lørdag 23. oktober 2010

Tantegaver og loppefunn

Sånn, nå er jeg tilbake igjen! To uker uten bloggings går rasende fort. Oktoberdager går rasende fort. Og litt bloggepause er sunt. For nå har jeg ny giv og er back on track... med masse fine bruktfunn!


Det ultimate, nydelige, fantastiske retrosengetøyet på bildet er nylig forært meg av min (beste, hihi) tante. Det er perfekt, at jeg fikk pustevansker og gikk hele arbeidsdagen (i går) og tenkte på denne vidunderlige skatten. At det kommer fra 70-tallet er det vel ingen tvil om, men det har dessuten historie fra da min morfar bygde tankbåter i Romania. Enda bedre. Den finfine kassa har Fjeldborgmannen snekret av brukte sengebunner, også har jeg malt den lyseblå.

Kaffekverna var med i samme godtepose som sengetøyet. Min (favoritt)tante arvet denne av sin oldemor, altså min tippoldemor og mamma kunne fortelle at Johanne Emilie (fint navn på denne tippoldemora, altså!), pleide å sitte med kverna mellom knærne og at jentene fikk bytte på å sveive. Nå har den fått sin renessanse på min kjøkkenbenk, nyvasket og klar til bruk. Hele bønner er innkjøpt (kjøper kun ferskmalt kaffe (alltid Malabar), så dette var perfekt for oss!) og jeg gleder meg til å teste.

Formiddagen i dag ble tilbragt på loppemarked. Det store kuppet var nok "Jason på ferie". For en tier fikk jeg en solid porsjon nostalgi i fanget. "Portveiboka 87" (mitt favorittbarne-tv), tre stk (ulike, derav en svensk) "Floraen i Farger", "Reparasjoner i hjemmet" anno 1976 (gave til Fjeldborgmannen som hadde valgt å være hjemme og fikse garasjeport), "Burda sy-bog" og en dyreflora ble også med hjem. I tillegg til et velbrukt emaljefat som jeg fikk til røverpris, en fin trekasse til blyanter og to poser med diverse stoff, heklebrikker og forklær!

Er meget fornøyd med dagens fangst, og ikke minst med tantegavene. Det fine Løveglasset fylt med tørket sopp var en ekstra bonus i tantepose(n), hihi.
Nå skal vi straks på jaktmiddag skutt av verten selv, og gleder oss til det. 
Ha en fin lørdagskveld, med eller uten elg på menyen!

19 kommentarer:

 1. Herlege loppefunn - og ikkje minst "tantefunn"! Så kjekt å få ting som har slektshistorie!

  - og velkommen tilbake, forresten! Heilt sikkert sunt med litt pause no og då. Fantastisk fin reportasje/bilderogtekst i Fryd sitt magasin! Grattis med det!

  God lørdagskveld til deg!

  SvarSlett
 2. Så mye flott du har fått tak i, og så mye fint fra tanten din :-) Var en tur på loppis i dag jeg også, men fant ikke så veldig mange godbiter dessverre. Gøy var det uansett.

  Ha en fin lørdagskveld!

  SvarSlett
 3. Herlige tantegaver må eg sei!
  Og Jason boka er nok min favoritt fra barndommen! Herlig - herlig!

  Ha ein fin lørdag!
  Klem fra Kjersti

  SvarSlett
 4. Så mye fantastisk du har fått! Jeg gir meg ende over! Litt morsomt med den kassen..holder på med en lignende, og tanken er blå:)

  God helg til deg! Kos deg med nykvernet kaffe:)

  KLem Christine

  SvarSlett
 5. Vilka fina fynd och underbara bilder! barnboken med djuren är min favorit

  SvarSlett
 6. Jeg elsker innlegg om lopper!! Det sengetøyet var helt perfekt. Rart hvordan disse gamle fillene kan sette oss ut av balanse!

  SvarSlett
 7. Så mye fint!!! Og Jason da! Fikk skikkelig gode barndomsvibber!!♡

  SvarSlett
 8. Flotte loppefunn!
  Og FOR et sengesett du fikk!! Skjønner godt at du nesten fikk pustevansker :)

  SvarSlett
 9. Sikke en dejlig gave - og skønt loppeindlæg :)

  SvarSlett
 10. Oioioi :D Så mye herlig!!
  God lørdagskveld!
  Klem!
  Amalie

  SvarSlett
 11. Sonja frå Sunnfjord23. oktober 2010 kl. 22:06

  Kjempekoselig innlegg! Artig med den heimelaga kassen. Har ein sengebotn ståande, så dette var ein god ide for gjenbruk. Så får vi sjå når kallen har tid til litt snekring...
  Ja, det er noko spesielt med slike stoff som har tilhøyrt nokon som er kjent og kjær:-)

  Beste helsing Sonja

  SvarSlett
 12. Nå har jeg vært på besøk hos deg for første gang, kommer gjerne tilbake.
  Artig å se skatter fra loppemarked. Nå fikk jeg veldig lyst til å dra på loppis.
  Nyt resten av helga.

  SvarSlett
 13. For en herlig gave! Heldig du!!
  Og superflotte loppisfunn***

  Klem fra Janni,
  Duse Pasteller

  SvarSlett
 14. Hei, så mye fint. Heldige deg som har en slik fin tante. Jeg husker så godt Jason som var på barne tv- skulle gjerne likt at de sendte de gamle barne tv fra 70 tallet på tv igjen. Ha en fin helg videre;-)

  SvarSlett
 15. Å så koselig å se at du er tilbake! Du har en veldig inspirerende blogg som jeg stadig er innom for å hente inspirasjon fra! Og den kassen var bare superfin sammen med de andre skattene dine. Kjekt med sånne supertanter!

  Nyt siste rest av helgen!

  SvarSlett
 16. Fantastiske loppefunn og utrolig fine tantegaver! Forstår godt at denne tanten er best ja ;)
  Åh, jeg og har så masse barndomsnostalgi forbundet til Portveien og Jason bøkene. Jeg bare elsket Jason bøkene, og kan garamtere at jeg snarest skal på let etter de igjen :)

  SvarSlett
 17. Det er bra med en liten kunstpause, men fint at du er tilbake igjen. Liker så godt bildene dine! Her var det mye fint!

  SvarSlett
 18. Guri malla, så mykje fint! Tenk å ha ei slik fjong gamal kaffikvern å sveive på! Heldiggrisen! ;)

  Ha ei god veke!

  SvarSlett
 19. Fine funn! Og det sengesettet var bare nydelig!!

  Marit

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! Jeg setter stor pris på hver og en.
Dersom du har et spørsmål du trenger svar på, ber jeg om å sende meg en e-post. Da er du nemlig sikker på å få svar: fjeldborgen@gmail.com :)

Les også