En av våre "nasjonalretter" her i huset er "Flyvende Jacob". Bare navnet er jo likbart. Dette er skikkelig kosemat, noe som passet godt på en sånn regnværslørdag som vi hadde i går. Også fikk jeg brukt den fiiine formen min fra Rice:). Her kommer oppskriften:
Til en stor form, ca 4 personer:
3-4 kyllingfileter
1 broccoli
1 grønn paprika
1 rød paprika
2-3 fedd hvitløk
3-4 sjalottløk
3 bananer
1 boks mais
ca 4 dl fløte
Ost til gratinering
Søt chilisaus
Karri
1 buljongterning, feks Knorr "Hvitløk og persille"
Sett ovnen på 220 grader før du starter skjærejobben. Skjær grønnsaker og bananer i fine biter, og finhakk hvitløken. Skjær kylling i biter og stek gylne i litt smør. Det er lurt å bruke en sautepanne (stekepanne med høye kanter). Ha på karri, hvitløk og løk og surr til løken er blank. Nå heller du fløten i panna og tilsetter buljongen. Kok opp og hell dette over bananer og grønnsaker i en smurt form. Hell søt chilisaus over (så mye eller lite du ønsker) og ha på mais og deretter ost.
Sett formen i varm ovn, og sett klokka på ca 30 minutter. I mellomtiden koker du ris og steker kanskje en hvitløksbaguett eller to. Det smaker best med øl til (rødvinen på bildet er kokkevinen min, og ble ikke drukket til maten), og om du er så heldig å få rester, smaker det nesten enda bedre dagen etter!
Nå står det raking av løv på agendaen, samt maling av en liten bokstavhaug (til dere som venter, er det altså rett rundt hjørnet nå:). God søndag!
søndag 31. oktober 2010
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Thank you for sharing! I know what we will have for dinner tonight...;-) Happy Sunday
SvarSlettlove, Maaike
Flyvende Jakob er godt!:P
SvarSlettJeg har smakt den i flere versjoner, men aldri med ost... Må prøve!
Veldig godt med peanøtter!!
Ha en fin søndag!
Klem, Janni,
Duse Pasteller
oj, dette både ser og høres godt ut!!
SvarSlettnå skal jeg kose meg med bloggen din... tror ikke jeg har vært her før! kommer garantert tilbake!!
klem beate
Hvor spændende, det lyder som noget vi må prøve.. det ser ihvertfald lækkert ud og ingredienserne er jo til at få fat i.. :) Fortsat go søndag..
SvarSlettDenne skal testes ut den dag i morgen, jeg blir bare så glad hver gang jeg åpner bloggen din, så fine farger og tips til allt mulig. Flinke, flinke deg. Elsker den formen du har laget retten i, er den fra Rice? Ha en fin søndag videre. Hilsen Wilhelmines blogg
SvarSlettMM det der så veldig godt ut! Har bare smakt det en gang før og et er mange år siden... :)
SvarSlettMmm, jeg er så glad i sånne former - enkelt å servere. Spennende med banan :)
SvarSlettDenne skal prøves i løpet av uken.
Takk for oppskrift:)
Kjersti
Høres godt ut og navnet gjør det å jeg er sikker på at ungene kommer til å like den :)
SvarSlettAltid spennende å være innom bloggen din, masse inspirasjon og glede!
Ha forstatt fin søndag
Katla
Mmmm... Flyvende Jakob er kjempe godt :-) Endelig en variant av oppskriften med grønnsaker.
SvarSlettMultiteppet ditt ble kjempe fint :-)
Klem fra Marie
Hei! Dette så godt og spennendes ut!! Må prøves en dag:D Ha en fin kveld!
SvarSlettHøres ut som en spennende rett... Den skal testes ut e dag! Takk for tips ;-)
SvarSlettHa en super kveld!
mmm, det så godt ut. Dette må jeg prøve. Ønsker deg en god søndagkveld.
SvarSlettSpennende rett! Alt med banan høres morsomt ut. Dette skal jeg teste. Takk for matinspirajon itillegg til alle de fine fargene og idèene.
SvarSlettAH, denne er en av mine favoritter også...samme navnet, bare en litt annen versjon, men både kylling, bananer og fløte som ingredienser. Og så har vi cashewnøtter også i. Nam nam :)
SvarSlettSer fantastisk godt ut...åsså så søt form :)
SvarSlettHa en fin søndagskveld
Lene
Takk -der reddet du hodebryet med hva jeg skal servere i forening med gode venninner på onsdag... :)
SvarSlettElsker bloggen din.
Har ikke blogg selv, men må alltid innom på besøk her hos deg!
May H.
Du er sååå flink. Har derfor gitt deg en velfortjent award!! :o)
SvarSlettTakk for fin oppskrift. Dette ser deilig ut. Ønsker deg en fin ny uke.
SvarSlettKLem