fredag 9. juli 2010

Rivingsmaraton

Det hjelper å ha gjort dette noen ganger før. Det hjelper også å ha verdens kuleste mann i hus. Jeg begynte jo selvfølgelig på veggene. Så han var sånn passe sur da han kom hjem fra fotballkamp (de tapte i tillegg), men i går morges var han igjen blid som ei lerke! Og han var med på notene! I går kveld demonterte han alt elektrisk og hjalp til med mannemuskler (damemusklene var nemlig ganske slitne etter tre lag gulvriving og litt veggriving). Dermed tok rivingen bare en dag og en kveld, ny rekord.
Til info var det sponplater kledd med papirtapet på veggene, og en tynn sponplate i taket, alt var malt hvitt, så det så helt greit ut. MEN, nå blir det jo fantastisk! Takhøyden virker større pga panelhøydene og det er så vanvittig mye sjel i disse gamle treveggene, taket og gulvet. Blir helt ekstatisk når vi river og det dukker opp flotte vegger og rødrosa (!) tak.

For ikke å snakke om detaljer som dette. Kanskje litt vanskelig å se på bildet, men hjørnet er nydelig utført!

Her i hjørnet har det tydelig stått et plassbygd skap, fra gulv til tak. Hmmm, vi funderer nå på å føre dette tilbake på et vis. Veggen til høyre på bildet vender ut mot vindfanget og har i husets barndom vært yttervegg med inngangsdør, derfor er denne veggen (som den eneste vi vet om i huset) isolert, og vi vil ikke rive vekk isolasjonen. Denne veggen får derfor stå, og skal få på seg finfin tapet! Døra skal byttes med en gammel, leter med lys og lykter på finn etter den rette, men det er ikke lett.

Denne er tilnærmet perfekt, men er litt for stor og mangler karmen... Noen som har lignende liggende, ca 87 cm bred og med vindu og karmen intakt? Ja takk! Bilde fra finnannonse.

Fikk sannelig viljen min i rive vekk deler av koreapanelet som har ligget i trapperommet også. Hvordan kan korepanel ha blitt moderne? Til og med hvitmalt synes jeg den er stygg. Også ligger denne praktveggen rett under! Lykke. Hihi.

Nå blir det stillstand i prosjektet i noen dager, det står to fester og en festival på programmet i helgen, men fra mandag er det ferie, så da har vi god tid til å kose oss i hallen med pussemaskin og maling, når det ikke er strandvær.
Ønsker alle en god helg!

13 kommentarer:

 1. Bra å ha masse godt arbeid på vent.
  Jeg synes det var supersmart å ta alt på en gang. Det er om sommeren man kan leve i slikt rot. Det kommer til å bli så finnt. :))

  SvarSlett
 2. For eit spanande prosjekt! Gler meg til å sjå resultatet etterkvart! :)

  God helg!

  SvarSlett
 3. Så spennende:) det er drømmen min, etterhvert å kjøpe et eldre hus og "grave" frem gamle skatter:) som gammelt panel på gulv, vegger og tak!!

  Gleder meg til å se hvordan det blir:)

  God helg!

  SvarSlett
 4. Så spennende da! Jeg har noen gamle dører fra beg. av 1900-tallet jeg skal kvitte meg med etterhvert, men det er hele dører er uten glass, og dermed ikke hva du søker. Blir morsomt å se resultatet her :)

  SvarSlett
 5. Hei! Dette kommer sikkert til å bli utrolig fint :D Blir spennende å se :)

  SvarSlett
 6. Ja dette er lykke! Det kommer til å bli kjempefint!! :) Lykke til, gleder meg til å se resultatet! Linda

  SvarSlett
 7. Herleg å finne trepanel under gamle lag med linoleum og sponplater! Du, eg har eit lite spørsmål; i reportasjen frå Fjeldborg i Rom 123 så ser eg ei veldig fin lampe på soverommet dykkar. Er det mogleg å få vite kor du har kjøpt denne lampa? Det stod nemlig ingenting om dette i biletteksten... :-)

  SvarSlett
 8. Dette blir kjempe fint! Karm til dør er relativt enkelt å lage selv, i tilfellet du skulle finne den perfekte døra uten karm!

  SvarSlett
 9. Knallfint! Gleder meg til neste episode allerede. Det er helt utrolig hvilke farger de brukte før. Den i taket var jo helt nydelig :-)

  SvarSlett
 10. Guriballa, som jeg liker å si.
  Har fulgt bloggen din en stund og skjønt at du har peiling, men jeg blir ekstraimponert når du en aften bare bestemmer deg for å rive både gulv og vegger og det som er... :)
  Gleder meg til å se hvordan det blir til slutt; men den farten du har vist til nå står det vel verdig før første ferieuke er omme ;)

  SvarSlett
 11. Skal bli moro å se hvordan det blir til slutt! :) Spennende :)
  -synnøve-

  SvarSlett
 12. Knalle bra! Du er tøff, og jeg tror så absolutt resultatet blir nydelig. Herlig med hus som har sjel- og mennesker som bevarer den. :)

  SvarSlett
 13. Så flott det blir! Helt enig Korea panel - utrolig lite pent. Stua vår hadde dette tidligere og de forrige eieren la tapet på og la brystningspanel utenpå - alt malt i de glade 90-tallsfargene. Inntil de solgte og antakeligvis ble rådet til å male lyst. Men da vi la nytt panel oppdaget vi dette :-) Vi var ikke så heldige som dere at det var originalt intakt panel bak så vi har lagt nytt. Her står det stille inne, men vi holder på i hagen og nå skal jeg male utemøblene mine! Lykke til videre!

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! Jeg setter stor pris på hver og en.
Dersom du har et spørsmål du trenger svar på, ber jeg om å sende meg en e-post. Da er du nemlig sikker på å få svar: fjeldborgen@gmail.com :)

Les også