onsdag 16. juni 2010

Loppekupp

På fredag rakk jeg innom et av de største loppemarkedene som avholdes på vårparten her i byen. Det var totalt kaos, vanvittig mye folk, regnvær og en sliten Fjeldborgmann som var med for å bære eventuelle kupp. At jeg greide å få med meg noe var derfor et lite mirakel. Den største skatten må være "lærerveska" på bildet over. Den er så fin! Og fungerer utmerket til A4 formatet. Yes!
De lilla prikkene som skimtes til høyre i bildet, er den fantastiske gaven jeg fikk av min mann på søndag: høyt ønsket regnfrakk fra NoaNoa!

Denne tapeten var dessverre ikke en del av loppefunnene, men til salgs på nydelige Retrovilla. Den er til STERK vurdering.

Flere nøster med stoff fant jeg i en pose under stoffbordet. Donert av en veverske kanskje?
Mønsteret i dette nøstet er det ultimate retromønsteret for min del, og jeg er dypt ulykkelig for at det ikke dukket opp et helt dynetrekk... fargene er perfekte! Men jeg skal da utnytte nøstet, passer utmerket til armbåndene jeg driver og lager, ...og foreløpig ligger altså dette nøstet til pynt!

Det übersøte Rostibegeret i upåklagelig stand og 70-talls kulør fikk jeg med på kjøpet da jeg fant en nesten urørt saftkoker (som allerede befant seg på lagerhylle i kjelleren da bildene ble tatt). Saftkokeren blir så kjekk til høsten, da jeg skal prøve meg på eplesaft! Litt av et husmoremne?
Speilet er visstnok identisk med hva min mor hadde på ungdomsrommet sitt, sånn tidlig på 70-tallet. Nå skal dette få henge i Fjeldborgentreen og lyse opp med sitt blide åsyn.
En pose med stoffer og en psykedelisk mønstret kjole ble også med hjem, og kjolen passer akkurat nesten, så jeg slipper å gi den bort:) Skal nok få vist den frem ved en senere anledning.

Nå skal jeg gjøre meg klar for kveldstur i skogen og skravling med venninne, så da ønsker jeg alle en riktig god kveld!

23 kommentarer:

 1. Veldig kul veske!!!
  Spent på armbåndene dine.

  SvarSlett
 2. Så supre funn du har gjort - heldige deg. Synd retrostoffet var et helt dynetrekk, ja. Det var fantastisk i fargen! Men det passet helt nydelig som pynt også. Bildene av nøstet og sammen med Maria-skålen og blomstene ble det vakkert.
  Ønsker deg en fin kveld, hilsen fra Kastanjedamen

  SvarSlett
 3. Syns du hadde funne utruleg mykje fint - til tross for mykje folk! Så trist med det fine stoffet som var klipt opp... Menmen - du får nok nytta det likevel, høyres det ut som!

  Ha ein fin turkveld!

  SvarSlett
 4. Kjekt å finne så mye fint:) Veska var nydelig, perfekt skinnfarge.. Erk, så sjipt at stoffet var kuttet opp, nydelig farge.. Men armbånd du.. Det hørtes spennende ut:)

  SvarSlett
 5. Åh den veska minner meg om mamma. Hun hadde en sånn. Førskolelæreren måtte jo ha lærveske skal da vite...
  Mange flotte funn!

  SvarSlett
 6. Å heldige du!!! Har lett etter sånn veske i mange år, men ikke hatt lykken med meg enda. Men, den som venter på noe godt...
  Mvh Nina
  ninasjoevold@yahoo.no

  SvarSlett
 7. slik veske hadde jeg da jeg var ung.. og speilet hadde jeg på badet :)) snakk om nostalgi her!!

  ha en herlig kveld..

  SvarSlett
 8. Eg suuug fargane til meg her inne hos deg! Inspirerande! :)

  SvarSlett
 9. Hei!
  Endelig har jeg funnet en blogg som passer min stil! Takk for herlige bilder og inspirasjon! Elsker fargene i hjemmet ditt!

  SvarSlett
 10. fy søren!! jeg er sikker på at på den veska står det "hilde Iren" et sted! har leita land og strand rundt for å finne en og så finner du den!!
  - vel, du fortjener den vel da :) litt av et kupp! Heldige du!
  Klem Hilde Iren

  SvarSlett
 11. 25 years ago I bought a similar leather bag in greece. I'm glad I always kept this bag in my wardrobe. Once old fashion comes back.
  Regards, Petra

  SvarSlett
 12. Å, heldige deg! Veska var kjempefin og regnfrakken enda finere! Kunne ønske jeg fant en hel kurv med sånne tøynøster. Har en drøm og å hekle fillerye.

