mandag 17. oktober 2011

Bestillingsverk + Rie Elise Larsen + lasagne a la Ingrid


I fjor laget Fjeldborgmannen og jeg bokstaver til Alma, som er storesøsteren til Clara. Clara skal få eget rom og måtte jo også ha bokstaver. Mammaen til Alma og Clara er selvutnevnt Fjeldborgfan (veldig koselig;) og det er produsert både puter, dørskilt og hund/tapetbilder til jentene hennes. Gøy å levere fra seg noe sånt, altså.
Og nå er Rie Elise Larsen varene mine å finne på 13. Jippi! De supersøte knaggene har jeg (med veldig god hjelp av min handy mann) skrudd fast til en planke, for å vise dem godt frem i butikken i morgen. Blir så fint! Også måtte jeg jo ha et kjøkkenhåndkle med knallrosa stjerner...

Hva gjør så bildet av lasagne midt oppi det hele? Jo, det var det jeg lagde til middag i dag, og den ble bedre enn vanlig, så jeg tenkte å notere ned oppskriften her, slik at jeg kan lage maken neste gang (og kanskje fler har lyst til å prøve):

1 pakke bacon - skåret i fine strimler/terninger
ca 400 g karbonadedeig
1 gul løk - hakket
2-3 fedd hvitløk - finhakket
3 stilker stangselleri - hakket
4 champinjong - i tynne skiver
2 gulrøtter - i bittesmå terninger
1 boks hermetiserte cherrytomater
1 liten boks tomatpuré
en god slump rødvin (ca 1-2 dl)
1 beger oksefond fra Knorr
finhakket rosmarin
ca 1 ss sukker
litt vann (ca 1 dl)
smør + olivenolje

Skjær og hakk grønnsaker og bacon slik at alt er klart.
Start med å steke løk, hvitløk og bacon blankt og gyldent i en blanding av smør og olje. Ha i litt finhakket rosmarin og karbonadedeigen. La surre sammen en liten stund (til kjøttet har tatt farge) og ha i selleri, gulrot og sopp.
Når karbonadedeigen er brun (ikke tørr), heller du over tomater, tomatpure, rødvin og fond, og smaker til med salt, pepper og sukker. Ha eventuelt på litt vann og mer rosmarin om du ønsker det.
La koke under lokk så lenge du har tid til, jo lengre jo bedre.

Hvit ostesaus:
Lag jevning av smør og mel (her slumper jeg i vei), og spe med melk (i dag hadde jeg H-melk, det ble veldig bra) til sausen er passe tykk. Kok opp og spe eventuelt med mer veske. Smak til med litt grønnsaksbuljong, salt, pepper og muskatnøtt. Ha i revet Jarlsberg mot slutten av koketiden (det er når det ikke smaker mel av sausen lenger).

Legg kjøttsaus, ostesaus og lasagneplater lagvis i smurt ildfast form, strø ost på toppen og stek i forvarmet ovn (220 grader) i ca 20 minutter.
Frisk salat er fint følge. Mmmm!

16 kommentarer:

 1. Hej! Vad inspirerad jag blir, varje gång jag besöker dig. Brädan med krokar och bokstäverna...så himla fina. Och tack för receptet. Kram kram

  SvarSlett
 2. ihh nogle fine sager. smukt.
  Hilsen
  www.vegafashionmom.blogspot.com

  SvarSlett
 3. Hello!!
  Ååååå!!! slike knagger MÅ jeg få tak i!! Er de i finne på 13 på torsdag må man tro...?? *smiler*

  SvarSlett
 4. Så nydelig!! Og så inspirerende! Nydelige knagger og så fine bokstaver da

  SvarSlett
 5. Knallfine! Og så bra de gjorde seg på "planken" der..Søte fargekombinasjoner:)

  Så flotte tapetbokstaver! Jeg lurte på om du har flere i K? Med den fiiine blå/mint/lilla-tapeten din..Hvis du har, vil jeg gjerne kjøpe:)
  Klem

  SvarSlett
 6. Heisann du! Herlige bokstaver, og en FANTASTISK knaggrekke.. den likte jeg veldig godt!! Lasagne med bacon og rødvin høres aldeles ikke feil ut... Takk for at du delte den! Har sansen for deg, og blir en av den imponerende hærskaren som syns det samme;)
  Fin kveld til deg!!

  SvarSlett
 7. Nydelige bokstaver, du er flink. Og knaggene var jo bare lekre. Passet så fint på den grønneplanken.

  Kom å bli med på min Give Away

  SvarSlett
 8. De var kjempefine! Lager du ofte på bestilling? Kunne så gjerne, så gjerne tenkt meg forbokstaven til mine tre små i skjønn kombinasjon om du lager for salg...

  Klem

  SvarSlett
 9. Kanon søtt alt sammen!! Hvor fikk du tak i de knaggene?

  SvarSlett
 10. Knallfine knagger. Kunne godt tenkt meg et par av de der :) 13. må jeg besøke en gang i fremtiden. DEN godtebutikken jo!
  Ha en fin kveld :)

  SvarSlett
 11. God kveld Ingrid!
  Det var utrolig fint med knaggene på den planken! Smart! Gleder meg til å se Rie Elise Larsen saker på 13! Håper jo på å få kommet meg dit torsdag, men blir alene med barna litt igjen, så jeg vet ikke om jeg kommer meg ut av huset! Men vi sees nok snart uansett. Fortsatt god kveld!
  Klem fra Anne

  SvarSlett
 12. UNDERBARA krokar! Verkligen! Kramar Kicki

  SvarSlett
 13. Råfin knaggplanke!!
  Må sporenstreks ta en runde i din Epla butikk, så mye fint du lager!!
  ha en fin tirsdag!

  SvarSlett
 14. Herlige bilder!
  ...takker for oppskrift også, må nok prøves ut en vakker dag*smile*

  ...og nydelige kroker og bokstaver! Deilig med litt farger*smile*

  Ønsker deg en fiiiin dag!
  Klem klem

  SvarSlett
 15. Så fine knagger!!
  Skulle ønske jeg bodde litt nærmere 13... Sukk!
  Virker som en fantastisk butikk:-)))

  Klem

  SvarSlett
 16. Nydelig farge på krakken. Har du fargekoden på den?:)

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! Jeg setter stor pris på hver og en.
Dersom du har et spørsmål du trenger svar på, ber jeg om å sende meg en e-post. Da er du nemlig sikker på å få svar: fjeldborgen@gmail.com :)

Les også