I fjor sommer lovet jeg bort oppskrift på fiskesuppen min. Oops. Nå har jeg laget sommerens første fiskesuppe og den ble like god som fjorårets. Dessuten holder den til middag to ganger her i huset.
Oppskriften:
5 poteter
3 gulrøtter
1 pastinakk
1 bit sellerirot
1 persillerot
2 søtpoteter
3 fedd fersk hvitløk
3-4 sjalottløk
2 stilker vårløk eller en bit purre
Meierismør
Omtrent 5 dl hvitvin eller som i mitt tilfelle en rest prosecco
Ca 1,5 l vann
Thai fiskesaus
Østersaus
Fiskefond
1 beger kremfløte
Pepper
Bladpersille
Hvit fisk, f.eks. torskefilét (i biter)
(jeg bruker opptint frossen fisk, da budsjettet ikke tillater utskeielsen fersk fisk innebærer her på østlandet)
Blåskjell
(gjerne ferske, men sånne i lake fungerer fint)
Reker
(gjerne ferske, men en boks i lake funker det også)
Crabsticks
Eventuelt noen kamskjell
Skrell og skjær grønnsaker i passende små terninger/biter. Hakk hvitløk og sjalottløk, og surr dette i en god slump meierismør. Når løken er blank, har du i resten av grønnsakene (bortsett fra purre/vårløk) og surrer i vei. Hell på vann og hvitvin/musserende når grønnsakene begynner å ta litt farge. Tilsett fiskesaus, fiskefond og østersaus. (Det skal ikke være nødvendig med salt).
Nå skal dette koke og sette seg til grønnsakene er nesten helt møre.
Ha i purre/vårløk og fløte, og deretter fiskematen helt mot slutten, husk at den bare skal trekke, ellers blir det seigt og ekkelt (reker helt til slutt!). Smak til med pepper og finhakket bladpersille.
Serveres med focaccia eller landbrød, og gjerne en klatt aioli. Nam!
Åhh så gott med fisksoppa!!! Ha en fin dag/ Johanna
SvarSlettDet er luksus med å bo i Nordnorge gitt - fisk og sjømat koster ikke stort :)
SvarSlettHelt andre priser enn man er blitt vant med i hovedstaden!
Lørdagsklem fra meg
Den fiskesuppen skal jeg prøve, såg nydelig ut! :) Liker veldig godt kjøleskapet som har fått plass ute! ;)
SvarSlettKlem
Sybell Agathe
Låter jättegott! Fin fina bilder!
SvarSlettAnnelie