søndag 13. februar 2011

Mor sin dag i dag


Så er jeg tilbake etter en hektisk uke. 
Det har vært fint med helg, altså. Slappe av i sofaen med Knausgård (godt inne i bind 5 nå), vaske litt hus, rydde litt kjøkkenskuffer, vaske klær, bake kake og lage masse morsdagsmiddag har vært fint.


Jeg trenger å komme ajour før en ny uke, særlig når den foregående har vært litt sånn hulter til bulter. Blir stressa av å ha det rotete og skittent rundt meg, så en sånn rydde-og-vaske-helg kan være helt prima for meg...


I dag var altså min mamma (som selvfølgelig er verdens beste) og lillesøster invitert på middag, og jeg har kost meg på kjøkkenet med å lage blant annet fløtegratinerte poteter. Eeeelsker fløtegratinerte, og liker spesielt godt å bruke rivjernet jeg har til Kitchen Aiden til dette. Da blir det
tynne, jevne skiver av potet og fint revet løk.

Oppskrift?
Til fire:
10 poteter, skrelt og i tynne skiver
3-4 fedd hvitløk, finhakket
4 sjalottløk, hakket
salt og pepper
fløte (minimum ett beger)
jarlsbergost

Jeg pleier å blande alle ingrediensene (unntatt osten), men det går jo fint å legge dem lagvis også. Strø osten på toppen og sett i varm ovn, ca 230 grader i omtrent 45 minutter. Det kan være lurt å justere med litt aluminiumsfolie på, om osten begynner å bli veldig ferdig før resten.

Dessuten lagde jeg denne sausen, som virkelig kan anbefales! Supergod, så neste gang skal jeg doble oppskriften...

God ukestart til deg som titter innom, håper du har kost deg i dag, enten som mor eller datter eller sønn!

14 kommentarer:

 1. Takk for kommentar om blåfagen ;)

  Heldige mamman til som fikk komme til middag da...synes det ofte er mamman som må servere middag til ungene på morsdan uansett hvor gamle ungen bli ;) Tenke mamman din satt pris på dette!

  Vi har kost oss med godsaker fra "Åpent bakeri" idag.
  D e i l i g! Jeg har en venninne som flyttet fra Oslo til Sandefjord, og når hun er i byen, er det alltid en tur innom bakeriet ;)

  Fin uke te dæ! :)

  SvarSlett
 2. Herlige bilder i dag! Jeg kan formelig kjenne duften av de gratinerte potetene. Og så smart med en slik rasper på Kitchenaiden. Potetene ble jo så perfekt raspet opp.

  Kaka så bare snadder ut! Og det er bra, for på en morsdag skal man kose seg. Feire det som feires kan!

  Ha en fin uke, du flotte!

  SvarSlett
 3. Først: TUSEN TAKK for det nydelige skjerfet jeg fikk til morsdagen i dag!
  Min mann hadde overraskende bestilt det av deg, slik jeg håpet på i et tidligere innlegg hi, hi.
  Har brukt det hele dagen og det er: fint, varmt, nydelig sydd og enda flottere enn på bildet! Du er kreativ og flink altså... Skjerfet er allerede en favoritt hos meg!
  Linket til deg i dagens innlegg, og skal selvfølgelig få tatt bilde av det og vise det ved en senere anledning også.

  Ble nok mette i magen de som spiste hos deg. Så utrolig godt ut. Fikk vann i munnen ;)
  God uke ønskes deg.
  Klem

  SvarSlett
 4. Hmmmm så ut som en deilig morsdag middag.... Og veldig lurt det rivjernet på den flotte maskinen din.... Og nydelig dekket bord som alltid....
  Ha en flott dag
  og en fin ny uke...
  klem victoria

  SvarSlett
 5. Hei :)
  Så ut som en herlig helg og morsdag du har hatt :) Mange flotte bilder også… Kjempestilig duk, som ligner et målbånd :) Herlige bilder av mat, kaker og pusen din ♥ Madicken er bare aldeles NYDELIG … Takk for oppskrift på fløtegratinerte poteter, og saus. Den skal jeg ta en kopi av og prøve en gang :) Jeg også blir litt stressa når det er rotete rundt meg, liker og har det bedre nå ting er ryddig og på plass ;) Ønsker deg en fin fin uke som kommer, og ha en fin valentinsdag. Her blir det ikke gjort så mye, prøvde meg på noen cupcakes i dag, og bilder kommer snart. Klem fra Mette

  SvarSlett
 6. Dette så supergodt ut!
  Kjempefine bilder :)

  God ukestart til deg!

  Klem
  Amalie

  SvarSlett
 7. Really love all the posts you offer! I am so looking forward to seeing more like them…..
  Thanks

  SvarSlett
 8. hei!! for en skjønn blogg du har!! tittet tilfeldigvis innom, og ble så gla av å være her! har lest meg litt bakover nå, og skal fortsette m det!! men måtte bare sende en hilsen og si at du er flink og inspirerende!! legger meg til som følger jeg!! klem til deg

  SvarSlett
 9. What a beautiful blog you have, I found my way here via Fryd. Can't read Norwegian but I'm enjoying your photos. I have a cat that looks so similar to yours, a norwegian forest cat!

  SvarSlett
 10. Kjente på meg at jeg trengte en slik en ryddedag jeg også:) Hadde jeg bare hatt tid,,,Du får ha en fin dag og nyte et ryddig hjem. :)

  SvarSlett
 11. Takk for så hyggeig kommentar om vognen. Ja, den er virkelig flott. Er så glad i den. Den brukes ute også ja. Iom at hjulene er så store, så er den enkel å trille, tross sin størrelse. Men det er klart, de nye vognene med lufthjul har bedre støtdemping da. Så det blir ingen offroader dette.

  Men perfekt til sovings på dagtid. Ute og inne.

  Klemmeklem fra meg.

  SvarSlett
 12. Jeg er ikke så flitting til å kommentere, men jeg liker bloggen din veldig godt! Her er det alltid masse inspirasjon å få, og så tar du så flotte bilder.

  Her er en liten pris til deg, fordi du har så flott blogg: http://hei-astrid.blogspot.com/2011/02/i-love-your-blog.html

  :-)

  SvarSlett
 13. Så glad for å gjøre deg glad ;)
  Her i huset går det i siste rest av sykdom, dvs vi mått jo innom omgangsyken før vi ble helt friske.

  Vi har så lyst til å invitere dere snart (føler jeg sier det hver gang...he he) men det går litt i ett med to små. Ser for meg at jeg får mer tid når dagene blir lysere :)

  Varm klem fra Jeanette

  SvarSlett
 14. Hei! Ei veninne tipsa meg om bloggen din i forbindelse med at eg held på å fikse litt i huset. Her var mykje flott altså! Eg la meg til som følgjar. Gledar meg til å lese meir og bli inspirert:) Middagen såg forresten kjempegod ut!

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! Jeg setter stor pris på hver og en.
Dersom du har et spørsmål du trenger svar på, ber jeg om å sende meg en e-post. Da er du nemlig sikker på å få svar: fjeldborgen@gmail.com :)

Les også