mandag 3. januar 2011

Stjerneskjerf og cd-tanker

Bernette og jeg har sydd tre av disse skjerfene nå. Ingen blir like, og de er morsomme å sy og myke å ha på. Akkurat dette er bare mitt, men et til er ferdig og havner, sammen med noen andre "nyheter" på Epla i morgen (ser ut til at Epla er nede for øyeblikket).

Litt mini-møblings har det blitt i stua også, etter at jula forsvant 1. nyttårsdag. Det grønne skapet i bakgrunnen på bildet over, får forhåpentlig ny plassering (og farge!) nå i starten av 2011. Noe som krever en kraftig omorganisering av cd og dvd-samlinga. Planen er et slags mappesystem. Vil ikke kvitte oss med all den "gammeldagse" musikken, selv om vi stort sett bruker iPod i Genevaen og WIMPabonnement når vi skal spille musikk hjemme... Men det fine skapet kan saktens brukes til å huse noe annet, som vi bruker oftere. Et prosjekt altså.

Hvordan er det med dere, bruker dere fremdeles cd-samlinga? Det er jeg i grunn ganske interessert i å få vite, så jeg setter stor pris på om dere vil dele!

35 kommentarer:

 1. Hei Ingrid! CD-samlinga blir mest brukt av barna, Selv spiller jeg fra ipod eller rett fra mac'en. Men da vi ble lei av å ha alle CD-ene stående tok vi rett og slett å kastet alle plastcoverene og satte alle CD-ene i CD-mapper. Papirforsiden satte vi inn i lommene først, slik at CD-ene kommer tilbake til riktig plass etter bruk. Fungere veldig bra og er svært plassbesparende:-) Lurer på hvilken farge skapet ditt får? Hilsen Anne Lise

  SvarSlett
 2. Er veldig spent på kva du har tenkt å gjera med skapet...lika det SÅ godt! Men du finne sikkert på noko gøy!

  Vil følgja med,ja!

  Marian

  SvarSlett
 3. Vi har faktisk kvittet oss med en del cder, bare beholdt de som betyr mest. Men verken jeg eller mannen er over gjenomsnittet musikkinteressert, det vil jeg tro har litt å si på hvordan man håndterer den saken!

  Fortsatt fin uke til deg!

  Tror jeg må inn å snuse litt på epla i morra. Hva slags stoff er det skjerfene er sydd i?

  Sissel

  SvarSlett
 4. Her blir det nok spilt mest i fra spotify...Cd'ene er plassert i en kiste. Vil jo ikke kaste dem heller..
  Legger meg til som følger her jeg =)
  Velkommen inn til meg er du også, jeg har ny blogg =)

  SvarSlett
 5. CD- samlingen blir ikke mye brukt lenger etter ipader og poder og geneva og spotify og alt det andre kom i hus. På grunn av plassmangel da jeg bodde i leilighet i byen kjøpte jeg mapper fra Case Logic og sorterte platene der. Har ikke angret et sekund på det. Ryddig og greit. Til DVD'er bruker jeg esker med lokk fra IKEA som blir merket med filmsjanger. Tar seg pent ut i skap med glassdører :)

  NYDELIG pus forresten :)

  Kitty

  SvarSlett
 6. Vi diskuterte faktisk i går hva vi skal gjøre med cd-ene, så skal følge nøye med her på hva andre har gjort mtp oppbevaring. Mine står nå på kontoret i 2 cd-hyller, men jeg vil ha de vekk derfra...
  Oj, jeg fikk ett ekstra hopp i hjertet mitt når jeg leste at du skal male skapet! Det er jo SÅ NYDELIG...Venter i spenning på hvordan det kan bli finere enn det er ;)
  Innleggene dine treffer meg så ofte -inspirerende og kjekke å lese.
  Klem May Helen

  SvarSlett
 7. Jeg eier ikke en eneste CD lengre... kun Spotify/Wimp :)

  SvarSlett
 8. Vi har mange bennohyller fra IKEA stående i en krok i gangen hvor bare disse hyllene passet. Etter wimp og geneva spiller vi skjelden cder, og vi kjøper jo heller ingen nye... Men det er faktisk en god del musikk som ikke finnes på wimp og spotify, og jeg syns det er noe helt annet å stå å kikke i cd-samlinga for å pønske på hva jeg vil høre på, enn å kikke i biblioteket mitt på wimp. Men hvis vi flytter... Og cdhyllene ikke får noe opplagt sted å stå er jeg litt usikker!

  SvarSlett
 9. Kastet alle cover, lagt cd og papir i mapper som tar liten plass. All musikk er lagt over på iPhone og iPod, så her brukes ikke cd'er som de en gang gjorde:) kun ungene som har cd spiller også. :)
  Lykke til!

  SvarSlett
 10. Cd-ene har vi lagt i en eske og satt på loftet. Til glede for våre etterkommere. De vil se dem, smile litt av oss, og glede seg over alle de fine bildene og blanke platene.

  Men hylla di var bare ELSK!!

