torsdag 11. juli 2013

Superdigg på 1-2-3.
Ikke sjeldent er det greit med mat som går fort å lage. Når jeg får lavt blodsukker og plutselig kjenner at jeg er sulten, er det en stor fordel om maten kommer på bordet innen kort tid... ellers er jeg ikke den søteste personen i verden, akkurat.

Fylt kyllingfilet med salat og quinoa  er enkel og lettlagd middag, som du svinger i hop på under en halvtime:

Begynn med kyllingen.
Snitt filetene på midten (på langs) med en skarp kniv og legg på en god skive fersk fetaost og litt friske urter (jeg brukte persille og koriander).
Legg filetene i en smurt ildfast form, dryss med salt og pepper og ringle litt honning over (jeg brukte gresk timianhonning, mmmm).
Sett i varm ovn (ca 200 grader) og stek til det bare kommer klar kjøttsaft ut (ca 20-25 minutter).

Mens kyllingen steker koker du quinoa etter anvisning på pakken og lager salat. Jeg lagde salat med avokado, hjertesalat, tomat, fetaost, sjalottløk og cashewnøtter. Og pisket sammen en dressing av olje, sitronsaft, hvitvinseddik, litt dijonsennep, timianhonning, salt og pepper, som jeg helte over før servering.

Når kyllingen bare har noen få minutter igjen i ovnen, gjør det seg veldig godt med en skive spekeskinke på toppen. La den kun steke med i tre-fire minutter, til den såvidt begynner å krølle seg og er blitt sprø og lekker.

Server med stekesky fra formen, eller feks tzatziki til. Dig in!
3 kommentarer:

 1. Heisann!
  Jrg har fulgt bloggen din en stund når og bare digger fargene du bruker i interiøret ditt, så livgivende! Jeg tenker å kjøpe en av de skålene du viser på bildet har fra nettbutikken din. Lurte bare på om de kan vaskes i oppvaskmaskin eller må de håndvaskes?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de er laget i keramikk og tåler oppvaskmaskin! :)

   ;) Ingrid

   Slett
 2. Hello, I am in love with the lotus bowls! I would like to know if you could send them to Argentina (South America).
  Regards,

  Magalí

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! Jeg setter stor pris på hver og en.
Dersom du har et spørsmål du trenger svar på, ber jeg om å sende meg en e-post. Da er du nemlig sikker på å få svar: fjeldborgen@gmail.com :)

Les også