onsdag 25. september 2013

Superenkel bærdessert.På søndag hadde vi gjester på fårikål og til dessert kjentes det riktig med noe friskt og søtt på samme tid. Jeg har laget denne desserten i mange år, etter å ha fått den servert for første gang hos venner da vi studerte. Siden har jeg videreutviklet den med marshmallows på toppen, noe som overhodet ikke er feil!

Til 6 personer brukte jeg:

1,5 pose frossen skogsbærblanding (Eldorado)
1 plate Freia hvit sjokolade
1 pose marshmallows
is (vi hadde krokanis, men vanilje funker like bra)

Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en ildfast form og hell bærene i formen. Riv eller hakk sjokoladen fint, og strø denne over bærene. Fordel marshmallows over til slutt.
Stek på nest nederste rille (du vil ikke at marshmallowsen skal bli altfor brun) i ca 20 minutter eller til bærene er varme og sjokoladen smeltet. Marshmallowsen blir sprø på toppen og fantastisk seig og god inni. Server med is!4 kommentarer:

 1. Herlig! Denne skal jeg definitivt lage, Ingrid.
  Fin dag til deg!
  Klem fra Kaspara

  SvarSlett
 2. Gjett hva jeg skal lage i helga..! Ser så godt ut! :-)

  SvarSlett
 3. Prøvte denne siste helg og jeg synes den var veldig god! Og i tillegg var den veldig enkel å lage selv om jeg hadde 2 små barn alene. Takk for oppskriften!

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! Jeg setter stor pris på hver og en.
Dersom du har et spørsmål du trenger svar på, ber jeg om å sende meg en e-post. Da er du nemlig sikker på å få svar: fjeldborgen@gmail.com :)

Les også