lørdag 9. oktober 2010

Bengalack

I anledning Jotuns lansering av supermatt maling (Pure), slår jeg til med bengalack igjen, jeg! I uka som gikk har vi malt opp spisebordet, og det ble så fint. Det var hvitt fra før, og hadde fått noen merker etter to års flittig bruk, men nå skinner det som sola igjen. Superblankt og kritthvitt. Deilig. Matte og blanke flater mot hverandre er fint, og med glansgrad 10 på veggen kan vi tillate oss noen helblanke overflater.

Lyset strømmer inn, og ute er alt gult og rødt. Fantastisk utsikt! Helgeblomsten er på plass og jeg har tatt fram det fine trebrettet mitt fra Iittala. Vasene er fra Anne Black.

Benken er dresset opp med mørkebun fløyel for anledningen og det er selvsagt sydd en ny pute. Den er FIN! I kveld skal vi ha svigerinne og svoger på middag og jeg gleder meg. Huset er vasket og ryddet og jeg har prøvd meg på en ny dessert... Dersom resultatet blir bra, skal jeg knipse og legge ut oppskriften.
Nå er det derimot på med malebuksa! Har fått en kjempekoselig "spesialbestilling" på et nydelig jentenavn i Fjeldborgbokstaver. I tillegg har flinke mannen snekret kasser av sengebunner til meg, som også trenger et strøk eller to.
Dersom du ønsker en spesifikk bokstav, er produksjonen så smått i gang igjen, så send meg gjerne en e-post med bestilling.

Tid for å ønske riktig god lørdag!

31 kommentarer:

 1. det ble kjempefint
  god helg til deg
  Hilsen Åpent hus

  SvarSlett
 2. Og du kan tro mottakeren av de bokstavene gleder seg til å se resultatet! :) Du må gjerne lage et innlegg av det, slik at jeg får smugtitte før det dukker opp i posten! :)

  Ha en finfin lørdag!

  Kaia

  SvarSlett
 3. Vittig- jeg så på det første bildet og tenkte "fin utsikt" og så kommenterer du det selv lenger ned - høst er fint å se på! Ble inspirert av bengalakken din - vi har et spisebord selv som trenger et nytt strøk. Fint det ble. God lørdag!

  SvarSlett
 4. Flott med blank/matt kontraster ja. Er blitt en del 80-90% blank her i huset også :)

  Lurer på hvor du har funnet den dus, mintgrønne skålen på bordet?

  SvarSlett
 5. Kjempefint ble det, liker helblanke bord! Ble nesten litt inspirert til å male litt selv :)
  God helg!
  Klem Hilde Iren

  SvarSlett
 6. Bordet ble fantastisk fint! Trodde jeg hadde malt mitt siste strøk med 90 maling, men nok ikke etter at jeg så dette!

  klem
  helle

  SvarSlett
 7. Hei
  Den nye malingen fra Jotun ser veldig spennende ut og en kombinasjon av matt og blank kan nok være noe. Matt/ blank maling, blank maling/ fløyelsstoff (matt) osv. Men har malt selv noen møbler i bengalack og er veldig fornøyd med det.
  Forresten mye fint som du syr. skulle ønske jeg kunne sy. Svinger rundt mest med sag og malekost...

  SvarSlett
 8. Digger bengalack, har et par nattbord++ i det! Og borde ditt ble jo knallbra! :D

  SvarSlett
 9. Maling gjør susen. Bordet ble lekkert. Du har det bare helt utrolig koselig i ditt vakre hjem:)

  SvarSlett
 10. A wonder on your blog is like therapy...just cheaper. Such a zen experience. Thank you

  SvarSlett
 11. Lekkert, lekkert med blanke flater! Jeg har blank, gammel skjenk og skal male skap og bord i blank, så jeg er også glad i det skinnende, blanke :)
  Men har også kjøpt den nye malinga, som skal få pryde veggene på soverommet :) som du sier -kontraster!
  Ha en fin kveld, kos dere!
  klem
  Lise

  SvarSlett
 12. ÅÅÅååå så fina foton, du är ett sånt säkert kort, alltid lika kul att titta in,,,,man blir glad! du inspirerar...

  Kram josse

  SvarSlett
 13. Ser veldig bra ut! Har aldri prøvd bengalakk - er det like bra som det ser ut? Blir det "riper" i malingen, eller holder det seg blankt og fint? Ha en fortsatt fin helg!

  SvarSlett
 14. Så utrolig produktiv og flink du er! Bordet ble virkelig blankt og fint. Bengalakk er populært her i huset også ;-) Nydelige bilder fra deg, som alltid. Fortsatt fin kveld!

  SvarSlett
 15. I love your blog and thank God for the translate button. I'm off to check out the rest. Let us know how the dessert turned out!