  Takk for masse fin inspirasjon på bloggen din forresten. Så reportasjen fra huset deres i et interiørblad for en stund tilbake og oppdaget at vi har akkurat lik planløsning i husene våre. Det var litt artig.

  SvarSlett
 13. Mamma har vært lærer og har også sånn veske hehe... tror den er fra 90 tallet ;) hvis jeg ikke husker feil. Alle damene i steigen hadde sånn da.

  SvarSlett
 14. Jeg elsker loppemarked! Du har jo virkelig gjort det bra syntes jeg.
  Vesken var utrolig kul, og nøstet med stoff så helt herlig ut:)

  Takk for at du deler de flotte funnene<3


  klem Nina

  SvarSlett
 15. Kule flotte ting du har funnet. :)

  SvarSlett
 16. Du er superflink til å finne skatter! Vesken var knalltøff :)
  Så gøy med saftkoker - jeg elsker hjemmelaget saft, smak av sommer hele året :)
  Ønsker deg en fin torsdag
  Kjersti

  SvarSlett
 17. Heisan Ingrid
  Det er SÅ gøy å se andres loppefunn!!! Det er mine favorittinnlegg rundt om i blogglandia.
  Herlig "lærerveske"du har funnet deg på Bugården loppis! Jeg hadde en ala en gang, og så tror jeg at jeg sendte den til brukthandleren da vi flyttet inn her.
  Hadde ikke gjort det i dag..
  Morsomt at du fant et slikt oransje rundt speil du også. Jg fant helt likt i fjor på samme loppis.De er jo så frodige og glade!
  Tapeten hos Rtrovilla skulle jeg gjerne sett på en vegg i det Fjeldborgske hus. Kjempefin!
  Ha glade sommerdager!
  Klem fra Kaspara

  SvarSlett
 18. Lekker veske!
  Og med sånt regntøy, kan det regne i flere dager;) Da de fine støvlene fra diverse produsenter ko, var jeg overlykkelig. Endelig kunne man slippe å ha mørkeblå øggly gummestøvler!

  Jeg kunne tenkt meg et sånt armbånd du lager...

  Tapeter fra Retrovilla er herlige! Og for en service, tror det tok tre dager fra jeg bestilte til tapeten lå i postkassa. :) Sånt liker vi!

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 19. Sånn veske hadde mammaen min også. Lurer på om hun har den enda...

  (tipper hun ikke har det. Dessverre.)

  Og, fiiin regnkåpe. Jeg har den samme i gammelrosa, men den var veeeldig fin i lilla også :-D

  SvarSlett
 20. Så mange fine funn. Vesken er bare superfin, husker så godt lærinnen min hadde slik veske. Og det var synd med dynetrekket, det er sikkert fra en som vever ryer.Har oppdaget når jeg er på loppis at eldre damer vil gjerne ha de samme retrostoffene som jeg. Og da sa en eldre dame til meg at gamle, bløte dynetrekk var det beste å veve ryer av.
  Ha en fin helg !
  Cecilie

  SvarSlett
 21. ELSKER vesken!!! Den er bare helt utrolig fin! Nydelig blogg. Denne skal jeg følge med på.

  SvarSlett
 22. Åh, tasken - den nyder min datter på 20 år også - jeg havde bleer og sutter i den, da hun var lille, nu flytter den nok med hende, når hun drager ud i verden denne sommer...
  Hvor er det skønne farver du hækler tæppe i!
  Fantastisk side du har - skønne billeder!
  Kh Gaia, DK

  SvarSlett
 23. Angrer så på at jeg ikke kjøpte meg denne regnkåpen - jeg kjøpte den til Stjernebarnet, og den er helt nydelig :)

  Jeg leter forresten etter innlegg om det lilla nattbordet ditt - men finner ingen søkefunksjon på bloggen? (Veldig mulig at jeg bare ikke ser det - øynene har begynt å svikte i det siste) ;P

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! Jeg setter stor pris på hver og en.
Dersom du har et spørsmål du trenger svar på, ber jeg om å sende meg en e-post. Da er du nemlig sikker på å få svar: fjeldborgen@gmail.com :)

Les også