  SvarSlett
 11. Vi har alle cdene og dvdene våre i tv-benken, Bonde fra IKEA tror jeg den heter. (Finner den ikke på hjemmesiden lenger, men bilde av den her: http://annikken.blogspot.com/2010/01/nytt-og-gammelt.html

  Denne rommer MASSE, og er en praktisk løsning. Men vi bruker jo iTunes og Spotify premium mest...så vi får se på sikt.

  Nydelig skjerf, forresten!

  SvarSlett
 12. Alle våre CDer er rippet til iPod og CDene ligger i eske på loftet. Har nesten ingen DVDer, men har en del selvbrent som ligger i plastmapper fra Granit, de tar i alle fall mye mindre plass en hardcover. De ligger i esker i TV-hylla. Men vi hører ikke mye på musikk og ser ikke mye på film, så det som funker hos oss, funker kanskje ikke hos andre.

  Fint skjerf, forresten og er veldig misunnelig på skapet! Det var nydelig!

  Catje

  SvarSlett
 13. Cd-samlinga får stå!

  Den er av stor nostalgisk verdi for oss begge.
  Spotify & iTunes brukes flittig men det er fortsatt stas
  å dra ut akkurat DEN cd'en en får akutt lyst å høre på,
  ta en kjapp kikk på coveret før plata legges i spilleren.
  Men jeg skulle absolutt ha byttet ut de kjipe benno hyllene med en fin hvit innebygd...

  Kjempefin skapløsning du har forresten,
  hadde beholdt den jeg :)

  SvarSlett
 14. Lekkert skjerf!
  Når det gjelder CD-samlinga så bruker jeg den stort sett aldri.. Har tenkt å sende den til loppis mange ganger, men får meg liksom ikke til det heller... Så enn så lenge står den i kjellerstua og tar opp plass;)
  Gleder meg til å se hva det blir til med skapet! Ha en fin-fin dag:)

  SvarSlett
 15. Hei!
  Så fine 2010 innlegg, elsker fargene du bruker og stilen din generelt så masse inspirasjon fra disse innleggene:) Og herlig skjerf du har sydd. Cd ja.. ligger nå i en hylle som de siste to årene har stått i gangen vår i påvente av en bedre løsning... Så det må vi jo bare nødt til å finne ut av nå som vi skal flytte.. Kan tenke meg det blir på samme måte som jeg har gjort med alle filmene våre. Hannah har en diger mappe med alle filmene sine og vi har en litt mindre en til våre filmer.. de store plastcoverene tar jo enormt med plass. Nei, nå må jeg komme meg avgårde, først innom skolen å levere utebuksa til Hannah som jeg glemte.. ( man blir nok litt ekstra distre av slik oppussing som vi driver med..) og så skal jeg til tannlegen...hjelp!

  Ha en super dag!
  klem

  SvarSlett
 16. Hei Fjeldborg !!
  Det skjerfet er bare nydelig, ser så mykt og deilig ut.
  Cd samlingen vår ligger pakket ned i en stor eske akkurat nå. Vi holder på å pusse opp den andre stuen, så har ikke funnet en perfekt løsning enda. Bruker mest Spotify, der finner jeg jo stort sett alt. Men er jo litt synd at den ikke blir brukt.

  SvarSlett
 17. Tror det är första gången jag skriver en hälsning här inne oss dig. Härlig blogg!

  Vilken snygg skjerf du lagt - härligt material och fina färger.

  Hemma hos oss tar CD-samlingen upp myckets plats och vi spelar ofta CD-skivor (samt även Ipod, Spotify etc...). Musik är ett stort intresse och framförallt mannen min köper flera nya skivor var månad. Men jag skulle önska mig snyggare förvaring - just nu står allt i en Billy bokhylla. :)

  Hoppas du får en fin tisdag!

  SvarSlett
 18. Oi, etter å ha lest de andre svarene du har fått her skjønner jeg at jeg er ganske gammeldags. Jeg er ikke sånn veldig musikkinteressert, men hvis jeg først skal sette meg ned og høre på noe musikk så liker jeg å ha cd-coveret liggende ved siden av, titte litt i heftet, følge med hvis teksten står der, se på bildene. Men så vet ikke jeg hva geneva eller wimp er en gang, så så blank er jeg. Men cdene mine har jeg i hvite esker fra ikea. Pent og rent.

  Og det skjerfet så superdeilig ut!

  SvarSlett
 19. Hei hei, skjerfet var nydelig....
  Her ligger cd samlingen i hvite bokser fra ikea i stabler i stua, og blir ennå flittig brukt både her hjemme og i bilen....
  klem victoria

  SvarSlett
 20. Ja! CD-ene brukes fremdeles, litt LP-er har det også blitt etter at vi fant frem den gamle platespilleren! Koselig, knitrende... godt nyttår! Meget pent skjerf!

  SvarSlett
 21. Å, sjalet ser kjempeherleg ut!!!

  Fortsatt god tysdag...

  SvarSlett
 22. Hei! Alma-bokstavene henger så fint på veggen, utrolig fine ble de! :) Dere er virkelig flinke du og Fjeldborg-mannen!