  SvarSlett
 16. Hvor skægt, I har mixet akkurat de samme stole som os, vi har bare en enkelt Eames i hvid og resten hvide Tolix.. :) Og værkstedslamperne i har over bordet, den har vi i blå i køkkenet.. :) Det ser rigtigt fint ud det hele, som sædvanligt..! :) Go week...

  SvarSlett
 17. Det ble veldig fint!! Likte godt kleshengern under og!

  SvarSlett
 18. Hei!
  Ja, det er som du sier, nesten planleggingen som er mest morsomt når en skal pusse opp et hus, dvs planleggingen og resultatet. Selve jobben er helt ok, men når man er en uttålmodig sjel så går ofte selve jobben veldig sakte, hihi
  Og puste ja, begynner å få igjen pusten nå.. Det å kjøpe nytt hus var ikke planlagt, og det gikk så fort at det tok et par dager å få hvilepuls igjen, hihi. Gleder meg masse til å komme i gang, det er nesten 300kvm som skal pusses opp, men mest mulig skal bevares som det er, t.o.m de kule 50 talls overskapene på kjøkkenet skal få bli:) Skal ikke se bort ifra at det blir en fjeldborg bokstav i huset:) Og ikke minst bengalack, det bruker jeg ofte til å male møbler med, blir kjempefint!
  I dag må det ryddes og vaskes, for vi får bedskjed av et par meglere i morgen..
  Kjøpte forresten KK julebladet i går, så fin artikkel med/ om deg!!

  Ha en super søndag, håper du slipper å rydde og vaske så mye som jeg må...:)
  klem

  SvarSlett
 19. Smukt som altid, det du viser og laver!
  Vaserne er dejlige - jeg har lige fået et par øreringe af min mand, fra Anne Black! De er bare lækre!

  SvarSlett
 20. Du har det veldig fint, men jeg må knise litt.. regner med du også har sett hva "i"-en på puta hvor det står "fin" ligner på?

  SvarSlett
 21. Strøkent! Du inspirerer alltid!

  God søndag! :)

  SvarSlett
 22. Så flott!! Dette liker jeg, -kule lamper og såååå mange flotte puter! Stilig hjem!

  SvarSlett
 23. Ille, ille stilig, Ingrid! Bengalack er virkelig tingen! Må ta en runde her jeg også, trengs litt oppfreshing i ny og ne!

  Elsker høstlooken på kjøkkenet ( like mye som jeg elsket det gule vatteppet og skinnfellene:)
  Du er FLINK!

  :) fru pink

  SvarSlett
 24. SÅ inspirerende :-)
  Tak for gode ideer
  Kram fra Trine

  SvarSlett
 25. Alltid godt med et "oppfriskningsstrøk" knis :D
  Kjempefint!!
  Ha en fin søndag videre :)
  -Amalie

  SvarSlett
 26. Heisann. Bordet ble kjempefint med ny maling. Det er fint med matte og blanke flater mot hverandre.

  Du spurte meg for litt siden om jeg var på en restaurant i Island og det var jeg :) Der var altså du? SÅ pussig...... Godt gjort at du kjente meg igjen.
  Ha ei fin, ny uke.
  Agathe

  SvarSlett
 27. Hej, your home looks fabulous! I like to see that I am not the only one who lines up the books in colour-order ;-)

  SvarSlett
 28. Bengalakk er lurt! Flotte bilder hjå deg i dag...

  Kosar meg alltid her inne. Ha ein fin dag!

  SvarSlett
 29. For et nydelig hjem og for en nydelig blogg du har! Fant deg hos Minmill nå, og må smile stort :) Så artig at flere bruker bengalakk, trodde ikke det omtrent ikke var andre enn meg - i hvert fall ikke nå i disse "mattere" tider. Eslker spisebordet, det ble veldig flott! Selv har jeg malt kommode, gyngehest og hyller på min sønns rom i knalle bengalakk-farger og jeg snakker varmt om lakken på bloggen min :)) Takk så mye for videre inspirasjon til bruken av Bbengalakk!! Høstklem fra Yvonne

  SvarSlett
 30. Sikke nogle smukke billeder du tager. Og motivet er da også bare så lækkert at se på. Har også et spisebord der trænger til en ordentlig omgang.
  Lækker blog, så glæder mig til at følge med fremover som fast læser.

  Kh Anne / Krittewitt

  SvarSlett
 31. Heisan!
  Ny blogg er alltid kjekt, liker bloggen din kjempegodt! Full av masse herleg inspirasjon. Eg har akuratt det samme bordet og lagrar det geniale tipset :)

  Ha ei super helg!
  Helsing Kamille

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! Jeg setter stor pris på hver og en.
Dersom du har et spørsmål du trenger svar på, ber jeg om å sende meg en e-post. Da er du nemlig sikker på å få svar: fjeldborgen@gmail.com :)

Les også