skal ha stoooor sofa, hihi. God natt fra Fjeldborg!
Les også