tirsdag 14. februar 2012

Matlagingsdilla


For tiden er jeg inne i en skikkelig matlagingsperiode. Disse periodene kommer og går, så det gjelder å smi mens jernet er varmt. I går spiste vi hjemmelagede kyllingburgere med hjemmelagede grove burgerbrød. Supergodt!
Kyllingburgeren inneholder:
Kyllingkjøttdeig, hvitløk, ingefær, litt sitronskall (jeg elsker rivjernet mitt fra Microplane, det er sylskarpt og like bra etter mange år i tro tjeneste), et par skjeer mangochutney, litt melk, 1 egg, litt potetmel, bladpersille, chili, salt og pepper. Mikses sammen med håndmikser og stekes som 4 store burgere.

Jeg tok utgangspunkt i denne oppskriften hos flinke Trine, men byttet ut soltørkede tomater med oliven i burgerbrødene. Og chilimajones smakte fortreffelig til!
Anbefaler...

13 kommentarer:

 1. Det så utrooolig godt ut, takk for tips:)))

  SvarSlett
 2. Mmm herlig! Jeg har laget aiolien din flere ganger og den har blitt en soleklar favoritt her i huset :-) Takk for fin inspirasjon!

  SvarSlett
 3. Her har jeg akkurat kjøpt meg ny kokebok og er klar å prøve meg på noen nye retter! Til helgen kanskje? ;)

  SvarSlett
 4. Hei!!
  =)
  Ville stoppe opp og sende deg noen ord.
  Bloggen din er herlig, jeg elsker at den er variert med interiør, sømprosjektene dine og matlaginga. Bildene dine frister....
  Synes du har så mye fint kjøkkenstæssj...=)
  Blir trivsel av sånt!

  Takker for ordene du la igjen i bloggen min, en tid tilbake.
  Det gjorde godt å lese. Takk.

  Nå er natten kommet, og jeg kryper til køys.
  Nattaklem fra meg.....K.

  SvarSlett
 5. Ooo det hørtes fantastisk godt ut!!
  Jeg har fått så sansen for kyllingkjøttdeig - billig og godt!!
  Lun stemning hos deg med fyr i ovnen!!!
  Klem Heidi :)

  SvarSlett
 6. Det hørtes veldig godt ut!!
  Jeg er også inne i en sånn, lage mat fra bunnen av, periode. En liten pause nå som influensaen har tatt sitt inntog i heimen. Men satser på å fortsette!
  Hjelper med god insirasjon, som her hos deg i dag :-)
  God onsdag!!

  SvarSlett
 7. Det der så utrolig godt ut! Måtte bare innom fordi jeg dro kjensel på smørsmelteren. Den hadde vi i oppveksten min, og nå er jeg den heldige eieren Ü Matchende stor salatbolle har jeg også (begge er kjøpt da mamma dro på interrail i Jugoslavia på 70-tallet!).

  SvarSlett
 8. Å herlighet nå havnet jeg rett tilbake i barndommen... Den lille, røde pannen med hvite prikker på.. en sånn hadde vi når jeg var liten. Er den ny? Og hvis ja, hvor kan man eventuelt få fatt i en slik? Jeg krysser fingrene, og håper svaret er ja :-)

  Kjempefin blogg.

  SvarSlett
 9. Det så deilig ut, ble sulten nå...! Alltid gøy når man har ånden over seg, både når det gjelder det ene og det andre. Har litt matånden over meg jeg også for tia, stas :)

  SvarSlett
 10. Dinner looks great but how does anyone eat when you have all those pretties to look at!

  SvarSlett
 11. nam nam:) dei såg skikkelig gode ut.
  Eg er også inne i matlagingsperiode no. Det er så kjekt og inspirerande.

  Ha ein fin fin kveld!

  SvarSlett
 12. I love your blog.
  Patricia.
  www.frogfactoryblog.com

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! Jeg setter stor pris på hver og en.
Dersom du har et spørsmål du trenger svar på, ber jeg om å sende meg en e-post. Da er du nemlig sikker på å få svar: fjeldborgen@gmail.com :)

Les også