tirsdag 26. juni 2012

"Svampete" og digg sjokoladekake



Denne sjokoladekaka er helt enormt svær. Men Fjeldborgmannen kom hjem fra jobb med tom form i går, og svært gode skussmål, så det er ingen tvil om den er GOD! På grunn av kefiren blir den sånn perfekt fuktig, og ikke tørr som noen sjokoladekaker har en tendens til å bli.
Oppskriften følger her, og er ervervet gjennom en tidligere kollega av min sjokoladekakeelskende mann:

6,5 dl sukker
4 ss kakao
150 g smelta smør
7,5 dl Kefir
10 dl hvetemel
1 ss natron

Sukker og kakao blandes.
Kefir og natron blandes (dette sveller, så pass på å ha stor nok bolle).
Bland alt sammen og rør inn hvetemelet og smøret. Ikke bruk håndmikser eller kjøkkenmaskin, men bland relativt forsiktig med en sleiv eller lignende.

Smør en stor form eller ha bakepapir i langpannen, fordel røren.

Stekes nederst i ovnen, på 175 grader i 30-35 minutter.




Glasur:
150 g smør
2 plater Dronningsjokolade
2 ss sterk kaffe/espresso
400 g melis
3 ts vaniljesukker
1 sammenvispet egg

Smelt smør og sjokolade, bland inn kaffe og vaniljesukker, sikt inn melisen.
La avkjøle litt før du rører det sammenvispede egget inn i glasuren, da blir den glatt og blank. 
 
Bør smakes på mens den ennå er varm... Mmmmm, sier jeg.

15 kommentarer:

  1. Mums...så fine bilder, passer bra til cafekokeboken vår vettu...hi,hi...ha fine sommerdager Ingerid...klemmer fra Wilhelmine

    SvarSlett
  2. Å, knall! Den skal LETT testes ut!

    SvarSlett
  3. Så morsomt, den kaken har jeg faktisk bakt i dag, og oppskriften min som jeg har hatt i 20 år
    er helt identisk. Kjempegod og lett å lage, og holdbar lenge.
    Den skal serveres i bursdag her i huset i morgen:-)

    Klem

    SvarSlett
  4. Den var deilig som bare det! Namme-nam!

    SvarSlett
  5. Så fristende! Kanskje jeg skal prøve den neste gang jeg skal lage sjokoladekake:)

    SvarSlett
  6. ...og DER ble den pinna.
    Slurp... ;)

    SvarSlett
  7. Dette er den beste langpannesjokoladekaka noensinne! Jeg bruker også denne oppskriften, og den er bare helt super! Namnam :)

    SvarSlett
  8. Kaken ser knall god ut.. og etter å ha lest kommentarene må jeg bare prøve denne oppskriften :)

    SvarSlett
  9. DEN SKAL prøvast :)

    henriette

    ha ein fin dag

    SvarSlett
  10. Den bruker jeg også! Knallgod! Ha en god dag!

    SvarSlett
  11. Moro, den oppskriften bruker vi her i huset også! Synes den er alleraller best dag nr 2 jeg, etter en natt i kjøleskapet;) nam.

    SvarSlett
  12. Også testet ut her i huset, og min mor brukte den oppskriften i kantina på en fabrikk, helt til de ble pålagt å slutte med kaker der. Den var nok for god, så ledelsen ble bekymra for arbidsstokkens vekt ;)

    SvarSlett
  13. Denne så knallgod ut! Må prøves snarlig. Men skal det virkelig ikke være egg i røra?

    Sigrid

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! Jeg setter stor pris på hver og en.
Dersom du har et spørsmål du trenger svar på, ber jeg om å sende meg en e-post. Da er du nemlig sikker på å få svar: fjeldborgen@gmail.com :)

Les også