søndag 18. juli 2010

Update

En liten oppdatering på feriesyslene skulle være på sin plass nå. Vi tar dagene som de kommer, og ser an været. I finvær lar vi hallen stå, og koser oss i sola, mens gråvær og regn er perfekt oppussingsvær som blir utnyttet til fulle. Foreløpig har det blitt både avslapping og oppussing, og nå er vi over den verste kneika, nemlig pussingen. På bildene over er Fjeldborgfrua i sitt ess! Grunningen er det morsomste jeg gjør, og jeg var høy på adrenalin i flere timer. Hihi, hver sin lyst, tenker sikkert mange, men jeg får helt kick når jeg kan forvandle noe så slitent, til hvitt og vakkert, bare med rulle og maling.

Litt stell og hygge i hagen på fredag i finvær. Vi var i konfirmasjon i Sverige i går, og sommerføttene trengte en sjau. Den fantastiske baljen fant jeg på min gamle arbeidsplass i nabobyen, som har opphørssalg. Den er så klart fra Rice. Fotfilen må jeg dessuten reklamere litt for, den er også fra Rafens og av merket Microplane, som stort sett lager rivjern til kjøkkenbruk. Fotfilen er et rivjern til harde hæler, den er helt rå!
Deilig sommermat i det fri. Mannen lagde broccolipuré til laksen, noe som virkelig falt i smak (takk til naboen for god ide:). Han kokte broccolien i buketter, hadde i et par hvitløksfedd i kokevannet og puttet deretter dette i blenderen sammen med litt fløte, smør, parmesan, salt og pepper. Kjempegodt!
I dag starter maling av taket i hallen, som blir høyglanset hvitt som resten av takene våre. Det kommer til å bli så fint! Fortsettelse følger...

7 kommentarer:

 1. Litt av en jobb du har startet med, men blir sikkert kjempefint når dere blir ferdig. Gleder meg til å se.
  Hørtes veldig godt ut med brokkolipuré til laks, hva med oppskriften?
  Sommerklæm

  SvarSlett
 2. Så fin gangen blir! Jammen meg godt du gikk løs på veggen også! Gleder meg til å se ferdig resultat. Broccolipure hørtes veldig godt ut. Skal testes.
  Sommerklem fra Fjorden :-)

  SvarSlett
 3. Åååå så flott det blir... Jeg også blir helt giret av å male, elsker det å se hvor flott det blir...
  Men etter femte strøket i taket på det gamle panelet så var jeg ikke like gira.... Thi hi.....
  Ha en flott sommer videre...
  klem victoria

  SvarSlett
 4. hvor er det opphørssalg?

  SvarSlett
 5. Det er veldig hyggelig å kunne følge med på utviklingen i gangen på Fjeldborg:-). Jeg skjønner hva du mener med kick av grunning. Da skjer det endelig noe, etter masse pussing og slit...Nå fikk jeg litt kick av bildene dine og skal hive meg på kjøkkenstolprosjektet mitt igjen!

  SvarSlett
 6. Så flink du er! Eg følgjer med og gler meg med framgangen. Men du, maler du med rulle på panel? Korleis blir det resultatet? Eg trudde det blei litt knudrete. Sjølv slit me oss gjennom med kost, så om resultatet blir fint med rulle kan jo det vere ei betre løysing.

  Tapetet i forrige innlegg var fantastisk. Kunne godt tenkje meg det.
  Eg har sjølv bestilt eit anna hos Blandet landhandel i Dnm (http://blandet-landhandel.dk/index.php?osCsid=e906afcc0406467a80f683a70b4cabbb), men har ikkje fått noko i postkassa sjølv etter fleire purringar frå meg. Ikkje å anbefale med andre ord.

  Godt at de tar pausar når godveret glimtar til slik at de ikkje blir utslitne. Men eg kjenner til iveren som oppstår når ting byrjar å likne noko.

  Fortsatt god sommar og lukke til med det vidare arbeidet.

  SvarSlett
 7. Eg takkar for tips om håndtak. Dei var råpstilige. Må sjekke om dei sel dei her i Stavangerområdet, tror dei kan bli fine på kommoden. Kva type butikk er det som har dei hos deg? Kanskje me har ein liknande her?

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! Jeg setter stor pris på hver og en.
Dersom du har et spørsmål du trenger svar på, ber jeg om å sende meg en e-post. Da er du nemlig sikker på å få svar: fjeldborgen@gmail.com :)

Les også