Om Fjeldborgmannen blir spurt om et middagsønske, sier han i 9 av 10 tilfeller "grilla kylling?", med et salig smil om munnen. Da mener han en sånn ferdiggrillet kylling fra disken på Meny. Godt det altså, men etter min mening må den brukes til noe, vi kan ikke bare spise den "som den er" hver gang!
Derfor har jeg funnet frem til en rett (av flere utprøvde retter) som inkluderer den elskede kyllingen og som vi begge synes er kjempegod, og som i tillegg blir nok til lunsj til meg dagen etter. Perfekt!
Oppskriften kommer her:
Til salaten:
- 1 stk grilla kylling (helst fersk og varm rett fra disken), plukket og delt i biter
- Hjertesalat, i strimler
- 2 pærer, i skiver
- 1 bit fetaost, smuldret
- En neve valnøtter, grovt hakket
- 1 liten rødløk, finhakket
- Sjampinjong, skåret i skiver og deretter stekt sprø
- 1-2 avokado, i skiver
- Olivenolje
- Litt sitronsaft
- balsamicoeddik
- litt honning
- litt Dijon sennep
- salt og pepper
Godt brød/baguett og evt pasta (feks skruer eller lignende).
Bland alle ingrediensene til salaten i en stor bolle. Visp dressingen tykk og blank, og hell over salaten rett før servering. Dig in!
Nå ble jeg sulten :) Så utrolig lekkert ut, tror jeg må notere meg denne
SvarSlettÅ, dette såg og hørtes helt fantastisk ut! Denne må jeg bare prøve! Jeg ble rett og slett sulten;)
SvarSlettØnsker deg en super helg og takk for middagstips
Klem Monica