lørdag 11. mai 2013

Man tager hva man haver.
Å lage mat utifra hva som befinner seg i kjøleskapet er en morsom utfordring, synes jeg. Stort sett blir "jeg-tager-hva-jeg-haver-maten" her i huset ganske god, og her om dagen slang jeg sammen noe som antagelig blir en stayer på hverdagsmatrepertoaret. Kanskje denne retten kan være aktuell for flere?

I mitt kjøleskap befant det seg nemlig:
1 pakke fersk laksefilet
tomater
baby leafs
en halv purre
en halv squash
hvitløk
ingefær
soyasaus
lime
koriander

Jeg blandet marinade/saus til fisken av en god slump japansk soyasaus, saften av en halv lime og litt finhakket koriander, ingefær og hvitløk. Dette helte jeg over fisken i en smurt form, før jeg satte den i varm ovn (ca 200 grader) i sånn omtrent 15-18 minutter.
Squashen stekte jeg i panne med litt smør, salt og pepper (det blir SÅ godt!). Salat ble blandet med purre og tomat i et fat (sånn at det ble plass til fisken oppå), også danderte jeg jaggu squashen rundt kanten av fatet.

Da fisken var ferdig fikk både den og sausen følge med oppå salaten (da blir sausen til en slags varm dressing). En liten neve sesamfrø på toppen er mest pent, men også godt.

Jeg serverte fullkornspastaskruer og hjemmelaget pesto til. Supergodt, og fort gjort!


6 kommentarer:

 1. Jeg liker også utfordringen med å lage et godt måltid av hva enn som finnes i kjøleskap, frys, skap. Dette høres digg ut!

  SvarSlett
 2. Looks really good! I'll try and translate the recipe, so I can try this :)

  SvarSlett
 3. Heisan Ingrid
  Jeg skal virkelig adoptere flere av oppskriftene dine, de ser alltid såååå fristende ut!
  Her om dagen lagde jeg salaten "din" med mango (min favoritt også) avocado, hjertesalat osv. Den var sååå god! Vi hadde den ved siden av stekt laks og stekte potetbåter.
  Mandag får jeg besøk av ei venninne og sannelig skal jeg lage den på nytt da.
  Glad lørdag til deg!
  Klem fra Kaspara

  SvarSlett
 4. Så godt ut.. nå fristet plutselig ikke tacoen så veldig...

  SvarSlett
 5. UHMMM!!! Det ser lækkert ud!
  *SMIL* fra Lisbet

  SvarSlett
 6. Nei se her - nå fant jeg på å søke etter deg på bloglovin etter å ha fulgt deg på instagram en stund! Du har jo finfin blogg også! <3 (... Og jeg skal lage akkurat dette i dag - har de samme ingrediensene i kjøleskapet/fryseren). Takk for inspirasjon! Ønsker deg en strålende dag! Mvh. Kristin (TheHeArtsprout)

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! Jeg setter stor pris på hver og en.
Dersom du har et spørsmål du trenger svar på, ber jeg om å sende meg en e-post. Da er du nemlig sikker på å få svar: fjeldborgen@gmail.com :)

Les også