  CD-samlinga her er pensjonert i mapper, noe som var verre å gjøre for meg enn for mannen. Jeg er praktisk og han nok litt sentimental. Synes det var fint med alle coverne. hehe.. :) Men, vi bruker stort sett spotify eller ipod vi også, så da var det mest fornuftig å gjøre. Nå ligger alle mappene i et skap, og blir brukt veldig sjelden.

  Godt nyttår! :)

  Kaia

  SvarSlett
 23. Jeg har tenkt på det samme selv; hvorfor lar vi cd-ene oppta verdifull plass i stua når de aldri er i bruk? Vurderer å overføre alle til mp3, men det er litt av et prosjekt... Vi bruker wimp og/eller iTunes i det daglige, og det er sjelden jeg graver i de gamle cd-ene. Kan ikke huske siste jeg var i en cd-butikk! Tror nok løsningen blir arkivering i mapper, slik som mange her skriver. I tillegg til at jeg kommer til å overføre til pc, når jeg føler jeg har tid til det ;)

  Godt nytt år, forresten!

  SvarSlett
 24. Cd-samlinga. Nei den klarer jeg ikke å kvitte meg med ennå. Liker best lyden jeg får på anlegget i stua, og ettersom jeg har små unger liker jeg ikke gå rundt ha propper i ørene. Så de få gangene vi har tid til å høre på musikk, liker vi best å sette på en CD. Nå er både jeg og ma'en glad i musikk og har våre yndlingsCD'er med gamle favoritter som vi har samlet oppigjennom. Har ikke stor tro på at vi kvitter oss meddet med det første. Så derfor har vi våre CD'er i en Montana-reol. som vi i tillegg har TV oppå og musikkanlegget i. Skjult i skuffer selvsagt.

  Hilde

  SvarSlett
 25. Hei,
  Her i huset er vi veldig musikk elskere og kan ikke kvitte oss med en kjempesamling!
  Men vi innser at den er mindre i bruk enn før, WIMP er vår nye CD-samling!
  Cd'ene har enda stuens ene hjørne, i Montanahyller hengt på veggen. Men når loftsstua kommer på plass, blir det nok mer som en del av intriøret..
  trist men sant!

  SvarSlett
 26. Du har en utrolig fin blogg med flotte bilder og en kreativ smak jeg har stor sans for! Herlig skjerf =)

  SvarSlett
 27. Vi har fremdeles cd-samlinga. Bruker den sjelden i hjemmet utenom barna sine cd-er. Men cd'er er hyppig bruk i bilen. :)

  SvarSlett
 28. Oi, skal du male skapet.... jeg misunner deg det skapet av hele mitt <3 !!!

  Jeg er en svært gammel dame som aldri har satt mine bein i wimp,spotify og slikt, men fortsatt hører på cd. cdene mine ligger i hvite kasett-esker fra ikea, merket med "god gutta", "bra damer", "samlinger", "rot&ræl", "sentimental" osv....

  veldig glad for hyppige innlegg på bloggen din - den er helt fantastisk!!

  SvarSlett
 29. Så flotte skjerf! Er det velout som du har kantet og applikert på et hjerte? For en flott ide - såg deiligt ut :)

  SvarSlett
 30. I sommer bygde vi hyller i boden - og kjøpte oppbevaringbager med glidelås på IKEA. Og så havnet CD-samlinga til mannen og frua - og alle barnecdene også - i boden. Vi har ikke vært og hentet en eneste fram en gang.

  SvarSlett
 31. Fine skapet. Lykke til med oppussinga.
  Cd'ene mine er litt spredt, mesteparten er fortsatt hjemme hos foreldrene mine. Heldigvis er det viktigste rippet inn på pc'en. Er nok fortsatt litt gammeldags av meg, kjøper fortsatt cd'er, men ripper dem inn på pc'en. Lurer veldig på hva jeg skal gjøre med dem som fortsatt er hos foreldrene mine. Jeg har nemlig noen hundre... da jeg bodde på hybel i Oslo hadde jeg valgt ut en samling også tok jeg dem ut av coverne og satte dem i mapper. Var greit og plassbesparende det, men hva nå... håper du finner en løsning for dine. Husk å dele løsningen, for jeg må finne på noe lurt og har gått tom for ideer. Kos deg så lenge ;-)

  SvarSlett
 32. Hej! En svensk läsare som hittat till din fina blogg. CD-skivorna har hamnat på vinden och nu är det bara Spotify som tar plats. Så får man mer plats för härliga böcker.

  Tack för inspiration.
  Johanna

  SvarSlett
 33. Hei Ingrid.
  Må bare si at det er moro og følge med på bloggen din:)
  Klem fra Inger Lise (svigermor)

  SvarSlett
 34. Hei Fjeldborg beboere. Jeg lurer på hvor du har fått tak i hjulene til trekassen? Jeg er på utkikk etter noen som er litt større, men gjerne med en industriell look..syns mange "Nye" ser litt plastikk ut? Noen som har tips, så bli i gla :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! Jeg setter stor pris på hver og en.
Dersom du har et spørsmål du trenger svar på, ber jeg om å sende meg en e-post. Da er du nemlig sikker på å få svar: fjeldborgen@gmail.com :)

Les også